Dodaj do ulubionych

Big Brother - wtf?

10.09.07, 00:12
Wskrzesili to g... na antenie. Nawet o tym nie wiedziałem ale na gazecie
jakies newsy plotkarskie sie przewijaja i sie dowiedziałem :/
No i wszedłem na strone tego szoł i zdeka mnie powaliło.
Kilka kretynek i kilku debili. "byłem stolarzem i malarzem a teraz mieszkam w
londynie i organizuje imprezy". Nie dość, ze czuje się obrażony tym, za
jakiego głupka mają mnie nasi krasomówczy politycy to na dokładkę sam
telewizor traktuje mnie jak jednokomórkowca. hej emigranci, czy u Was
społeczności też składają sie głównie z idiotów?
Obserwuj wątek
    • typson Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 00:17
      > hej emigranci, czy u Was
      > społeczności też składają sie głównie z idiotów?

chyba już sam znalazłem odpowiedź:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4473977.html
      • frax1 Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 00:26
        Takowych nie brakuje... czasem aż wstyd za rodaków... eh
        Pozdrawiam
    • margotje Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 08:03
      Fakt stworzenia BB swiadczy o poziomie rozwoju stworcy.
      • sherlock_holmes Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 08:22
        twórcy czy Stwórcy? :)
        • margotje Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 12:24

BTW ten caly wyimaginowany "Stworca" czy tworca ma ten sam wydzwiek. Ja nie
          jestem katolikiem.
          • margotje mialo byc bez BTW n/t 10.09.07, 12:24

• tomek854 Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 14:18
      > telewizor traktuje mnie jak jednokomórkowca. hej emigranci, czy u Was
      > społeczności też składają sie głównie z idiotów?

Sądząc po tym ktora to już edycja BB w UK - chyba tak...
    • edek40 Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 16:15
      Przeciez TV to papka dla mas. Komercyjne telewizje przescigaja sie w produkcji niejadalnego i przeslodzonego g... w blyszczacym opakowaniu. W jej slady idzie niekomercyjna TV panstwowa. Zwroc uwage na dobor repertuaru filmowego (na konkursy, podskoki z gwiazdami w ogole nie patrze). Filmy warte obejrzenia zaczynaja sie po 23.00. Powinno byc na odwrot. Chlam powinien byc puszczany po 23.00, dla bezrobotnych i czasowo obijajacych sie w pracy. Obywatele, ktorzy chca ogladac nieco bardziej ambitne dziela z reguly od rana zasuwaja w pracy i nie maja lopaty, na ktorej moga przyciac komara. Pozostaje nagrywanie na wieczne nigdy i ksiazki oraz net. Generalnie wszystkie znane mi telewizje dryfuja w kierunku papki dla mnie srednio strawnej.
      • pizza987 Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 20:21
        Edziu w pierwszym zdaniu dałeś sobie odpowiedź. Niestety widownia nieco bardziej wyrafinowana chcąca oglądać ambitne kino, czy dokument nie jest głównym celem reklamodawców. A jakby nie patrzeć TV niezależnie czy prywatna (ową rozumiem-musi zarabiać), czy państwowa (zwana publiczną) kładzie duży nacisk na reklamy, bo z tego się utrzymuje (a ponieważ ilość reklam w "publicznej" rośnie niemiłosiernie dochodzę więc do wniosku że mój abonament nie jest potrzebny, bo za oglądanie reklam nie będę płacił). Przyzwyczaiłem się do tego, że w piątek przeglądam program na następny tydzień i czasem udaje mi się wyłuskać jakieś rodzynki, które jako rzekłeś nadawane są o bezbożnej porze. Ostatnio takim rodzynkiem były "Bliskie spotkania trzeciego stopnia" puszczone w "publicznej" (czyli na szczęście bez reklam w trakcie) o 22.45 chyba. Do końca dotrwałem, ale mam niedosyt. Jakoś ten film oglądałem (co prawda po raz kolejny) na pół śpiąco i chyba sporo straciłem. Bo walczyłem żeby nie zasnąć. Smętne to wszystko, a BB i inne tego rodzaju wynalazki omijam szerokim łukiem. Wolę sobie rzeczywiście coś poczytać.
        • typson Re: Big Brother - wtf? 10.09.07, 22:06
          Pewną alternatywą jest kupno canal+ i hbo oraz cinemax. Kazdy z tych kanalow
          robi duzo powtórek (i dobrze, bo mozna sobie obejrzec w bardziej dogodnym
          momencie) jednak przez to ze tych kanałow w sumie jest prawie 10 to wybór jest
          jednak spory

choc powiem szczerze - i tak tego nie oglądam
          • edek40 Re: Big Brother - wtf? 11.09.07, 08:28
            Mialem i juz nie mam, bo sie wkurzylem. Na poczatku jest co wybrac. Jak nie moge to ogladam w innym terminie. A po pol roku dochodze do wniosku, ze widzialem juz cala ich oferte. Naprawde niezle wyglada ich oferta tylko w czasie promocji, gdy leca odkodowani.
            • pizza987 Re: Big Brother - wtf? 11.09.07, 10:35
              Ja nie mam jako jeden z nielicznych na osiedlu, ale za to mam najwyższy chyba maszt na antenę z zamocowaną na nim smętną szerokopoasmówką ;) Jakoś nie mogę się zebrać żeby toto założyć. Poza tym nie widzę zbytnio sensu bo i tak raczej bym nie oglądał. W sumie to w perspektywie mam założenie cyfry czy innego badziewia pod kątem córci, ale efekty testów przeprowadzanych u dziadków są zastanawiające: po włączeniu MiniMini (czy czegoś takiego) przygląda się przez ok. 40 sekund, po czym zajmuje się czymś zupełnie innym nie zwracając uwagi na telewizor. Analogicznie jest podczas próby zorientowania się w upodobaniu do Teletubisiów. Reakcja zero, woli sobie układać lalki, rzucać do celu (mamy, lub taty) klockami, wozić lalki i inne wynalazki. W związku z tym dochodzę do wniosku że lepszej telewizji niż mam nie potrzebuję.
              • edek40 Re: Big Brother - wtf? 11.09.07, 11:12
                Moja starsza tez miala w d... telewizje. Teraz nie. Swoja pasja zaszczepila mlodsza. W sumie brakuje mi Mini-mini, bo to chyba jedyny program, przy ktorym nie boje sie zostawic dzieci bez nadzoru - tu na pewno nie pojawi sie jakas "bohaterstka" kreskowka pokazujaca jak zabijac, a migoczacy ekran nie wywola u starszej epilepsji.
                • bassooner Re: Big Brother - wtf? 11.09.07, 13:53
                  Mini-mini jest okej, sam lubię niektóre filmy np. Świat Elma, świnkę Pepę...ale
                  np. w Teletubisiach czasami pojawiał się niedźwiedź i lew, których sam się
                  bałem. Do teraz nie wiem dlaczego pojawiały się tam te dwa straszne
                  stwory...hm...może to była dywersja Sobeckiej???
                  • typson Re: Big Brother - wtf? 11.09.07, 20:36
                    > Mini-mini jest okej, sam lubię niektóre filmy np. Świat Elma, świnkę Pepę...ale
                    > np. w Teletubisiach czasami pojawiał się niedźwiedź i lew

tia, i różowe chomasy pewnie tez...
                    • bassooner Jesteście okrutni!!! 11.09.07, 20:59
                      typson napisał:
                      > tia, i różowe chomasy pewnie tez...

Człek raz opowiedział kawał o "rozprutym chomiku", raz zdradził sekret z alkowy,
                      a Wy mnie ujeżdżacie jak starą...ech...bez mydła znaczy się...
                      I ty Brutusie...???
                      ;-)))))))))))))))))))))))))))
                      • bassooner Re: Jesteście okrutni!!! 11.09.07, 21:01
                        Acha...zmieniam ksywke, nicka-znaczy się na: chomas...;-)))
                        • typson Re: Jesteście okrutni!!! 11.09.07, 21:03
                          moze na hummus?
                          • bassooner Re: Jesteście okrutni!!! 11.09.07, 21:08
                            Kurde...zgłodniałem.
                            • typson Re: Jesteście okrutni!!! 11.09.07, 23:13
                              ja też (wykańczam weselną)
                      • pizza987 Sam zacząłeś.... 11.09.07, 23:05
                        ....a już się wtedy zastanawiałem czy zoofili Ciebie nie dopadła ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka