Dodaj do ulubionych

Kolejne badziewie z Francji

15.03.06, 22:24
followme.pl/forum/viewtopic.php?t=42
Koszmar w biały dzień.
Jeżeli to wersja produkcyjna, to ta ząbkowana linia okien sprawi,że auto może
mieć problemy ze sprzedażą.
Mnie się ten pomysł nie podoba.
A takich typków jak ja, może być bardzo wielu.
Obserwuj wątek
    • pizza987 Re: Kolejne badziewie z Francji 15.03.06, 22:29
      Nie jest jeszcze tak źle. Mnie tylko trochę zęby zabolały jak pierwszy raz zobaczyłem C4 trzydrzwiowe. Koszmarek za tył, ale pięciodrzwiowe już mi się bardziej podoba. Jednak największy sentyment do linii Citroena mam do starego poczxciwego CX. Czasem mi się śni po nocach. A zdobyć teraz taki zadbany egzemplarz to chyba niezła sztuka...
      • krakus.mp Re: Kolejne badziewie z Francji 15.03.06, 22:36
        W zasadzie każdy Citroen produkowany do początku lat 90 był OK.
        Koszmar zaczął się z chwilą pojawienia Xantii i XM.
        Nawet BX był całkiem fajny, choć z zawieszeniem ciągle coś się działo.
        A CX, to klasa sama w sobie.Miałem kiedyś okazję prowadzić CX 2200 Pallas.
        Coś niezapomnianego, z uwagi na komfort.
        • frax1 Re: Kolejne badziewie z Francji 15.03.06, 22:42
          Dla mnie Xantia szczególnie kombi jest bardzo ładna. XM, jeżeli jest zadbany to
          również bardzo eleganckie auto. Co do BX, zawieszenie jest bez awaryjne...
          jeżeli się o nie dba. Moja siostra miała kiedyś prawie 10 letniego BX'a z końca
          produkcji, pełna opcja, turbo diesel (rewelacyjny motor). Miał ok.200 000km i
          nie działo się z tym autem nic, nawet turbina była w dobrym stanie - wszystko
          zależy od właściciela i dbania, citroeny szczególnie hydro są na to wrażliwe.
          Pozdrawiam
        • anorexia Re: Kolejne badziewie z Francji 16.03.06, 11:19
          Boszzzz XM to dla mnie w dalszym ciągu cudo.
          I mówiąc szczerze ogólnie francuzy mają jeden duży plus u mnie.
          Wyróżniają się z tłumu. Gdyby nie pug 407 i cytryna to wszędzie panowałaby nuda.
          Ale to oczywiście moje zdanie :D
          • simr1979 Re: Kolejne badziewie z Francji 16.03.06, 11:28
            anorexia napisał:

> Boszzzz XM to dla mnie w dalszym ciągu cudo.

Cudo to była deesa i 2cv, a potem to już równia pochyła....;;))
          • krakus.mp Re: Kolejne badziewie z Francji 16.03.06, 18:55
            anorexia napisał:

> Boszzzz XM to dla mnie w dalszym ciągu cudo.

O ile mnie moja starcza pamięć nie zawodzi, Twój szwagroszczak ma XMa.
            Pewnie nie jeden raz Cię nim przewiózł i dlatego masz taki zachwyt w głosie.
            Jest wielki w środku, baaaaaardzo komfortowy i extrawagancki.
            A jak z awaryjnością, bo to właśnie ona jest powodem słabych notowań XMa?
            Pzdr.

PS.
            Może jakieś spotkanko?
            • anorexia Re: Kolejne badziewie z Francji 17.03.06, 07:25
              Pamięć cię nie zawodzi :)
              Jednak akurat XM podobał mi się od zawsze, a wóz szwagra tylko mnie przekonał o
              tym że to super auto.
              Co do awaryjności. Psuje się jak każdy inny. Nie sądzę by robił to częściej niż
              inne samochody, to akurat zadbany egzemplarz i może dlatego się tak odwdzięcza.
              A co do mojego zachwytu, uwierz mi krakus że nie zachwycam się każdym wózkiem
              do którego wsiądę pomimo tego że kierowca za mnie świerzy i nieopierzony :D
      • frax1 Re: Kolejne badziewie z Francji 15.03.06, 22:38
        A widzisz są różne gusta, dla mnie 3d to mistrzostwo, rewelacja i auto za którym
        się oglądam a 5d jest średnie :)
        Picasso I też było kontrowersyjne... i sprzedawało się rewelacyjnie! Mi się
        podoba, pozatym mam słabość to cytryn. Może być hit.
        Pozdrawiam
        • pizza987 Re: Kolejne badziewie z Francji 15.03.06, 22:42
          frax1 napisał:

> A widzisz są różne gusta, dla mnie 3d to mistrzostwo, rewelacja i auto za który
          > m
          > się oglądam a 5d jest średnie :)
          > Picasso I też było kontrowersyjne... i sprzedawało się rewelacyjnie! Mi się
          > podoba, pozatym mam słabość to cytryn. Może być hit.
          > Pozdrawiam

We wcześniejszym poście opisałem swoje własne wrażenia i gusta. Chociaż za kilka lat jak się trochę dokładniej tym samochodom przyjrzę to pewnie mi się spodobają. Załamką dla mnie byłom pojawienie się Saxo. Wcześniej miałem styczność z AX który bardzo mi się podobał, Saxo za to straciło urok Citroena. To co pokazał Krakus nie jest dla mnie złe, ale jak na razie to jeszcze projekty i zobaczymy co z niego wyjdzie.
          • frax1 Re: Kolejne badziewie z Francji 15.03.06, 22:45
            Dlatego napisałem że każdy ma swój gust :) o to chodzi, bo nudno by było jakby
            wszyscy jeździli takimi samymi autami, z takimi samymi dziewczynami w środku :)
            Pozdrawiam
    • mrzagi01 Re: Kolejne badziewie z Francji 16.03.06, 11:50
      a dla mnie tip-top :) chociaż może z ząbka na linii tylnych okien bym
      zrezygnował. i tak oto citroen ma najbardziej spójną stylistycznie game modeli
      • mrzagi01 cd.. 16.03.06, 11:54
        jak mniemam ma to być niejako C4 picasso
        xsare picasso wyróżnia jednak pewna radykalność stylistyki- ten jest troszke za
        grzeczny.
        • typson Re: cd.. 16.03.06, 12:18
          poprzednia picasso (pierwsza?) jest spoko. Jedyne co mi sie nie podoba to jakies
          dziwne umiejscowienie kół przednich. Poza tym sa jakies takie schowane w
          nadkolach, cos jak syrenka
        • mrzagi01 Re: cd..cd 16.03.06, 12:37
          a właściwie to to nie jest głupie- to obniżenie linii szyb przy tylnych
          drzwiach. minivan to auteczko rodzinne i z tyłu z reguły siedzą pociechy. przy
          bieżącym trendzie do uciekania z linią okien do góry, kajtki mogą sobie co
          najwyżej pooglądać liście na drzewach, a w tej cytrynie natomiast.... :)
    • dr.rocco Re: Kolejne badziewie z Francji 16.03.06, 22:42
      Wyglad jak dla mnie to koszmar !!!
      Wzorem jest alfa romeo.
    • wujaszek_joe Re: Kolejne badziewie z Francji 17.03.06, 08:18
      dla mnie o niebo lepiej niz poprzednik. widac kazdy ma w głowie swój obraz
      citroena:) dzis widziałem jadącego BX z zawieszeniem tylnym opuszczonym do
      ziemi, pani kierowniczka wychylona do przodu zeby cos widzieć:)
      a wujek ze wsi mi niedawno mówił ze u nich gosciu ma BX z przebiegiem 700tyś km
      w którym "nic nie działa ale jezdzi" a silnik nie był remontowany
      • bassooner Re: Kolejne badziewie z Francji 17.03.06, 11:00
        A gdzie jest napisane,że linia okien nie może byś ząbkowana?
        Mnie to jakoś specjalnie nie razi.
        • krakus.mp Re: Kolejne badziewie z Francji 17.03.06, 17:37
          bassooner napisał:

> A gdzie jest napisane,że linia okien nie może byś ząbkowana?
          > Mnie to jakoś specjalnie nie razi.

Nigdzie!
          Tylko to głupio wyglada,w porównaniu z konkurencją (C Max,Zafira, Scenic).
          Gdyby ta dolna linia okien przebiegała tak jak w C2, to byłoby dużo lepiej.
          No ale to jest moje zdanie i mój gust.
          Jak się komuś podoba, to ja to szanuję.:)
          pzdr.
          • typson Re: Kolejne badziewie z Francji 17.03.06, 19:30
            nie wyglada jak cmax ani zafira. A to juz plus. Nie wyglada jak scenic - to juz
            drugi plus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka