Dodaj do ulubionych

Dudzik...cała prawda ;-)

30.11.10, 12:11
Jak mam głosować na Dudzika to chciałbym to zrobić z jakiegoś ważniejszego względu niż robienie na złość Łossanowi :-)
Czy ktoś może podać klika rzeczowych informacji ?
Obserwuj wątek
    • waran3 Re: Dudzik...cała prawda ;-) 30.11.10, 22:33

> Czy ktoś może podać klika rzeczowych informacji ?
      **No tak jak myślałem :-)
    • my-oldzielonka Re: Dudzik...cała prawda ;-) 30.11.10, 22:34
      Wiem, że pan Dudzik był autorem książki o Zielonce.
      W Google wstukałem “Publikacje o powiecie wołomińskim” i znalazłem kilka tytułów. Oto one:

1. Jolanta Boguszewska, Grzegorz P.Dudzik “Nasfeterowie” Ząbki 2004
      2. Grzegorz P. Dudzik “Dzieje idei Agnieszki Helwich”
      3. Praca zbiorowa pod redakcją Grzegorza P. Dudzika i Urszuli Wysockiej “ Ludzie i historie, Wypisy do dziejów Zielonki” Zielonka 2004
      4. Urszula Wysocka, Grzegorz P. Dudzik “Wypędzeni, Zielonka 1944”, Zielonka 2005

Sprawdziłem również strony dla miasta Marki i Starostwa w Wołominie - udzielane odpowiedzi na pytania są konkretne i wyczerpujące, dotyczą działalności, którą pan Dudzik się zajmował w tych miejscach. Nie ma się do czego doczepić.

Znalazłem również na bip.marki rozmowę kwalifikacyjną - na stanowisko sekretarza Marek. Zamieszczam ją w całości poniżej.

PROTOKÓŁ Nr 5
      ze wspólnego posiedzenia Komisji Oświaty, Kultury i Sportu,
      Komisji Budżetowo – Gospodarczej
      Komisji Zdrowia, Opieki Społecznej, Bezpieczeństwa Publicznego i Ochrony Środowiska
      i Komisji Rewizyjnej,
      które odbyło się w dniu 24 stycznia 2007 roku

Przewodniczący Komisji Budżetowo – Gospodarczej Filip Rżewski przywitał wszystkich zebranych (lista obecności Komisji stanowi załącznik nr 1 do protokołu) i poinformował, że powodem zaproszenia członków wszystkich Komisji Rady Miasta Marki na spotkanie było umożliwienie radnym zapoznania się z kandydatem na stanowisko Sekretarza Miasta Marki, Panem Grzegorzem Dudzikiem.

Następnie głos zabrał Burmistrz Janusz Werczyński, który przypomniał że w dniu 27 grudnia 2006 roku Rada Miasta Marki podjęła uchwałę Nr III/13/2006 w sprawie odwołania Pani Marii Kwiatkowskiej ze stanowiska Sekretarza Miasta Marki, w związku z jej przejściem na emeryturę. Jednocześnie stwierdził, że dla sprawnego funkcjonowania urzędu niezbędne jest powołanie właściwej i kompetentnej osoby do pełnienia tej funkcji.
      Następnie Burmistrz przedstawił Pana Grzegorza Dudzika, który przez 8 lat pełnił funkcję wicestarosty powiatu wołomińskiego, omówił jego kwalifikacje, wykształcenie, doświadczenie zawodowe, a następnie oddał głos kandydatowi.

Pan Grzegorz Dudzik uzupełnił wypowiedź Burmistrza Janusza Werczyńskiego, poinformował radnych, że zarówno jego wykształcenie jak i doświadczenie zawodowe związane jest z pracą w administracji samorządowej: był radnym miasta Zielonka (dwie kadencje), w zakresie pełnionej funkcji wicestarosty (dwie kadencje) zajmował się edukacją, kulturą, opieką społeczną i ochroną zdrowia.

Radny Paweł Adamczyk zapytał o to, jak kandydat wyobraża sobie pracę na stanowisku sekretarza?

Pan Grzegorz Dudzik odpowiedział, że według niego najważniejszą rolą sekretarza gminy jest bieżący nadzór nad pracą urzędu oraz wprowadzanie nowych rozwiązań i technologii w celu usprawnienia obsługi interesantów.

Radny Jan Orłowski wyraził wątpliwość, czy czynna działalność kandydata w stowarzyszeniu „Porozumienie dla Zielonki” nie będzie kolidowała z jego obowiązkami zawodowymi.

Pan Grzegorz Dudzik wyjaśnił, że jest to stowarzyszenie wolontarystyczne, zrzeszające osoby czynnie działające na rzecz rozwoju miasta Zielonka, zapewnił że jako mieszkaniec Zielonki jest zainteresowany rozwojem tego miasta, ale nie powoduje to kolizji z pracą zawodową.

Radny Tadeusz Skłodowski zapytał:
      - dlaczego nie został ogłoszony konkurs na stanowisko sekretarza;
      - o przynależność partyjną kandydata;
      - „jako wicestrosta sporo miał Pan wpływu na to co się działo w powiecie w ostatnich ośmiu latach i sądzę że sporo miał Pan wpływu na to co się działo na styku Starostwo - Marki (...) co Pan Grzegorz Dudzik szczególnie zrobił dla miasta Marki?”
      Wyraził również ubolewanie, że kandydat nie jest mieszkańcem miasta Marki oraz zasugerował przeniesienie na grunt marecki doświadczeń w funkcjonowaniu urzędu w Zielonce – zdaniem radnego kontakty między mieszkańcami, a urzędem są w Zielonce lepiej rozwiązane niż w Markach.

W odpowiedzi na pierwsze z ww. pytań Burmistrz Janusz Werczyński wyjaśnił, że w odróżnieniu od naboru na pozostałe stanowiska w urzędzie, nie istnieje ustawowy obowiązek ogłaszania konkursu na funkcję sekretarza oraz skarbnika. Dodał jednocześnie, że są to szczególne stanowiska w samorządzie gminnym, a procedura konkursowa nie daje gwarancji wyboru właściwego kandydata.

W odniesieniu do pozostałych pytań, Pan Grzegorz Dudzik odpowiedział, że:
      - nie należy do żadnej partii politycznej;
      - w zakresie swoich obowiązków jako wicestarosta współpracował m. in. z Mareckim Ośrodkiem Kultury, ośrodkami szkolno – wychowawczymi, funkcjonującymi na terenie miasta, z Ośrodkiem Pomocy Społecznej – pomoc osobom niepełnosprawnym, z Gminnym Centrum Reagowania Kryzysowego;
      Dodał, że mieszka w Zielonce, ale historycznie Zielonka była częścią gminy Marki. Stwierdził również, że w jego ocenie należy analizować i wdrażać możliwie jak najwięcej sprawdzonych procedur, w zakresie poprawy funkcjonowania obsługi interesanta, czerpiąc wzorce nie tylko z doświadczeń gmin sąsiednich.

Burmistrz Janusz Werczyński uzupełnił wypowiedź Pana Grzegorza Dudzika, że gmina Zielonka wprowadziła elektroniczny system obsługi klienta, ale jest to jedna z najdroższych – pod względem kosztów administracji – gmin w Polsce. Jednocześnie przypomniał, że jednym z priorytetów realizowanych zarówno w poprzedniej, jak i w bieżącej kadencji jest ograniczenie wydatków na administrację samorządową.

W dalszej części dyskusji poruszone zostały m. in. kwestie promocji miasta, współpracy z organizacjami pozarządowymi, współpracy z gminami powiatu wołomińskiego w ramach planów budowy trasy S-8.

Na tym zakończyła się prezentacja kandydata na stanowisko Sekretarza Miasta Marki.
      • waran3 Re: Dudzik...cała prawda ;-) 02.12.10, 11:05

> Wiem, że pan Dudzik był autorem książki o Zielonce.
        ***Kiedy on znajduje na to czas jak nawet telefonu nie odbiera ? :-)
        A może pisze kolejną książkę ? :-)
    • woj-123 Re: Dudzik...cała prawda ;-) 01.12.10, 00:03
      na swojej stronie www.dudzik.info.pl/
      Zaprasza na spotkania z kandydatem na burmistrza Zielonki Grzegorzem Dudzikiem:
      czwartek, 2 grudnia, godz. 19 - Szkoła Podstawowa nr 3 - Zielonka Bankowa
      piątek, 3 grudnia, godz. 19 - Szkoła Podstawowa nr 2.
      • waran3 Re: Dudzik...cała prawda ;-) 01.12.10, 00:56
        woj-123 napisał:

> na swojej stronie www.dudzik.info.pl/
        > Zaprasza na spotkania z kandydatem na burmistrza Zielonki Grzegorzem Dudzikiem:
        > czwartek, 2 grudnia, godz. 19 - Szkoła Podstawowa nr 3 - Zielonka Bankowa
        > piątek, 3 grudnia, godz. 19 - Szkoła Podstawowa nr 2.
        *** O! To ciekawe :-)
        Strona chyba pojawiła się dopiero po pierwszej turze...
        • waran3 Pierwsza weryfikacja... 02.12.10, 11:00
          "Wprowadzimy ułatwienia w zakresie elektronicznego kontaktu mieszkańca z Urzędem."
          No ciekawy jestem ....wczoraj za pomocą formularza ze strony Dudzika zadałem pytanie .
          Treść pytania:

Nie mogę się skontaktować telefonicznie( Grzesiek nie odbiera) więc próbuje jeszcze tutaj.
          Wybieram się jutro na spotkanie z kamerą.
          Potrzebuje jakąś zgodę bo na siłe nie będę się wpychał.
          Maciekk (itv12.pl)
          0 601 530 260

Moim zdaniem wystarczy odpowiedzieć "ok" lub "nie, dzięki". Nie wymaga to miesiąca intensywnej pracy raczej. Wystarczy jedynie przeglądać skrzynkę. A jak się nie chce kontaktować z nikim to po cholerę stwarzać w ogóle takie możliwości.

Telefon który służy do komunikacji tez warto odbierać czasem. Dwa razy sms-owałem + raz dzwoniłem.
          Wygląda na to że muszę zapakować się z kamerą bez zbędnych uprzejmości.
          Wygląda też na to że panowie są tak zarobieni że nie mają czasu na pierdoły :-)
          • leonzielony Re: Pierwsza weryfikacja... 02.12.10, 11:40
            "waranku" przetestuj kandydata,wchodzisz i filmujesz,nie wnikaj w konwenanse!
            • waran3 Re: Pierwsza weryfikacja... 02.12.10, 12:48
              No i jest oficjalne zgoda...kocham internet :-)
    • waran3 Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 13:15
      Tak sobie przejrzałem stronę i zajrzałem do tego wyjaśnienia braku uczestnictwa w debacie.
      Wygląda to nie najgorzej ale jedna rzecz przykuła moją uwagę:

- czas i miejsce debaty ustalono w taki sposób, że uprzywilejowało to jedno medium elektroniczne do relacjonowania debaty (właścicielem tego medium jest jeden z kandydatów komitetu zwołującego debatę!)

O jakie medium chodzi ?

• wojak999 Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 15:31
        O portal www.zielonka24.pl
        • waran3 Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 15:47
          wojak999 napisał:

> O portal www.zielonka24.pl
          czas i miejsce debaty ustalono w taki sposób, że uprzywilejowało to jedno medium elektroniczne
          No to na czym polega to uprzywilejowanie ?
          • leonzielony Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 15:56
            waran3 napisał:

> wojak999 napisał:
            >
            > > O portal www.zielonka24.pl
            > czas i miejsce debaty ustalono w taki sposób, że uprzywilejowało to jedno m
            > edium elektroniczne

> No to na czym polega to uprzywilejowanie ?

A teraz "waranek" jest naj.... uprzywilejowany,bo będzie filmował spotaknie Dudzika!

na swojej stronie www.dudzik.info.pl/
            Zaprasza na spotkania z kandydatem na burmistrza Zielonki Grzegorzem Dudzikiem:

czwartek, 2 grudnia, godz. 19 - Szkoła Podstawowa nr 3 - Zielonka Bankowa
            piątek, 3 grudnia, godz. 19 - Szkoła Podstawowa nr 2.
          • wojak999 Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 16:03
            Komitet wyborczy SKW nie dysponował swoją telewizją ani portalem internetowym. Materiał z debaty miał zostać nagrany i pokazany na portalu www.zielonka24.pl. W związku z tym, że portal www.zielonka24.pl był powiązany z Komitetem Wyborczym "Dla Zielonki", stawiało to na uprzywilejowanej pozycji kandydata tego KW a tym samym medium elektroniczne jakim jest internet.
            • leonzielony Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 16:27
              "wojaku999"

Co faktografii masz rację, ale jak by Łossan wykazał taką chęć spotkania z mieszkańcami
              i kontrkandydatami na fotel burmistrza, jak przed II turą! To by znalazł czas na spotkanie
              i omówienie takich drobiazgów, ale Jego rzecznik był bardzo zajęty, Jego pełnomocnik
              podawała telefon do Taty, nie było w Ich marketingu wyborczym woli spotkań z konkurentami oraz mieszkańcami! Ktoś Im wmówił, mamy burmistrza w I turze i większość,
              w radzie miasta! A wyszła II tura, mniejszość, nie ma przewodniczącego Pulita, zastępcy Jesierskiej-Sińczak, Napiórkowskiego, a jest duża panika! Osobiście szkoda mi Napiórkowskiego, a tak po ludzku i pozostałych, ponieważ mogli odejść z klasą i chwałą,
              ale uwierzyli propagandzie sukcesu ekipy burmistrza, a nie silę głosu mieszkańców!
              Przyjemne to doświadczenie dla wyborców i „żółto-czarna” kartka dla rządzących,
              „nowi” niech mają na uwadze, że za cztery lata i Oni będą podlegali ocenie!
              A jak na dzisiaj, posiedzenia rady miały być o godzinie 18, a było o godzinie 14,
              może relacja tv/net? Czyli po staremu!
              • wojak999 Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 17:21
                W swoim poście odniosłem się tylko do cytatu z wyjaśnień Pana Dudzika. Nie zajmuje się wyjaśnieniami innych kandydatów nieobecnych na debacie.
                • leonzielony Re: Debata – TAK!!!, ale nie tak 02.12.10, 18:51
                  wojak999 napisał:

> W swoim poście odniosłem się tylko do cytatu z wyjaśnień Pana Dudzika. Nie zajm
                  > uje się wyjaśnieniami innych kandydatów nieobecnych na debacie.

Jak mnie pamięć nie myli to na debacie z kamerą był "waranek" i on jest pierwszym tv w mieście i dzisiaj ma być na spotkaniu u Dudzika,jak widać można się dogadać jak się bardzo chce i zależy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka