Dodaj do ulubionych

Fatalny stan znaków drogowych ......

24.06.11, 17:49
Większość znaków drogowych w Zielonce ..... wyblakła i są one nieczytelne !. Niektóre są po prostu NIEWIDOCZNE , bo zarosły drzewami,krzakami. Taka sytuacja jest np na skrzyżowaniu ulicy Kopernika i Staszica !. Znak dotyczący pierwszeństwa przejazdu przysłonięty jest gałęziami. Czy miasto czeka na jakiś dramatyczny wypadek ?.
Obserwuj wątek
    • piotrwyszynski2010 Re: Fatalny stan znaków drogowych ...... 24.06.11, 21:35
      Z racji prowadzenia portalu codziennie jestem w różnych miejscach miasta.Ogólnie jest tragicznie w wielu miejscach strach wyjechać z ulicy podporządkowanej na główną drogę bo zasłaniają albo krzaki,albo niebotycznie wysoka trawa,chwasty.Tak zarośniętego i brudnego miasta nie było od lat i to niestety z czym się zgadzam wreszcie doprowadzi do dramatu.Czy powtarzanie,a raczej usprawiedliwianie się brakiem pieniędzy jest prawdziwe i racjonalne obawiam sie,że nie bo posprzątanie tych newraligicznych miejsc to naprawdę są małe pieniądze w stosunku np. do tak często krytykowanych i wytykanych wielkości diet radnych, które są w wysokości ok. 1200 - 1800 złotych.To świadczy o tym ,że nie jest wcale tak,źle z finansami jak sugerują władze miasta.Pragnę tylko przypomnieć,dla porównania,że gdy byłem radnym w latach 1998-2002 to pobierałem miesięcznie z kasy miasta 300-400 złotych i uważałem to za wystarczający zwrot tzw.kosztów sprawowania funkcji radnego czyli diety.Na portalu zielonka2014.pl można zobaczyć kilka bardzo wstydliwych miejsc w Zielonce związanych z brakiem podstawowych prac porządkowych służb miejskich. Pozdrawiam Piotr Wyszyński
      • saduceusz Re: Fatalny stan znaków drogowych ...... 26.06.11, 00:12
        tak, cała prawda, całą dobę. Jeszcze nigdy nie było tak źle w naszej Zielonce. Przez ostatnie 8 lat rządów nigdy nie było tak, że znaki były zarośnięte, albo nieczytelne. Wszystko zawsze było w najlepszym porządku. Nawet drogi były równe i bez dziur. I radni zarabiali 300-400 pln. Burmistrz zarabiał 1000zł. Było miasto miodem i mlekiem płynące. Teraz jest do d.....
        I my o to walczyliśmy. Wstyd, qr...., wstyd.
      • polaris_aknoleiz Re: Fatalny stan znaków drogowych ...... 26.06.11, 01:55
        Pana osoba to dla tego miasta przekleństwo. Jest Pan tu jest Pan tam, codziennie w różnych miejscach Zielonki. Nie jest Pan mieszkańcem tego miasta, więc niech Pan się odczepi.
        Dieta jak najbardziej odpowiednia (w tym momencie też mogłaby taka być - dlaczego nie jest nie wiem). Proszę się już nie wybielać, bo i tak Pan nie wróci do życia publicznego !!
        Ale skoro już Pan takie larum podnosi (oczywiście Panie Redaktorze z błędami. Po raz kolejny proszę popracować nad językiem polskim) to jak widać stanowisko jakie Pan piastował - przypomnę rzecznika miasta - zostało zlikwidowane. I jak widać na załączonym obrazku nikomu nic się nie stało, nic się nie zawaliło, Zielonka istnieje.
        TO CO MAMY TERAZ, JEST TEŻ WYNIKIEM ZANIEDBAŃ POPRZEDNIEJ WŁADZY. Poza tym o ile się nie mylę w 2006 roku ówcześni radni (liga łossanerii) ustalili sobie wysokość diet - ta sama wysokość diet obowiązuje dzisiaj. A Pan był z segmentu łossanerii, i burmistrza którego sam pan pogrzebał.
        R.S
        • greenstuffy Re: Fatalny stan znaków drogowych ...... 28.06.11, 10:06
          Nie rozumiem, co wspólnego z tematem "Fatalny stan znaków drogowych" mają Twoje prywatne wycieczki do piotrwyszynski2010 i jego znajomości języka polskiego oraz dywagacje nt. wysokości diet radnych? Dabrawa51 zwrócił uwagę na bardzo istotny problem, który należy jak najszybciej wyeliminować, żeby nie doszło do jakiegoś wypadku.

Bardzo proszę moderatora forum o usunięcie wpisu polaris_aknoleiz jako nie związanego z niniejszym tematem.
          Pozdrawiam
    • okolei Re: Fatalny stan znaków drogowych ...... 29.06.11, 00:12
      Jesli chodzi o znaki to jestem ciekawy to zarzadzil zamkniecie ulicy kresowej poprzez postawienie z obydwu stron znakow zakazu wiazdu? Czyzby Panie Burmistrzu ulica Kresowa nalezala tylko do trzech rodzin!!!!!!!!!!!!!! To nie jest prywatna ulica tylko publiczna!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka