x-darekk-x 01.06.09, 22:29 bardzo przykra informacja sledze caly czas wiadomosci na forach specjalistycznych (jestem fanem airliners.net), ale jak dotad znikniecie tego a330 to jedna wielka tajemnica. niech bog da sile rodzinom pasazerow. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franek-b Re: AF447 04.06.09, 11:23 > bardzo przykra informacja > sledze caly czas wiadomosci na forach specjalistycznych (jestem > fanem airliners.net), ale jak dotad znikniecie tego a330 to jedna > wielka tajemnica. Wg mnie to przykład, że nam się tylko wydaje, że ujarzmiliśmy żywioły... pewne czynności jak latanie, czy jazda samochodem sprowadziliśmy do banalnych wydarzeń jak jedzenie czy chodzenie, a one tak naprawdę banalnymi nie są Odpowiedz Link
typson Re: AF447 04.06.09, 14:27 ot co, szczególnie ze samolot podróżował nie w kierunku wschód-zachód jak wieją silne prądy powietrzne na takich wysokosciach ale po skosie, co naraża maszynę na ekstremalne turbulencje i przeciążenia Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: AF447 05.06.09, 03:52 A ja spodziewam sie ze zywiol nie byl przyczyna, ale tylko czynnikiem. Tak jak w przypadku Colgan Air i katastrofy w Buffalo wczesniej w tym roku. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: AF447 05.06.09, 03:51 Moja corka dzien wczesniej leciala nad Atlantykiem. Ale bez zadnych problemow, choc startowala w dosc przykrej burzy nad Miami. Za to w Amsterdamie miala ciekawe przezycie, bo samolot dokonal awaryjnego przerwania startu = hamowanie na pasie startowym i tym podobne. Odpowiedz Link