Dodaj do ulubionych

Trasa Torunska sie wali

10.10.06, 18:16
Dzis widzialem, ze wojsko wlaczono do intensywnych przygotowan przy budowie alternatywnego pomostu wiaduktu. Czyzby stan byl tak katastrofalny? Ja codziennie tedy jezdze.
Obserwuj wątek
    • miecio1313 Re: Trasa Torunska sie wali 10.10.06, 18:26
      Dlatego jest tam ograniczenie 40 km/h właśnie ze względu na stan wiaduktu
      • edek40 Re: Trasa Torunska sie wali 10.10.06, 18:29
        Raczej mam na mysli gwaltowna, widoczna z dnia na dzien, intensyfikacje prac.
        • miecio1313 Re: Trasa Torunska sie wali 10.10.06, 18:37
          Podejrzewam że ta gwałtownośc i intensyfikacja ma coś wspólnego z wyborami- ale
          ja z natury taki podejrzliwy.
    • qrakki999 Re: przeca pisali ło tym edku 10.10.06, 19:16
      że remont estakad bedzie w czasie najbardziej odpowiednim czyli na jesieni i
      zimą. Jedną remontują (tą w kierunku Bródn)a druga wyburzą i postawia nową (tą
      abarotną do tej pierwszej). Tymczasową na okres najbliższych dwóch lat będziemy
      poruszac się po reaktywowanym moście syreny gdzie albo dwa osobowe albo jeden
      autobus pojedzie.

Wojsko buduje więc estakady.
      Czołem
      Q
      • typson Re: przeca pisali ło tym edku 10.10.06, 22:54
        > Tymczasową na okres najbliższych dwóch lat będziemy
        > poruszac się po reaktywowanym moście syreny gdzie albo dwa osobowe albo jeden
        > autobus pojedzie.

i stąd wojsko - most syreny to dar od saperów. Wiec beda go teraz składać albo
        rozkładać - jak kto woli
        • bassooner Re: przeca pisali ło tym edku 10.10.06, 22:57
          A może wysadzać ?
          • miecio1313 Re: przeca pisali ło tym edku 11.10.06, 09:59
            To za dwa lata- chyba że będzie to taka sama prowizorka jak most przez Wisłę to
            poczekamy trochę dłużej.
    • edek40 Re: Trasa Torunska sie wali 11.10.06, 10:15
      Wiadukt na Zeraniu sie wali. Dzis widzialem znowu wojsko. 90% umundurowanych stalo i czekalo na rozkaz. 10% zaczynalo przygotowywac Most Syreny do montazu. Niby wszystko OK, ale ten most nie ma jeszcze kompletu podpor. Dotychczas wybudowano ich gora 30%. Pospiech jest mocno zastanawiajacy i niepokojacy, tym bardziej, ze sam most montuje sie zapewne szybciej niz buduje podpory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka