ona2010.net 28.04.10, 08:42 Witam prosze mi powiedziec kiedy wraca płodnosc po zaprzestaniu brania tabletek anty.Ostatnia tabletke wzielam 4 kwietnia i 9 kwietnia bylo krwawienie,od 20.04 staramy sie o maleństwo.Czy mamy jakies szanse??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 nie wiemy, możemy wróżyć 28.04.10, 09:22 Nie nastawiaj się na szybkie zaciążenie. Po tabsach możesz zajść szybciej niż norma albo dużo później niż norma. Norma, to są maksymalnie 25-40% szanse przy współżyciu w dobrze wyznaczone płodne dni. Starania zdrowej pary (nie po tabsach), która współżyje w dni płodne trwają statystycznie 3, cyklu, czyli są tacy co zachodzą w 1., jak i tacy co dopiero w 8. czy 15. cyklu. Objawem szykowania się organizmu do owulacji nie są dni w kalendarzu czy konkretne dni cyklu tylko objaw śluzowy: iner.pl/?x=1&s=2 Po tabsach, zwłaszcza jak się długo je brało, organizm ma często problemy z restartem, więc 6 miesięcy cykli bez czapy to nie powód do niepokoju, a jedynie objaw, że organizm na nowo uczy się zarządzać swoją gospodarką hormonalną. Jak chcesz na bieżąco wiedzieć, jak sobie w tym radzi, to zachęcam do samoobserwacji i prowadzenia wykresów. --- RK <specjalista ds. naturalnych metod rozpoznawania płodności> Odpowiedz Link
asiek334 Re: nie wiemy, możemy wróżyć 28.04.10, 12:44 Nie znoszę takich procentowych statystyk i wyliczeń kto na co i na ile ma szanse. Ona napisze Ci tylko tyle,ze moja koleżanka po odstawieniu anty zaciążyła już w następnym cyklu. Odpowiedz Link
ona2010.net Re: pytanie 28.04.10, 15:15 od 3 dni mam bole brzucha jak na okres a od dzis jakies uczucie wilgocie do okresu zostalo jeszcze a moze az 12 dni Odpowiedz Link
horpyna4 Re: pytanie 28.04.10, 15:55 Jeżeli jest wilgotno, to może masz właśnie dni płodne. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: pytanie 29.04.10, 10:44 To nic nie znaczy; data miesiączki zależy od poprzedzającej ją owulacji, a nie daty poprzedniej miesiączki. A owulacja może być raz wcześniej, a raz później. Odpowiedz Link
ona2010.net Re: pytanie 29.04.10, 13:08 od 3 dni boli mnie podbrzusze czuje wilgoć nie mam pojecia dlaczego moze to z powodu zbliżającej sie @ Odpowiedz Link
nglka Ona 02.05.10, 01:39 Bystra już w zasadzie wyczerpała temat. Co Ci da, że ktoś napisze "ja zaszłam w pierwszym cyklu"? Bo są setki, tysiące, które napiszą inaczej. Każdy organizm jest inny i tutaj bez obserwacji jest jak z szukaniem czegokolwiek po ciemku w cudzym domu. A wyliczenia odłóż na półkę. Wilgotny śluz może świadczyć o zbliżających się dniach płodnych, o zbliżającej się miesiączce, o przygotowaniu organizmu do normalnej pracy albo też zupełnie o niczym. Poczytaj linkownię, zacznij się obserwować, wróć tu z pierwszym cyklem zakończonym krwawieniem, wrzuć rozpiskę temp. z każdego dnia cyklu wraz z odczuciem śluzu (poczytaj w linkowni jakie są warunki pomiaru, by cykl nie poszedł się paść) - i wtedy będziemy mogły więcej niż gdybać. Odpowiedz Link