typson Re: CLK czy Forester, pomocy 24.10.06, 11:11 pomocy? A co się dzieje? Jelsi nie mozesz rozpiąc stanika to wysle kogos z odsieczą! a tak na serio - moze jakies szczegoly, ktore konkretnie silniki chcesz wybrac, czego oczekujesz, bo to troche rozne samochody - pierwszy dla tipsiarnej żony bogatszego dresa lub badylarza a drugi dla metroseksualnego mena w srednim wieku z prostatą wyrośniętą do rozmiarów dyni Odpowiedz Link
paxton1 Re: CLK czy Forester, pomocy 24.10.06, 11:37 o matko, to ładnie! mój mąż zmienia auto i się miota pomiędzy tymi dwoma z przewagą na stonę subaru ale nie jest ani metroseksualny ani nie ma przerośniętej prostaty, forester najmocniejszy silnik czyli 2,5 z turbiną 230 KM a clk tylko kompresor 1,8 163 KM i o 30 tyś. droższy Odpowiedz Link
typson Re: CLK czy Forester, pomocy 24.10.06, 11:43 mi sie tam zaden nie podoba ale jesli on duzo jezdzi to wziąłbym taki, ktory lepiej sie sprawdza w trasie, jest bardziej komfortowy, moze tanszy w eksploatacji (jesli to w ogole ma jakies znaczenie), cichszy, mniej szumi, ma mniejsze opory powietrza, itp. Poza tym CLK miewa troche wieksze silniki niz R4 1.8 Odpowiedz Link
paxton1 Re: CLK czy Forester, pomocy 24.10.06, 11:54 ale w jakiej cenie!? a używanego nie chcemy Odpowiedz Link
typson Re: CLK czy Forester, pomocy 24.10.06, 12:30 jesli macie (a z tego co wiem to tak) drugie auto spelniajace funkcje auta rodzinnego (fotelik, bagaznik na graciarnie) to ja bym brał CLK. Na pewno 100 razy milej sie tym jezdzi i przy okazji jest 200 razy ładniejsze. Foresterowi z mordy wieje koreańskim designem na kilometr, ble Odpowiedz Link
paxton1 Re: CLK czy Forester, pomocy 24.10.06, 12:38 mi też bardziej podoba się gwiazda ale do subaru mam ogromny sentyment...niech sam podejmie decyzję i juz! Odpowiedz Link
wowo5 Re: CLK czy Forester, pomocy 25.10.06, 04:37 Najwieksza wada Subaru jest wyglad. Najwieksza zaleta CLK jest wyglad. Jezeli przedkladacie forme nad funkcje to CLK jezeli odwrotnie to Forester. Odpowiedz Link
tomek854 Re: CLK czy Forester, pomocy 25.10.06, 23:45 e, meza ma. To mnie nie wysylaj :P Odpowiedz Link
typson Re: CLK czy Forester, pomocy 26.10.06, 00:12 powiem, jak to zwykl mawiac Orys: a idź, ku.wa! Odpowiedz Link
tomek854 Re: CLK czy Forester, pomocy 26.10.06, 15:24 No co. Juz mowilem ze jednak nie chce. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: CLK czy Forester, pomocy 25.10.06, 19:00 Jak dla mnie zdecydowanie Forester. CLK to zabawka dla panów z kryzysem sredneigo wieku, Forester nie dość, że praktyczny, do tego lepszy od wielu pseudoterenówek, piękny głos silnika, świetne prowadzenie, no i japońska jakość. A mnie się nawet całkiem podoba - mimo, że nie jestem metroseksualny ;P PS. A może Outback? Nie budzi tyle kontrowersji Odpowiedz Link
typson Re: CLK czy Forester, pomocy 25.10.06, 22:34 > Jak dla mnie zdecydowanie Forester. a dla mnie nie tak znow zdecydowanie. > CLK to zabawka dla panów z kryzysem sredneigo wieku i czort z tym. To bardzo komfortowe auto. Jesli to ma byc auto do pokonywania tras, zalozmy minimum 50kkm rocznie, to ja bym wolal cos, co bedzie bardzo ciche , komfortowe, prowadzace sie bez zarzutu, wygodne, ciiiiche. Odpowiedz Link
paxton1 Re: CLK czy Forester, pomocy 26.10.06, 01:04 mamy już jedno subaru - legacy więc outback choć trochę wyższy raczej odpada Odpowiedz Link
plawski Re: CLK czy Forester, pomocy 26.10.06, 12:59 sherlock_holmes napisał: Nie jeździłem CLK więc nie będę się wypowiadał. Trzech moich znajomych ma forestery. Jednym kiedys jeździłem. Powiem tak - za tę cenę jest wiele innych fajnych aut. Ani to w środku ładne, ani dobrze wykończone. Ot, takie sobie. Zapie.rza rzeczywiście przyjemnie (17litrów na 100km w mieście - silnik 2,0T) ale co z tego? Brzmi ładnie, owszem. Gorzej, że ten niby wzmocniony w zawieszeniu samochów nie wytrzymuje trudów jazy po warszawskich duktach. Zawiecha na gwarancji we wszystkich trzech egzemplarzach wymieniona cała. Po gwarancji niestety też problemy. A to bydle ma jakiś skomplikowany system wahaczy czy cóś, że się całe wymienia i tanie to nie jest a psuć się lubi. Generalnie, jak mąż lubi przycisnąć i sprawdzić autko na lekkich bezdrożach to będzie się pewnie działo... I jeszcze jedno - jesli silnik ma turbo to trzeba je odpowiednio traktować, bo złego traktowania też nie znosi i też krzyczy "pieniędzy" :))) Tyle mojego zdania w tej sprawie. P.S. A ile to aktualnie kosztuje? Odpowiedz Link
franek-b Re: CLK czy Forester, pomocy 26.10.06, 16:33 dodam jeszcze, ze forester nie ma hamulcy tylko spowalniacze... nie rozumiem tego zamieszania na temat subaru. Dla mnie zdecydowanie CLK:-) Odpowiedz Link