mrzagi01 09.10.06, 12:34 wiadomosci.onet.pl/1414397,16,1,1,,item.html szczerze mówiąc nie obśmiewał bym tak po prostu nowatorskiej metody walki z czkawką ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Ig Noble przyznane 09.10.06, 12:59 A kiedys dali IG Nobla facetowi ktory badal 'urazy kosci sklepienia czaskowego spowodowane upadkiem orzecha kokosowego na glowe' i wszyscy sie z niego nabijali az dostali list od rzadu Papui Nowej Gwinei, w ktorym bylo napisane, ze to oni zamowili ta prace, bo takie urazy to u nich prawie 10 % przyjec na chirurgie... Czyli niezawsze co smiesznie brzmi jest bez sensu ;-) Odpowiedz Link
edek40 Re: Ig Noble przyznane 09.10.06, 13:52 Mniej duzo bardziej smieszy badanie predkosci rozchodzenia sie ultradzwiekow w serze cheddar. Raz nieco absurdalne, a dwa wymagajace minimum wiedzy i specjalistycznego (nie supermarketowego) sprzetu. Odpowiedz Link
pizza987 Re: Ig Noble przyznane 09.10.06, 15:22 Dokładnie to samo wrażenie i upodobanie, ale moim skromnym zdaniem to ekipa badająca preferencje smakowe żuków gnojarzy musiała mieć bardzo wysoki współczynnik wytrzymałości. Pytanie tylko czemu nie podali jak wysokie były straty ludzkie.... Odpowiedz Link
typson Re: Ig Noble przyznane 09.10.06, 17:00 > Mniej duzo bardziej smieszy badanie predkosci rozchodzenia sie ultradzwiekow w > serze cheddar. Raz nieco absurdalne, a dwa wymagajace minimum wiedzy i specjali > stycznego (nie supermarketowego) sprzetu. A wyobraz sobie, ze przychodzi do lekarza bardzo zapuszczony pacjent, taki z serem. i trzeba mu zrobic USG. No i lekarz musi umiec wziac poprawke na czedara. albo ktos bedzie po sniadaniu i bedzie mial pelno sera w brzuchu... Odpowiedz Link
plawski Re: Ig Noble przyznane 09.10.06, 17:18 typson napisał: > > A wyobraz sobie, ze przychodzi do lekarza bardzo zapuszczony pacjent, taki z > serem. i trzeba mu zrobic USG. No i lekarz musi umiec wziac poprawke na czedara > . UWAGA, heniek sie pod skórę dostał! Odpowiedz Link
edek40 Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 11:37 To juz sie nie smieje. To znaczy pekam ze smiechu :)))) Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 11:42 typson napisał: > > A wyobraz sobie, ze przychodzi do lekarza bardzo zapuszczony pacjent, taki z > serem. i trzeba mu zrobic USG. No i lekarz musi umiec wziac poprawke na czedara > . > albo ktos bedzie po sniadaniu i bedzie mial pelno sera w brzuchu... a tak poważnie to cholera wie, może przy produkcji cheddara badają ultrasonografem czy już dojrzał albo jakie duże są dziury, albo nie wiem co ? Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 11:46 a badania nad fenomenem dzięcioła mogą się przydac w boksie zawodowym Odpowiedz Link
typson Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 11:47 albo u tirówek (tych z pobocza nie zza kierownicy) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 11:55 mrzagi01 napisał: > wiadomosci.onet.pl/1414397,16,1,1,,item.html > szczerze mówiąc nie obśmiewał bym tak po prostu nowatorskiej metody walki z > czkawką ;) Nie jestem pewien czy z palcem w dupie w ogole dalbym rade sie smiac :-P Odpowiedz Link
edek40 Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 12:08 Kto wie? Moze gdyby "lekarz" szybko zginal i prostowal palec? Odpowiedz Link
emes-nju Re: Ig Noble przyznane 10.10.06, 12:16 Ale tu chodzi o samoleczenie! A poza tym mam hemoroidy i palec w dupie (prosty czy zgiety) nie jest tym, czego najbardziej pozadam. Wole czkawke niz mietoszenie nieuformowanej rzezby w brazie :-P Fuuuuuuuuuuuuuu! Odpowiedz Link
bassooner Re: kakałowe forum :) 10.10.06, 12:39 A ja mam za niedługo obiad...mniam !!! Odpowiedz Link
typson Re: kakałowe forum :) 10.10.06, 12:41 a ja dostalem od kolegi Marlboro z arabskimi napisami (z egiptu). Prawie jak camel Odpowiedz Link
mejson.e Re: kakałowe forum :) 10.10.06, 12:42 Kałowe czy kakaowe? Ale tak czy inaczej fuuuj! Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link
typson Re: kakałowe forum :) 10.10.06, 13:48 w tym wypadku na jedno wychodzi, co chciałem dobitnie podkreślic Odpowiedz Link