Dodaj do ulubionych

Zakaz ruchu

25.07.11, 21:49
na ulicy Pastuszków. To niby jak teraz do Rembertowa dojechac?
Obserwuj wątek
    • baseciq Re: Zakaz ruchu 25.07.11, 22:43
      Od kiedy? Jakieś szczegóły albo co? Jakie znaki stoją, w którym miejscu?
      • nika004 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 10:28
        Nie wierzę - myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy ale to zaskoczyłby i to bardzo.... Wczoraj jadąc nic nie było - albo może nie widziałam.... Jeżeli to prawda to do zobaczenia w korku na Żołnierskiej - Czas dojazdu do pracy wydłużony o ok 1 godzinę.
        • baseciq Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 11:13
          Ja czekam na szczegóły. Nie mam czasu tam podjechać. Może się autorowi pomyliło z zakazem ruchu dla pojazdów >3,5t?
          • kinio1001 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:06
            Taki okrągły znak, w srodku biały z czerwoną obwódką. Chyba od piątku stoi.
            • baseciq Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:12
              I bez żadnych tabliczek? Samochody jeżdżą?
              • kinio1001 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:14
                Wczoraj mnie dziwiło, ze taki mały ruch, ja jechałam. Pewnie mieszkancy Pastuszków oprotestowali te autostradę i wymusili na swoich władzach działanie. Jest tabliczka, ze nie dotyczy dojazdu do posesji.
                • baseciq Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 12:41
                  No nic. Pozostaje tego po prostu nie komentować :(
              • anj74 Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 15:26
                Samochody jeżdżą?

Jeżdżą, do tego stopnia, że ja jadąc rano nic nie zauważyłem. Przede mną i za mną było kilka samochodów, jak zawsze o tej porze.
          • dinez Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 13:09
            Niestety, dziś rano byłam tym bardzo zdziwiona, ale to prawda:
            Od strony Zielonki przy wjeździe na Pastuszków stoi jak byk zakaz ruchu z dopiskiem "Nie dotyczy służb miejskich i mieszkańców". Natomiast od strony ul. Mokry Ług jest zakaz wjazdu pow. 3,5t.

Sprawa robi się bardzo ciekawa, szczególnie w świetle obiecanej drogi przez las od Wojska Polskiego do Mokrego Ługu.
            • piorek Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 18:00

Czyżby mieszkańcy Pastuszków mieli niedługo mieć ufundowany przez zielonkowskich podatników elegancji dojazd do swoich posesji od strony Zielonki?
            • shad-owx Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 21:19
              a czy czasem ktoś sobie dla "jaj" tego znaku nie postawił?
              Z tego co zauważyłem to na początku WP brakuje znaku B1 (słupek stoi, tabliczka informacyjna też a B1 wywiało). Jakiś czas temu chyba maj/czerwiec na rogu M-Ł oraz Pastuszków też znak przez jakiś czas był niekompletny i coś mi się tak nieśmiało wydaje, że ktoś "skompilował" te znaki w jeden i postawił właśnie na rogu Budniczej i Pastuszków.

Jeżeli znak ten okaże się żartem to dziwny sposób wyrażania dowcipów.
              • lech_zielenkiewicz Re: Zakaz ruchu 26.07.11, 23:24
                wstaw.org/m/2011/07/26/IMG_0498.jpg - Pastuszków/Budnicza/kierunek Zielonka-Rembertów/

wstaw.org/m/2011/07/26/IMG_0504.jpg - Pastuszków/Mokry Ług/kierunek Rembertów-Zielonka/

Poruszanie się po ulicy Wojska Polskiego i przyległych, stanowi duże wyzwanie, zastanawia logika umieszczenia tak dużej ilości znaków zakazu i ograniczeń. Według tej logiki można zaproponować jeszcze kilka ulic z podobnymi ograniczeniami, każdy argument może być dobry dla wnioskodawcy.
                • baseciq Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 07:15
                  Ograniczenie do 3,5t stoi tam od czasu wyremontowania. Jeżeli zakaz wjazdu jest z jednej strony, to znaczy że to samoróbka.
                  • corin4 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 08:14
                    Gołym okiem widać że to jakaś ściema!Kto bardziej spostrzegawczy wie o tym,że gdzie w tej chwili wisi owym zakaz był taki sam znak jak od strony Rembertowa czyli 3,5 T.Ktoś je poprostu zamienił.Pytanie brzmi skąd wzięli owy zakaz. Polska to chory kraj!
                    • baseciq Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 08:36
                      Samowolka. Wydział infrastruktury w Rembertowie nic na ten temat nie wie i obiecał uporządkować sprawę.

Domagajmy się komisji śledczej ;^)
                    • blawatek33 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 09:07
                      Skąd wzieli taki znak? To jest bardzo proste - wystarczy podwędzić z pierwszej lepszej budowy lub inwestycji drogowej.
                      • mika_007 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 13:11
                        blawatek33 napisał:

> Skąd wzieli taki znak? To jest bardzo proste - wystarczy podwędzić z pierwszej
                        > lepszej budowy lub inwestycji drogowej.

albo mieć znajomości w firmie na Zapolskiej gdzie te znaki robią ;)
                        w świetle info,że na Pasuszków mieszka ktos z UM wcale by mnie to nie zdziwiło
                        • fastmagic29 Re: Zakaz ruchu 27.07.11, 15:40
                          Ok przejechałem sie afera jest straszna po prostu jakiś mądry zdjął znak z Wojska Polskiego/Budnicza i podmienił znak z tonażem na znak zakaz ruchu i tyle. Wiem ze sprawa zostanie za raz naprawiona :)
                          • lech_zielenkiewicz Re: Zakaz ruchu 29.07.11, 15:50
                            fastmagic29 napisał:
                            > Ok przejechałem sie afera jest straszna po prostu jakiś mądry zdjął znak z Wojs
                            > ka Polskiego/Budnicza i podmienił znak z tonażem na znak zakaz ruchu i tyle. W
                            > iem ze sprawa zostanie za raz naprawiona :)

Faktycznie, po co robić aferę, sprawa się już sama naprawiła, znak został przekręcony i teraz kierowcy jadący z Rembertowa nie mogą wjechać do Zielonki. W następnym tygodniu warto dokonać zmiany, aby było sprawiedliwie. Jak widać wcale nie ma potrzeby żadnych napraw, jest sezon urlopowy i może to stanowić jedną z atrakcji dla odwiedzających Zielonkę zmotoryzowanych turystów. Sam przejazd samochodem po okolicznych ulicach jest niebywałą atrakcją dla miłośników 4x4, czyli mamy lokalny produkt jest, po co zajechać do Zielonki !
                            • zielonkowianka Re: Zakaz ruchu 16.08.11, 21:20
                              Mam pytanie. Czy sprawa z tymi "nieszczęsnymi" znakami się wyjaśniła? Jutro rano z powodu strajku PKP muszę zawieźć mamę do pracy i nie wiem czy mogę tamtędy jechać.
                              • shad-owx Re: Zakaz ruchu 16.08.11, 22:24
                                parę dni temu widziałem tam znak B-18 zamiast żartobliwego B-1 więc wróciliśmy do wersji zakazu wjazdu dla pojazdów powyżej 3,5t (czyli możesz "małym mobilkiem" jechać)

Pozdrawiam wakacyjnie...
                              • baseciq Re: Zakaz ruchu 17.08.11, 10:12
                                Twoja mama pracuje w Łodzi? Bo nie wiem czy wiesz, ale strajkują jedynie Przewozy Regionalne. Pociągi u nas obsługują Koleje Mazowieckie, które nie zamierzają strajkować.
                                • zielonkowianka Re: Zakaz ruchu 17.08.11, 16:27
                                  baseciq napisał:

> Twoja mama pracuje w Łodzi? Bo nie wiem czy wiesz, ale strajkują jedynie Przewo
                                  > zy Regionalne. Pociągi u nas obsługują Koleje Mazowieckie, które nie zamierzają
                                  > strajkować.

Mama pracuje w Warszawie, ale obawiała się jechać pociągiem w dniu dzisiejszym bo z kolejami nigdy nic nie wiadomo, a nie mogła się spóźnić do pracy.
                                  • baseciq Re: Zakaz ruchu 17.08.11, 18:16
                                    Sąsiad też się dziwił że tak dziarsko idę na pociąg ;-) Ale "nasza" Kolej Mazowiecka jeździła bez problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka