joanpot 01.02.06, 16:58 Od niedawna mieszkam w Zielonce. Potrzebuję informacji o zielonkowskich przedszkolach. Poszukuję przedszkola dla mojej 3 letniej córki. Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasza0 Re: Przedszkole w Zielonce 01.02.06, 20:34 Polecam to przy Staszica. Najlepsze w Zielonce. Odpowiedz Link Zgłoś
joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 10:13 Dziękuję za informację. Niestety mieszkam przy Wolności i nie wiem, czy mam jakies szanse dostania się do tego właśnie przedszkola. Z tego co wiem jest ono bardzo oblegane. Ale spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 13:05 jest jeszcze jedno na blokach wojskowych co do oblegania to różnie z tym bywa -w zeszłym roku niby miał być full dzieci,mnie jako mamie nie pracującej miejsce należało się na szarym końcu a mimo to syn dostał się do obydwu ;) na Mickiewicza na przeciwko przychodni jest jeszcze przedszkole prywatne :) namiary : Miejskie Przedszkole Nr 3 ul. Prosta 24, 05-220 Zielonka Tel. 781-02-62 Miejskie Przedszkole Nr 4 ul. Staszica 16, 05-220 Zielonka Tel. 781-02-02 www.mazowieckie.edulink.pl/zielonka/mp4 Miejskie Przedszkole Nr 5 ul. Prymasa St. Wyszyńskiego 7, 05-220 Zielonka Tel. 761-04-83 Niepubliczne Przedszkole "Pod Dębami ul. Mickiewicza 17, 05-220 Zielonka Tel. 771-96-71 Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_z Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 16:02 Jak mieszkasz na Wolności, to masz blisko do prywatego przedszkola na ul. Nauczycielskiej 2. Przyjmują tam dziecka od 6 miesiąca życia, a więc pełni to także żłobek po części. Odpowiedz Link Zgłoś
joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 17:12 Widziałam to przedszkole. Muszę się zorientować co do odpłatności. Zawsze jest to jakieś "wyjście awaryjne". Wielkie dzięki za odpowiedź. Za informację o przedszkolu przy Prostej będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_z Re: Przedszkole w Zielonce 03.02.06, 11:01 Jeśli chodzi o te przedszkole na ul. Nauczycielskiej, to wiem, tylko tyle, co usłyszałam podczas zakupów w osiedlowym sklepie, że podobno za najmłodsze dzieciaczki płaci się 600 zł, za starsze 500 zł, ale czy to prawda to ja nie wiem. A swoją drogą, czego to się człowiek, w sklepie nie dowie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 17:08 Wielkie dzięki. Nie spodziewałam się tak szczegółowych informacji. Jestem mile zaskoczona. Jeszcze raz dziękuję. Co do oblegania - to taką informację otrzymałam od mojej sąsiadki o przedszkolu przy Prostej; tam ponoć jest problem z wolnymi miejscami.Pozdrawiam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
8listopada Re: Przedszkole w Zielonce 03.02.06, 13:40 www.sloneczko.com.pl/ Na tej stronie możesz zobaczyć nie tylko ceny przedszkola przy ul. Nauczycielskiej, ale też dowiedzieć się nieco więcej. A ceny moim zdaniem są porażające:-/ A swoją drogą to może wiecie jakie są ceny w innych Zielonkowskich przedszkolach? Moja córcia też od września do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 03.02.06, 16:55 Dzięki za adres. Zaglądałam na ich stronę. Przedszkole wydaje się być bardzo przyjemne. Co do odpłatności to mam mieszane uczucia. Moja starsza córka chodziła do świetnego przedszkola publicznego na Woli. Kosztowało mnie to 300 - 350 zł miesięcznie :82,50 zł - tzw.opłata stała,45 zł - Rada Rodziców, 5,50 - dzienna stawka za wyżywienie, 25 zł- gimnastyka korekcyjna, 42 zł - język angielski(3x45 min.tygodniowo), 19 zł - rytmika, 25 zł - taniec towarzyski. Oczywiście wszystkie dodatkowe zajęcia to mój własny wybór. Ale warto było. Przedszkole oferowało świetne warunki, córka 3 razy w roku jeździła na wycieczki - przebojem okazała się wycieczka do gospodarstwa wiejskiego na wykopki, gdzie dzieci mogły same zbierać ziemniaki. Tak więc płaciłam, ale przedszkole było tego warte. Przeglądając ofertę tego przedszkola w Zielonce to trochę mało za takie pieniądze. Być może się mylę. Ale wybiorę się do tego przedszkola i dowiem się na miejscu o szczegółach. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzawka Re: Przedszkole w Zielonce 28.02.06, 21:36 Wiem, że na ulicy Wesołej (bardzo blisko osiedla Wolności)jest prywatne przedszkole. Mieści się w prywatnym domu, z obiegowych informacji wynika, że uczęszcza tam kilkanaścioro dzieci. Co do opłat i innych szczegółów to niewiele wiem. Na razie temat mnie nie dotyczy bezpośrednio. Mam dwie córeczki, ale opiekuje się nimi niania (mała jest za mała na przedszkole). Odpowiedz Link Zgłoś
joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 01.03.06, 08:45 Widziałam ten domek. Jest to Klub Przedszkolaka. Dzieci moga przebywać od 6.30 do 18.00. A tak na marginesie czy mogę wiedziec ile kosztuje opiekunka? Rozważałam też taka opcję. Za informację dziękuję. Od dzisiaj można zapisywać dzieci do przedszkoli publicznych. Zobaczę jakie mam szanse, niestety nie pracuję. Mam nadzieję, że to nie będzie decydować. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzawka Re: Przedszkole w Zielonce 01.03.06, 20:23 Jeśli chodzi o opiekunki to zależy czy umawiasz się na godziny, czy na stałą pensję. Ja pracuję w szkole, więc mam sporo wolnego (święta, wakacje, ferie) i umówiona jestem z opiekunką, że płacę jej za godziny. Opiekunki za godzinę biorą od 5 do 7 zł za godzinę. Pierwsza opiekunka, która zajmowała się starszą córcią była polecona przez moją przyjaciółkę. Ze współpracy z nią byliśmy zadowoleni. Dzięki rekomendacji nie obawiałam się, że coś może zginąć z domu lub w jaki sposób zajmie się dzieckiem. Niestety jej względy zdrowotne i pojawienie się kolejnej pociechy spowodowały, że musieliśmy się rozstać. Drugą opiekunkę szukałam poprzez ogłoszenie. Niektóre osoby zgłaszające się bywały conajmniej dziwne! Ale były też panie w porządku. Ostatecznie moją drugą nianię wybrałam nie z ogłoszenia, ale dogadałam się z nią "w piaskownicy" - opiekowała się innym dzieckiem, które szło do przedszkola. Jeśli chodzi o agrumenty przemawiające za przedszkolem to moim zdaniem dzieci uczą się samodzielności, funkcjonowania w grupie, przestrzegania pewnych reguł czy zasad, lepiej wkraczają później do zerówki. Ale z drugiej strony częściej chorują, więc i tak niekiedy trzeba korzystać ze zwolnień lekarskich (w przypadku obojga rodziców pracujących, bez opcji "awaryjnej babci pod ręką"). Jeśli trafi się na zaufaną opiekunkę to można liczyć na to, że lepiej przypilnuje dziecka, posiedzi czasem w nietypowych godzinach, może też coś czasem zrobi w domu. Ja nie mam na razie wielkiego wyboru, bo chociaż starsza może iść do przedszkola to i tak ktoś musi zaopiekować się młodszą. Więc opcja finansowa: opiekunka + przedszkole nie kusi mnie, aż tak bardzo. Młodsza podrośnie, to pójdą razem. O rany, ale się rozpisałam! Odpowiedz Link Zgłoś
joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.03.06, 16:08 Dzięki za szczegółowe informacje.Zastanawiam się i nad przedszkolem i nad opiekunką. Mam jeszcze starszą córkę, która w tym roku szkolnym poszła do szkoły. Gdyby młodsza chodziła do przedszkola, starsza musiałaby chodzić na świetlicę. Rozważam więc opcję - opiekunka do młodszej i jednocześnie opieka dla starszej. Muszę brać pod uwagę wszystko - nie mam "babci pod ręką", co wtedy????????Decyzja nie jest łatwa.O zaletach przedszkola wiem wszystko. Starsza córka chodziła od 3-latków,wiem jak bardzo się rozwinęła - prace plastyczne, zabawy w grupie.......To tylko niektóre z zalet. Dzięki za wszelkie informacje i obszerną wypowiedź. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia001 Re: Przedszkole w Zielonce 16.07.06, 16:14 A w ktorym przedszkolu w Zielonce przyjma malego alergika (dieta m.in beznabialowa i bezglutenowa)? I jeszcze jedno: dzieci sa przyjmowane wg rocznika, czy rzeczywiscie musza miec skonczone 3 lata. Moj synek jest z grudnia. We wrzesniu nie mialby jeszcze ukonczonych 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Przedszkole w Zielonce 17.07.06, 18:27 chyba najbrędzej w jakimś prywatnym trzeba podzwonić i popytać jeśli dziecko umie samo jeść,załatwiać potrzeby i komunikować się to powinni przyjąć takiego malucha w szkole przyjmują w/g rocznika to może i w przedszkolu też? Odpowiedz Link Zgłoś