kinio1001 25.07.11, 21:49 na ulicy Pastuszków. To niby jak teraz do Rembertowa dojechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baseciq Re: Zakaz ruchu 25.07.11, 22:43 Od kiedy? Jakieś szczegóły albo co? Jakie znaki stoją, w którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
nika004 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 10:28 Nie wierzę - myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy ale to zaskoczyłby i to bardzo.... Wczoraj jadąc nic nie było - albo może nie widziałam.... Jeżeli to prawda to do zobaczenia w korku na Żołnierskiej - Czas dojazdu do pracy wydłużony o ok 1 godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 11:13 Ja czekam na szczegóły. Nie mam czasu tam podjechać. Może się autorowi pomyliło z zakazem ruchu dla pojazdów >3,5t? Odpowiedz Link Zgłoś
kinio1001 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:06 Taki okrągły znak, w srodku biały z czerwoną obwódką. Chyba od piątku stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:12 I bez żadnych tabliczek? Samochody jeżdżą? Odpowiedz Link Zgłoś
kinio1001 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:14 Wczoraj mnie dziwiło, ze taki mały ruch, ja jechałam. Pewnie mieszkancy Pastuszków oprotestowali te autostradę i wymusili na swoich władzach działanie. Jest tabliczka, ze nie dotyczy dojazdu do posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:41 No nic. Pozostaje tego po prostu nie komentować :( Odpowiedz Link Zgłoś
anj74 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 15:26 Samochody jeżdżą? Jeżdżą, do tego stopnia, że ja jadąc rano nic nie zauważyłem. Przede mną i za mną było kilka samochodów, jak zawsze o tej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
dinez Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 13:09 Niestety, dziś rano byłam tym bardzo zdziwiona, ale to prawda: Od strony Zielonki przy wjeździe na Pastuszków stoi jak byk zakaz ruchu z dopiskiem "Nie dotyczy służb miejskich i mieszkańców". Natomiast od strony ul. Mokry Ług jest zakaz wjazdu pow. 3,5t. Sprawa robi się bardzo ciekawa, szczególnie w świetle obiecanej drogi przez las od Wojska Polskiego do Mokrego Ługu. Odpowiedz Link Zgłoś
piorek Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 18:00 Czyżby mieszkańcy Pastuszków mieli niedługo mieć ufundowany przez zielonkowskich podatników elegancji dojazd do swoich posesji od strony Zielonki? Odpowiedz Link Zgłoś
shad-owx Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 21:19 a czy czasem ktoś sobie dla "jaj" tego znaku nie postawił? Z tego co zauważyłem to na początku WP brakuje znaku B1 (słupek stoi, tabliczka informacyjna też a B1 wywiało). Jakiś czas temu chyba maj/czerwiec na rogu M-Ł oraz Pastuszków też znak przez jakiś czas był niekompletny i coś mi się tak nieśmiało wydaje, że ktoś "skompilował" te znaki w jeden i postawił właśnie na rogu Budniczej i Pastuszków. Jeżeli znak ten okaże się żartem to dziwny sposób wyrażania dowcipów. Odpowiedz Link Zgłoś
lech_zielenkiewicz Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 23:24 wstaw.org/m/2011/07/26/IMG_0498.jpg - Pastuszków/Budnicza/kierunek Zielonka-Rembertów/ wstaw.org/m/2011/07/26/IMG_0504.jpg - Pastuszków/Mokry Ług/kierunek Rembertów-Zielonka/ Poruszanie się po ulicy Wojska Polskiego i przyległych, stanowi duże wyzwanie, zastanawia logika umieszczenia tak dużej ilości znaków zakazu i ograniczeń. Według tej logiki można zaproponować jeszcze kilka ulic z podobnymi ograniczeniami, każdy argument może być dobry dla wnioskodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 07:15 Ograniczenie do 3,5t stoi tam od czasu wyremontowania. Jeżeli zakaz wjazdu jest z jednej strony, to znaczy że to samoróbka. Odpowiedz Link Zgłoś
corin4 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 08:14 Gołym okiem widać że to jakaś ściema!Kto bardziej spostrzegawczy wie o tym,że gdzie w tej chwili wisi owym zakaz był taki sam znak jak od strony Rembertowa czyli 3,5 T.Ktoś je poprostu zamienił.Pytanie brzmi skąd wzięli owy zakaz. Polska to chory kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 08:36 Samowolka. Wydział infrastruktury w Rembertowie nic na ten temat nie wie i obiecał uporządkować sprawę. Domagajmy się komisji śledczej ;^) Odpowiedz Link Zgłoś
blawatek33 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 09:07 Skąd wzieli taki znak? To jest bardzo proste - wystarczy podwędzić z pierwszej lepszej budowy lub inwestycji drogowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 13:11 blawatek33 napisał: > Skąd wzieli taki znak? To jest bardzo proste - wystarczy podwędzić z pierwszej > lepszej budowy lub inwestycji drogowej. albo mieć znajomości w firmie na Zapolskiej gdzie te znaki robią ;) w świetle info,że na Pasuszków mieszka ktos z UM wcale by mnie to nie zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś
fastmagic29 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 15:40 Ok przejechałem sie afera jest straszna po prostu jakiś mądry zdjął znak z Wojska Polskiego/Budnicza i podmienił znak z tonażem na znak zakaz ruchu i tyle. Wiem ze sprawa zostanie za raz naprawiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech_zielenkiewicz Re: Zakaz ruchu 29.07.11, 15:50 fastmagic29 napisał: > Ok przejechałem sie afera jest straszna po prostu jakiś mądry zdjął znak z Wojs > ka Polskiego/Budnicza i podmienił znak z tonażem na znak zakaz ruchu i tyle. W > iem ze sprawa zostanie za raz naprawiona :) Faktycznie, po co robić aferę, sprawa się już sama naprawiła, znak został przekręcony i teraz kierowcy jadący z Rembertowa nie mogą wjechać do Zielonki. W następnym tygodniu warto dokonać zmiany, aby było sprawiedliwie. Jak widać wcale nie ma potrzeby żadnych napraw, jest sezon urlopowy i może to stanowić jedną z atrakcji dla odwiedzających Zielonkę zmotoryzowanych turystów. Sam przejazd samochodem po okolicznych ulicach jest niebywałą atrakcją dla miłośników 4x4, czyli mamy lokalny produkt jest, po co zajechać do Zielonki ! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkowianka Re: Zakaz ruchu 16.08.11, 21:20 Mam pytanie. Czy sprawa z tymi "nieszczęsnymi" znakami się wyjaśniła? Jutro rano z powodu strajku PKP muszę zawieźć mamę do pracy i nie wiem czy mogę tamtędy jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
shad-owx Re: Zakaz ruchu 16.08.11, 22:24 parę dni temu widziałem tam znak B-18 zamiast żartobliwego B-1 więc wróciliśmy do wersji zakazu wjazdu dla pojazdów powyżej 3,5t (czyli możesz "małym mobilkiem" jechać) Pozdrawiam wakacyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 17.08.11, 10:12 Twoja mama pracuje w Łodzi? Bo nie wiem czy wiesz, ale strajkują jedynie Przewozy Regionalne. Pociągi u nas obsługują Koleje Mazowieckie, które nie zamierzają strajkować. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkowianka Re: Zakaz ruchu 17.08.11, 16:27 baseciq napisał: > Twoja mama pracuje w Łodzi? Bo nie wiem czy wiesz, ale strajkują jedynie Przewo > zy Regionalne. Pociągi u nas obsługują Koleje Mazowieckie, które nie zamierzają > strajkować. Mama pracuje w Warszawie, ale obawiała się jechać pociągiem w dniu dzisiejszym bo z kolejami nigdy nic nie wiadomo, a nie mogła się spóźnić do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
baseciq Re: Zakaz ruchu 17.08.11, 18:16 Sąsiad też się dziwił że tak dziarsko idę na pociąg ;-) Ale "nasza" Kolej Mazowiecka jeździła bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś