Dodaj do ulubionych

lekarz pediatra

24.02.11, 11:23
Poszukuje sprawdzonego lekarza pediatry który przyjmie "od ręki".
Proszę o namiary.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • amelka1974 Re: lekarz pediatra 24.02.11, 15:13
      Z czystym sercem polecam Dr Szymańską. Wątek poświęcony zielonkowskim pediatrom znajdziesz tutaj, jest tam też tel. do Dr Szymańskiej.
      • baseciq Re: lekarz pediatra 25.02.11, 02:07
        Ja niestety jestem rozczarowany jakością usług dr. Szymańskiej.
        • magora_4 Re: lekarz pediatra 25.02.11, 11:50
          Baseciq, a można wiedzieć dlaczego? ja czasami korzystam z jej usług i mam mieszane uczucia. Generalnie jest ok, nie spieszy się z antybiotykami, ale raz zawaliła sprawę - nie rozpoznała poważnej choroby.
          • baseciq Re: lekarz pediatra 25.02.11, 14:45
            Dziecko ma asymetrię ułożeniową. Szymańska stwierdziła "proszę się nie przejmować, to samo się unormuje". Okazało się że dziecko ma teraz przed sobą kilka miesięcy terapii. Gdyby cokolwiek powiedziała to byśmy przyspieszyli wizytę u ortopedy i zaczęli wcześniej terapie.

Poza tym, ja rozumiem że nie wozi się ze sobą pełnego gabinetu lekarskiego, ale jak człowiek mówi przez telefon że to pierwszy kontakt z pediatrą, to wypadałoby się jakoś do tego przygotować. Skoro u mnie w domu za komuny matka potrafiła mieć wagę dla niemowlaków, to jak się za lekarza płaci to chyba takich rzeczy można oczekiwać. Tak więc dziecko sobie obejrzała, powiedziała że okej, nie zmierzyła, nie zważyła ani nic.

Straszny to kontrast w porównaniu do lekarzy (przynajmniej pediatrów i specjalistów) w ośrodku zdrowia u nas, którzy jak słyszą że to pierwsze dziecko to starają się jak najwięcej pomóc i podpowiedzieć i się dokładnie wypytują czy wiemy że np. badania krwi trzeba zrobić czy USG.
            • magora_4 Re: lekarz pediatra 25.02.11, 15:04
              Co do braku sugestii w sprawie ewentualnych badań jestem w stanie się z Tobą zgodzić, ale z tą wagą chyba jednak trochę przesadziłeś :-)
              Poza tym mam wrażenie że dr Szymańska zajmuje się raczej sprawami doraźnymi (nagła choroba) a nie "opieką długofalową" polegającą właśnie na kierowaniu na badania, szczepienia, regularnych wizytach oceniających stan dziecka etc.
              • gc159128 Re: lekarz pediatra 02.03.11, 12:34
                Osobiście mam dobre doświadczenia ze wspomnianą panią doktor.
                Dzieci nie wymagają specjalistycznej opieki, więc oczywiście nasze przypadki są dosyć typowe(przeziębienia, wymioty, biegunki, gorączka, bóle głowy, brzucha).
                W skomplikowanych przypadkach korzystamy z lekarzy konkretnych specjalności (przychodnia na Mickiewicza, bądź Multimedica).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka