Dodaj do ulubionych

ile można?

06.12.05, 08:31
do tej pory miałam regularne miesiączki, co 28-29 dni, a teraz nagle mi sie
przesunęła, myślałam, że może jestem w ciąży ale 4 dni po terminie zrobiłam
sobie dwa testy ciążowe i wyszły negatywnie. Moje pytanie brzmi:
- czy po antybiotykach może przesunąć sie dzień oczekiwanej miesiączki
oraz o ile może sie przesunąć?
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: ile można? 06.12.05, 08:38
      Czas miesiączki (czy raczej owulacji) jak najbardziej może się przesunąc z
      róznych powodów, głównie stresu, ale też i choroby. Skoro testy wyszły
      negatywnie (czy robiłaś PO terminie spodziewanej miesiączki?), to bardzo
      możliwe, że się przesunie i nie trzeba się tym martwić. Mi się zawsze przesuwa,
      jak gdzieś wyjeżdżam na wakacje.... O jakiś tydzień.
      • agusia_o Re: ile można? 06.12.05, 09:45
        tak test robiłam 3 lub 4 dni PO terminie miesiaczki, powinnam dostać 1 grudnia
        a dzisiaj jest 6 a ja jeszcze nie mam.......
    • lilith76 Re: ile można? 06.12.05, 10:13
      w ramach regularności cykl może się przedłużyć do 7 dni i jest to normalne.
      rzadko która kobieta działa jak maszynka, ma ZAWSZE równe cykle.

antybiotyki i przeziębienie mogą wstrzymać owulację, przesunąć ją (mnie
      przesunęły na 33 dzień cyklu, czyli dzień spodziewanej miesiączki!!!). poczekaj
      dwa tygodnie, zrób ponownie test i wybierz się do lekarza.

mierzysz temperaturę? wtedy jest łatwiej coś ustalić.
      • horpyna4 Re: ile można? 06.12.05, 11:20
        Naucz się zauważać objawy owulacji, wtedy wszystko będzie jasne. Owulacja może
        się przesunąć z bardzo wielu powodów, wyjazd na urlop, zwłaszcza daleko, jest
        chyba najczęstszym powodem. Stąd też tyle niechcianych ciąż "urlopowych".
        A potem takie dziewczę mówi: - zaszłam w ciążę dwa dni przed miesiączką!
        Ale tej miesiączki już nie było, gdyby była, to pojawiłaby się za dwa tygodnie.
        • agusia_o Re: ile można? 06.12.05, 11:44
          A czy musze robic test ciązowy poniwnie, skoro robiłam dwa razy 4 dni po
          spodziewanej miesiączce i test ten wyszedł negatywnie? Czy może tak sie
          zdarzyć, ze po dwóch tygodniach wyjdzie mi pozytyny?
          • bastet7 Re: ile można? 06.12.05, 12:28
            Wiesz, to zależy od tego kiedy będziesz miałamiałaś owu i kiedy będzie/było
            przytulanko, bo możesz jeszcze zajść w ciążę w tym cyklu. Także na razie
            spokojnie poczekaj, a jeżeli będzie/było niedawno przytulanko, a @ się nie
            pojawi, to będziesz miała podstawy, żeby za jakiśc zas znów zrobić test.
          • majkabis Re: ile można? 06.12.05, 16:19
            Aby sie upewnic, czy to nie ciąża, to mozesz zrobic test jakies 14-16 dni po
            ostatnim współzyciu (6 dni max na przezycie plemników i 8-10 dni na wędrówkę
            zapłodnionego jajeczka do jamy macicy i jej implantacje)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka