bartullo007 12.10.06, 22:56 Chce kupic w pszyszlym roku ML-a najlepiej w dizlu i atomacie i...Ale moze inny duzy SUV>? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: ML czy warto? 13.10.06, 00:09 Moj kolega mial ML 350. Wlasciwie to miewal, bo wiekszosc czasu ten pojazd stal w naprawach. Teraz jezdzi Lexusem, a Merca juz nigdy nie kupi. Odpowiedz Link
yamasz Re: ML czy warto? 13.10.06, 07:32 sąsiadka mojego kumpla ma ML. Fajna laska, blondynka, wysoka, szczupla. No i ma duże... bardzo duuże... airbagi... :) a co do ML to samochód kultowy, co z tego że się psuje, jeżeli to spełnienie Twoich marzeń to sobie kup. Ale my z kolegami (jeden ma W124 z 90r.) mamy taki spisek, NIGDY merola powyżej 93r. bo nowe nercedesy zatraciły swoją "mercedesowatość". Rdzewieją i psują się itp. A ML to w końcu auto kultowe. PZDR Yamasz :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
crannmer Re: ML czy warto? 13.10.06, 07:44 yamasz napisał: > a co do ML to samochód kultowy, > A ML to w końcu auto kultowe. Mozesz przyblizyc powody i cechy kultowosci MLa? MfG C. Odpowiedz Link
fanfan1 Re: ML czy warto? 13.10.06, 11:16 Już z tego wolałbym sąsiadkę, a odpuściłbym sobie ML-a. Odpowiedz Link
crannmer Sprecyzuj 13.10.06, 07:45 bartullo007 napisał: > Chce kupic w pszyszlym roku ML-a najlepiej w dizlu i atomacie i...Ale moze > inny duzy SUV>? Sprecyzuj znaczenie wyrazenia "warto". MfG C. Odpowiedz Link
yamasz Re: Sprecyzuj 13.10.06, 07:54 pierwszy SUV mercedesa. autko, które pokazano w filmie jeszcze przed rozpoczęciem sprzedaży (niewiele samochodów miało szansę brać udzieł w takich dobrych filmach jak dżurejsik park, wyprzedzają go chyba tylko astony z 007) ;) Udany eksperyment (dosyć dużo ich jeździ). PZDR Yamasz :::Puści klame, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
crannmer Re: Sprecyzuj 13.10.06, 15:19 amasz napisał: > pierwszy SUV mercedesa. > autko, które pokazano w filmie jeszcze przed rozpoczęci > Udany eksperyment (dosyć dużo ich jeździ). Sorry, ale zadna z powyzszych wlasciwosci nie stanowi w moich oczach o kultowosci danego typu samochodu. MfG C. Odpowiedz Link
bartullo007 Re: Sprecyzuj 13.10.06, 08:25 To bylo zapytanie czy wart jest swojej ceny czy moze rozglodnoc sie za innym np. Jeep grand cherokiee.ponoc razem z ml majo ten sam silnik 2,7l,tylko ruznio sie nazwami,jeden ma oznaczenie CDI a jeep maCRDI Odpowiedz Link
lexus400 Re: Sprecyzuj 13.10.06, 12:10 Mnie osobiscie ML nie rajcuje i nie widze w nim nic kultowego - ot takie sobie auto dla bogatych. Kosztuje duzo w zakupie, utrzymanie oraz eksploatacja tez do najtanszych nie naleza przy czym jest to bardzo lakomy kasek dla zlodzieji. Odpowiedz Link
crannmer Re: Sprecyzuj 13.10.06, 15:27 lexus400 napisał: > Mnie osobiscie ML nie rajcuje i nie widze w nim nic kultowego - ot takie sobie > auto dla bogatych. Kosztuje duzo w zakupie, utrzymanie oraz eksploatacja tez do > najtanszych nie naleza przy czym jest to bardzo lakomy kasek dla zlodzieji. Dokladnie tak. Jezdzacy wyciag z konta posiadacza bez szczegolnych zalet uzytkowych, natomiast z kilkoma wadami. Jedna z niewielu zalet tego pojazdu jest duza dopuszczalna masa przyczepy z hamulcem. Wazne dla posiadaczy koni, szybowcow albo holowalnych lodzi. MfG C. Odpowiedz Link
typson Re: Sprecyzuj 13.10.06, 12:11 nie znam sie na tych autach ale nawet jesli maja taki sam silnik to chyba reszta jest zupelnie inna. Jeep ma raczej dwa sztywne mosty a nie niezalezne zawieszenie i poloski napedowe. To kolosalna roznica Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: ML czy warto? 13.10.06, 07:49 sąsiedzi rodziców mych mają ml z jakimś dużym dieslem. jak automat sie zepsuł to zostali stać na lewym pasie autostrady. często mają auto zastępcze. nie wiem czemu u nich musi być mercedes, poprzedni okular też miewał różne atrakcje. ich była 190d ma chyba z 600tyś km i ma sie niezmiennie dobrze Odpowiedz Link
yamasz i jeszcze jedno: 13.10.06, 07:57 nie wiem czy się z tym zgodzicie, ale ML to właściwie był jednym z pierwszych typowych Sport Universal Vehicle... Odpowiedz Link
crannmer Selfish Useless Vehicle 13.10.06, 15:23 yamasz napisał: > nie wiem czy się z tym zgodzicie, ale ML to właściwie był jednym z pierwszych > typowych Sport Universal Vehicle... Nie byl jednym z pierwszych Selfish Useless Vehicle. A gdyby nawet byl, nie jest to w moich oczach zadna zasluga. A wrecz przeciwpoloznie. MfG C. Odpowiedz Link
plawski Re: Selfish Useless Vehicle 13.10.06, 15:23 crannmer napisał: > > Nie byl jednym z pierwszych Selfish Useless Vehicle. > ROTFL, dobre. Odpowiedz Link
crannmer To ten tez Ci sie spodoba :-) 13.10.06, 15:49 plawski napisał: > ROTFL, dobre. Tez trafne tlumaczenie skrotu SUV - Stupid Ugly & Vain (to zapewne o posiadaczach ;-) MfG C. Odpowiedz Link
plawski Re: To ten tez Ci sie spodoba :-) 13.10.06, 15:54 crannmer napisał: > plawski napisał: > > > ROTFL, dobre. > > Tez trafne tlumaczenie skrotu SUV - Stupid Ugly & Vain (to zapewne o > posiadaczach ;-) :)))), myślę, że to wymyślają mechaniorzy, u których własciciele tych cacek zostawiają kasę :) Pozdr. O. > > MfG > > C. Odpowiedz Link
lexus400 Re: To ten tez Ci sie spodoba :-) 13.10.06, 19:11 > > Tez trafne tlumaczenie skrotu SUV - Stupid Ugly & Vain (to zapewne o > > posiadaczach ;-) > > :)))), myślę, że to wymyślają mechaniorzy, u których własciciele tych cacek > zostawiają kasę :) .........cos w tym jest:)) Odpowiedz Link
typson Re: ML czy warto? 13.10.06, 12:14 A tak na serio - stać Cię na utrzymanie takiego auta? Mam na mysli kupno wielkich opon na lato i zimę (nowych, nie uzywek), drogie czesci z klucza, nawet zamienniki, duze ilosci plynow i olejow w silniku, skrzyni, etc. Odpowiedz Link
bartullo007 Re: ML czy warto? 13.10.06, 22:00 Skoro pytasz to raczej podolam.W sumie potrzebuje duzego i bezpiecznego auta rodzinnego a jakies tam vany...Kurde za mlody jestem i nie dorobilem sie tylu dzieci zeby kupowac autobus. Odpowiedz Link
crannmer Re: ML czy warto? 13.10.06, 22:15 bartullo007 napisał: > Skoro pytasz to raczej podolam.W sumie potrzebuje duzego i bezpiecznego auta > rodzinnego a jakies tam vany... To sobie kup E-Klasse kombi albo podobne. I bedziesz mial bezpiecznie, wygodnie i pewnie na drodze. A nie wywrotny taran z wbudowanym hamulcem aerodynamicznym, grozacy i swoim pasazerom, i innym uczestnikom ruchu. MfG C. Odpowiedz Link
bartullo007 Re: ML czy warto? 13.10.06, 22:32 Nowa E-klasa nie jest zla ale mnie jakos nie bierze>chce po prostu duzy samochod.Nie twierdze ze E jest male ale mnie nie pocioga. Odpowiedz Link
typson Re: ML czy warto? 13.10.06, 23:06 nowa E to raczej zrodlo problemow. Dosc delikatne auto. w ogole nowe mercedesy sa jakies nijakie. Chyba tylko CLS mi sie podoba i to bardzo Odpowiedz Link
bartullo007 Re: ML czy warto? 13.10.06, 23:11 Sportowe mietki zawsze byly fajne,mi sie podobal kiedys SEC z bardzo dyzym motorkiem. Odpowiedz Link
bartullo007 Re: ML czy warto? 14.10.06, 15:00 Jesli mial bym do wyboru nowa E-klase i Audi A6,wybral bym to drugie. Odpowiedz Link