1lucka 29.11.14, 23:36 Czy ktos moze wie co za market bedzie w Komecie.? od jakiś dwóch tyg. coś tam zaczęło się dziać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boskimessi Re: CH kometa 30.11.14, 14:28 Widziałem na parkingu samochód sieci TOPAZ. Ale to może był przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: CH kometa 30.11.14, 22:12 To nie przypadek, 13 grudnia startuje TOPAZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
1lucka Re: CH kometa 02.12.14, 14:57 a skąd to wiesz? Moze gdzies są jakieś oferty do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: CH kometa 02.12.14, 20:31 Oferty pracy były miesiąc temu w Rejonowym Urzędzie Pracy. Rekrutacja zakończyła się około 20 listopada. Część załogi stanowią pracownicy innych marketów sieci Topaz w tym przyjezdni z Sokołowa Podlaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
orawa81 Re: CH kometa 02.12.14, 20:38 Co to jest sieć TOPAZ? Jakieś supermarkety? Odpowiedz Link Zgłoś
sultanbrunei Re: CH kometa 02.12.14, 22:00 Dobrze zaopatrzone supermarkety. I jeszcze polskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
apuk1980 Re: CH kometa 03.12.14, 10:53 a do czego to można porównać? 1) Dyskont typu Biedronka/Lidl 2) Supermarket niskobudżetowy typu Tesco/Real/Auchaun 3) Market wysokobudżetowy typu Piotr i Paweł/Alma Odpowiedz Link Zgłoś
sultanbrunei Re: CH kometa 03.12.14, 11:08 Aż tak to nie powiem, raptem dwa razy robiłem tam zakupy. Myślę że czas nam pokaże. .. Odpowiedz Link Zgłoś
1lucka Re: CH kometa 03.12.14, 11:43 chyba mozna porównac do Biedronki i Lidla. Ta siec jest bardziej rozwinięta na podlasiu, Małkinia, Węgrów i te okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
orawa81 Re: CH kometa 03.12.14, 13:34 Obejrzałam ich gazetkę na stronie internetowej i na pierwszy rzut oka wygląda na dyskont z jakimś działem gospodarstwa domowego. Ciekawe. Wybiorę się na zwiady, jak tylko otworzą, może nie 13 grudnia, bo pewnie będą tłumy, ale w kolejnych z pewnością :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: CH kometa 06.12.14, 22:43 Właściciel sieci pochodzi z Sokołowa Podlaskiego. Sieć ma kilkanaście sklepów o różnej powierzchni. Najwięcej na Podlasiu (Sokołów, Węgrów, Siemiatycze), 2 w Mińsku Mazowieckim i kilka w Warszawie. Ten w Zielonce będzie jednym z większych. Podobno (informacja nie potwierdzona) po raz pierwszy otwarty zostanie dział AGD/RTV. Ma to być nowa marka tego samego właściciela, nie wiadomo tylko czy pod marką Topaz czy pod inną ? Odpowiedz Link Zgłoś
nika004 Re: CH kometa 07.12.14, 01:20 Łochów - duży - nawet z sezonowym działem ogrodniczym i to całkiem nieźle zaopatrzonym, Sadowne - niewielki - bez rewelacji, nawet powiedziałabym kiepski - a co bedzie u nas - zobaczymy - dobrze, ze coś innego niż Biedronka ale osobiście wolałabym Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: CH kometa 13.12.14, 13:30 Dziś tj. 13.12.2014r. zgodnie z zapowiedzią otwarto Topaz. Ceny nie powalają ale czasami można coś wybrać w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
moniczek_k Re: CH kometa 13.12.14, 21:04 byłam dzisiaj na otwarciu, opóźnienie 10min, deszcz siąpił, ludzie stali i mokli, ceny normalne, dużo cen nie było wogóle włozonych, osobiście wolę Biedronkę Odpowiedz Link Zgłoś
1lucka Re: CH kometa 13.12.14, 23:00 Tez byłam po 16 , miałam wrazenie ze taki ponury jest ten sklep, Zadnych baloników, żadnego wystroju świątecznego, z głosników zamiast swiątecznych melodi leciało disco-polo. To tyle do wystroju. Ceny są rózne, niektóre produkty są tansze a niektóre drozsze niz w innych sklepach, Duży minus za mały wybór warzyw i owoców i nie znalazłam alkoholu. Mam nadzieje ze to wszystko sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: CH kometa 13.12.14, 23:43 Mimo wszystko warto wspierać swoje POLSKIE firmy. A TOPAZ to nasza rodzima firma. Trzymam kciuki by się udało ... . Odpowiedz Link Zgłoś
anj74 Re: CH kometa 16.12.14, 12:20 Na razie to bardzo cienko wypada. Raczej falstart niż premiera. Mnóstwo wolnego miejsca, regałów zmieściłoby się ze dwa razy więcej. Jeśli chodzi o towary to nie ma nic szczególnego co by ich wyróżniło względem konkurencji. Przy kasie problemy z zapłatą kartą, kasjerka żadnego proszę/dziękuję. Dla mnie najgorsze to muzyka - też trafiłem na discopolo na tyle ohydne, że miałem ochotę rzucić koszykiem i uciekać. Pewnie jeszcze się rozkręci, ale niestety aktualnie to żadna konkurencja dla Biedronek, a szkoda bo za dużo ich w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_k84 Re: CH kometa 16.12.14, 13:14 może i tak, a może jednak - jak większość tych "polskich" - pochodzenie kapitału takie jak u Mikuśkiewicza (Marcpol), Ryszarda G. (były senator aktualnie aresztowany), Świtalskiego (Elektromis, Żabka), Biereckiego (SKOK), Kulczyka, Grobelnego, Bagsika i wielu innych. Gdzie jeśli nie siedzą to będą siedzieć... Warto sobie zdać sprawę z faktu, że nie istnieje praktycznie liczący się polski kapitał. Bo i nie ma skąd się on wziąć. W kraju po komunie kapitalistów nie było. Za granicą też specjalnie liczących się biznesmenów rodem z Polski (nie liczę tych pochodzenia żydowskiego - choć akurat często to lepsi Polacy od tych co Polakami się nazywać pragną) zbyt wielu nie było. Większość więc tak zwanego polskiego kapitału ma pochodzenie aferalne, lub jest po prostu przykrywką dla właściwych inwestorów, którzy wolą się nie ujawniać a z Polską wspólnego nic nie maja... Bardziej istotne jest to, czy dany podmiot inwestuje w Polsce i płaci podatki w Polsce... A nie na Bahamach, Jersey, w Liechtensteinie, czy innym fajnym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś