greenblack 17.10.03, 10:07 www.samochodyswiata.pl/index.php?re=874&op=czytnews Kolejny obłowóz, ale ważne, że z 4x4. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexus400 Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 10:13 Jeśli mam być szczery to bryła bardzo mi się nie podoba. Pzdr. Odpowiedz Link
maczacz Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 12:00 Czy Ci sie podoba czy nie, to z pewnoscia pozostanie edynie w sferze rozwazan czysto teoretycznych, hehe. Ciekawe kto go projektowal, ale chyba zszedl z tej samej deski co G-35 Nissana? Odpowiedz Link
lexus400 Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 14:11 maczacz napisał: > Czy Ci sie podoba czy nie, to z pewnoscia pozostanie edynie w sferze > rozwazan czysto teoretycznych, hehe. Ciekawe kto go projektowal, ale > chyba zszedl z tej samej deski co G-35 Nissana? maczacz masz rację, ja jeszcze nie dorobiłem się wcześniejszego modelu więc moje rozważania są naprawdę czysto teoretyczne i obawiam się,że tak zostanie - ale podobać mi się nie musi:-)) Pzdr. Odpowiedz Link
dreaded88 Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 16:25 Prawdopodobnie tak - i to już od przyszłego roku. A poza tym: primo - wóz może się podobać lub nie, ale nie jest to już dość chamska zrzynka stylistyczna z najbliższego modelu MB, jak do tej pory bywało w dużych Lexusach. Secundo - do wersji seryjnej trafi pewnie konwencjonalny slinik beznynowy, może będzie to anonsowany przed liftningiem LS i niedoszły 5.0 (a V6 3.3 albo 3.5 jako podstawowy). Tertio - ciekawe, jak ma być ten 4x4. Odpowiedz Link
greenblack Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 16:29 A poza tym, czy w rzeczywistości też będzie wersja kombi? Pozdrawiam Odpowiedz Link
dreaded88 Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 16:44 Myślisz o LF-X? Ciekawe, to byłaby poniekąd wewnętrzna konkurencja dla RX 300, ale może ma być odpowiednikiem Mercedesa GST. I jeszcze jedna paląca kwestia - diesle :-) Pozdr. Odpowiedz Link
greenblack Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 16:50 dreaded88 napisał: > Myślisz o LF-X? Ciekawe, to byłaby poniekąd wewnętrzna konkurencja dla RX 300, > ale może ma być odpowiednikiem Mercedesa GST. A może po prostu E-klasy T? > I jeszcze jedna paląca kwestia - diesle :-) Będą. W następnym IS będą 4- i 6-cylindrowe, więc pewnie do GS też trafią. > Pozdr. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dreaded88 Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 17:06 greenblack napisał: > dreaded88 napisał: > > > Myślisz o LF-X? Ciekawe, to byłaby poniekąd wewnętrzna konkurencja dla RX > 300, > > ale może ma być odpowiednikiem Mercedesa GST. > > A może po prostu E-klasy T? Możliwe, ale wtedy wzrost 1.65 metra byłby chyba zbędny. BTW - ciekawa jest prawie idealna zbieżność wymiarów LF-S z MB GST. I reflektory ma do niego bardziej podobne niż do E :-) > > I jeszcze jedna paląca kwestia - diesle :-) > > Będą. W następnym IS będą 4- i 6-cylindrowe, więc pewnie do GS też trafią. 4 cylindry w Lexusie? Kolejny koniec świata :-) Pozdr. Odpowiedz Link
mundek28 Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 17:09 dreaded88 napisał: ale nie jest to już dość chamska zrzynka stylistyczna z > najbliższego modelu MB, jak do tej pory bywało w dużych Lexusach GS nigdy nie przypominaly MB, a jak bedzie z nastepnym modelem LS, to sie dopiero okaze. Odpowiedz Link
greenblack Re: Następca Lexusa GS? 17.10.03, 17:11 mundek28 napisał: > GS nigdy nie przypominaly MB Zwłaszcza z przodu:O Odpowiedz Link
mundek28 Re: Następca Lexusa GS? 18.10.03, 03:15 Jesli chodzi o LS, to widac ze Toyota perfidnie zerznela MB, ale jesli chodzi o GS, to sprawa jest dyskusyjna czy podwojne swiatla byly wzorowane na klasie E. Odpowiedz Link