10.12.10, 09:29
Cóż chodzą słuchy o możliwej likwidacji Straży Miejskiej i OSP z terenu Zielonki, bo w Markach nie ma? hmm jeśli tu szukają oszczędności to dajcie spokój to sobie zamieniliśmy:(
A przecież tych środków nie można w zgodzie z prawem dać na Policję wiec co? mam być gorzej? Przydała by się restrukturyzacja a nie niszczenie. Ciekawe jakie jeszcze mądre pomysły przyjdą do głowy komuś:(
Obserwuj wątek
    • pyzdra2 Re: Plotki? 10.12.10, 10:03
      Czego się spodziewaliście po nieudolnym Markowiaku .Marki za ich działalności cofnęły się w czasie o 10 lat to innych miast (Radzymin Ząbki,itp.). Tylko matoły oszczędzają na bezpieczeństwie i oświacie. Jak rozwiążą dobrze działającą Straż Miejską i OSP to znaczy że Ciemnogród wraca do Zielonki. Zobaczcie tylko wyniki strażników. Jako mieszkaniec Zielonki mam nadzieję że mądrość Radnych nie pozwoli zniszczyć tego co dobrze działa. Zobaczcie jak działają sprawnie Straże w Wołominie Ząbkach i najstarsza Straż w Radzyminie i tam nikt nie myśli ja zlikwidować.
      Co myślicie forumowicze?
      > Cóż chodzą słuchy o możliwej likwidacji Straży Miejskiej i OSP z terenu Zielonk
      > i, bo w Markach nie ma? hmm jeśli tu szukają oszczędności to dajcie spokój to s
      > obie zamieniliśmy:(
      > A przecież tych środków nie można w zgodzie z prawem dać na Policję wiec co? ma
      > m być gorzej? Przydała by się restrukturyzacja a nie niszczenie. Ciekawe jakie
      > jeszcze mądre pomysły przyjdą do głowy komuś:(
      • zawsze.katinka Re: Plotki? 10.12.10, 16:35
        Tak, to są plotki. Ale już widzę ocenianie....ech ludzie, ludzie...
        • corin4 Re: Plotki? 10.12.10, 17:30
          plotki, nie polotki...stanowczo zlikwidować darmozjadów ze SM!
          • fastmagic29 Re: Plotki? 10.12.10, 18:18
            Panie lub Pani corin4 pewnie wierzysz że pracują do 16, że mają milion budżetu brawo!
            Wejdź na ich stronę, zobacz kto jeździ w nocy z policjantem żeby patrol wyjechał w ogóle. sześciu ludzi zrobiło tu kawał dobrej roboty jeżdżąc Ładziną. Trochę się może uniosłem ale jak się odzywam to głownie w sprawach bezpieczeństwa, o które pytałem też kandydata na burmistrza. Policja jest nie wydolna bo nie dostanie więcej ludzi, a przypominam tak jak SA.VE że nie da się tych środków dać Policji. W dziwne rzeczy ludzie wierzą nie znając przepisów. Darmozjady? tak nie wypada mówić o kimś kogo się nie zna choć wiem że żadna formacja która wystawia mandaty lub poucza nie jest mile widziana. Ale corin4 czy lepiej nie mieć gdzie zadzwonić bo nie ma kto przyjechać, czy mieć formację która oby nigdy Ci się nie przydała, żebyś żył bezpieczniej z rodziną. Dobra rozpisałem się ale mam nadzieje że to plotki bo mi pomogli. Wszyscy kandydaci na burmistrza mieli zmienić sposób działania SM zobaczymy co wymyśli zwycięzca :) Trochę pozytywniej pozdrawiam i przepraszam za swoja opinię jak kogoś uraziłem. Miłego wieczoru:)
            • obserwatorka1125 Re: Plotki? 10.12.10, 19:54
              Mam również nadzieję, że to plotki, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby nowy burmistrz zdecydował się na krok wstecz. Miasto powinno się rozwijać, a nie cofać... Faktycznie tak jak piszesz, fastmagic, każdy z kandydatów na burmistrza mówił, że chce usprawnić pracę straży miejskiej, może dać im nowe zadania itd. Tylko chyba byli słabo poinformowani, bo każdy mówił, że na pewno nie będzie to praca od 8.00 do 16.00 jak dotychczas. A przecież dotychczas wcale nie pracują od 8 do 16 - w nocy wspomagają policję, mają patrole łączone. Wieczorami też ich widać, więc chyba pracują na kilka zmian. Myślę, że to jednak głupie plotki :)
              • obserwatorka1125 Re: Plotki? 10.12.10, 19:56
                A co do straży pożarnej... to już w ogóle jakiś idiotyczny pomysł. Przecież ma w Zielonce taką tradycję.. Nie wierzę i kropka. :)
              • marko2503 Re: Plotki? 10.12.10, 21:56
                Jak powstawała SM to myślałem że dobrze się dzieje,wszystko idzie w dobrym kierunku,będzie bezpieczniej,Panowie zadbają o wiele spraw porządkowych itd.Byłem naiwny.Raz poinformowałem SM o nagminnym łamaniu zakazu skrętu w lewo z przejazdu kolejowego do Gimnazjum(często tam jeżdżę),co powoduje zahamowanie ruchu na przejeździe kol.-bez reakcji !!!Drugi przykład na skrzyżowanie Staszica Wyszyńskiego,ewidentne i no stop przejeżdżanie kierowców na czerwonym świetle od W-wy do Wołomina stwarzające naprawdę niebezpieczne sytuacje,-bez efektu !!Myślę że tu SM mogłaby znacznie poprawić budżet Zielonki.Ale mieli znacznie ważniejszą misję do spełnienia.Osobiście dwa razy widziałem ich jak wyjeżdżali spod pomnika bolszewików w Ossowie-bez komentarza.
                • fastmagic29 Re: Plotki? 10.12.10, 22:23
                  Cóż opinie są podzielone, tyle że znam uprawnienia trochę straży i wiem ze do ruchu drogowego nadaje się najlepiej drogówka. Straż ma ograniczone pole manewru przez rozporządzenia i prawo o ruchu drogowym. Skręt w lewo o którym mówisz obowiązuje do godziny 17 z wyłączeniem taksówek, a czerwone światło na Staszica/Wyszyńskiego jest jednym z wielu w Zielonce. Wątpię żeby ustawił tam ktoś stały patrol w tych miejscach bo co z pozostałą częścią Zielonki? Rozumiem, że chciał byś mieć jak mieszkańcy Kresowej>? tam stały patrol różne na zmianę nasza Policja, Ruch Drogowy, Straż Miejska ale wszyscy się oburzają na to bo nie było ich wtedy gdzie indziej. Więc tak źle i tak nie dobrze. Ja znam wiele opinii i tak jak tu są ludzie zadowoleni i Ci co nie. Dało się z nich wycisnąć 24 h dyżury z 6 pracujących, Policja chyba zadowolona bo może obsadzić załogi, my bo jak coś zawsze ktoś przyjedzie dwa telefony trzeba znać:) Zaczyna się robić bardzo poważnie więc na rozluźnienie miłego wieczoru i udanego weekendu dla Wszystkich:)
                • waran3 Re: Plotki? 10.12.10, 23:50
                  marko2503 napisał:

>.Raz poinformowałem SM o nagminnym łamaniu zakazu skrętu w lewo z przejaz
                  > du kolejowego do Gimnazjum(często tam jeżdżę),co powoduje zahamowanie ruchu na
                  > przejeździe kol.-bez reakcji !!!
                  **** Ja uważam że w ogóle nie powinno się skręcać w lewo bo to strasznie dużo kłopotów sprawia.;-)
                  Drugi przykład na skrzyżowanie Staszica Wyszyńs
                  > kiego,ewidentne i no stop przejeżdżanie kierowców na czerwonym świetle od W-wy
                  > do Wołomina stwarzające naprawdę niebezpieczne sytuacje,
                  **** Tu się muszę zgodzić...

>Osobiście dwa razy widziałem ich jak wyjeżdżali spod pomnika
                  > bolszewików w Ossowie-bez komentarza.
                  ***Jak bez, jak to był właśnie komentarz... :-) ale tak sobie ostatnio myślałem że skoro Ruskim postawili pomnik to Niemcom tez by mogli. No bo i ci i ci to przecież jak by nie patrzeć żołnierze :-)
                  Całe szczęście że do pomnika Papieża wszyscy są zgodni...za wyjątkiem może kilku osób ;-)
                  • wojak999 Re: Plotki? 11.12.10, 08:30
                    Plotek nie czytam !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka