Dodaj do ulubionych

droga przy Garden Park

26.10.16, 10:49
Witam,
Mieszkam na osiedlu Garden Park wybudowanym przez p. Ziółkowskiego przy ul. Ossowskiej. Czy ktoś z mieszkańców orientuje się czy nasza droga może zostać poprawiona? są na niej straszne dziury i bardzo słabo się jeździ. Ostatnio konkurencja p. Ziólkowskiego zrobiła równoległą drogę do naszej, z której można korzystać. Widziałem nawet, że sam p. Ziółkowski nią jeździ. Czy naprawdę szkoda mu parę złotych na poprawę własnej drogi ? Trochę wstyd, że tak renomowany deweloper sam korzysta z innej drogi a swojej nie poprawi...
Obserwuj wątek
    • kasikkru Re: droga przy Garden Park 26.10.16, 11:11
      Ossowski ma być wykonana w 2017r.
    • lahminar Re: droga przy Garden Park 31.10.16, 14:22
      Były swego czasu rozmowy mieszkańców na ten temat, nawet spotkania. Nie wiem na jakim etapie teraz sprawa stoi ale nasza wewnętrzna droga to nasz cel nr 1 ;) Deweloperowi już wisi co tam się dzieje. Miał to naprawić w taki sam sposób jak zrobił to za pierwszym razem czyli wysypać kamienie, ale to skończyło by się tym samym co mamy teraz. Więc albo zrobimy drogę sami albo dalej będziemy jeździć po tym co mamy.
    • rozczochrany.jelonek Re: droga przy Garden Park 06.11.16, 14:24
      Ossowska ma być robiona w 2017 - wiem, bo już otrzymałam pismo o wywłaszczeniu części mojej działki pod tę inwestycję.
      • apuk1980 Re: droga przy Garden Park 06.11.16, 23:34
        Panu markowi chyba nie chodzi o główną ossowską a pewnie o któryś z dojazdów, może Zielone Łąki?
        • rozczochrany.jelonek Re: droga przy Garden Park 07.11.16, 18:57
          Rzeczywiście, rzuciła mi się w oczy Ossowska i nie doczytałam, że to chodzi o jedną z jej "odnóg". Niemniej jednak, być może zrobią Ossowską z przyległościami, za jednym zamachem?
    • mieszkaniec_zielonki Re: droga przy Garden Park 07.11.16, 19:02
      Pytanie zasadnicze , kto jest właścicielem tych przyległości.
      • rozczochrany.jelonek Re: droga przy Garden Park 09.11.16, 20:56
        Tego nie wiem, ale Ossowska i okolice wołają o pomstę do nieba. Są niebezpieczne dla pieszych, rowerzystów i aut. Dodatkowo, dobija fakt, że właściciele niektórych posesji zostawiają swoje pojazdy na poboczu, najczęściej na zakręcie drogi (nie wymienię numeru domu, choć mam wielką ochotę) - stoją więc: auta dostawcze, osobowe, ciężarowe i co tam kto ma i lubi, tym samym czyniąc drogę nieprzejezdną, a na pewno nie w obu kierunkach jednocześnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka