m.a.n.n 08.07.06, 06:52 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470519.html No i w pizdu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.a.n.n Re: Nowy premier 08.07.06, 06:53 No tak, dłoda godzina, wymsknął mi się wątek 'przesrane". NVMD :] Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a a może to jest przyczyna.... 09.07.06, 20:42 ...tej nagłej dymisji ? No, nie wiem. ...".. Przyjęcie 200 tys. zł za fikcyjne doradztwo zarzuca premierowi Kazimierzowi Marcinkiewiczowi Ryszard Murat, warszawski agent ubezpieczeniowy - pieniądze - jak twierdzi Murat - miał przekazać Zbigniew Pusz, były senator oraz wojewoda gorzowski, bliski znajomy premiera jeszcze z czasów Zjednoczenia Chrześcijańsko-Narodowego. Kasa miała pochodzić od Polskiego Towarzystwa Ubezpieczeniowego, które - według Murata - związane jest z Janem Monkiewiczem, byłym prezesem PZU, dziś szefem Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych. Agent ubezpieczeniowy złożył w prokuraturze zawiadomienie o przestępstwie. Sprawa dotyczy okresu, gdy obecny premier był jeszcze szeregowym posłem PiS-u. Jak twierdzi Murat, informacje o zasilaniu Marcinkiewicza pieniędzmi PTU pochodzą z otoczenia Monkiewicza. O swoich podejrzeniach - jak zaznacza w zawiadomieniu - agent ubezpieczeniowy poinformował też ministra spraw wewnętrznych, Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, ministra koordynatora ds. służb specjalnych, komendantów głównego i stołecznego policji, ministrów finansów i skarbu, Najwyższą Izbę Kontroli, szykowanego na szefa Centralnego Biura Antykorupcyjengo posła Mariusza Kamińskiego, polityków PiS-u i Platformy. Maciej Kujawski, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Warszawie, potwierdził, że takie doniesienie wpłynęło. Przekazano je do Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola. Obecnie prowadzone jest postępowanie sprawdzające...." itd ( skracam, bo artykuł długi jest.) Odpowiedz Link