Dodaj do ulubionych

Pytanie do Burmistrza

29.06.11, 21:27
Panie Burmistrzu mam kilka pytań dotyczących niechlubnych faktów z życia naszej gminy.
Po pierwsze czy wszyscy mieszkańcy Zielonki , czekający na linie miejską liczyli się z tym co Pan ostatnio napisał w odpowiedzi na jedno z pytań czytelniczek? Mianowicie rozchodzi się o Pańską wypowiedź stwierdzającą iż linia L17 była z góry przeznaczona na dowóz ludzi do Urzędu i przychodni? Nie wiem czy Pan zauważył ale dużo naszych mieszkańców dojeżdża do pracy i czekało na autobus który da dogodną przesiadkę do cywilizowanych autobusów warszawskich, a nie tylko liczyło że potraktuje Pan nas ogólnikowo. Zwłaszcza teraz w okresie gdy przez pomijaną w jakichkolwiek planach Bankówkę, nie kursują pociągi. Czy naprawdę Pan uważa iż ludzie pracują tylko i dojeżdżają w kierunku Wileńskiej? Są też tacy którzy jeżdżą w kierunku Rembertowa i mają teraz spory problem, bo nie dość że jeżdżą i niszczą zawieszenia swoich aut na fatalnych drogach naszej gminy. Czy naprawdę nie dało się zostawić lub załatwić kilku kursów porannych i popołudniowych do i z Rembertowa ( np wahadło )? Niech Pan nie mówi tylko iż to sprawa KM bo Pan jako przedstawiciel władzy i Burmistrz naszego miasta powinien dbać o interesy swoich mieszkańców. Niestety my a szczególnie mieszkańcy Bankówki czujemy się oszukani obietnicami o nowych drogach mówię tu o Pastuszków i dojeździe do niej. Niech Pan poświęci swój cenny czas i przejedzie się rano i po południu w szczycie komunikacyjnym i zobaczy co tam się dzieje i ile mieszkańców jeździ w tamtym kierunku. Niestety analizując stwierdzam iż gmina faworyzuje kierunek marecki zapominając l o innych. Pytam dlaczego się nic nie robi by nasze miasto było zadbane? Niejednokrotnie przejeżdzając przez mniejsze miejscowości nie mające nawet praw miejskich widzi się kostkę na chodnikach, równy asfalt i porządek, a u nas? U nas wystające studzienki kanalizacyjne, dziury, pełno piachu na ulicach i nierówne chodniki. Aż wstyd mieszkać w takim bałaganie. Tu chciałbym by zajął się Pan też sprawą nie uprzątniętych kamieni a raczej tłucznia który od ponad 2 miesięcy leży na skrzyżowaniu Bankowej i Paderewskiego i niszczy zarówno mój jak i innych obywateli naszego super miasta samochód, czy naprawdę tak ciężko to zauważyć i sprzątnąć albo zmobilizować firmę która to układała by posprzątała po sobie? Liczę także na wyrównanie ulicy Bankowej i Paderewskiego , na których to dziury mają głębokość ponad 20 cm. Czekam na Pańską odpowiedź na zadane pytania a nie tak jak ostatnio zlekceważenie. Powyższy tekst może Pan również znaleźć na stronach naszego forum, jakby tu Pan go nie zauważył. Liczę także na to iż Pańskie obietnice wyborcze zostaną zrealizowane w stosunku do Zielonki Bankowej.
Obserwuj wątek
    • boskimessi Re: Pytanie do Burmistrza 29.06.11, 21:40
      assarius
      takie pytania zadaje się na burmistrz@zielonka.pl
      • assarius Re: Pytanie do Burmistrza 29.06.11, 22:39
        boskimessi napisał:

> assarius
        > takie pytania zadaje się na burmistrz@zielonka.pl

Widzisz, tak się składa że klika razy próbowałem. Zero odpowiedzi, Toteż na forum publicznym oczekuje odpowiedzi
    • okolei Re: Pytanie do Burmistrza 29.06.11, 23:41
      My mieszkancy Bankowki naprawde czujemy sie oszukani jesli chodzi o polaczenie ulicy Bankowej i Pastuszkow. To jest niedopuszczalne ile samochodow nam przejezdza pod oknem. I wdodatku niektorym zamyka sie drogi robiac przywatna - ul Kresowa.
      • sportif Re: Pytanie do Burmistrza 29.06.11, 23:58
        a jak wreszcie połączą Bankową i Pastuszków to ilość samochodów pod oknem się zmniejszy?
        • okolei Re: Pytanie do Burmistrza 30.06.11, 23:45
          tak drogi sportif zmniejszy sie za oknem ilosc smochodow. Rozlozy sie na kilka ulic. W tej chwili my jestesmy poszkodowani i nie zamierzamy tego tak zostawic. Juz poczynilismy odpowiednie kroki bo po takiej drodze jak wrzosowa czy budnicza nie ma prawa jezdzic taa ilosc samochodow .
          • polaris_aknoleiz Re: Pytanie do Burmistrza 30.06.11, 23:58
            nie ma prawa? a czy istnieje prawo regulujące przepustowość aut na danych ulicach ??

R.S
          • sportif Re: Pytanie do Burmistrza 01.07.11, 00:28
            ja tam koło was raz na pięć lat jeżdżę do podleśniczego, ale widzę, że źle się tam dzieje - ruch jak w centrum po kocich łbach i jakieś takie dziwne "prywatne ulice". Nie wiem jak będzie w przyszłości, ale jak zrobią asfalt do Rembertowa - to będziecie mieć ściek komunikacyjny koło okien i to co teraz tam się wyprawia to jest pikuś. Pan pikuś.
          • anj74 Re: Pytanie do Burmistrza 01.07.11, 14:11
            Zdecydowanie zwiększy się ruch na Bankowej, a Pastuszków zakorkuje.
    • dabrowa51 Re: Pytanie do Burmistrza 30.06.11, 06:13
      Assarius słusznie zauważył pewien problem,który istnieje w Zielonce od lat.Problem niechlujstwa firm dokonujących remontu ulic. Nie chcę tutaj podawać nazwy naszej zielonkowskiej firmy, bo nie o to chodzi, ale od lat firma ta dokonując napraw dziur w asfalcie pozostawia na poboczu wycięte kawałki asfaltu czy tłucznia. Najgorsze jest to,że asfalt rzucony na chodnik po jakimś czasie się topi od słońca i tworzy swoistą ..... lawę. Omijając takie przeszkody przychodzą mi na myśl Pompeje .... . Tam to był kataklizm niezawiniony przez człowieka. Zielonkę zalewa głupota i bezmyślność !. Miasto wydaje PUBLICZNE pieniądze na remonty. Warto by jakiś urzędnik miejski baczniej sprawdzał, czy firma dokonująca naprawy dziur w jezdni lub podłączająca media z ulicy na posesję pozostawiła po sobie PORZĄDEK i stan ulicy nie gorszy niż był przedtem.
      • amelka1974 Re: Pytanie do Burmistrza 30.06.11, 07:25
        Chciałem nawiązać do poruszanego już na tym forum wątku "pracowników z logo STD na kombinezonach". Nie znam tej firmy i nie wiem kto jest jej właścicielem, natomiast w ostatnich dniach miałem okazję przyjrzeć się tym Panom robiąc zakupy w sklepie API o godz. 06:20. Tak się złożyło, że w tym samym czasie zakupy robili tam pracownicy tej firmy udający się jak sądzę do pracy. Ilość zakupionego przez nich alkoholu mnie zszokowała. 90% Panów oprócz bułek, kiełbasy i jogurtów miała koszyki wypełnione piwem, natomiast połowa z nich do piwa kupowała jeszcze wódkę w butelkach 100 ml. Jakość pracy świadczonej przez nich później pozostawiam bez komentarza.
        • sebekk3 Re: Pytanie do Burmistrza 01.07.11, 13:15
          A mnie Panie i Panowie zastanawia ta !@#$%^&* "prywatna droga". Mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu ONA JEST PRYWATNA?!
          • anj74 Re: Pytanie do Burmistrza 01.07.11, 14:13
            Bo są równi i równiejsi, przecież to oczywista oczywistość.
            • sebekk3 Re: Pytanie do Burmistrza 01.07.11, 14:25
              A jakaś podstawa prawna czy coś. To co napisał użytkownik "anj74" to oczywiście prawda... próbuje zrozumieć, czemu stoją niezrozumiałe dla mnie znaki... niezrozumiałe bo nie wiem czemu w TAKIM miejscu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka