gentelmen 28.06.06, 08:59 Widziałem to autko u kolegi, wygląda kapitalnie i na mój gust. Mam zamiar takie kupić i aktualnie szukam w internecie. Proszę o informacje eksploatacyjne na temat tego samochodu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerry.s Re: ROVER 75 28.06.06, 09:07 a nie boisz sie obiegowej opinii, wg ktorej nawet anglicy twierdza ze 'rover is shit' ? tez jestem ciekaw jak to jest naprawde ... Odpowiedz Link
m.a.n.n Re: ROVER 75 28.06.06, 09:16 Używam mniejszego modelu... jestem zadowolony, choć duża odległość od prawdziwego ASO (z umiejętnościami, a nie z pieczątką) doskwiera. Choć drugi raz bym nie kupił - za mały jak na mnie. Odpowiedz Link
simr1979 Re: ROVER 75 28.06.06, 10:31 m.a.n.n napisał: > Używam mniejszego modelu... jestem zadowolony (...) Bo mniejszy Rover, to - wbrew nazwie - nie rower a honda... ;) Ale musze przyznać, że "75-ka" piekna była - wyjątkowo udane nawiązanie do lini klasycznych P4..:) Odpowiedz Link
typson Re: ROVER 75 28.06.06, 10:12 fajne auto. Duzy problem z czesciami zamiennymi. Niby są tylko nei wiadomo gdzie i dlaczego takie drogie. Kumpel ma/miał w magazynie resztki czesci do rovera i pokazywal mi spinki tapicerskie 5 do 10 razy drozsze niz niemal identyczne jak w BMW. No cos tu nie gra. Odpowiedz Link
m.a.n.n Re: ROVER 75 28.06.06, 10:25 Z tym się zgodzę, ceny wielu pierdół powalają. Poza allegro i wybranymi punktami, specjalizującymi się w tej marce, większość sprzedawców krzywi się zaraz po usłyszeniu nazwy Rover. Przynajmniej auto odwdzięcza się bezawaryjnością... oczywiście przy dobrym traktowaniu. Odpowiedz Link
gentelmen Re: ROVER 75 28.06.06, 13:43 Dzięki za odpowiedzi, podobno silnik Rovera 75 od 2000 r. jest od BMW więc i z częsciami do niego nie ma kłopotu - tylko te ceny !? Odpowiedz Link
typson Re: ROVER 75 28.06.06, 13:53 jaki to konkretnie silnik? Czesci moga byc w wielu momentach inne. W mniejszym byl tez od hondy... przynajmniej teoretycznie. Ceny czesci bmw bardzo czesto sa nizsze niz sie ludzie spodziewają. Np cewki (te zakladane na swiece) sa znacznie tansze niz w megane Odpowiedz Link
truskava Re: ROVER 75 29.06.06, 10:23 typson napisał: > Ceny czesci bmw bardzo czesto sa nizsze niz sie ludzie spodziewają. Np cewki > (te zakladane na swiece) sa znacznie tansze niz w megane Taaa, wiem coś o tym... ;-) Odpowiedz Link
lexus400 Re: ROVER 75 29.06.06, 07:20 Potwierdzam opinię przedpiszców, nietanie części i ich dostępność to wada Roverów a nie są też bezawaryjne, powiedziałbym standardowo awaryjne. Z moich obserwacji dodam, że częstą usterką są immobilisery i zamki drzwi. Odpowiedz Link