Dodaj do ulubionych

Sprawozdanie majowe

11.05.12, 23:04
A więc, było nas sześć w każdej z nas inna krew, tzn. że stawiły się licząc od jednego z końców: Kocio (w nowej fryzurze), Heniula (z dwiema parami okularów), Dorka (martwiąca się czy przyjdzie Dzidka), Bzyta (z super koszulką), Dzidka (zmęczona, ale z frywolitką) i jo. Miejsce spotkań to nie uległo zasadniczym zmianą. Meble te same, a stwierdzono nawet że zapach ten sam. Podobno w toalecie nastąpiły pewne zmiany, ale nie użytkowałam więc nie wiem. Jedzenie jak najbardziej ok. Sama skonsumowałam zielony makaron ze szparagami, który smakował mi bardzo i krem sułtański, który był zasłodki. Zdaniem Heniuli tarta z indykiem powinna mieć dodatek pod postacią paci z żurawiny. Konsumowano jeszcze tartę z boczkiem i tartę z hibiskusem. Obsługa jedna sympatyczna, a druga chyba bardziej zasadnicza. Od poniedziałku będzie można płacić kartą. Na moje pytanie pozwolili przyjść za miesiąc, więc chyba zrobiłyśmy dobre wrażenie. Przy stoliku za nami siedziało duże grono próbujące nas zagłuszyć, ale Heniula broniła nas dzielnie i nawet miała efekty. Aparaty były trzy, więc może uda się coś pokazać.
A teraz do meritum. Rozmawiało się, a co. O chorobach różnych, w tym o zębach. O higienie społeczeństwa ogólnie i na przypadkach. O szefach mniej lub bardziej zaangażowanych oraz współpracujących. O dzieciach (a co). O tym gdzie są nieobecni jak ich nie ma, czyli o Was. O tym, że pogoda ładna i przyjemnie na dworze i dlaczego to ma się od jutra przynajmniej w stolicy kraju zmienić. O miejscu w hali Mirowskiej gdzie czyszczą srebro. O zakładzie napraw zabawek, bo jednemu misiu oczko odpadło. O zegarkach sportowych nie do dostania. O sposobach robienia zakupów na allegro. O sposobach walki z codziennością. O zlecaniu prac domowych innym. O jednej filipińskiej niani vel nie wiem kim oraz o tym skąd taka postać w kraju naszym ojczystym. O zakupach spożywczych i jakości produktów w dyskontach na przykładzie jednego owadziego sklepu na b. A ja dostała kubki dwa (za co jeszcze raz bardzo dziękuję) i teraz pójdę sobie herbatę w jednym zrobić.
TO mówiła ja S-L.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 01:09
      No to obgadalyscie wszystkie najwazniejsze sprawy tego swiata.

Czyli co, zurawine donosimy wlasna w sloiku?
      Tarty z hibiskusem jeszcze nie jadlam.
      Piwo dobre?
      Chlodnika trzeba sprobowac.

Zajawke uregulowalam na chybcika. Jesli brzydko, to prosze mi grzecznie zwrocic uwage, sie poprawi tez grzecznie.
      • balamuk Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 09:10
        Szkorbucie, przepiękne sprawozdanie!
        Czyli wygląda na to, że Brama ok?
        Fajnie. smile
        • se_nka0 Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 09:21
          Dzięki za sprawozdanie. Nie wątpię, że jeszcze jedno spotkanie w tym miejscu i nowe ,,anielice,, są nasze wink
        • the_dzidka Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 10:28
          Brama jest bardzo ok, postuluję powrót do Bramy! smile A jeszcze jak oswoimy kerownictwo...
          Na pytanie o kalambury nie uciekło ono z krzykiem, to już coś.

Tarta z hibiskusa była bardzo smaczna, piwo takoż. Ceny zdecydowanie przystępne.
          • heniulaa Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 12:01
            Co do zmian w lokalu, to jak już wspomniała Szkorbut zapach pozostał ten sam (wiem co mówię bo węch mi wrócił po rzuceniu palenia), nastąpiły poprawki kosmetyczne typu: malowanie ścian na biało, zmiana tapicerki na fotelach z ecru na zielone maziaje, zmiana deski wiadomego użytku w toaleciebig_grin
            Obsługa na oko wydaje się sympatyczna, lokal może być otwarty TEORETYCZNIE 22 co nam wróży bardzo dobrze i nie mają nic przeciwko kalamburom być może nawet zagrają w przeciwnej drużynie.
            Tarta a ściślej rzecz biorąc jej kawałek, całkiem niezły choć jak wspomniała przedmówczyni ja bym dodała żórawnikę albo boróweczkibig_grin obsługa powiedziała, że uwzględni.

Być może jak koty się zadomowimy w starym lokalu z nową obsługą...
            • balamuk Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 12:32
              Heniula, ty lepiej powedz, po co ci na raz dwie pary okularów, bo mnie nurtuje...
              • heniulaa Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 13:02
                jedne przeciwsłoneczne stare, wysłużone ale wciąż najlepsze! a drugie że by lepiej widzieć ale w nich wpadam na słupy, znaki drogowe i jakoś tak mam bardzo do ziemi blisko (na wysokości kolan i dziwnie się grunt ugina), i ogólnie jestem jak gruziński uczony Gównowidzebig_grin
                • asia.sthm Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 14:54
                  Ach i pewnie pierunsko drogie byly. A schody w dol tez masz pod gore jak ja w moich nowoczesnych progresywnych? Na schody patrze dolem pod oprawka po policzku .

czyli brama zatwierdzona do odwolania, odpukac.

nie wiem co ma byc w zajawce, nowe czy stare miejsce spotkan? Moze nic?
                  • salam_ji Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 17:37
                    Piękne sprawozdanie! A ten owadzi sklep to w pozytywach czy negatywach?
                    Pytałam ja, robiąca zakupy wink
                    • szkorbut-lumbago Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 19:43
                      Pozytywnie. Ja też kupuję smile
                      • minerwamcg Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 21:18
                        Coś w tym jest, jak młoda jeszcze się pieluszyła, tamtejsze były dobre i tanie. I ser jeden bardzo dobry tam jest tanio. Nie jestem maniaczką owadów, ale czasem bywam i nabywam.
                        • the_dzidka Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 21:37
                          Polecam Wam Lidla. Akurat żadnego nie mam w pobliżu, ale kiedy czasem do jakiegoś zajdę, jestem bardzo zadowolona. Mają zwłaszcza dobry nabiał firmy Pilos smile A, dla mięsożernych także wędliny Pikok (podobieństwo nazw przypadkowe).
                          • szkorbut-lumbago Re: Sprawozdanie majowe 14.05.12, 10:34
                            Ja korzystam z obu, mam po prostu wybrane grupy produktów w każdym odwiedzanym sklepie smile
    • minerwamcg Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 18:27
      Braaama? O, proszę mamy, ja chcę do Bramy! Wczoraj nie wyszło, bo mi się chłop pojechał rekonstruować (odstawiają Budziszyn, dla Szwabów rzadka satysfakcja, bo koniec wojny, a w tyłek nie dostali), więc ugrzęzłam w domu z młodym pokoleniem. Ale czytam Was i coraz mi cieplej... Piekiełko było ok, ale jak sami piszecie coś się spiekliło, a Brama... choćby i z mazajami na tapicerce...
      Nowa deska o ile nie ma na wierzchu drutu kolczastego (mamy na wsi taką z zatopionym w przezroczystym plastiku, ale głęboko i daleko od rzyci), może być.
      • the_dzidka Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 21:40
        Deska jest spoko. Deska ma maziaj czerwonoczarny, który skojarzył mi się z biedronką wybierającą się w podróż samolotem. Mam nadzieję, że w przyszłym miesiącu przyjrzycie się jej i pozwolicie mi zrozumieć, dlaczego tak.
        • heniulaa Re: Sprawozdanie majowe 12.05.12, 22:10
          zdjęcia robiłam ja , Kocio i Dorka i żadna z nas deski nie uwieczniła i to już jest patologiabig_grin
          • papuga_ara Re: Sprawozdanie majowe 13.05.12, 14:36
            Strasznie się cieszę, że Brama zdobyta, wróć, odzyskana, a właściwie nie oddana! smile
            Piękne sprawozdanie.
            Nic, tylko bramować!
            Siusiu pójdę tam na pewno, już mnie ciągnie do tej biedronki w samolocie wink
          • dorka_31 Re: Sprawozdanie majowe 14.05.12, 11:10
            Ja nawet przybytku nie zwizytowałam... Ale nic to, następnym razem się poprawię wink
            • migos Re: Sprawozdanie majowe 24.05.12, 13:25
              zdjęcia zawisły w cyberprzestrzeni
              • balamuk Re: Sprawozdanie majowe 24.05.12, 14:10
                Dziękujemy! <dyga> smile
                • kocio_pierzaczek Re: Sprawozdanie majowe 25.05.12, 08:42
                  Małe sprostowanie - zdjęcia są by Dorka. smile By Kocio wyszło jedno i to takie sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka