kocio_pierzaczek 20.03.10, 20:49 Ponieważ początek wiosny natchnął mnie do rozpoczęcia czegokolwiek, rozpoczynam nowy wątek powitalny, cieplutki. Zresztą tamten już się długaśny zrobił. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biaua_glysta Re: Wiosenne dzień dobry 20.03.10, 21:15 Witaj mi Kociu! Zima przeminęła wraz z gipsem, a moja noga mieni się fioletem niczym krokus na wiosnę. Jest pięknie! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Wiosenne dzień dobry 20.03.10, 21:23 To i tu się przywitam - ja dziś i w starym, i w nowym Glysta, witaj, pozdrawiam wiosenny fiolet Twojej nogi! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 20.03.10, 22:27 Odpozdrawiam i ściskam. Nóżkę delikatnie głaszczę. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 08:23 Dzień dobry? Spadam na wycieczkę, bo co klikne stronę, straszą Downem. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 08:53 Wygodnych butów i dobrej pogody na tej wycieczce ! Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 09:28 oj, zazdroszczę wycieczek mnie co najwyżej czeka wycieczka do pracy ;-[ dzień dobry! Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 09:45 Dzień dobry. Piękna pogoda, aż się pracować chce. Jak myślicie, ukamienują mnie sąsiedzi i znajomi jeśli w niedzielę popiorę dywany? Czy raczej nie wypada? Odpowiedz Link
gabrielle Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 10:39 Pierz dywany na zdrowie! Sąsiedzi niech robią co chcą. Będą mieć brudne, a ty czyste, o! Toczę właśnie o to boje z mamunią, która strasznie boi się, co sobie sąsiedzi O OJCU pomyślą przez to, że jego żona w niedzielę chce myć okna czy robić wielkie pranie. A co ja mam robić, skoro chęć na pranie i mycie nachodzi mnie właśnie w niedzielę? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 10:44 Gaba, zgadzam się z tobą. Ja właśnie drugie pranie dziś zrobiłam. Cześć wszystkim. Jak tam jajka? Tak tylko nieśmiało przypominam... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 11:47 Chwilunia szefie, myślisz, że to tak trzask prask znieść pomalowane i opisane jaja? Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 11:56 Jak miło wiedzieć, ze są ludzie którzy myślą podobnie do mnie Ja bym chętnie uprała w tygodniu. Jednak wtedy nie ma się kto zająć dzieckiem, a syn (jak chyba wszystkie dzieci) uwielbia wodę Mam obawy, ze nie wysuszyłabym dywanu przez tydzień Pranie już nastawione, a za dywany zabiorę się, jak chłopaki wybędą na spacer. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 12:09 Coś w tym jest, że nawet gdy nie muszę iść do roboty, pralka najlepiej ze mną kolaboruje w niedzielę Dziś rano też. U nas mokrawo, ale byłam rowerem na baziach. Śliczne nam sie trafiły! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 13:55 Cześć!!! Świat się dzisiaj śmieje do nas Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 15:43 do mnie smieje sie swiezym sniegiem - swiezusienki pada sobie od rana, teraz zmniejszyl rozmiar platkow. Zamieni sie w deszcz jak mu sie znudzi byc sniegiem. Nudno nie jest choc mam dzien pilnowania sofy. Czytam historie klanu Gucci. Gropciu torebek nie wyrzucamy, ale swobodnie mozemy im ponaprzeklinac. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 16:19 Szpaki urządziły sobie koncert. A dziś była inauguracja krótkich przebiegów bez kurtki (nadzorowałam przenoszenie telewizora, od samego patrzenia na tragarzy zrobiło mi się ciepło). Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 17:44 Wyrzucić torebkę Gucciego??? W życiu nie słyszałam większej herezji. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 17:49 Ani ja! Hołubię tę odAsiną,wygraną w konkursie wiedzy,jak skarb! Po co ja się wczoraj z tymi oknami wygłupiałam,co? Trzeba było Ewy zapytać przed myciem,to bym nie myła. Dziś deszcz załatwiłby sprawę,dobrze,że balkonu nie szorowałam na klęczkach po zimie A tak w ogóle to dzień dobry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 18:55 toz wyraznie napisalam: nie wyrzucamy. Ale to bardzo barwny rod - wynajmowali mordercow, glodzili konie - no nie wszyscy oczywiscie, ale i tak swojej torebce nawtykalam Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 19:09 Nawtykałaś czy nawtykałaś dobrodziejstwa i farszu? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 19:14 O koniach nie wiedziałam, dlaczego to robili? Chyba stać ich było na suchy chleb? Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 20:18 Dzień dobry. Jaki piękny dzień. I dzisiejszy, i wczorajszy, i noc też była piękna. Wiosna przyszła, sama widziałam. Czuć ją było nawet. O rany, zadowolona jestem jak najedzony kocur. Ależ to świętokrzyskie cudne Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 20:34 Bocznymi drogami jeżdziła, mnie omijając Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 20:37 Była, była))) Jeździła glównymi drogami. Nawet miałam szatański pomysl, żeby do ciebie Senko zadzwonić, że będę za 5 minut, ale numeru telefonu było brak. Jakbym miała to... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 20:46 Na N.K podany! Komórkę też mogę podać. Szkoda, że nie zrealizowałaś pomysłu. Szkoda, naprawdę. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 21:16 Dobry wieczór. Baron wytarzany w krzach i nasycony do wypęku chmielem melduje się na memłonie. Było suuuper Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 21:49 W Grohowisku byli, polgebkiem gadaja o pogodzie w krzach... a zdjecia gdzie? Umnie sztorm sniezny, ja pragne obejrzec wiosenne krze i upyszczone ulubione pyski. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 22:22 Ze zdjęciami to już w ogóle poruta. Trzecich już brak... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 21:46 > suchy chleb? Gropciu, to nie z biedy, to z bestialskiej zemsty aby dopiec bylej zonie, ktora kochala te konie. Cytrynko, torebce nawtykalam budowlanych slow. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 21.03.10, 23:49 Jeszcze żyję, choć sama jestem zdziwiona. Nie dokończyłam remontu własnego zdrowia, mimo wydatnej pomocy medycyny prywatnej, jak na zdrowiu, również w jednym punkcie, zrujnował się MLP. Oddział szpitalny otworzyłam, chuchałam, dmuchałam, bajaderzyłam. A do tego, jak by mi już czegoś zabrakło, owczarkowa nadepnęła na szkło z robitej butelki po piwie. Sześć szwów i buła opatrunkowa. Ale witam! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 00:07 O matko! Wlazłam postraszyć, ale już nie muszę Trzymajcie się! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 08:07 Dzień dobry - nie świeci, nie pada, szaro buro, ale wiosna Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 09:01 Cześć pracy! Wiosną to nawet poniedziałek da się znieść Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 10:23 ewa9717 napisała: > Chyba wstałam... Wrrrr Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 10:57 Cześć! Zaraz wyruszam na podbój Wawy, a raczej na wspaniały, wyczekiwany od dawna koncert, nie wiem jak wytrzymam do wieczora, nosi mnie już od miesiąca, a dziś przechodzę samą siebie Miłego! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 11:01 A cego tym razem posłuchasz, Pomaranczuchu? Pytam zzdrosnie Gropo, już otrzeźwiałam!!!! Znaczy oprzytomniałam ze snu po kawie Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 11:35 No tak, z przejęcia zapomniałam napisać Paco de Lucia ubóstwiam i uwielbiam tego człowieka, tzn jego grę Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 12:33 Dzień dobry Szanownym w poniedziałek. Melduję się po wizytacji Wysokiej Komisji z centrali. Przeżylim! Ale co się działo, co się działo... A że działo, to armata, więc armaciało się zgodnie z nakazem historii, czyli jak w krzach należy: po partyzancku trochę. Nawet rzekę wpław zdobywaliśmy, słowo daję. Ale z taką komisją, to można wszystko, nawet konie kraść i twierdze zdobywać, wiadomo. I wszystko, łącznie z temperaturą powietrza, byłoby normalne właściwie, gdyby nie gastronomia. Otóż tym razem ona, ni z gruszki, ni z pietruszki, nagle jakby zaczęła nas kochać, czy coś. I to było trochę zaskakujące, nie ukrywam. Za to przesłuchiwanie poszło zgodnie z obowiązującymi standardami - łącznie trwało grubo ponad 14 godzin, a winnych i tak nie znaleziono, ha! Aha, gdyby w najbliższych dniach trochę mnie tu z Wami nie było, to nie znaczy, że komisja mnie wykończyła, absolutnie. Komputer zmieniam na nowszy model, więc wiadomo, jak to w okresach przejściowych bywa - ze starym trzeba wziąć rozwód, a do nowego przywyknąć. To może potrwać. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 12:41 Noo, tajemniczo to wszystko brzmi. Witam poniedziałkowo. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 13:41 Szefowo, szczegółowy protokół pokontrolny nie należy do kontrolowanego, dlatego ja tylko tak delikatnie i po łebkach. Ale nijakich tajemnic nie było, uważam. A bo to przed Wysoką Komisją coś da się ukryć? W życiu! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 15:03 To Orale smowolkę odwaliła? Nie była ch... tym no... członkiem z ramienia pani prezes? Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 18:11 E tam samowolke, przecież wiadomo, że mnie trzeba przykuć kajdankami do kaloryfera, żebym tak ze dwa albo i trzy razy w roku w świętokrzyskie nie skoczyła. A tym razem misję miałam. Jajo zdobyłam Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 17:08 Dzien dobry, wiosna, krokusy, korki niewyobrazalne, coraz powazniej zastanawiam sie nad motolotnia. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 17:22 Cześć. Ta wiosna to już jednak jest czy jej jednak jej nie ma? Po pięknej sobocie była niedzielna ulewa i na przekór tej ulewie umyłam dziś samochód,a co mi się będzie stawiać ta wiosna! Okna zachlapała,to niech jeszcze samochodowi da radę,no! Może nie wydoli i da spokój i słoneczkiem jutro przywita? Czego życzę sobie i Państwu! Miłej reszty dnia! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 22.03.10, 18:45 A z kolei dziś u nas było cudnie Nad jeziorem już mniej szaro, a żurawi widziałam dzisiaj chyba z tysiąc. Latały w zorganizowanych stadach, ciągnąc chyba nad wybrane wody. Pyskowały tam u góry niemożebnie! Odpowiedz Link
tutul Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 07:08 Witam cieplutko(choć na dworze tylko+2) i słonecznieWczoraj jeździłam trochę za miastem i całe stada-chociaz to się chyba KLUCZE mówi- gęsi lecących widziałam na własne oczy.I zamarzyło mi sie od razu jezioro,las i krzyki ptactwa-jedyne jakie toleruję... Ale to już coraz bliżej,na szczęście Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 07:20 gęsi to w niedzielę lecące widziałam jak jeszcze w łóżeczku leżałam, jak to dobrze mieć duuuże okna dzień dobry Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 07:53 Dzień dobry! Dzisiaj chyba Szmaglewska, więc w ramach atrakcji pipidówkowych najpierw na bazarek, a potem na łono P. Ale najpierw kawa. Ostatnio znowu odkryli, ze jest zdrowa na rózne Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 08:01 Niech sobie odkrywają różne prawdy, ja swoje wiem Po przymrozkowej nocy, witam słonecznie. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 08:34 Budze sie powolutku przy pomocy hektolitrow herbaty, za oknem szarowilgotno w zdecydowanie wiosennym stylu. Czesc Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 10:21 Dzień dobry w piekarniku siedzi biszkopt, piekę go specjalnie po to, żeby nim rzucić. Jeszcze 10 minut Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 11:01 Czy to jakas nowa dyscyplina sportu, ten rzut biszkoptem? Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 11:06 Znalazłam przepis w którym jest napisane, że wyjmujemy gorący biszkopt z piekarnika, rzucamy na podłogę z wysokości 60cm i wkładamy nazad do piekarnika. Rzut przyniósł mi wiele satysfakcji. Ciasto nie opadło. Dokładne skutki zobaczę jednak dopiero jutro, jak go przekroję. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 13:22 Aproposek przepisow. U nas jedna zachwycajaco pomyslowa dziewczyna wydaje ksiazke kucharska portaw przyrzadzanych przy pomocy zaparzarki do kawy. Na pomysl wpadla w akadamiku przy nieustajacym tloku do kuchenki. Zaczela sobie smarzyc jajka na zaparzarce, potem piekla boczek, bulki piekla na el.lokowce. Upiera sie ze i kotleta usmazy zelazkiem. Cudna dziewczyna. Twierdzi ze maszyna do kawy jest duzo lepsza niz opiekacz do grzanek, ktory bezczelnie panierowane rybki przypala. Tu mozna obejrzec obrazki: kaffekokarkokboken.blogg.se/2009/november/ Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 13:24 Żelazkiem to się robi świetne tosty. Wypróbowane. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 16:32 Czyli cos dla wkurzonej gospodyni Jezeli jutrzejsze skutki beda ok, usmiecham sie o przepis - z przyjemnoscia czyms pierniczne. Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 09:03 Balamuku, biszkopt doskonały wyszedł. Robiłam wcześniej z tego samego przepisu, ale bez rzutu. Rzucany lepszy. Zawsze będę nim trzaskać o podłogę. Linkuję przepis. Pochodzi z mojego ulubionego blogu, jedynego który czytam regularnie mojewypieki.blox.pl/2009/06/Biszkopt-przepis-II.html Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 09:22 Niby wiosna ale jakaś taka niedorobiona. Rano ciągnie po rajstopach brrr... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 16:19 36krzysiek napisał: > Niby wiosna ale jakaś taka niedorobiona. Rano ciągnie po rajstopach > brrr... Szanpan dzisiaj w stroju senatorskim do roboty przybył? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 10:25 Bry. Wczoraj byłem na Bardzo_Ważnej_Delegacji i jedyną atrakcją było zwiedzanie prawdziwego Orient Expresu! Stoi sobie w polu na torach i marnieje, ale JAKI! Wnętrze w drewnie, ozdoby art deco, luksus, skóra i komóra. Niestety żadnego morderstwa nie dokonano. Odpowiedz Link
felis2 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 10:33 A ja wczoraj widziałam motylka! A na topolach jest takie coś, małe, kudłate (nie koty) i dużo tego. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 14:50 Cześć. Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 14:52 Witam! Ale dziś pięknie i cieplutko! Jeszcze kilka takich dni i w parku zażółci się od kwiatów. Niektóre już wychodzą i nawet pączki mają. O, proszę: Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 17:25 Czesc i czolem. jezdem spowrotem (jakby ktos nie zauwazyl, ze mnie nie bylo). Dzis 4 stopnie, tydzien temu bylo 19. Zwariowac mozna. Lece nadrabiac zaleglosci czytelnicze. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 17:30 Czesc Gooniu kochana, strasznie cie brakowalo ! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 21:42 Dobry wieczór. Gooniu,jak miło znów Cię widzieć! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 21:42 Cześć! Chyba jeszcze lewituje.... zakochałam się na amen, nieodwołalnie i do deski grobowej, ehhh... Ja mogę rzucić studia i zostać np ....pucybutem Paco, tylko tych butów koncertowych, żeby nie było, wtedy mogłabym wszędzie z nimi jeździć i słuchać non stop tej przecudnej muzyki.... marzenia. Mam nadzieje, że jutro uda mi się jeszcze dostać bilet na następny koncert, bo jak nie..... to uschnę, skisnę i spleśnieję Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 21:45 No jakieś takie różne masz zapatrywania na swoją przyszłość,Pomarańczuchu Usycha się bez wody,a kiśnie i pleśnieje z jej powodu,no to jak to ma być? A bytności na koncercie Paco zazdroszczę Ci jak nie wiem co! I teraz ja uschnę,z zazdrości,która to,jak wiadomo,wysysa z człowieka wszystkie soki! Przydałoby się,oj przydało! Odpowiedz Link
konopika Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 21:54 A ja nie wiem kto to Paco, pewnie powinnam skisnąć ze wstydu. Dobry wieczór. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 22:02 Nie kiśnij,Konopiko,nie kiśnij. Paco de Lucia to gitarzysta klasyczny,ja bardziej go znam z tria Aldi Meola,Paco de Lucia i Andy MacLaughlin,to jest naprawdę piękna muzyka! Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 23:00 właściwie to gitarzysta flamenco, ale rewelacyjne jest to, że tradycyjne flamenco łączy z klasyką, tworzy swój własny, niepowtarzalny styl. Cytrynko, ta cała ambiwalencja stanów jest jak najbardziej możliwa, zresztą dla Niego wszystko Konopiko, może jakiś filmik cudowne trio, gdyby kiedyś jeszcze razem zagrali....niech przepadne, ale zrobiłabym wszystko żeby to usłyszeć www.youtube.com/watch?v=9cadbYIzhqQ kolejny kawałek: www.youtube.com/watch?v=976aVPPx2Zc i jeszcze coś tym razem z trasy koncertowej w tym roku, niestety jakość może nie najlepsza, piękny utwór Palenque www.youtube.com/watch?v=5lIM_RWom7M i wspaniały tancerz Farruco www.youtube.com/watch?v=ixTj1I9Z6-E&feature=related Zresztą cała ekipa była świetna min. Niño Josele-gitara, Piranha- nr 1 wśród cajonistów, no i Farruco, cud Dobra skończyła paplanine, za bardzo jestem zaangażowana Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 23:14 Pomarańczuchu,spierać się nie będę,wszak flamenco to klasyka( o gitarę klasyczną mi chodziło). I bardzo przepraszam MacLaughlina za zmianę imienia,a Di Meolę za zabranie przedrostka i skojarzenie go z imieniem. "Śródziemnomorski taniec słońca" to coś za czym od lat przepadam,a TO(!),to ostatnie w Tubie,to po prostu boskie! Masz tego więcej,bo nie chce mi się szukać? Jakby co na priva doślij linki,a daruję Ci ambiwalencję Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 23.03.10, 23:30 Heh, no tak, może zbyt ścisła jestem jeśli idzie o te sprawy, więc wybacz, szperam w necie, jak coś znajde to wyśle oczywiście, coś gdzieś mi się już obiło, ale mało, no i ta jakość aa, i wiem, że o gitarę chodziło, mi też, o gitarę flamenco a Farru, eh, wspaniały, zrobil niezły pokaz, szkoda, że nigdzie nie ma takiego filmiku, kiedy wyszedł na chwile po to żeby zmoczyć swoje długie włosy, wrócił i zaczął tańczyć, przy odpowiednim oświetleniu, muzyce, dokoła unosiły się kolorowe krople wody Odpowiedz Link
tutul Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 06:01 Dzień dobry wszystkim Ja tak szybcutko,bo szkoda dnia...trzeba korzystać z pogody i słońca.Zanim proza dnia mnie wciągnie w swoje tryby. Radości wiosennej trochę nam potrzeba,to lecę jej poszukać Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 06:52 Słońce Takie meldunki mogę składać codziennie Dzień dobry ! Miłego dnia. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 08:24 Łoreta, jak ślicnie! Słonko wali i slowiki spać nie dają, że Ordonką polecę, choć to jakieś inne drą paszcze. Szybko kawy i dam Starej Gropie okazję do wydawania ulubionych dżwięków Dzień dobry! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 08:26 Witam. Za oknem od południa mam +31 C. Ubrać się do roboty w kostium kąpielowy albo co? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 08:45 kurcze, taki piekny dzien a ja musze w pracy siedziec ... aby do emerytury, juz niedlugo wiec dam rade dzien dobry Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 08:54 Dzień dobry. W lesie niesamowity świergot. Odpowiedz Link
konopika Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 11:07 A ja świrgocę wybierając się na spacerek. Dzień dobry Odpowiedz Link
spokokolarz Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 13:38 Dzień dobry. Dopadł mnie wiosenny stres związany z faktem, że jak zwykle nie robię nic produktywnego. A nie, przepraszam, załatwiłam dziś sobie nowe koło do roweru oraz kupiłam szampon. Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 14:04 witam biszkopt został dziś wykorzystany do tortu malaga. Mmmmmmm, chyba znowu czas na dietę Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 16:16 Witam! Ależ pięknie dzisiaj! Z dnia na dzień coraz więcej zieloności z ziemi wyłazi. A i pierwsze kwiatki już zakwitły w parku: Jeszcze trochę takiej pogody i zupełnie zapomnimy o zimie Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 16:26 Faktycznie, piękności do czystego i bezinteresownego zachwytu. Ale spoko, tylko patrzeć, jak przycisną nas wściekłe upały, dopadną susze, albo dokopie długie, deszczowe lato, tfu, tfu, tfu, i znów będzie czym się podołować, jak należy Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 16:41 Dzien dobry. Musialam skrobac szyby w samochodzie, ale slonko swieci i nie ma wiatru, jest szansa na cieplutki dzien. Odczuwam brak kolorow, niechby juz cos zakwitlo! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 17:25 Czesc, niech nie strasza upalami, na razie jest znosnie i oby tak bylo jak najdluzej. Orale, dzieki za przepis, z przyjemnoscia sobie grzmotne Zreszta sadzac po komentarzach nie tylko ja, ubawilam sie setnie. Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 17:32 Czy sernikiem tez mozna sobie grzmotnac? zawsze mi wychodzil a ostatnio nalesnik a nie sernik sie zrobil po ostygnieciu. Co prawda mam nowy piec, ktory sie nadaje do ...., no do wszystkiege za wyjatkiem pieczenia, delikatnie rzecz ujmujac. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 17:56 Dorka, Ty się przyznaj,pod szklarnią te fotki strzelasz. Po drodze, a jadę przez pola i ugory do domu, starałem się dojrzeć coś zielonego i udało się! Ale to była butelka po piwie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 21:00 Z braku kolorow kupilam sobie czerwoniaste wdzianko i japonki w kolorach roznych, tak jakby nie do pary wygladaja...hi hi i na tym caly dowcip bedzie polegac....jak sie ktos pozna...hi hi Moze sie komus znow udzieli moje chichranie. Jak slowo honoru watrobe mozna sobie wymasowac, tanio i ekologicznie Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 24.03.10, 22:37 Dobry wieczór. Wróciłam właśnie z fikołków. Pojechałam sobie przetestować nowego instruktora. Cholera jasna. Chłopak najpierw mi się tłumaczył z układu, a potem w stresie mylił. Podobno jak fitnesowy sanepid jestem traktowana. O matko i córko, chyba zacznę w tym stroju ludowym na zajęcia chodzić, może mnie nikt nie pozna Odpowiedz Link
heniulaa Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 07:17 Dziń dybry świeci od rana a ja się nastrajam na obronę pracy. To już w sobotę! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 07:26 dzień doberek Haniulaa, będzie dobrze Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 07:56 Heniulaa - trzymamy kciukasy ! Witam słonecznie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 07:58 Jaki pięeeeekny dzień! Człek się dobrowolnie budzi o swicie! Dzień dobry! Heniula, obrona to małe piwo, a małemu piwku dasz radę w mig! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 08:16 Heniulaa, alleluja i do przodu! Przejdziesz jak burza, ja to wiem Dzień dobry wszystkim. Wczoraj apropo wiosny udałam się po wiosenny obuw wypatrzony w internecie aż na Stokłosy, chciałabym napisać, że pozłocisty, ale nie, bo posrebrzysty (???), zanabądłam i chyba dziś zrobię premierowe wyjście. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 09:10 Dzień dobry cześć i czołem, pytacie skąd się wzioooołem! Odpowiedz Link
konopika Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 09:47 heniula,3mam kciuki Dzień dobry, choć słońca nie widać. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 10:18 Heniula, kciukasy trzymam również Witam się z Szanownymi Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 13:21 Co Wam powiem, to Wam powiem, ale powiem: ślicznie jest. I pachnie. Niby jeszcze nie za bardzo ma co, bo flora dopiero lekko zmieniła odcień ze zgniłego na nieco żywszy oliwkowy, ale dzisiaj po raz pierwszy poczułam, że już pachnie. Powietrze, po prostu. A za chwilę będzie jeszcze bardziej i bardziej, aż do upojenia. Czyż to nie miła perspektywa? Szanowni, wiosna podaje nam wiosła! Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 16:15 Dzien dybry. Szaro buro i ponuro. Ma byc pare plusow, za to w nocy -9, z wiatrem -18. Czy to znaczy ze ledwo wylazle z ziemi tulipanu i hiacynty zmarzna? Bo ja sie nie znam i jestem gotowa pierzyna je przykryc. Jakby nie bylo, to moje pierwsze kwiatki. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 20:40 Gooniu nie przykrywaj,niech sie hartuja. Jak raz przykryjesz to sie przyzwyczaja Mnie sie z wiosna skojarzyla sygnaturka forumowej kolezanki, brzmi tak: Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, tylko żują pszczoły. Pojecia nie mam, dlaczego widze w tym wiosne, a nawet i lato. Pachnie mi to majem oraz sierpniowym zielskiem. Wujek Freud sie w glowe drapie. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 20:52 Asiu, domyślam się, że z tym żuciem, to taka przenośnia, że niby prawdziwy facet, to taki twardy zdobywca, co nigdy nie idzie na łatwiznę, ale z tym niejedzeniem miodu, to bym polemizowała jednak. Moim zdaniem, taki najprawdziwszy mężczyzna, to gotów jest zeżreć cały ul, byle tylko się do niego dobrać A po naszemu to będzie: prawdziwy facet nie pije mleka, tylko żuje wymiączko, nie? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 21:10 Popiersie mi zareagowało boleśnie, jak te kwadratowe szczeny, zaprawione w przegryzaniu i przeżuwaniu pszczół (tych od węzy) sobie wyobraziłam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 21:11 I nie je warzyw tylko lapie ogrodniczke Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 21:35 Za co łapie? Tak z ciekawości pytam, bo ostatnio za ogrodniczkę robię... Odpowiedz Link
kizuk Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 21:35 Groho,wizją żucia wymiączka przez faceta(aczkolwiek to bardzo po chmielewsku)w celu napicia się mleka pobiłaś chyba rekord wiary w prawdziwych mężczyzn. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 21:51 O wypraszam sobie! Jako przedstawiciel, bądź co bądź, byłem dziś na polowaniu. Ofiarą była, wstyd się przyznać, torba, po którą pojechałem aż do Piaseczna kominikacją miejską, ale łów mam! Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 22:03 A dlaczego mężczyźnie wstyd się przyznać do torby? W końcu prawdziwy też musi mieć w czym te pszczoły do żucia nosić, prawda? Odpowiedz Link
kizuk Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 19:50 A ja dzisiaj na mojej działce pracując skowronka usłyszałam.Sama radość.Zawsze się zastanawiam,skąd w takim malutkim ciałku tyle wigoru.Bo to śpiewa tak głośno,że na całą okolicę słychać,a przecież śpiewa w locie. W te mrozy,co mają jeszcze nas zmrozić nie wierzę i już.I bociana też widziałam,to jakie mrozy?Ptaki chyba wiedzą lepiej? Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 25.03.10, 23:52 Zdecydowanie jest wiosna. Na bzie wielkie gule, za kilka dni będą liście, trawniki miejscami już zielone. Moje topole jeszcze czekają, dorosłe są, życie znają, ostrożność nie zawadzi Witam. A ta torba Baronie to od Gucciego? Czy jakaś ekologiczna (przepraszam za brzydkie słowo? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 07:35 Jak można, faktycznie, na swiecie jest slicznie! Niech ten, co gdera, przyjdzie tu, a ja poooooowiem mu: ach, jak przyjemnie... Jaki pięęęęęęęęęękny dzień!!!! Dzisiaj objadę jeziornie jakis kawałek swiata Dzień dobry! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 07:43 Dzień dobry Dziewczyno Z Werwą Pokawusiamy spokojnie i do galopu Miłego dnia ! Odpowiedz Link
tutul Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 07:51 Chciało by się powiedzieć-majowy deszcz.+12 na termometrze,a tu dopiero marzec. Podobno taki deszcz dobrze robi na cerę( patrz angielki,czy jak to się mówi) To ja poeksperymentuje trochę i idę .. A w ogóle to przepraszam,nie przywitałam nikogoZIEŃ DOBRY dla wszystkich Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 08:09 Wstałam już jakiś czas temu ale nie mogę się obudzić. Gdzie to ciśnienie? Witam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 08:49 Dzień dobry! Czy może być piękniejszy dzień niż piątek? Pewnie, że może, taki na przykład pierwszy dzień urlopu albo dzień odebrania wygranej w totka. Lecę sprawdzić losowanie. Odpowiedz Link
jotka13 Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 09:18 Dziś w Trójce W.Mann zapowiadał pogodę i ledwo wypowiedział słowa, że nigdzie nie będzie padać, deszczyk zabębnił po szybach, ale taki lekki, wiosenny, pachnący... Odpowiedz Link
konopika Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 09:59 Przeleciałam już kilka okien, właśnie czekam aż słońce przejdzie na umyte i pozwoli mi zrobić resztę. Eulalijo ciśnienie zdaje się leci, spada, mnie to akurat bardzo odpowiada, a Tobie zalecam czekoladę.Witam pracowicie. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 10:08 Sia lalala la hop siup! Za okna jutro się biorę, już się nie mogę doczekać ! I ssie mnie do sadzenia na balkonie, za wczesnie, a tak bym sobie posadził! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 11:46 Cześć. Miałam koncert na stado szpaków pod oknem i jeden, przysięgłabym, miauczał. Wczoraj umyłam okna, więc dziś spodziewam się deszczu. Baronie, mnei też już do roślinek ciągnie. Posadziłam więc pietruszkę na parapecie i mam zielony bukiecik. Dziś dosadzę szczypiorek. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 13:06 Czekolady nie lubię, no, nie lubię i już. Poszłam na spacer z owczarkową szukać ciśnienia. Trochę znalazłam. Owczarkowa się obraziła, bo za daleko szukałyśmy. Odpowiedz Link
spokokolarz Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 13:11 Cholera, ja chyba niedługo okna będę musiała umyć... Dobra, pomyślę o tym jutro. Bardzo miły dzień się zapowiada. Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 15:44 Jednak cholera, zmarzly tulipany znaczy sie. A tak wogole to dzien dobry. Pare okien umylam juz 3 tyg. temu. I dobrze, bo nie wyglada na to zebym zdolala cokolwiek umyc przed wielkanoca. Dzien dobry wszystkim. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 15:57 Noo, dzisiaj juz nawet nie wiosna a lato! W południe na termometrze miałam 21 stopni. Ale ponoć od jutra ma się ochłodzić, co by jednak za dobrze nie było. Za to w parku już moc żółtego kwiecia, fruwają pszczółki i motylki, całkiem miło. Motylek niestety mi uciekł, ale pszczółkę mogę pokazać, o proszę: Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 16:57 Dzien dobry To znaczy dzien byl do bani, podobnie jak minione dwa tygodnie, ale juz prawie sie konczy, ole. Bardzo elegancka pszczolka. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 18:33 Piekna ta pscoła Dorko, masz oko do zdjęć. Psółki, motylki, a Karol śpi. Od razu utnę, żyje ale najwyraźniej ma w skorupie wiosnę. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 19:18 Dobry wieczór?mam nadzieję,bo mój dzień był fatalny. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 19:20 Dorko pscółka sliczna,u nas dziś było 19 stopni,pierwszy raz w tym roku zrzuciłam z siebie zimowe ciuchy. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 19:43 Ze 20' bylo, jeszcze marzec, a ja juz sie zgrzalam. Nijak nie wiem, w co sie ubrac. Nie lubie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 26.03.10, 20:30 Wieczór też piękny, w dodatku okraszony zwęgloną kiełbasą prosto z ognia Odpowiedz Link
tutul Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 05:54 Też nie lubię..lubię odpowiednią kolej rzeczy i zjawisk.Marzec-powinno być marcowo.Chyba dzisiaj popada i zrobi się odpowiednio. Bo jeszcze nie wyciągnęłam letnich ciuszków z szafy. A tak w ogóle to dzień-niech będzie-dobry dla wszystkich Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 07:52 Jakby ciut, ciut zachmurzone, musi będzie padać. Dzień dobry sobotnie ! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 08:06 Coś w powietrzu wisi, na coś się zanussi. Dziś w pipidówku jarmarek swiąteczny pod gołym niebem, więc pewnie zaraz się rozpada. Dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 08:44 Coś się przejaśnia. Wieje to może i przewieje Witam. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 09:27 tez ide na jarmarek, ksiazek i torebek dokupic. Milego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
konopika Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 09:35 Trochę się przejaśnia, ale musi popadać, bo na moje umyte okna zawsze pada deszcz - zatem trzeba zabrać parasol. Witam serdecznie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 14:40 Dorka, czy ty masz teleobiektyw? Jak ty robisz te cudowne zdjęcia? Ile kosztuje sesja foto u Ciebie? Witam wszystkich. Pachnie ciasto drożdżowe z piekarnika, ugotowałam zieloną kartoflankę, łosoś na obiad już czeka, zaraz idę malować jaja. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 21:05 Jaka śliczna! I jak pięknie jej widać futerko na karku Aż by się chciało pogłaskać. Szkoda tylko, że jej by się to pewnie nie spodobało. A propos głaskania, mam znajomego weterynarza. W harcerstwie koledzy mówili o nim, że Wojtek toby nawet dżdżownicę pogłaskał Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 15:03 Dzien dobry, na deszcz sie zanosi. Probuje byc pracowita, ale nijak mi nie wychodzi... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 21:01 Mam dobrą wiadomośc dla wszystkich. Do zimy już tylko 273 dni Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 21:06 Czy to destrukcyje działanie tych szkodliwych w ulubionym napoju przemówiło? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 27.03.10, 22:01 Kiju, opanuj się, mrówka siafu to mówi! Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 00:40 Na pasie dzielącym jezdnie na Wale Miedzeszyńskim perz ma kolor tak zielony, że klękajcie narody. Jednak już wiosna. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 10:23 A to niespodziewajka! Już po dziesiątej! Dzień dobry! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 10:33 Szybko dziś ten czas leci Dzień dobry. Miłego słonecznego dnia ! Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 10:55 Dzień dobry wszystkim. Wstałam rano, umyłam okno u Tatusia, a tu już południe. Godzina mi zginęła, a na dadatek oddadzą ją dopiero za pół roku. Trzeba wyjąć palmę z szafki, poświęcona z 10 lat temu, ale to chyba nie szkodzi. A, muszę chyba schować dekorację piernikową, w zasadzie to co z niej pozostało, większą część zjadł Puchatek Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 11:54 Dzień dobry. Piękny dzień. Zaraz idę na spacer. Do tego Kubica drugi Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 12:05 36krzysiek napisał: > Bry. Uuuuuuuuuu! Szanpanu chiba okna w smugi wyszli No, ino właczę nagrywanie gangu Olsena i hajda! Przy jeziorze po prawej rosną wyjątkowej urody bazie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 14:39 Tiaaa, dziwne sztuki dziś ten czas wyprawia. Nic to, przetrwamy. Jeszcze cztery firanki. Dwie największe już wiszą, kwiatki dostały czyściutkie podstawki i wodę z odżywką. Teraz na solidny spacer z owczarkową a po powrocie do deski Witam. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 15:31 Heniula,jak tam po obronie??? 3Z czy 4Z? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 15:47 Chyba upiła się z radości i odsypia... Dzień dobry. Mam mirabelkowy bukiet i czekam na duuuużo białych kuleczek. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 19:24 Bry wieczor. Co to jest mirabelkowy bukiet? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 20:28 Gałązki śliwy mirabelki w wazonie. Z malusieńkimi pączkami. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 20:49 A, to ladne Pytanie oczywiscie glupie bylo, ale mirabelki skojarzyly mi sie z dzemem, a bukiet z bukietem z jarzyn, srednio romantycznie. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 21:17 Uprzejmie informuję, że się obroniłam 4Z! KUL nie dał mi rady Będziemy czcili na kwietniowym Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 21:40 Heniula, gratki i szczęścia na nowej drodze))) Dopiero wróciłam do domu. W przelocie spotkałam się z rodziną, na pytanie jak żyjesz mogłam odpowiedzieć tylko - szybko. ) Kupię chętnie kilka godzin wolnego czasu, ma ktoś? Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 22:13 Zależy ile możesz wydać Ale w gruncie rzeczy nie mam na zbyciu tylko ceny sprawdzam Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 22:12 A! I bardzo proszę o wyjaśnienie. Bo 3Z to mi się kojarzy zakućzdaćzapomnieć. A 4Z? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 22:22 Brawo, Heniula! Dzielna dziewczyna, nie dała się KULowi. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 28.03.10, 23:26 Tak myślałam, ale nie chciałam formułować Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 06:56 Heniulaa gratulacje! Wielkie przedświąteczne dzień dobry Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 08:13 W nocy umyło chodniki, nawet trawa chyba barw dostała, teraz włączyło suszarkę. Pięęęęęęęknie jest Dzień dobry! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 08:14 witanko na wsi juz pachnie wiosną i chyba rarogi kołujące widziałam i bociana tez zresztą, tyle ze stal sobie na gnieździe Odpowiedz Link
heniulaa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 08:19 Witam poniedziałkowo i dziekuję za gratulacje Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 09:07 Bry. Żarło, żarło aż zdechło. nicmisieniechce najlepiejspaćdołózka bleeeeee... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 09:12 Spleen, kiedy wiosna bucha?????? Jadę zobaczyć, co tam w lesie piszczy Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 09:47 Ewa, Ty nie denerwuj ludzi pracy w wielkim mieście! Tramwaje, autobusy, dyrektory, telefony,smog, maile, zepsuty ekspres, straż miejska a Ty o lesie! W poniedziałek! Mam nadzieję, że chociaż pada Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 10:06 No, co jest? Zalogowałam się do łazienki na godzinę, żeby trochę po zakamarkach posprzątać, a tu już ktoś zdążył ukraść słoneczko? Nie mogliście przypilnować? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 10:10 Od kiedy to tęsknimy do żółtej mordy? Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 10:19 Przestaniemy kochać koło 15-tego kwietnia i zaczniemy znowu koło połowy września. Nie lubię ciemnych dni. Ja potrzebuję światła! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 10:23 Czesc i huuurrraaa! Mam bilet do Warszawy. Bede w maju - niech zyje maj! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 10:57 Nooooo! To Asiowe czas zacząć organizować! Mało casu kruca bomba! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:10 Tak tak Baronie. Baron dobrze gada. Uwaga, na asiowym bedzie smrod - jedzie surströmming dla Goposa. Ale przypuszczam ze zechce sie podzielic z Towarzystwem jesli nikt wystarczajaco wyraziscie nie zaprotestuje. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:19 O rany, o rany, Asia w maju?! To jak dwa maje do kupy przecież i święto majowe do kwadratu. Flagi prać! Smalec z ogórkami kiszonymi szykować! Chleb piec! Koperek siać! Pięty skrobać! No, to przyszła kryska na grohyska, chyba jednak trzeba będzie się w końcu wybrać do tej Warszawy Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:29 Groho! Czytam i oczom nie wierzę, toz to deklaracja jest i teraz nie ma zmiłuj, na piśmie mamy! Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:39 Cóż, życie składa się z deklaracji i niemazmiłujów, normalka. Oraz czasem także z kompromisów Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:34 Z przytupem powitamy obie koleżanki. Trzeba bramę triumfalną wyszykować. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:10 Asiu, nie ma zmiłuj, imieniny będziemy razem obchodzić Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:16 Imieniny na smierdzaco. Znakomity pomysl. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:17 Cóż za informacje! Jak miło Czyli będzie sie działo Witam Szanownych! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:39 Cha, cha, teraz będziesz musiał to zjeść. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 11:59 Komu bazi, komu, bom wrócił do domu? A co to jest to pachnące inaczej na S? Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:12 Też nie wiem, o co chodzi z tym na es, ale bałam się zapytać. Na razie chyba stoi na tym, że majowe święto Asiowe się szykuje w Warszawie, w związku z czym su ileś tam mają przeleć przez bramę wjazdową, uplecioną z kwiecia, a Gopos ma coś zjeść na Asi cześć, co, o ile dobrze zrozumiałam, może mu nie wyjść na zdrowie Odpowiedz Link
felis2 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:12 Sfermentowane śledzie Ciocia wikipedia twierdzi, że niektóre linie lotnicze nie pozwalają tego przewozić, jako że to pojemniki pod ciśnieniem Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:18 O matko! Nie dość, że sledzie, to jeszcze sfermentowane!!!! Fuj, chyba sobie drugiego śniadanka odmówię Może to była starodawna potrawa - jej zjedzenie dawało np. kwalifikację na wikinga abocuś? Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:44 E, myślałam, że o coś gorszego chodzi. Faktycznie, Asia kiedyś opowiadała o tych przysmakach, że sąsiedzi muszą uprzedzać się nawzajem, gdy chcą otworzyć puszkę i w telewizorni widziałam z czym to się je, ale moim zdaniem, bywają jeszcze gorsze. Na przykład, wieloletnie, zaśmiardłe kacze jaja z kaczątkiem w środku, pychota po prostu. Dobrze, że nikt z Chin do nas nie przyjeżdża Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:48 Ewo, jakby to było pięknie jakbyś i Ty nawiedziła Warszawę w maju. Hę? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:53 Pięknie by było, ale obiecać nie mogę, bo ja często za chłopa pańszczyźnianego (wzgledem przywiązania do laptoka) robię Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 12:58 Nawet chłop miał wolne w niedzielę. Toż to niewolnictwo. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 13:03 Asiu, wspaniała nowina, a sprecyzuj bliżej - kiedy będziesz? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 13:46 15-25 maja roku panskiego tego teraz. Nie wiem czy Gopos zartowal z tym smierdzelstwem, ale obawiam sie ze linie lotnicze nie zartuja, szczegolnie LOT. Najwyzej mi wyrzuca do smietnika, tak jak ostatnio mojemu dziecku tatusiowy ukochany srubokret. Odpowiedz Link
spokokolarz Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 14:23 Dzień dobry. Odkurzyłam mieszkanie. Bez tych wszystkich pajęczyn całość wygląda znacznie bardziej optymistycznie. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 17:41 Czesc. Doszorowalam kuchenke mikrofalowa i kafelki na dwoch scianach. Nie moge powiedziec, zeby mi to podnioslo poziom optymizmu. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 17:57 A weź Ty rzuć te obowiązki precz i odpocznij sobie! I co,że nie będzie na błysk posprzątane? Świat się zawali? Nie zawali! A Ty będziesz bardziej wyluzowana! Posprzątasz jak będziesz miała czas i ochotę,a nie tak na już,zaraz! Miłego dnia. Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 18:07 Hej mogę Cię zdenerwować Balamuku? bo wiesz, jest sposób, że mikrofalówka myje się prawie sama)) Ja u siebie w domu zamierzam nie sprzątać, ale mieszkanie Tatusia to insza inszość Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 19:15 Na blysk to raczej nigdy nie bedzie... Kuchenka dopraszala sie od dawna, czasu nie mialam, ochoty nie mialam, ochoty nie mam z natury, a moje paskudniki nie maja odruchu przykrywania tego, co odgrzewaja i potem stalak... stalaktyty chyba. Te od gory. Sie robia. Orale, w mikroweli gotuje wode w talerzu zupnym i latwiej sie pierze. Jezeli masz lepszy sposob - nie tylko sie nie zdenerwuje, ale bede Ci slac wirtualne blogoslawienstwa No i dziekuje za wsparcie, dobre kobiety, nie znosze byc gospodynia domowa. Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 19:20 spokojnie, sposób mam ten sam, dorzucam tylko trochę soku z cytryny Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 21:55 Po czystej wodzie schodzi polsamo, moze po takiej z cytryna calkiem samo? Stanowczo wyprobuje Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:14 Właśnie pod mój blok podjechała straż pożarna na sygnale. Idę zobaczyć czy przystojni strażacy przyjechali. Na wszelki wypadek - żegnajcie! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:30 Gropo Ognista, na wszelki wypadek sprawdz, czy nie zapomnialas czegos w kuchni Odpowiedz Link
groha Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:45 E, miejmy nadzieję, że to tylko sąsiadka Starej Gropy znów zgubiła okulary. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:50 Ta sąsiadka niestety już zeszła była, tym razem coś paliło się w zsypie. Strażacy latali po piętrach i otwierali okna. Kurcze co to się porobiło na tym świecie, większość strażaków była w takim wieku, że mogliby być moimi synami. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:50 Bez sensu, przystojnych strazakow nie pooglada... Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:58 No masz, za pozno wlazlo, tym bardziej wspolczuje sasiadce. A co do wieku - czasami mysle, ze mnie odmladzaja smarkate dzieci, choc obiektywnie... A niech sie wypcha obiektywizm. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 23:02 Odmładza tylko jedna rzecz, poczucie humoru. Reszta, nawet nabyta ciężką pracą, kuciem, egzaminami, staraniami, zabieganiami, tylko postarzają. Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 23:03 O! I mnie coś ucięło. Miało być, że dzieci, wnuki, a już szczególnie prawnuki, zdecydowanie postarzają Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:51 Nie, chyba jednak któryś ze strażaków wpadł Gropie w oko Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 22:54 I szybko rozpaliłam ognisko w mieszkaniu i wybiegłam na klatkę krzycząc Pożar! Ratunku!? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 23:01 No dobra cofam, też nie mam kolejki do takich w wieku synęcym Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 29.03.10, 23:12 No nie, to nie jest przyjemna wizja!)) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 06:25 Nie jest przyjemna, no nie jest.Co za dziwy natury są, że dzieci tak szybko się starzeją Dzień dobry Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 07:54 nie tylko własne dzieci ale i dzieci sióstr... dzień dobry Państwu Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 08:33 Daję stanowczy odpór czarnowidztwu! Na zewnątrz gmła, znaczy - jak się podniesie lub opadnie, bo nie wiem dokładnie, jak taka gmła działa, będzie cudnie! A więc: dzień dobry!!!!! Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 08:46 całkowicie, stanowczo i nieodwołalnie nie mam czasu na kolejne forum.....ale tak tu u Was przyjemnie Dzień Dobry Odpowiedz Link
spokokolarz Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 08:51 Dzień dobry wszystkim, cześć Opium Wstałam o 5:17 i byłam na uczelni przed ósmą, po czym się okazało, że dyżur jest o 12, więc wróciłam. "Bywa, iż sobą zdumiewam siebie." Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 09:31 Witam Państwa, a zwłaszcza Opium. Wiosna dziś pełną gębą, zapowiada się fajny dzień Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 10:08 No dobra, ze gmłą zrobiło się, co należy, spadam na łono Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 10:10 Cześć. Witaj, Opium, dziękujemy za miłe słowa... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 11:55 Cześć! Chyba dalej się nie obudziłam, choć zaliczyłam już uczelnie i Jagiellonkę. Wczorajszy AGH nie był najlepszym pomysłem, muszę sprawdzić gdzie mam głowe. Witaj Opium, na to forum z pewnością znajdziesz zawsze troszkę czasu Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 12:19 Napić się kawy, czy się nie napić? ...napić się?... a może harbaty?... zielonej harbaty?... A może jednak kawy?... Kawa... to już trzecia dzisiaj, ale NO TO CO? Trzy kawy nie przestępstwo... Zjadłbym coś, coś słodkiego... taki torcik czekoladowy na maśle... hmmm, pyycha! Co ja tu mam w szufladzie... spinacz, dziurkacz, o! krówka! Bleee!.... zielona, chyba nie dobra... o landrynek! jakiś taki oklejony, co tam opłucze się... fuuuuj za słodki... a może rurkę ze śmietaną?... Coś mnie swędzi...już przestało... nieee... chyba jednak torcik... Aneeetaaa! Idziemy do cukieeerniii? Kuźwa, ktoś mnie chyba podsłuchuje... rozłączam się... Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 12:41 Pan Baron powinien jak najszybciej wziąć urlop i wyjechać do wód, moim zdaniem, bo zapracowany jest potwornie. Żeby tak orać Baronem, jak zwykłym perszeronem, to jest normalny skandal i jakaś pipa powinna się tym zająć. PIP, znaczy. Bo w ogóle, to miło, miło i jeszcze raz miło. Byle tylko nie zawracać sobie głowy porządkami, bo wtedy od samego myślenia można się zmęczyć. Natomiast z tą coraz bardziej otaczającą nas młodością, to bardzo optymistycznie jest, moim zdaniem. Bowiem niektóra piękna jest i zachwycająco świeża, jak ta wiosna prawie, więc przyjemnie sobie na nią popatrzeć, choćby ze względów czysto estetycznych. I podziwiać platonicznie, jak dzieło sztuki, po prostu. Z ciarami na plecach, a z drugiej strony z motylkami nawet. Ja tam nieustająco się zachwycam i już. Niejednym egzemplarzem w dodatku, a co, nie wolno? Czego i miłemu państwu życzę bardzo serdecznie, bardzo. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 12:47 Baronie - polecam białą herbatę. Działa lepiej niż kawa, a jaka pyyyyszna Witaj Opium - na chwilkę wpadłaś czy na wieki Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 17:22 Dzien dobry. Sloneczko pieknie swieci, ale nadal dosc swiezo, przynajmniej rano. Podobno od czwartku ma byc powyzej 20 stopni. jupi! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 17:34 U nas na podkarpaciu miało być dziś 20. Odpowiedz Link
ewa_zza_gor Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 18:18 W Multanach tez cos kolo tego. Grzeje, ale jeszcze nie przesadza, forsycje kwitna Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 19:19 Zmęczyłam się. Tatusia mieszkanie lśni. Idę na fitness, odpocząć gdzieś muszę. A potem sobie pobiegam Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 19:25 A ja się męczę, jak czytam takie tomiryzmy Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 19:26 Aha, a w Święta poleżysz, żeby się zmęczyć Pobiegaj, pobiegaj - po solidnej pracy odpoczynek się należy Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 21:44 no teraz kochani to ja się dopiero rozkręciłam, chyba zacznę rowerem jeździć na fitness, bo mi stanowczo za mało ruchu Odpowiedz Link
eulalija Re: Wiosenne dzień dobry 30.03.10, 23:25 Odkręć koła, weź na plecy i obleć sąsiedztwo po zewnętrznej, może Ci wystarczy, chociaż mam wątpliwości... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 05:39 Niespożyte siły znaczy ma Orale. Użycz ociupinkę, bo przeddeszczowa atmosfera się zrobiła i jakby oklapłam troszkę.Ciśnienie znaczy spadło Dzień dobry ! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 06:31 Myślałam, że pobiję rekord w rannowstawaniu, a tu kuku! Ale i tak jestem dzielna Dzień dobry! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 07:55 dzień dobry ale dziś ładnie rano było Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 09:13 Orale, od samego czytania puls mi rośnie. Też się biorę za siebie na wiosnę, odstawiłem windę na pierwsze piętro a w cukierni byłem pieszkom! Odpowiedz Link
konopika Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 10:17 Dobrego dnia życzę. Ja się bujam wózkiem, ma osiem kółeczek. Czy takie bujanie się liczy za wzięcie się za siebie? Oczywiście cukiernię odwiedzam i na niej nie poprzestaję, bywam, a jakże, także w innych miejscach rozpusty. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 10:35 Witam wiosennie. Cudowny dzień! Pora wyjąć rower z piwnicy. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 10:41 Zima nam w oczach marnieje, za jakie 5 dni wyzionie ostatnie tchnienie. Te skamieniale zaspy za Gory Skaliste robia. Czesc srodkowo. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 12:23 Zaspy? A co to? Jejku, jaki długi jest dzień, jesli się wstanie skoroswit! Daaaaawno czegoś takiego nie doswiadczałam Chyba trzeba będzie poobiednio się poboczyć... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 12:55 Masz rację, Gropo, po jedzonku niezdrowo ponoć, walnę się teraz! By, by Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 13:27 Masz rację, Gropo, wszystko ma swoje zagranice. A Ewa prowokuje, aż dym idzie. Proponuję poczekać, aż zaśnie, a potem dzwonić co pięć minut i pytać, jaka u niej pogoda Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 13:58 O to to. Możemy też dzwonić i mówić - chyba cię nie obudziłam. Czy ktoś ma numer Ewy? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 14:05 Ja za ten LAS mogę nocny dyżur wziąć ... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 14:07 I tak wstaję o 5.30 to mogę od świtu Ewę nękać. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 14:13 Służę tzw. psią wachtą: między 2, a 4 rano, gdy sen normalnych ludzi jest ponoć najsłodszy. O tej porze mogę dzwonić niemal codziennie i pytać Ewę, co jej się śniło. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 14:13 A Ewa pewnie już robi rachunek sumienia komu dawała swój numer Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 14:35 Obejmę dowolną, byle dokuczliwą wachtę za jezioro. Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 15:01 ja mam numer Ewy i wstaję codziennie o 5, to chyba odpowiednia pora? Ale mnie Ewa niczym nie podpadła, nawet wręcz przeciwnie, zasłużyła się Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 15:01 No, tylko patrzeć, jak nasza nimfa wodna zacznie z pływaniem w chłodnych toniach, więc możemy zacząć umilać jej czas na zapas, żeby na sucho smutno jej nie było, hihi. I w ogóle, chyba należy się Ewie za całokształt, bo kto to widział, żeby być zadowolonym z życia i na nic nie narzekać? To się w głowie nie mieści, po prostu, i kara jakaś musi być Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 15:55 Nu patrzajcież, a ja spał i o burzy nie wiedział! Matko, iluż osobom sie ponarazałam!!!! A jaka aktywizacja i integracja!!!! Nu, niechcący i zasługi mam Dobrze, że komóry wyłączliwe so jakby co! Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 16:02 Sie nie boj, zajdzie potrzeba, to wszystko rzucim i przyjedziem. Kara karą, ale nagroda za zasługi też musowo musi być Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 16:10 O, to nagrodę sobie od razu sama wyznaczam: idę niedługutko na smaczną imprkę plenerową. Tylko się natrysknę orzeźwiajaco po sjeście. Nie za długą imprkę, tak do 22.00 gdzieś, bo tam będą i tacy, co to rano muszą nie spać, by spać mógł ktoś No, jakos tak to idzie Z czego to ryczał ten ranny ( też chyba wcześnie musiał wstawać?) łoś ? A, z bólu! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 16:56 No nie, tylko spacery, imprezki i spanie w biały dzień. A nas cholera bierze. Tak nie może być! Trzeba policję zawiadomić albo co. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 17:41 Dzien dobry w oslupieniu. Dostojna Gropo, Szacowna Orale, czy Wy aby pokutujecie za cos paskudnego? Skad mus pobudki w srodku nocy, mondieu!!! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 17:48 Musowo za coś bardzo paskudnego. A jak na dodatek jest się sową, która udaje skowronka, to o tak barbarzyńskiej porze ma się codziennie ochotę mordować każdą napotkaną osobę. Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 17:48 Ludzie miejcie litosc, po nocach nie spia, lataja jak z propelerem (czy czyms tam na pe), firanki piora, a ja nie moge sie w pionie utrzymac Milego dnia. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:01 goonia napisała: > a ja nie moge sie w pionie utrzymac Gooniu, nadużyłaś? Odpowiedz Link
goonia Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:31 ) zebym chociaz... Cisnienia nie mam, po kawie mna telepie a cisnienia nadal niet. Moze powinnam naduzyc Maz proponuje, zebym sobie pobiegala, ale ja juz sie poswiecilam w tym roku i jezdzilam tydzien na nartach. starczy tego dobrego. Odpowiedz Link
opium74 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 17:49 ja nawetDzień Dobry boje się dziś powiedziec bo: - wygrałam obiad w restauracji (nagroda z radia) - zepsuł mi sie samochodzik - nie pojechałam przez to na konie - ale poniewaz mam już zorganizowana opiekę do dziecka to mam chwilę na forum to dobry ten dzien czy do dupy??? Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:02 A gdziez tam do dupy, samo dobre! Jechac nigdzie nie musisz, do dziecka masz opieke, swiety spokoj, obiad w perspektywie. Nad reszta zastanowisz sie jutro Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:05 czy dzień do dupy to się dowiesz jak już ten obiad zjesz i ewentualnie wymiotniesz lub nie Co do rannego wstawania to ja naprawdę bardzo nie lubię tak zrywać się skoro świt. Ale co zrobić, taka praca. Wstaję codziennie nieprzytomna po średnio 4 godzinach snu i od razu pod prysznic, budzę się jak mi woda na głowę leci. W metrze nie siadam, opieram się o drzwi i jak one się otwierają, a ja wypadam, to wiem, że to mój przystanek. W pociągu czytam albo śpie, róznie bywa i od towarzystwa zależy (czy jest komu mnie obudzić). Ostanio budził mnie pan konduktor słowy: proszę pani, pani tak slodko śpi, proszę powiedzieć gdzie pani wysiada, to ja przyjdę. Wiem, że kiedyś przejadę stacje i pojadę zwiedzać kraj, ale nic to, pogoda coraz ładniejsza. Wysypiam się, znaczy śpię do 8 raz na dwa miesiące. Chyba musiałam w poprzednim życiu nagrzeszyć bardzo. Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:40 O swieci mlodziankowie, przeciez ludobojstwem sie nie paralas... W ogole nie wiem, co napisac, bo sie zafrasowalam, na dluzsza mete to chyba nie dla ludzi? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:41 Oj, musiałaś nagrzeszyć kobito. Nastaw sobie budzik w komórce jak jedziesz pociągiem, będziesz mogła spokojnie spać Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:45 Gropo, ha, zdzblo w oku blizniego - lepiej opowiedz, dlaczego sama o niechrzescijanskiej porze sie zrywasz?D) Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 18:58 No, ja też nie dla idei. Święta Matka Tereska to ja nie jestem. Ale zapomniałam wam sie pochwalić, że znów wygrałam w wyborach na patomatkę roku. Otóż po ostatnim wymiataniu mojego syncia (przypominam, 1,5 pizzy + talerz pomidorówki mu sie nie zmieściły), moja była teściowa (mała litera zamierzona) udaje się jutro z moim dziecięciem do dohtora, bo dziecko choruje, a matka tylko się z tego śmieje. Cóź za brak odpowiedzialności!!! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 19:16 Tesciowa bez komentarza, dochtor sie pewnie ucieszy, kiedy uslyszy o przyczynach choroby. Co do reszty - przestaje wspolczuc (czesciowo, tak calkiem nie moge sie powstrzymac), zaczynam podziwiac hart ducha, normalnie dwie Pstrowskie! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 19:35 O, ja też podziwiam! Bardzo podziwiam takie aktywne osoby!!!! Najchętniej na leżaco. Podziwiam. No i po co się było natryskać? Deszcz mnie zmókł do gaciuf i imprkę skrócił!!! Ale ja nic nie mówię, nie narzekam, nie podejrzewam nikogo o paluchy z tyłu skrzyzowane... Chyba se co golnę w ramach działań profilaktycznych. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 19:54 No proszę, nasze "dobre słowo" poleciało do Ewy i się skropliło Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:05 I tak skroplone zawadzać zaczyna o świętokrzyskie krze. Za co???? Tak było miło i cieplutko,aaale niech podleje, będzie zielono. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:06 Musi to były lotne słow, loniejsze niż F -ileś! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:20 Ewo, swoim nieokiełznanym zadowoleniem z życia wnerwiłaś nawet Niebiosa. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:24 E, nie, one po prostu wiedziały, że moja świeżo posadzona dymka, wygrabiony i zasilony granulkami nawozu trawnik potrzebują dżdżu. To pisalam ja, wkurw... Gropę Pollyanna Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:29 Czasami jak czytam Twoje wpisy o lasach, jeziorach i spacerach kiedy siedzę zamknięta w pracy to myślę o Tobie zdecydowanie nieżyczliwie Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:31 No to już przekracza ludzkie pojęcie! Nawet deszcz służy Ewowej dymce, a ja miałem cichą nadzieję, że własnie pomalowała płot, altankę czy cóś i zamokło Odpowiedz Link
orale Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:34 Do kuchni wszedł Szwagier. Ooooo, gotujesz - powiedzial bardzo ździwiony i zajrzał do gara. Zajrzał i zbaraniał. Gotuję, owszem, lupiny od cebuli. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 21:00 Orale, czyli zupa cebulowa. Przepis: Łupiny z kopy cebuli we warze zagotuj... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 20:35 No cóż, postanowiłam do imentu wycyckać profity ze swojego cudownego rocznika Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 21:00 Jak przyjedziesz w maju do Warszawy, to pogadamy. Zanim powiesz - nie, pomyśl, że przy okazji wizyty będziesz mogła przespacerować się do Venezii. A nie jedna jest w Warszawie, a jaką piękną wiosenną kolekcję mają, jakie zamsze! Czerwone! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 21:13 stara.gropa napisała: > Jak przyjedziesz w maju do Warszawy, to pogadamy. Ewa, ja bym się dobrze zastanowił, to zabrzmiało jak groźba karalna... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 21:26 stara.gropa napisała: >[...] przy okazji wizyty będziesz mogła przespacerować się > do Venezii. A nie jedna jest w Warszawie, a jaką piękną wiosenną > kolekcję mają, jakie zamsze! Czerwone! A to? To nie jest sadyzm wyższego rzędu? Cześć wszystkim. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 21:54 Chodzenie po sklepach to c z y s t a r o z z z z ko sz sz sz sz Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 22:08 Jaki sadyzm? To jest ta marchewka. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 22:21 Aaaa,to tak się to teraz nazywa? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 22:58 ewa9717 napisała: > No cóż, postanowiłam do imentu wycyckać profity ze swojego cudownego > rocznika 1917? 1997 ??? 1977? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 23:03 Żaden Ale odpowiednio starożytny, żeby mi sprawić niespodziewaną frajdę życiową. Nicek jest przypadkowy, wcale nie mój, pozostał z czasów, kiedy ja używałam laptopa jako maszyny do pisania, a internetowała się nieskomputeryzowana koleżanka. Potem ja się po trochu do internectwa przekonałam, a skoro nicek już był, to z lenistwa nie zmieniałam i tak już zostało. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 23:16 Ach, Toś Ty nie ewa, ewo A ja ciekawskie ptaszysko jestem i tak se pokombinowałam z cyferkami na dobranoc Odmelduję się tu, bo mi się nocnik zgubił. Pa. Jutro wstaję o szóstej, a'propos rozważań okołoporannych. Ale jest to stan wyjątkowy zdecydowanie. Dziś wjechałam na platformę na nowym parkingu i jutro muszę z niej zjechać, wjechać do windy, wyjechać z windy, wszystko jakoś strasznie rano, ja się boję, rany boskie. Pa Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 23:44 Nie panikuj,Papuniu,nie panikuj! Dasz radę jak nic,ęteligętna jesteś i sprawna,nie panikuj! Kolorowych snów i do boju z rana! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Wiosenne dzień dobry 31.03.10, 23:49 papuga_ara napisała: > Ach, Toś Ty nie ewa, ewo Że,bo więc,itp... No,więc,że Ewa to nie Ewa,to my wią,my nawet wią jak Ewa_nie_Ewa ma na imię,ha! Ale ten rocznik to i mię zastanawia. Nie bedę zgadywała,u każdego inszy rocznik lepciejszy. U mnie,na ten przykład,najlepszy to 2001-rok przełomowy. Oczekuję jeszcze lepciejszego! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Wiosenne dzień dobry 01.04.10, 06:00 ,,No,więc,że Ewa to nie Ewa,to my wią...,, Owszem wią , ale ile to Pana Muldgaarda pracy kosztowało, to ho, ho Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne dzień dobry 01.04.10, 08:55 O, jakie detektywy Kwasy na tropie! A kysz! A rocznik cudowny, bo załapał mnie na bycze/byczące się życie Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Wiosenne dzień dobry 01.04.10, 15:36 No patrzcie Państwo, a ja taka nie domuldgardowana, znaczy bez informacji... Teraz mam taaaaaaakie pole do fantazjowania o imieniu Ewy Cytrynko, dzięki za wsparcie i słowa krzepiące! Udało się, wjechałam do windy i wjechałam nią do góry i wyjechałam i nie umarłam przy tym. Też mądry człowiek - garaż z windyma se załatwił, a windyma on jeździć nie lubi, oj nie A Wiecie, że to czuć, jak się w aucie siedzi i ta winda jedzie?? Ależ śmiesznie to czuć No dobra, ekscytuję się tym jak stonka wykopkami, ale dla mnie to nowość, nowość absolutna!! I jaka Hameryka! Odpowiedz Link