Dodaj do ulubionych

Badanie alkomatem

01.07.13, 15:15
Witam,
Czy u nas na komisariacie można bez żadnego problemu dmuchnąć w alkomat? Czy panowie policjanci nie robią z tego tytułu problemow? Pod koniec tygodnia ide na impreze firmowa, nie zamierzam dużo pić,ale rano nawet jeśli samopoczucie będzie ok to wolałabym mieć pewność czy na sto procent mogę prowadzić tylko nie wiem czy w ogóle można się tu przebadać bez większych problemów?
Obserwuj wątek
    • apuk1980 Re: Badanie alkomatem 02.07.13, 12:45
      Czy bez żadnego problemu to bym polemizował bo raczej większego entuzjazmu ze strony Panów Policjantów bym nie oczekiwał, ale ogólnie można (przynajmniej mi się udało) i raz skorzystałem.
      • plooton Re: Badanie alkomatem 02.07.13, 15:02
        od dwóch lat mówią, że alkolot jest w kalibracji ;) i wysyłają do ząbek lub marek. Tam mają cały czas
        • zielonkowiak Re: Badanie alkomatem 04.07.13, 07:20
          w Kobyłce niedaleko dwóch rondek jest komisariat drogówki i tam nie powinni robić problemów
        • apuk1980 Re: Badanie alkomatem 04.07.13, 09:43
          plooton napisał:

> od dwóch lat mówią, że alkolot jest w kalibracji ;) i wysyłają do ząbek lub mar
          > ek. Tam mają cały czas.

to musiałem mieć szczęście bo mi się udało w Zielonce zbadać, nie dalej jak 4-5 miesięcy temu.
    • jakubwilk85 Re: Badanie alkomatem 08.10.13, 10:56
      U mnie robią. dlatego uważam, że warto zaopatrzyć się w alkomat zwłaszcza przed zbliżającą się akcją znicz – na drogach na pewno będzie zwiększona ilość policjantów kierujących ruchem i sprawdzających trzeźwość kierowców. Co prawda można mieć we krwi 0,2 ‰, ale tym gorącym okresie nie ryzykowałbym. Lepiej być w 100 % trzeźwym i czujnym na drodze, ponieważ nie wiadomo na kogo się trafi – może ktoś jest szczególnie zmęczony albo poddenerowowany, chwila nieuwagi i stłuczka gotowa. I po to komu? Jeśli chodzi o serwis alkomatów, to ja korzystam z usług takiego w Gdyni – kalibracja na miejscu, tanio i rzetelnie.
      • baseciq Re: Badanie alkomatem 08.10.13, 11:18
        Przemilczę fakt, że do Gdyni to mamy z Zielonki daleko (cóż za subtelnym spam, co nie?), to dodam od siebie, że wystarczy mordy nie moczyć i 0,0 ‰ mamy gwarantowane.
        • blawatek33 Re: Badanie alkomatem 08.10.13, 14:27
          He, he weż tu i nie mocz mordy w tym kraju. Szczególnie gdy dopada Cię jesienna deprecha ;)
          To już wolę moczyć mordę i jeździć pociagiem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka