Dodaj do ulubionych

Nowa Zielonka

16.05.14, 12:34
Nasi dobrodzieje szukaja juz nowych posad, zakladaja ugrupowanie Ze jakas inna Zielonka bedzie lepsza. I prosze nie czepiac sie moich wpisow ,kazdy pisze jak umie i-nie jest polonista.Chodzi o to ,ze ci sami ludzie znow zawracaja glowe a poprzednio nie zaslyneli z pracy dla miasta,biora tylko niemale diety. Do psychiatry prosze isc samemu a nie wysylac kogos kogo sie nie zna.,mily zielonkoszczaku a moze sloiku.
Obserwuj wątek
    • pozdro-wienia Re: Nowa Zielonka 17.05.14, 00:07
      Jak czytam na stronie Nowej Zielonki o kreatywności Mieszkańców, tworzących to Ugrupowanie ..to ręce mi opadają na myśl o niektórych jego członkach i przerażenie ogarnia na wskroś.
      Chętnie jednak zapytałbym np p.Krzysztofę jaki jest Jej "dorobek pracy społecznej, które cieszy się powszechnym uznaniem"?
      Pozdrawiam :)
      • karo-777 Re: Nowa Zielonka 17.05.14, 11:14
        No jest tam widzę Pan Bardowski ,, zawodowy radny"???? hehehehhe rzeczywiście ,,Nowa Zielonka"
      • maria512 Re: Nowa Zielonka 17.05.14, 16:41
        Wiec o to mi chodzi oni wszyscy juz byli,poprawili sobie tylko swoj status materialny,dla miasta nie zrobili nic ,bo nic nowego w Zieonce nie ma.Prosze przesledzic ,,wzbogacenie sie ,, kazdego z radnych,to po to ida sluzyc mieszkancom.To sa te same twarze.Niech ktos z nich powie publicznie co zrobil osobiscie dla miasta.
        • dabrowa51 Re: Nowa Zielonka 18.05.14, 22:35
          Zgadzam się w pełni z tym co mówisz. Fatalnie tę kadencję rozpoczęła Rada Miasta od decyzji o maksymalnym uposażeniu Burmistrza i "kasie" dla radnych !.
    • mdwoods Re: Nowa Zielonka 20.05.14, 10:20
      Ja mieszkam w Zielonce od roku, ale z tego co zdążyłem zaobserwować to widac że obecni samorządowcy nie specjalnie sie przejmują mieszkańcami i ich potrzebami.
      Raczej zajmują się sobą i zwalczaniem ludzi z poza ich otoczenia/partii/związku.
      Trochę to niesmaczne.

Mam nadzieje że my/mieszkańcy niedopuścimy ich więcej do władzy.
      Samorządowców też trzeba sobie wychować.
      Jak będa wiedzieć że nikt nie będzie im głowy zawracać to nic nie zrobią.
      A nie daj Panie - wybierzemy ich na kolejna kadencję to juz całkiem obrosną w pórka.

Co prawda nie musi się to odnosic do wszystkich radnych, tak więc przepraszam osoby które próbowały coś zrobić ale sie nie udało. Ale ogólna ocena pracy rady/burmistrza nie wypada najlepiej.

Pozdrawiam i życze wszystkim i sobie mądrych wyborów.

:)
      • jedynyjaku Re: Nowa Zielonka 20.05.14, 12:18
        w pelni sie zgadzam. jacy wyborcy, tacy radni i burmistrz. jesli my - mieszkancy placacy podatki na utrzymanie urzednikow nie bedziemy od nich wymagac konkretnych dzialan w celu rozwoju naszego miasta, to oni w dalszym ciagu nie beda robic NIC, musza nas sluchac i czuc zainteresowanie mieszkancow. Mam wrazenie, ze bardzo zalezy im, zeby to zainteresowanie bylo jak najmniejsze
        • pozdro-wienia Re: Nowa Zielonka 20.05.14, 13:28
          Z pewnością im mniejsze nasze - mieszkańców zainteresowanie..tym dla Nich lepiej. Mogą w pełni poświęcić się troską o swój byt. I nie ma co ukrywać, że nie jedna Osoba z Rady Miasta, odbiła się mocno finansowo, pełniąc tę funkcję. Im więcej kadencji - tym lepiej.
          Pozdrawiam :)
    • maria512 Re: Nowa Zielonka 22.05.14, 16:19
      Ja sie urodzilam w Zielonce 50 pare lat temu ,duzo widzialam,duzo przezylam,ale takiej nicosci i bylejakosci nie bylo nawet za tzw. komuny chociaz sie kogos bali.Teraz byle dla siebie cos wyciagnac,nic dla miasta a te slogany,to nie chce sie sluchac.Pan BUrmistrz nic nie moze ,rada miasta podzielona,nowe- stare ugrupowanie ma nadzieje wiadomo na co, widac po twarzach. NIE MA NA KOGO GLOSOWAC,KONIEC KROPKA.Jeszcze rok ,moze cos wymysla.
      • grabowski.jacek Re: Nowa Zielonka 22.05.14, 23:44
        Szanowni Forumowicze. W listopadzie będą wybory samorządowe. W tym roku po raz pierwszy głosujemy według zmienionej ordynacji - w okręgach jednomandatowych. Traci na znaczeniu logika podziałów partyjnych. Zachęcam więc tych, co krytykują żeby stanęli do rywalizacji. Nie zmienimy rzeczywistości wyłącznie poprzez narzekanie na forum.
        • kama2201 Re: Nowa Zielonka 23.05.14, 19:26
          Zgadzam się z przedmówcą.Mniej gadania na forum więcej działania w realu.PozdKM.
          • wsm54 Re: Nowa Zielonka 24.05.14, 20:26
            Okręgi jednomandatowe to szansa, że na dole coś się zmieni. Powinniśmy głosować na ludzi - nazwiska, nie partie czy ugrupowania. W Zielonce większość radnych to jest towarzystwo wzajemnej adoracji, wszystko dla osobistych korzyści. Nie powinniśmy głosować na osoby, które są radnymi więcej niż dwie kadencje.
            • pozdro-wienia Re: Nowa Zielonka 26.05.14, 00:56
              Zgadzam się z Przedmówcą..dopisałbym na tę listę osoby, które radnymi nie były, ale i pojęcia zielonego nie mają co w Zielonce się dzieje...i co powinien "robić" radny poza pobieraniem diety:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka