wo_bi 20.06.07, 20:29 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4239733.html ale z drugiej strony nie ma co sie smiac, bo ja np wsiadajac do samochodu z automatem musze sie przez chwile zastanawiac, jak to obsluzyc. ;) Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: bo to manual byl... 20.06.07, 21:04 Wyglada na to, ze kolesie nie umieli do trzech zliczyc - dwa pedaly jeszcze obsluza... :-D Odpowiedz Link
cracovian A mi sie teraz rzygac chce... 20.06.07, 21:21 ...po tym jak komentarze pod artykulem zaczalem czytac. Po pierwsze zadne miasto polskie (pomijajac Krakow i Wroclaw) nie dorowna mojemu z tego artykulu (Marietta), a przecietny Polak jest tak samo glupi jak przecietny Amerykanin z tym, ze ten przecietny Polak to dodatkowo zlodziej i smierdzacy brudas. A ja sie ciesze, ze moge mam wybor i moge jezdzic jakim chce samochodem z automatem albo bez albo pchajac pod gorke. Mozna sie posmiac, ale tutaj ludzie maja w dupie kto czym i jak jezdzi - byle w droge nie wchodzil albo nie kradl, bo skonczy w wiezieniu - taka jest roznica. Odpowiedz Link
sven_b Re: A mi sie teraz rzygac chce... 20.06.07, 21:52 Niepotrzebnie sie napinasz. Wystarczy ze porównasz ile razy polecielismy w kosmos my a ile oni. Odpowiedz Link
typson Re: A mi sie teraz rzygac chce... 20.06.07, 23:49 ja tam nawet nie zajrzałem w komentarze pod artykulem, bo zakladam, ze beda tam wynurzenia ekspertow o wyzszosci "polakow" nad "durnymi amerykanami" uzasadnione wysokim IQ koniecznym do obslugi recznej skrzyni Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 01:13 Ja tez. A swoja droga to spory procent polakow ma jakies kompleksy... Odpowiedz Link
winnix Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 09:29 > Ja tez. A swoja droga to spory procent polakow ma jakies kompleksy... Bośmy Mesjaszem narodów, przedmurzem chcrześcijaństwa, Wiedeń przed Turkami obroniliśmy i nikt nie docenia teraz naszych zasług;) Spory procent Polaków oczekuje przywilejów ze względu na historię, a że na przywileje trzeba sobie zasłużyć to zaczyna się gdzieś tam kołatać ta straszna myśl, że może wcale nie jesteśmy tacy zaje...iści jak nam się wydaje. A nie ma lepszego sposobu na stłamszenie takich myśli, jak zgnojenie innych. Ot, taki naród ;))) Odpowiedz Link
sven_b Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 09:39 Nasz sen o potędze realizujemy w Iraku i Afganistanie. Co prawda ropa nie płynie, (wręcz drożeje), wizy obowiązują, ale przeciez jesteśmy tam po to, zeby być fajnymi kolegami. Odpowiedz Link
winnix Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 09:30 >A ja > sie ciesze, ze moge mam wybor i moge jezdzic jakim chce samochodem z automatem > albo bez albo pchajac pod gorke. Się cieszysz, żyjesz w normalnym kraju, więc czemu się spinasz, spokojnie. Nerwy tylko tracisz na frustratów, którym się nie udało niczego w życiu dokonać. Szkoda czasu i magnezu (stres go wypłukuje:))) Odpowiedz Link
simr1979 Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 09:55 winnix napisała: > Się cieszysz, żyjesz w normalnym kraju, więc czemu się spinasz, spokojnie. Trafna uwaga :) Oczywiście Amerykanie nie są głupsi od Europejczyków (ani odwrotnie), co nie zmienia faktu, ze są to swiaty dosyć różne. Poziom codziennego stresu srednioklasowego jankesa jest bez porównania wyższy niż średnioklasowego europejczyka (a NAWET polaka), na co niemały wpływ ma przymus poruszania się z prędkością 65 mil/godz po pięciopasmowych autostradach (no doooooobra - w niektórych stanach to jest 75 mph)...;) Odpowiedz Link
mejson.e Poziom stresu 21.06.07, 10:10 simr1979 napisał: "Poziom codziennego stresu srednioklasowego jankesa jest bez porównania wyższy niż średnioklasowego europejczyka (a NAWET polaka), na co niemały wpływ ma przymus poruszania się z prędkością 65 mil/godz po pięciopasmowych autostradach (no doooooobra - w niektórych stanach to jest 75 mph)...;)" Oczywiście stres Polaków przechodzących przez jezdnię, skręcających w lewo na skrzyżowaniu itp. wśród pojazdów mknących 160 km/godz., czyli na większości polskich dróg, jest bez porównania mniejszy. :-/ A co do głównego tematu wątku to cieszy mnie, że "łatwy" zarobek nie zawsze okazuje się łatwy... ;-) Nawet kradzieży samochodów trzeba się nauczyć, nie wystarczy wyciągnąć spluwę by wszystko już poszło gładko... Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link
simr1979 Re: Poziom stresu 21.06.07, 10:31 mejson.e napisał: > Oczywiście stres Polaków przechodzących przez jezdnię, skręcających w lewo na > skrzyżowaniu itp. wśród pojazdów mknących 160 km/godz., czyli na większości > polskich dróg, jest bez porównania mniejszy. :-/ Mejson.(i).e, nie będę nawet próbował wmówić Ci, że czarne jest czarne, a białe jest białe...;) Odpowiedz Link
winnix Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 10:12 > na co niemały wpływ ma przymus poruszania się z > prędkością 65 mil/godz po pięciopasmowych autostradach (no doooooobra - w > niektórych stanach to jest 75 mph)...;) Hahaha, to boli na pewno:)))) > Oczywiście Amerykanie nie są głupsi od Europejczyków (ani odwrotnie), Moim skromnym zdaniem rozbija się o to, że Europejczycy starają się zamaskować swoją niewiedzę, a przynajmniej nie obwieszczają radośnie, że czegoś nie wiedzą. Amerykanie mają rozbrajające podejście do braków w wiedzy, wyobrażasz sobie, żeby jakiś Europejczyk na pytanie o walutę Anglii odparł radośnie "Queen Elizabeth's money"?:))))))) Żeby koledzy z juesej się nie denerwowali, to wyjaśnię, że powyższy komentarz nie ma na celu piętnowania Amerykanów, jest tyko luźno rzuconym spostrzeżeniem:))) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: A mi sie teraz rzygac chce... 21.06.07, 21:53 W brdzo znanej i cenionej amerykańkiej książce opisującej pierwszy rok życia dziecka jest m.in. taka porada, że jeśl idziecko płacze długo, tj. ponad pół godziny, w ramach relaksu proponują wsadzić stopery do uszu i ...w ramach relaksu usmażyć naleśniki. Chyba już wolę Polskę, kraj brudnych złodziei... Odpowiedz Link