Dodaj do ulubionych

Styczeń 20007 - zebranie

03.01.07, 08:21
Jeśli Anmanika nadal trwa przy zaproszeniu nas do siebie, to zebranie
odbędzie się 12 stycznia, u Anmaniki. Czekamy na odzew.
Przewidywany porządek obrad:
- podsumowanie naszej działalnosci w 2006 roku
- bilans finansowy
- ogłoszenie wyborów na nowego przewodniczącego TWCh
- organizacja 75 Urodzin Guruy (mamy 3 miesiące do uroczystości, ale znając
nasze tempo, to czas zacząć)
- plany na rok 2007
- wolne wnioski
Obserwuj wątek
    • mzrr21 Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 08:30
      Stara gropo!
      Czy założyłaś konto bankowe na które należy wpłacać składki?
      Jak nie, to może zrób to wreszcie, bo cała nie warszawska część TWCh jest
      poszkodowana nie mogąc łożyć na na najukochańszą instutycję jaka jest TWCh.
      • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 08:31
        Utrzymanie konta kosztuje więcej niż wpływy
    • bumbecki Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 09:12
      stara.gropa napisała:
      [...]
      > Przewidywany porządek obrad:
      > - ogłoszenie wyborów na nowego przewodniczącego TWCh

uzupełnienie : ogłoszenie wyboru nowego Zarządu TWCh

A.
      • anmanika Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 09:32
        Jak najbardziej podtrzymuję zaproszenie ale z góry uprzedzam, że u mnie panuje
        zakaz palenia.
        • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 09:33
          ale za podanie wieku to ja bym coś Szefowej zrobiła złego. Tak uprzedzam,
          ponieważ Szefowa dane posiada smile
          • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 09:42
            Obiecuję, ze jak będą Twoje 75 urodziny, to podam do publicznej wiadomości.
    • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 10:24
      Zebranie za 18000 lat? Nie można wcześniej?
      (20007 - 2007 = 18000)
      • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 10:26
        Kolego, czepiacie sięsmile
        • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 10:42
          Może warto nowy wątek dla pomysłów na horendowanie założyć? Czasu faktycznie
          niewiele.
          • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 10:46
            Może po zebraniu, jak już będą jakieś pomysły? Czy lepiej teraz?
            • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 10:51
              A nie wiem. Wiem tylko, że niezbierający się będą mieli pomysłów mocsmile
              • maalza Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 14:32
                Tutaj upycham cichaczem moje spostrzeżenia, żeby juz było całkiem noworocznie,
                bo nie wiem, czy to zasługuje na nowy wątek smile
                1. Dziękuję kochane za przesłane zdjęcia. Wszystkie. Uporządkowałam je,
                poskładałam do kupy i będe nagrywać.
                2. Czy zarząd musi się zmienić?
                3. Jak przebiega głosowanie i czy mozna głosowac zaocznie, korespondencyjnie,
                czy tylko osobiście na zebraniu?
                4. Podczas oglądania zdjęć stwierdziłam, że jesli chodzi o wizerunek
                bezwzględnie wygrywa Gopos oraz Marta. Oglądałam dzis zdjęcia kolejny raz i
                natrafiłam na dwa, nastepujące po sobie, przez które mało nie spadłam z krzesła
                w pracy i oplułam monitor! Moje gratulacje!!
                Nie wiem tylko, czy moge je tu wkleić bez zgody. Jesli się zgadzacie (Marta i
                Gopos) dajcie znać.

Dziekuje za uwage. To śpiewałam ja, Małża.
                • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 14:36
                  To ja jeszcze wtrącę cichaczem, że mój małżonek wybrał Cię Małżo na miss
                  wszystkich garbatych sprzątaczek smilejeszcze nie wiem czy jestem zazdrosna
                  gratulacje smile
                • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 14:37
                  Jak będzie przebiegało głosowanie jeszcze nie ustaliliśmy, pewnie wykorzystamy
                  do tego nasz ulubiony internetsmile
                  Zarząd chce się zmienić, stoi on bowiem na stanowisku, że wszystko mija,
                  albowiem nic nie jest wieczne, tudzież doskonałe. Niektórzy muszą przesunąć się
                  do trzeciego szeregu i stać sobie spokojnie, jak nie przymierzając ksiązki na
                  półce.
                  Uff, w stylu nieodżałowanego Hieroglifa, nieprawdaż?smile))
                  • maalza Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 15:04
                    Zasmuciłaś mnie, Gropo sad
                    hihi, Edyto nie bądź zazdrosna, tylko się uśmiechnij! A ja się załamię, bo to
                    znak, że w chustce i z garbem mi do twarzy, chyba powinnam się
                    przekwalifikować. To znaczy, że bycie umęczoną sprzątaczką jest mi pisane? ;-(((
                  • altu Re: Styczeń 20007 - zebranie 05.01.07, 08:37
                    > Zarząd chce się zmienić, stoi on bowiem na stanowisku, że wszystko mija,
                    > albowiem nic nie jest wieczne, tudzież doskonałe.

protestuję!!
                    zarząd jest de-beściackismile
                    wnioskuję, aby dać zarządowi dożywotnie sprawowanie funkcji..
                    będzie wieczny. i doskonałysmile jak zawszewink

to pisałam ja, tajny członek wink
                • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 14:52
                  Trudno, powiedziało się A, to wal Bsmile
                  • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 15:34
                    Stara Gropo
                    przypomnę Ci tylko, że wycofywanie się do 3 szeregu nie jest przez Cię
                    akceptowalne, zali zappomniałaś jak co poniektórym groziłaś czasy ostatnimi za
                    ten czyn
                    mam litość, umieściłam przecinki
                    • bumbecki Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 16:11
                      dzięki ci za one smile bez nich nic bym nie zrozumiała ....
                • marrtawu Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 18:56
                  Małżo, biorąc pod uwagę, że Lylika zamieściła już bezpośrednio pod moim wpisem
                  detal mojego ryja, to wklejaj, ile dusza zapragnie. Ale miło, że zapytałaśsmile
                  Tylko zrób adnotację, że to ruskie pogotowie a la Quasimodosmile
    • april02 Re: Styczeń 20007 - zebranie 03.01.07, 22:44
      Po tym co ostatnio widziałam, to mnie najbardziej interesują te wolne wnioski smile
      Tak a propos to wpadło mi do głowy, że może na następne spotkanie z Guruą
      przygotujemy inscenizację (interpretacja TWCH) "Wszystkiego Czerwonego" smile) A
      przynajmniej początku: pijany Edek, czerwona lampa, morderca a Gururze każemy
      zgadywać kto zabił smile))
      • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 04.01.07, 12:42
        Wolnych wniosków jest multum, ale wniosków najczęściej braksmile)
        • marrtawu Re: Styczeń 20007 - zebranie 04.01.07, 21:51
          Przychylam się do wniosku April! Nie wiem, czy koniecznie WC, ale inscenizaję
          zrobić - mistrzostwo by było. Ja uwielbiam takie hecesmile)) Obiecuję czynnie się
          zaangażowaćsmile
          • april02 Re: Styczeń 20007 - zebranie 04.01.07, 21:58
            Też lubię smile A po tym co widziałam ostatnio to aż się boję co by nam wyszło. Na
            pewno byłoby śmiesznie smile
            • xkropka Re: Styczeń 20007 - zebranie 05.01.07, 09:36
              Taaaa... Zawsze jest śmiesznie... Do tej pory TWCh robiło tylko inscenizację
              początku pierwszej forumowej powieści ciągle nie skończonej, a autor gdzieś
              zaginął. Towarzyszka Klarisa odciągnęła od stolika w Szpulce Bogu ducha winnego
              osobnika do odgrywania roli policjanta, bo nam aktorów zabrakło. Dopiero potem
              się okazało, że nasz policjant siedział przy stoliku z p. Ziobrą, wtedy jeszcze
              posłem...
              • kkeicam Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 16:56
                > Taaaa... Zawsze jest śmiesznie... Do tej pory TWCh robiło tylko inscenizację
                > początku pierwszej forumowej powieści ciągle nie skończonej, a autor gdzieś
                > zaginął. Towarzyszka Klarisa odciągnęła od stolika w Szpulce Bogu ducha
                > winnego osobnika do odgrywania roli policjanta, bo nam aktorów zabrakło.
                > Dopiero potem się okazało, że nasz policjant siedział przy stoliku z p.
                > Ziobrą, wtedy jeszcze posłem...
                Ja tylko na sekundkę... po pierwsze to niedoszly autor zyje ;P po drugie to
                moglismy wykorzystac Ziobre jako ofiare... Nigdy sobie nie daruje tego, zesmy go
                nie otruli sytymi jadem winogronami... wink
                pozdrowienia dla Pani Prezes i calej halasliwej ferajny wink
      • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 05.01.07, 14:36
        april02 napisała:

> Po tym co ostatnio widziałam, to mnie najbardziej interesują te wolne
        wnioski :

Tak sobie myślę, co Koleżanka miała na myśli? smile
        Bo ja łudzę się do dziś, że na spotkaniu wydaliśmy się osobami dystyngowanymi,
        dobrze wychowanymi,eleganckimi, powściągliwymi, dowcipnymi, mającymi coś
        ciekawego do powiedzenia. Mylę się?smile)))
        • edeka5 Re: Styczeń 20007 - zebranie 05.01.07, 16:37
          1. Szefowa nigdy się nie myli.
          2. Jeżeli Szefowa się myli, to patrz pkt.1
          • never_enough Re: Styczeń 20007 - zebranie 05.01.07, 21:23
            A jak powszechnie wiadomo Edeka też się nie myli.
            Czy ja się mylę?
    • the_dzidka Ludzie! Luuudzie!! Ja będę!!!!!!!!! 05.01.07, 21:22
      W przyszłym tygodniu jestem w Warszawie. Miałam co prawda wracać w czwartek do
      domu, ale okazało się, że muszę zostać na piątek 12 stycznia!!! Uznałam, że to
      jest ZNAK. Moja kochana Małgoś Warszawska zgodziła się mnie u siebie przespać
      (hotel mam tylko do piątku rano), a to oznacza, że
      jeśli
      nie
      macie
      nic
      przeciwko
      to
      będę
      na
      zebraniu!!!!!!!

A ponieważ jedno z moich noworocznych postanowień ma coś z TWCh wspólnego, więc
      dobrze się składa smile
      Stara Gropo, wyślę Ci maila w BWS (Bardzo Ważnje Sprawie).
    • 36krzysiek Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 11:05
      No i co z tym zebraniem ?
      • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 13:17
        Nikt jego nie wie?
        • 36krzysiek Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 13:28
          Nawyraźniej niczyje oko nie widziało, ucho nie słyszało, zaprawdę mroki zapadły
          na pamięć.
      • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 14:23
        Czxekamy, aż Anmanika ujawni swój adres, bo inaczej zebranie odbędzie się pod
        kolumną Zygmuntasmile
        • dorka_31 Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 14:46
          stara.gropa napisała:

> Czxekamy, aż Anmanika ujawni swój adres, bo inaczej zebranie odbędzie się pod
          > kolumną Zygmuntasmile

No co, też ładne miejsce! I na pewno każdy trafi smile))
          • 36krzysiek Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 16:50
            A biorąc pod uwagę aurę przedwiośnia może byc miło i przyjemnie. Każdy z
            termosem w garści, weżmiemy kocyki pod odwłoki, może któraś forumowiczka coś
            upiecze pysznego. Piwo i inne napoje wyskokowe, zgodnie z rozporządzeniem, w
            papierowej torbie...
            • dorka_31 Re: Styczeń 2007 - zebranie i wieści od Lyliki 11.01.07, 08:43
              Nie wiem czy zebranie się w końcu zbierze, ale jakby co, to ja zawiadamiam, że
              mnie jutro nie bedzie.

Mam też wieści od LYLIKI. Prosiła, aby Wam napisać, że ma teraz mnóstwo
              poważnych spraw na głowie, do tego problemy z komputerem oraz brak czasu.
              Wszystko to razem do kupy sprawia, że od jakiegoś czasu na Forum jej nie ma,
              jutro na spotkaniu też się nie stawi, ale wszystkich serdecznie pozdrawia smile)
              • edyta95 Re: Styczeń 2007 - zebranie i wieści od Lyliki 11.01.07, 08:53
                Dobrze, że napisałaś o Lylce, bo już chciałam szukać w Zaginionych
                • dorka_31 Re: Styczeń 2007 - zebranie i wieści od Lyliki 11.01.07, 09:28
                  Już ja to wcześniej czyniłam i temu ona napisała do mnie, a ja zaraz potem na
                  Forum smile)
                  • edyta95 Re: Styczeń 2007 - zebranie i wieści od Lyliki 11.01.07, 09:32
                    co ślepemu po oczach, nic to, dzięki bo zaniepokojona byłam
              • g0p0s Re: Styczeń 2007 - zebranie i wieści od Lyliki 11.01.07, 11:05
                Dzięki za wieści od Lyliki. Brakuje Jej na forum.
    • dc22 Re: Styczeń 20007 - zebranie 09.01.07, 11:24
      Czesc i czolem, pytacie skad sie wzialem!smile
      Lezka sie w oku kreci na samo wspomnienie braci chmielewskiej, co to raczyla
      sie w szpulce napojami wyskokowymi, bobem i makaronem z serem, planujac podroze
      w swiat daleki... Ech - byly czasy, mam Was w prawdziwie milej pamieci!
      I pozdrawiam Was bardzi cieplo z okazji watku spotkaniowego, a co smile

DC22 zaobraczkowana, w dodatku "podwojna", czekajaca na lipcowe narodziny
      Miłosza... smile))
      • anmanika Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 09:36
        Uprzejmie informuję, że adres zapodałam Starej Gropie, mam nadzieję, że się z
        wami nim podzieliła. Jakby co to mogę wyjść pod kolumnę, albo machać z oknasmile))
        • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 09:39
          Machaj z okna ścierką kuchenną, będzie bardziej widowiskowo smile
          • dorka_31 Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 10:50
            No i porządne sprawozdanie napiszcie, co by ci obecni duchem mogli się choć
            trochę nacieszyć smile)
          • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 11:10
            Może też zagrać na trąbce. Bardziej zwróci uwagęsmile
            • anmanika Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 11:39
              Owinę się w flagę polską i zaśpiewam, samo śpiewanie na bank zwróci na siebie
              uwagę. Należy szukać źródła od którego uciekają spanikowani przechodnie.
              • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 11:58
                W jakimś wątku był nabór na kolędnikówsmile)
      • xkropka Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 11:39
        Kolejne chmielewskie dziecko smile Fantastycznie! Gratuluję
        • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 11:59
          a czy te nalewki to teraz?
          • stara.gropa Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 12:48
            Yes, yes, yes.
            • dorka_31 Re: Styczeń 20007 - zebranie 11.01.07, 17:49
              Nalewki chyba miały być w lutym...
              Ale jak Szefowa chce teraz, to proszę bardzo, tyle że chyba częściowo, bo mam
              wrażenie, że Lylika też miała coś produkować, a jutro jej nie będzie.
              Więc jakby co, to popróbujcie co się nadaje i te najlepsze zostawcie na za
              miesiąc, innym do degustacji wink))
    • 36krzysiek Re: Styczeń 20007 - zebranie 12.01.07, 09:07
      Ja tylko formlanie, że jak mnie wyślą dziś słuzbowo to nie dam rady się stawić.
      Bliźniaka nie posiadam, chyba że te dziewki łaziebne za mnie przyjdą.
      • dorka_31 Re: Styczeń 20007 - zebranie 12.01.07, 09:31
        36krzysiek napisał:

> Bliźniaka nie posiadam, chyba że te dziewki łaziebne za mnie przyjdą.

...Albo ktoś się pod Ciebie podszyje... Moze ten sen o zamachu był proroczy!
        Ci, co się stawią niech bedą czujni! smile
    • groha Re: Styczeń 20007 - zebranie 12.01.07, 15:03
      Jak zwykle życzę miłego wieczoru! Owocnych obrad również. A palącym - żeby
      wytrzymali chociaż do 4 punktu porządku obrad z wyjściem na zewnątrz. I żeby ich
      nie wywiało na durch i na amen wink
      • klarisa Re: Styczeń 20007 - zebranie 12.01.07, 19:33
        Ale Wam zazdroszczę spotkania.Ja niestety jeszcze jestem w pracy. Niestety.
        Ale wypijcie pifko lub coś innego w moim imieniu.

A i bardzooo miłej zabawysmile)
      • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 12.01.07, 22:06
        >.. chociaż do 4 punktu porządku obrad z wyjściem na zewnątrz...I żeby ich
        > nie wywiało na durch i na amen wink

Nie wywieje. Ja wychodze jako jedyna palaca w pracy, trzy palące palce sobie
        odmrozilam ( nie pale w rekawiczce bo smierdzi mi potem jak piorun), wiec trzy
        palce sobie odmrozilam na bialo z bezczuciem, ale nigdy mnie nigdzie w durch
        nie wywialo na amen... widocznie nie pisane..hmm, cos w tym jest.
        • groha Re: Styczeń 20007 - zebranie 12.01.07, 23:22
          Asiu, tak zupełnie na biało? Rany boskie... Ja bym sobie zapasową, cieplutką
          rękawiczkę-papierośniczkę trzymała w kieszeni, taką tylko do palenia, więc niech
          sobie śmierdzi, żeby paluszków nie przemrozić. Albo takie pazurki do trzymania
          papieroska bym sobie zrobiła, żeby można było w normalnej rękawiczce. Pomysłowy
          Dobromir bym się zrobiła, bo to strasznie głupio bez palców - ani przybić
          piątki, ani pięć piw zamówić na migi...
          • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 00:18
            Tego bialego narazie nie widac, dopiero jak sie minus 10 robi to mi trzy
            palące palce bieleją. Nic to, jak mawial pan Wolodyjowski. O tych roznych
            papierosnicowych rekawiczuszkach, szczypczykach i innych dobromirskich
            pomyslach tez myslalam, ale kto ma do tego glowe jak palic sie chce.
            E tam, chmielewszczyka takie bzdury nie ruszaja, zanim zauwazy, ze cos nie
            tak, to wiosna, panie Dzieju, nastajesmile)))))
    • woloduch1 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 00:08
      Juz polnoc minela, a sprawozdania ani sladu... az tak dobrze sie bawicie? W
      takim razie sprawozdania maja byc baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dlugie i wyczerpujace.

Pozdrawiam

Woloduch
      • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 00:20
        woloduch1 napisał:
        > Juz polnoc minela, a sprawozdania ani sladu...

No wlasnie czekam, czekam az chyba osiwieje. A gazeta mi chodzi jak ..juz
        mowilam, az sie niedobrze robi.
        • g0p0s Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 00:49
          Spotkanie styczniowe odbyło się u Anmaniki. Obradowaliśmy nad tunelem Trasy WZ,
          z widokiem na Plac Zamkowy z lewej, Trasę WZ na wprost i kościół św. Anny po
          prawej.
          Uczestniczyli: Anmanika, Stara.gropa, Edeka ze Sławkiem, Edyta z Wojtkiem,
          Jotka z Krzyśkiem, Xkropka, Marrta, Marzena Bumbecki i ja.
          Podsumowanie ubiegłego roku:
          Spotykaliśmy się z Guruą w Szpulce, na lodach w Arkadii, podczas Festiwalu
          Kryminału, w Kompanii Piwnej i przelotnie podczas targów książki w PKiNie.
          Odbyliśmy wszystkie miesięczne spotkania i mimo to chcemy się spotykać dalejsmile
          Sekcja kanadyjska, krakowska i poznańska odbyły spotkania regionalne.
          Zorganizowaliśmy wspólne wyjazdy - kulig, zwiedzanie kielecczyzny, mizianie
          Pobudki. Były też wyjazdy/spotkania bilateralne w terenie.
          Podłączyliśmy się pod wycieczkę po Pradze i Cytadeli.
          W kasie mamy 230 złotychsmile
          Plany na ten rok:
          Kręgielnia, parapetówka u Xkropki, wyjazd na wybrzeże, wycieczka do Wilnasmile)
          Więcej nie pamiętam, ale pewnie inni uzupełnią.
          Zmiany we władzach:
          Władze koniecznie chcą abdykować. Nie zgłoszono póki co kandydatów którzy by
          się zgodzili władać. Nie ustalono listy stanowisk do objęcia. Edytę wybrano
          komisarzem wyborczymsmile
          Urodziny Gurui:
          Na Grohę i mnie scedowano załatwianie odznaczenia od Policji. Wydrukujemy
          zdjęcia z ostatniego spotkania i przekażemy jako prezent. Wszelkie dalsze
          pomysły są pilnie poszukiwane.
          Wolne wnioski:
          Wygrała wiśniówka przed nalewką farmaceutówsmile))

No i wyszło szydło z workasmile Tak naprawdę celem spotkania była degustacja
          trunków wysokoprocentowych. Liczne nalewki dostarczyła Edyta, w tym zwycięską
          wiśniową. Stara.gropa przyniosła w labolatoryjnej butelce nalewkę farmaceutów.
          Jej kolor budził nasze wątpliwości, czy nie pomyliła flaszek i nie złapała
          materiału wejściowego do badań. Degustacja rozwiała wątpliwości. I pomyśleć, że
          to się robi między innymi z mleka! Byli też inni dostawcy napojów. Ja w
          fachowo przeprowadzonym przez Edytę badaniu preferencji smakowych zebranych,
          głosowałem na specjał skandynawski Anmaniki.
          Dwie osoby były stanowczo pokrzywdzone - Edyta i Sławek jako kierowcy musieli
          zachować abstynencję. Marzena wybrała piwo, które i tak zrobiło swojesmile
          Było naprawdę bardzo, bardzo fajniesmile
          Bardzo proszę o konkurencyjne relacje, uzupełnienia i sprostowania.
          • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 00:58
            Ha! kto czeka to sie doczeka smile))

> głosowałem na specjał skandynawski Anmaniki.
            Ki diabel ? Czego wam Anmanika zadala? Anyzku ?

Gratuluje wisniowce i farmaceutom smile))
            • edeka5 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 07:09
              asia.sthm napisała:
              > > głosowałem na specjał skandynawski Anmaniki.
              > Ki diabel ? Czego wam Anmanika zadala? Anyzku ?

Nalewkę z malin polarnych o nazwie mereszka. Znaczy się maliny tak się nazywają.
              Moim typem była nalewka farmaceutów, przygotowana przez Starą Gropę z mleka i cytryn.
              A Sławek to nie jest taki biedny. Został przywieziony z Sylwestra do domu? Został. Raz na wozie, raz pod wozem. Sprawiedliwość jakaś musi być.
              • groha Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 11:47
                Dziękuję Wam pięknie, Edeko i Goposie. Jesteście niezawodni smile
                Zadanie przyjmuję bez szemrania, chociaż bladego pojęcia nie posiadam, jak się
                załatwia medale. Ale Gopos wszystko wie, więc spokojna jestem. Z nim może nie
                zginę smile
                Wyboru nalewek zazdraszczam, bo już z samych opisów wynika, że jest czego. Ta
                malinówka... mmmm... Aha, a te polarne maliny, to moroszki. Chyba, że Anmanika
                ręcznie obrębiała je mereszką smile)) Choć prawdę rzekłszy, to bez znaczenia. W tak
                doborowym towarzystwie smakowałoby mi wszystko, jak leci. Na bank.
                • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 18:41
                  > malinówka... mmmm... Aha, a te polarne maliny, to moroszki. Chyba, że Anmanika
                  > ręcznie obrębiała je mereszką smile)) Choć prawdę rzekłszy, to bez znaczenia.

Aaaa, to juz wiem !! Mereszki czy moroszki wsio rawno. To rarytas, do nalewki
                  nie probowalam..mam szanse, bo w zamrazalniku mam hjortron i malo mi do
                  deserowych lodow wychodzi. Ha! wykorzystam i tesciowa poczestuje smile)))

sv.wikipedia.org/wiki/Hjortron
          • edeka5 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 20:50
            Uzupełniam spis degustowanych wypiteczności:
            - wiśniówka
            - malinówka
            - truskawkówka
            - pigwówka
            - farmaceutów
            - żurawinówka
            - malinówka polarna
            - miodówka Babuni
            - piwo
            - kawa kolumbijska
            - herbata
            - mleko
            - sok
            • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 21:34
              > - mleko

A z czego to mleko ??? Za pozwoleniem zapytam...
              • edeka5 Re: Styczeń 20007 - zebranie 14.01.07, 02:22
                Mleko?
                Z dzbanuszka w krowie łaty.

Gospodyni piła, to może dokładniej zezna w poniedziałek.
          • lylika Re: Styczeń 20007 - zebranie 17.01.07, 13:43
            Bardzo przepraszam, a gdzie ilustracje fotograficzne? Nie mogłam być to chociaż chciałabym zobaczyć. smile
            • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 17.01.07, 13:46
              na małpie maszsmile
              • dorka_31 Re: Styczeń 20007 - zebranie 17.01.07, 14:50
                edyta95 napisała:

> na małpie maszsmile

A czy ja bym też mogła mieć??
                • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 17.01.07, 14:54
                  a ja ? Chociaz ciutke ?
                  • edyta95 Re: Styczeń 20007 - zebranie 17.01.07, 15:04
                    no Asiu, słonce Ty moje, przecie powinnaś mieć
                    • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 17.01.07, 15:17
                      teraz som trzy z godziny 13,44. Powoli sie wlokly z jakichs dziwnych powodow.
                      Zaraz obejrze to sie dowiem dlaczego tak ciezko bylo .
                      smile)
                      Dzieki
    • mzrr21 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 12:14
      Sprawozdania ruszą od poniedziałku, a ja na 8-mą rano mam się zameldować z
      powrotem w szpitalu. I mam czekać do piątku po południu, o ile mnie wypuszczą
      na tzw. przepustkę.
      Ale ja wogóle jestem poszkodowana:
      1/ mieszkam w Krakowie więc nie mogę bywać na spotkaniach
      i to jest jedyny powód, nie zamieniłabym się na Warszawę nigdy, a była kiedyś
      taka propozycja.
      • groha Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 12:27
        Czyli sama wybrałaś i nie ma co narzekać. Szczególnie, że poszkodowanych przez
        niemożność uczestnictwa w spotkaniach jest tutaj od groma. Cieszmy się więc
        radością innych i już. Na odległość też można. To nawet całkiem przyjemny sposób
        uczestnictwa, wiem coś o tym. I wcale nie czuję się poszkodowana. Może też
        spróbuj? Da się, naprawdę.
        • mzrr21 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 12:42
          Da się, to wiem, ale czasem żal
          • marrtawu Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 15:15
            Dodam tylko muzycznie - na żądanie Marzenki "czegoś żywszego" włączono Mozarta -
            bez Grupy - który rozczarował zebranych, ale i tak wygrał z Abbą.
            Edyta sprzedała sensację o grupach tanecznych tańczących taniec indyjski do
            muzyki greckiej, ubranych w stroje arabskie.
            • edeka5 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 19:39
              A Marta nie dała się przekonać do wykonania nam tego tańca smile
              • marrtawu Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 21:37
                Serce by mi pękło na taką profanacjęsmile
                • asia.sthm Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 21:49
                  Martus, czego sie nie robi dla wariacji?
                  Nie ma wtedy zadnej profanacji.
                  Serce nie peka jesli publika sika ze smiechu. Spytaj p.Jana Kobuszewskiego to
                  ci powie.
                  • mzrr21 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 22:22
                    Odnoszę wrażenie, że całe spotkaniowe towarzystwo jeszcze kaca leczy po tej
                    przepysznej mieszaninie nalewek. Popili mlekiem więc musi co bardzo chorzy.
          • dorka_31 Re: Styczeń 20007 - zebranie 13.01.07, 19:37
            Ale zobacz - przedstawiciele innych sekcji też czasem na spotkania docierają,
            więc może i Tobie się kiedyś uda smile) Po drugie - członkowie Towarzystwa także w
            rozmaitych rejonach bywają (co ze sprawozdania mozna wyczytać), więc może i w
            Twoje okolice jakąś grupę przywieje. A może sekcja krakowska się zmówi?
            Na razie muszą wystarczyć Ci fotki, sprawozdania oraz to, że znasz już mnie
            (wiem, że to mało, ale zawsze jakiś początek) wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka