26.07.04, 15:59
slyszalam ze popraiw sluz (jesli mozna to tak nazwac ;)czy ktos mi moze
powiedziec w jakiej postaci jest sprzedawany i gdzie? i jak go sie przyjmuje?
czekam na odpowiedz i dziekuje
Aga
Obserwuj wątek
    • spatrycja Re: wiesiolek 26.07.04, 19:54
      Hejka
      Tak uzywa sie go na poprawienie wydzielania sluzu, ale efekty sa widoczne
      dopiero od nastepnego cyklu.Kupujesz normalnie w aptece olej z nasion
      wiesiolka. To sa takie kulki jak tran tylko 2xwieksze.Ja za 60 kapsulek
      placilam 20.75zl Zalezy jakie masz wydzielanie sluzu ja bralam jedna tabletke
      dziennie od 6 dnia cyklu do owulacji.
      • ewazygmunt Re: wiesiolek 27.07.04, 09:59
        mi dziewczyny na forum "dla starających się" doradziły brać pięć takich
        kapsułek dziennie. (Oeparol)
        • spatrycja Do ewazygmunt 27.07.04, 13:36
          to wszytsko zalezy od ilosci wydzielanego sluzu, ja np na zewnatrz podczas
          plodnych dni mialam znikomae, ale podczas monitoringu lekarz stwierdzil ze na
          szyjce jest sluz ok.Mialam brac po dwie tabletki dziennie, ale teraz biore po
          jednej.
          pozdrawiam
          • magda010 Re: Do ewazygmunt 28.07.04, 15:16
            A czy jak sie przyjmuje wiesiolek, to sluz plodny wystepuje nadal tylko w
            dniach plodnych, czy on ogolnie powoduje, ze caly sluz jest plodny, nawet w
            dniach nieplodnych? nadal mozna z powodzeniem prowadzic obserwacje npr? czy
            wiesiolek nie jest szkodliwy dla dziecka i jak dlugo mozna go brac?
            • spatrycja Do magda010 28.07.04, 16:36
              Wiesolek tylko wplywa na poprawe tego sluzy czyli powoduje jego wydzielanie tak
              jak u kobiet ktore nie maja z tym problemu. W zwiazku z tym nie ma zadnych obaw
              jesli chodzi NPR.
              Jesli chodzi o szkodliwosc dla dziecka
              cyt:"Jedną z rewelacji są wyniki badań wpływu oleju z nasion wiesiołka na matki
              karmiące oraz ich dzieci. Badania te wspólnie z dr. inż. Stołyhwą prowadziła
              Urszula Pytasz z Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Dokonaliśmy
              analizy próbek mleka dziewiętnastu matek karmiących - informuje dr inż.
              Stołyhwo. - Próbki te były pobrane między drugim a dwudziestym drugim miesiącem
              laktacji. Dietę kobiet karmiących piersią uzupełniano olejem z wiesiołka.
              Stwierdziliśmy, że już po upływie 9-11 godzin od wzbogacenia pożywienia kobiet
              o olej wiesiołkowy, w ich mleku nastąpił wzrost kwasu gamma-linolenowego oraz
              kwasu DGLA (dihomogammalinolenowego). Wniosek stąd, że można by wzbogacać dietę
              matek karmiących o olej wiesiołkowy, co będzie z pożytkiem dla noworodków i
              niemowląt.

• ooo_lka Re: wiesiolek 02.08.04, 01:38
      ja slyszałam też że ma on wpływ na jakość nasienia :-) spróbujemy ... zobaczymy
    • anetka75 Re: wiesiolek 06.08.04, 15:04
      Witam,
      Ja w tym cyklu zażywałam wiesiołek i widziałam piękny plodny śluź...wcześniej
      miałam problemy z określeniem kiedy on jest, a tym razem był. Fakt, że
      widziałam go tylko jeden dzień ale był (to dobra wiadomośc dla moich
      przyszłomiesięcznych staran)
      A o wiesiołku czytałam, że któraś z pań zażywała w czasie ciąży, bo jej lekarz
      zalecił.
      Pozdrawiam
      Aneta
    • anetka75 Re: wiesiolek 06.08.04, 15:04
      używałam OEPAROL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka