Dodaj do ulubionych

Ofiara propagandy

19.10.07, 23:24
Zachęcony otwarciem obwodnicy Garwolina postanowiłem pojechać DK17 zamiast "mojej" DK79. Ciemno, leje, nie chciało mi się wypatrywać rowerzystów i cichociemnych pieszych - pojadę "po europejsku":-) pojechałem i ... stanąłem na 40 minut przed rondem w Kołbieli. To dopiero "Europa"...
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Ofiara propagandy 20.10.07, 07:58
      Twoj wystepek jest co najmniej dwuplaszczyznowy. Po pierwsze niszczysz nawierzchnie, po ktorej stapali nasi wielcy. Po drugie, wraz z innymi, typowo owczym pedem (ze niby chciales nowo droga pojechac), zakorkowales rondo, aby potem moc narzekac na rzady PiS, ktore tyle dobrego dla Polski zrobily. Na przyklad w Warszawie Lechu dlugo budowal estakade. W koncu, bez przekretow wybudowal. A teraz malkontenci narzekaja, ze ona w zasadzie nie zlikwidowala korkow. A przeciez otwieral ja nasz najlepszy z najlepszych. Prezydent wszystkich PiSiorkow.
      • mejson.e Re: Ofiara propagandy 20.10.07, 08:24
        :-) Rondo zakorkowali ci dla których 90 to było zdecydowanie za wolno. Potem było już lekko ale długo nie pojadę ta droga...
        • edek40 Re: Ofiara propagandy 20.10.07, 09:06
          Probujesz umniejszyc swoja wine. A przez takich jak Ty drogi w Polsce sa w fatalnym stanie pomimo 16 letnich pozorowanych staran poprzednich ekip i dwuletniej ciezkiej pracy PiS. Pomysl, ze gdybys zrezygnowal z 99,99% swoich wyjazdow i tak postapiliby inni kierowcy, to limuzyny rzadowe nigdy nie utknelyby w korkach, a koleiny nie wylewalyby z mozgow wladzy pokladow samozadowolenia. Moznaby dwadziescia razy otwierac kazda droge (z orkiestra z trabami), bo jej stan bylby wiecznie nie naganny.
          • sherlock_holmes Mejson twórcą Układu!!! n/t 20.10.07, 15:44

• andrzej28aaa Re: Ofiara propagandy 20.10.07, 12:59
          A co powiesz na drogę nr 801 ? Mnie się podoba bardziej niż DK17 - mniejszy ruch ciężarówek i ładne krajobrazy nad Wisłą.
          • mejson.e 801 20.10.07, 14:14
            Ładna droga ale na spacer a nie na tranzyt:-). O wiele więcej obszarów zabudowanych i kolein. W nocy jechałem odcinek Puławy Annopol - zaliczyłem jeden poślizg boczny i aquaplaning.
        • emes-nju Re: Ofiara propagandy 20.10.07, 13:37
          mejson.e napisał:

> Rondo zakorkowali ci dla których 90 to było zdecydowanie za wolno.

Przybliz temat :-) Zawsze mi sie wydawalo, ze ronda korkuja ci, ktorzy zdecydowanie za wolno na nie wjezdzaja i za wolno je przejezdzaja.
          • mejson.e Płynność 20.10.07, 14:18
            Stado pędzących tworzy dużą porcję do przełknięcia przez rondo. Przy płynnej jeździe kolejka byłaby krótsza.
            • emes-nju Re: Płynność 22.10.07, 13:46
              mejson.e napisał:

> Stado pędzących tworzy dużą porcję do przełknięcia przez rondo.

Mysle, ze predkosc ma baaardzo drugorzedne znaczenie wobec najnormalniejszego w swiecie zbyt duzego, jak na rondo, natezenia ruchu.
    • dwiesciepompka Re: Ofiara propagandy 20.10.07, 14:58
      No widzisz a trzeba było zapytać, gdzie i kiedy się pchać :)
      Może jeszcze wybrałeś w piątek popołudniu, nierozsądnie, nierozsądnie.
      Najlepsze jest to, że to rondo było jakoś nie tak strasznie dawno poszerzane.No
      i widać jak je ulepszyli.
      • mejson.e Piątek po południu ;-( 20.10.07, 19:08
        Żałuję że nie zapytałem ;-)
        • wowo5 Re: Piątek po południu ;-( 21.10.07, 02:19
          Nalezy przykladnie ronda zlikwidowac jako przezytek z czasow III RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka