asikx 09.10.03, 13:09 W wątku bohaterowie się nam rozrosło, więc zaczynam nowy wątek.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asikx Jaką kwotę łapówki wpychała pani Matylda 09.10.03, 13:09 pracownicy ekspedycji na Dworcu Głównym? Odpowiedz Link
asikx Jak się nazywał facet, który miał klucz od pokoju 09.10.03, 13:09 gościnnego fabryki cukierniczej w Świebodzicach? Odpowiedz Link
pandora_ Re: Jak się nazywał facet, który miał klucz od po 22.10.03, 08:43 asikx napisała: > gościnnego fabryki cukierniczej w Świebodzicach? PEpchełka, nie Pchełka. Pamiętam dobrze, bo z tym Pepchełką była cała afera pt "weszka, karaluszek..." Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Jak się nazywał facet, który miał klucz od po 22.10.03, 09:31 Wydaje mi się, że to był p. Pchełka. Odpowiedz Link
anika19 Re: Jak się nazywał facet, który miał klucz od po 22.10.03, 09:37 stara.gropa napisała: > Wydaje mi się, że to był p. Pchełka. Oczywiście, że tak - p. Pchełka, czyli pan Pchełka! Odpowiedz Link
asikx Gdzie według dziewuszyny (słabo rozgarniętej 09.10.03, 13:10 w geografii ojczystego kraju) udały się baby rodzinne, gdy do ogródka dyrektora zawitała zaginiona Teresa? Odpowiedz Link
monia.i Re: Gdzie według dziewuszyny (słabo rozgarniętej 09.10.03, 13:30 do Szczecina? Odpowiedz Link
asikx Jak się nazywał milioner z Kanady, którego żoną 09.10.03, 13:10 została Panna Edyta? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Jak się nazywał milioner z Kanady, którego żo 09.10.03, 13:43 Walters? Odpowiedz Link
asikx Jak się nazywała starsza pani opiekująca się 09.10.03, 13:10 w pociągu nieprzytomną Alicją, występująca w charakterze skradzionych z kostnicy zwłok? Odpowiedz Link
monia.i Re: Jak się nazywała starsza pani opiekująca się 09.10.03, 13:28 chyba Gruszczyńska..ale nie jestem pewna, tak mi się kołacze.. Odpowiedz Link
asikx Jak miał na nazwisko upiornie gościnny badylarz, 09.10.03, 13:11 ten, który „przestawił” potwornych rozmiarów szafę? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Monia... 09.10.03, 13:42 A może wprowadzimy taką zasadę, że następne pytanie zadaje osoba, która dobrze odpowiedziała na poprzednie? Co Wy na to? Odpowiedz Link
stara.gropa Teresa 09.10.03, 14:28 Co zgubiła Teresa, gdy spadła ze schodów w Świebodzicach? Odpowiedz Link
asikx W jakie paski była ścierka, w którą ubrana 09.10.03, 14:35 była Teresa po porwaniu? I skąd się wzięła w jej posiadaniu? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: W jakie paski była ścierka, w którą ubrana 09.10.03, 14:48 W żółto-zielone paski. Została bezwiednie ukradziona z pokoju gościnnego, tylko nie pamiętam gdzie to było. Odpowiedz Link
asikx Re: W jakie paski była ścierka, w którą ubrana 09.10.03, 14:54 Brawo!!! Własnie w Świebodzicach, ukradła ją Teresa myśląc że należy do Mamusi, która nie znioslaby w swojej kuchni żółtego z zielonym... Odpowiedz Link
asikx Re: Coś nowego 10.10.03, 10:21 Młodym milicjantem, pomocnikiem dzielnicowego, dzielnie wykrywającym szajkę w Zwyczajnym życiu, następnie przeistoczył się w sympatię Okrętki w Ślepym Szczęściu. Odpowiedz Link
eve.l Re: W jakie paski była ścierka, w którą ubrana 15.10.03, 14:22 asikx napisała: > Brawo!!! Własnie w Świebodzicach, ukradła ją Teresa myśląc że należy do Mamusi, > > która nie znioslaby w swojej kuchni żółtego z zielonym... Teresa ukradła ścierkę nie w Świebodzicach, a w Cieszynie. Odpowiedz Link
asikx Re: W jakie paski była ścierka, w którą ubrana 15.10.03, 14:41 W Świebodzicach ukradła, własnie z tego gościnnego pokoju do którego kluczem dysponował Pan Pchełka... tam gdzie mieszkało trzech króli, i gdzie Teresa zgubiła zęby.... W Cieszynie to przy okazji przepakowanek odkryły tą ścierkę... Odpowiedz Link
eve.l Re: W jakie paski była ścierka, w którą ubrana 21.10.03, 18:51 asikx napisała: > W Świebodzicach ukradła, własnie z tego gościnnego pokoju do którego kluczem > dysponował Pan Pchełka... tam gdzie mieszkało trzech króli, i gdzie Teresa > zgubiła zęby.... > W Cieszynie to przy okazji przepakowanek odkryły tą ścierkę... Ścierkę odkryły nie w Cieszynie, a w Nysie. A ścierkę Teresa ukradła w Cieszynie z pokoju gościnnego, w którym nocowała razem z Joanną. " - No dobrze, a skąd ją wzięłaś? Od Lilki? Teresa była pełna bezgranicznego przygnębienia. - Z tego pokoju gościnnego w fabryce - wyznała po chwili żałośnie. - Wisiała na krześle i myślałam, że twoja. Takie było zamieszanie z wszystkimi rzeczami..." Odpowiedz Link
stara.gropa Imię 10.10.03, 11:27 Jakie imię chciała nadać J.Ch. młodszemu synowi, ale się rozmyśliła? Odpowiedz Link
alunka Re: Co to jest... 10.10.03, 17:12 kkeicam napisał: > co to jest "niecko i gorme"? hihihi niczego i odgórnie "Cytuje" z pamięci "nie róbcie niczego, Zbyszek załatwia odgórnie" treść telegramu- troche zniekształcona. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Imię 10.10.03, 14:22 Oj, chyba jednak J.Ch. to wymyśliła. Była przekonana, że urodzi się dziewczynka i robiła sobie żarty. A teść- po urodzeniu się wnuka- zawiadamiał wszystkich, że chłopiec będzie nazywał się Lothar.) Czekamy na zagadkę. Odpowiedz Link
emka_waw Re: Jakie mieli imiona 10.10.03, 14:47 Henryk tak, ale Thorsten to był siostrzeniec Alicji. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Jakie mieli imiona 11.10.03, 13:42 wlasnie,przypomnialem sobiejuz wlozku... Odpowiedz Link
dykowski Re: Ile drzewek musiały zdobyć Tereska i Okrętka? 14.10.03, 08:27 w zasadzie to jest pytanie podchwytliwe. Nie zdobyć tylko załatwić - tzn. umówić u badylarzy (ale to się kiedyś fajnie nazywało) a potem umówiona ciężarówka miała to wszystko pozwozić. a ze nie uważały na lekcji to myślały że mają to same pozwozić. stąd i te różne wypadki Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki, zagadki... 10.10.03, 17:33 O której godzinie obudził się Lesio w niedzielę? Kto zaproponował Joannie udawanie Basieńki Maciejakowej? Czym fotograf poczęstował Okrętkę i jakich kontrastowych produktów zażądała ona później od Tereski? Odpowiedz Link
marella Re: Zagadki, zagadki... 10.10.03, 21:19 smitte napisała: > Kto zaproponował Joannie udawanie Basieńki Maciejakowej? Stefan Palanowski Moje pytanie: Na jakiej ulicy mieszkał Waldemar, który hodował pieczarki? Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki, zagadki... 11.10.03, 15:34 Na jakiej ulicy mieszkał Waldemar, który hodował pieczarki? Rany boskie, mam na końcu języka a nie mogę sobie przypomnieć! Gdzie to było? Odpowiedz Link
marella Re: Zagadki, zagadki... 11.10.03, 16:49 > Gdzie to było? W Warszawie, na Mokotowie ! Odpowiedz Link
marella Re: Zagadki, zagadki... 12.10.03, 14:18 smitte napisała: > Ale w książce której? "Upiorny legat" Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki, zagadki... 12.10.03, 17:04 Protestuję! W legacie Waldemar mieszkał na Piaseczyńskiej, zamordowali go zaraz na początku i chyba nie miał żadnej pieczarkarni. Więcej Waldemarów w tej książce nie pamiętam. Odpowiedz Link
marella Re: Zagadki, zagadki... 13.10.03, 16:53 Brawo !! Na Piaseczyńskiej !! Owszem, zamordowali go na początku, ale później się okazało, że pracował w spółdzielni i hodował pieczarki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stara.gropa Całe zdanie 14.10.03, 10:25 Jak zaczynało się całe zdanie nieboszczyka (2 wyrazy)? Odpowiedz Link
franula Re: Całe zdanie 14.10.03, 11:39 A na moja zagadke nikt nie zna odpowiedzi? Skad sie wzial tytul "dzikie bialko"? Odpowiedzialam na pierwszy pytanie starej gropy wiec zyskalam prawo zadania zagadki Odpowiedz Link
asikx Re: Całe zdanie 14.10.03, 11:43 Pamiętam mgliście ale chodzi o zdobywanie "dzikiego" czyli nie hodowalnego białka mięsnego i nie tylko. Znaczy się marchew ta gorsza od chłopa co nie nawozi niczym.... czyli od pani magister po SGGW u której kury i koguty stanowiły pary. A mięsko z dzika złapanego metodą na wilcze doły plus siatka ogrodzeniowa i zaganianie w róg wspomagane szablą Karolka..... itd. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Całe zdanie 14.10.03, 11:46 To było trudne pytanie. Wydaje mi się, że dzikie białko miało coś wspólnego z żywnością "ekologiczną", dziko hodowaną. Tak? DB nie jest moją ulubiona książką dlatego nie pamiętam, no i skleroza na karku. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Całe zdanie 14.10.03, 13:44 ten watek powinien sie nazywac\'\pani nie wie go? Pani nie zna nic? Odpowiedz Link
asikx Nowa zagadka... 15.10.03, 10:53 Coś widzę, że nikt się nie kwapi z wymyślaniem.... Jakie miasto mijała załoga biura projektów podążając do miejsca inwentaryzacji, stanowiącego lokalizację pod realizację projektu, którym wygrali konkurs? Zaraz jak minęli to miasto było widac zamek uwieczniony słynnym tekstem Bobka "oni poszli do locha".... Odpowiedz Link
smitte Re: Nowa zagadka... 15.10.03, 11:45 Z Ząbkowic Śląskich. A czym fotograf poczęstował Okrętkę? Odpowiedz Link
asikx Re: Nowa zagadka... 15.10.03, 12:33 Konfiturą.... ale z czego.... wiśnie, dynia....? A za kogo przebrany był Karole w czasie akcji kradzieży i podrzucania matrycy? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowa zagadka... 15.10.03, 13:34 Sprzątaczka w ciąży, w okularach, w chustce na głowie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowa zagadka... 15.10.03, 13:47 Jaką anomalię anatomiczną miała Alicja? Odpowiedz Link
asikx Re: Nowa zagadka... 15.10.03, 13:49 Serce przesunięte na prawo. Dzięki temu wyżyła Ewa. Odpowiedz Link
asikx Re: Zagadki, zagadki... 15.10.03, 13:51 Gdzie był schowek, w którym szajka przemytnicza chowała paczki z zegarkami? (Zwyczajne życie) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki, zagadki... 15.10.03, 13:57 Tereska i Okrętka ukradły zegarki z bagażnika fiata. Ale czy o ten schowek chodzi? Odpowiedz Link
asikx Re: Zagadki, zagadki... 15.10.03, 14:38 No też..... Ale to była kradzież, a schowek znalazły gdzie indziej.... Podpowiem, tam gdzie zamknęły milicjanta (jako bandziora w krótkim kożuszku) w piwniczce.... No gdzie, gdzie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki, zagadki... 15.10.03, 14:43 Wiem, wiem! W gospodarstwie bardzo gościnnego szleńca, który je oprowadzał po domu. Pod płytą chodnikową. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Brawo! A zagadka? 15.10.03, 14:53 Czyjego portretu poszukiwała Gacia w Szajce bez końca? Odpowiedz Link
asikx Re: Brawo! A zagadka? 15.10.03, 15:01 Góralki? Ale pewna nie jestem... bo Szajkę tylko ze 3 razy czytałam... Odpowiedz Link
marella Re: Brawo! A zagadka? 15.10.03, 15:03 Góralki ! A jakie studia skończył brat Gaci? Odpowiedz Link
franula Re: Brawo! 15.10.03, 15:38 a zagadka? (dzikie bialko zacytuje jak sie dorwe do ksiazki/ Odpowiedz Link
franula Re: Brawo! 15.10.03, 15:52 to ja mam! jaki most (warszawski dla ulatwienia) pojawial sie w wyszukanym przeklenstwie Zygmunta (ktore wyglosil gdy dowiedzial sie ze jednak dziewczyny z Januszkiem nie poradza sobie same przy przeprowadzce) Odpowiedz Link
asikx Re: Brawo! 15.10.03, 15:56 Poniatowski.... coś tam było takiego ...przez Most Poniatowskiego z wiaderkiem węgla w te i nazad ganiana.... używam tego czasem.... Odpowiedz Link
franula Re: Brawo! 15.10.03, 16:00 rekord swiata w szybkosci odpowiedzi! gratulacje i czekamy na zagadke! - calosci nei zacytuje bo nie mam pod reka - moze ktos? Odpowiedz Link
asikx Re: Zagadki, zagadki... 15.10.03, 16:08 Na czym zagrała Okrętka, że szyby zabrzęczały, mury zadrżały? Odpowiedz Link
magdalenca Re: Zagadki, zagadki... 15.10.03, 16:23 na organach ??? (wiekszy kawalek...) Odpowiedz Link
stara.gropa Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 12:53 W jakich książkach pojawiła się Anita? Odpowiedz Link
asikx Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 12:55 Na mur beton we Wszystkim Czerwonym - w końcu to ona mordowała, w Całym Zdaniu... - to z nią była umówiona Joanna na tłumaczenie, w Autobiografii - okazało się że naprawdę ma na imię Joanna więcej nie pamiętam... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 12:58 Jeszcze w Trudnym trupie Joanna odwiedza ją w Marriocie. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 13:08 jeszcze "Krokodyl z kraju karoliny" - ona byla wlascicielka sztyletu ktorym zamordowano Alicje, a w "Upiornym legacie" gosposia Anity zawozi kapuste na pierogi na jubileusz Alicji Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 13:23 Zaprawdę, coś zaległo na mój komputer! Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 13:27 zabrzmiało to zgoła jak biblijne proroctwo Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 13:30 Bo to szkoła pana Muulgarda. Czekamy na pytanie. Teraz Twoja kolej. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 16.10.03, 13:42 Chetnie skorzystam... co by tu...aaaaa... Jaka miejscowość obraziła się i poszła ze sztabówki "ukradzionej" przez Alicję w Szajce bez końca? Odpowiedz Link
karolinchen Re: Pani musi umysłowa robota wykonać! 28.10.03, 21:11 nie sztyletu tylko całego rożna ) potem ktos te czesc "dziabająca" ukradł , a Anita tę częśc do trzymania (czy rozen moze miec rekojesc???) zawiesiła na scianie na wstążeczce liczac na to ze jak złodziej to zobaczy , to sie w nim wyrzuty sumienia odezwa i kto wie moze nawet odda ) oddac nei oddal, ale memento było Odpowiedz Link
asikx To jak nie ma chętnych to ja nową... 17.10.03, 09:36 Ile godzin spędzili Lesio i spółka w podziemiach? Odpowiedz Link
eastwood76 Nowosc... 17.10.03, 13:07 Jak nazywała się fanaberyjna prababka Joanny ze Studni przodkow? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowosc... 17.10.03, 13:33 No to zadaję nową. Jaki samochód kupiła Joanna za pieniądze ukradzione Szefowi w CZN? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 17.10.03, 13:40 Do kogo Pawełek i Janeczka wygłaszali swoje ekstraordynaryjne przekleństwo? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 17.10.03, 14:08 oczywiscie - mizia miala delikatne uszka... choc to imie to rzeczywiscie dla kota dobre Odpowiedz Link
monia.i Re: A zagadka? 17.10.03, 14:56 Jakie przezwisko nosiła nauczycielka historii w "Zwyczajnym życiu"? Odpowiedz Link
franula Re: Sarenka? 17.10.03, 20:47 litosci - nastepna osoba ktora chce zadc zagadke niech zalozy nowy watek np. "zagadki cd" Odpowiedz Link