Dodaj do ulubionych

Prośba o radę

24.01.07, 14:53
To mój szósty cykl starań. Zazwyczaj cykle miałam 29 dniowe, a dwa ostatnie
36 dni i 34 dni. Dziś mój 15 dzień cyklu. Teraz czekam na owu bo jeszcze
chyba nie było, wczoraj robiłam nawet test na owu i wyszła tylko jedna
kreska. Zawsze w drugiej fazie cyklu robi mi się taki wydęty i twardy brzuch.
Wygląda jak na 6 miesiąc, nie moge normalnie siedzieć, bo strasznie boli. Co
to może być czy też macie podobne objawy? Ja mam nie zawsze ale, bardzo
często.
Obserwuj wątek
    • agafrytka Re: Prośba o radę 24.01.07, 17:26
      Trudno powiedzieć czy miałaś owu.Pojawił się śluz?Wzrosła tempka?To normalne,że
      w drugiej fazie masz takie objawy, odpowiedzialny jest za to progesteron.Ja mam
      taki brzuch w drugiej fazie jakbym połknęła balon.Do tego napięcie w piersiach,
      bolesny dół brzucha.Życzę Ci z całego serca dzidziusia.o drugie dziecko
      staraliśmy się prawie1,5 roku.
      • aga999944 Re: Prośba o radę 24.01.07, 18:13
        Dzięki agafrytko. Śluz dopiero dziś pojawił sie ale bardzo mało. A tempka nie
        wzrosła, czyli wychodzi na to że jeszcze owu nie było.A brzuch dalej baloniasty
        i bardzo bolący. Zrobię dziś znów test owu i musze rozpocząć staranka w tym
        miesiącu.
        • agafrytka Re: Prośba o radę 24.01.07, 19:17
          Aga do dzieła.pojawił się śluz,czyli weszłaś w okres płodny.Teraz nie
          odpuszczaj.Nie ma znaczenia ile jest śluzu.Może go być bardzo mało,ale wszystko
          zależy od jego konsystencji.Tempka nie wzrosła, bo nie było jeszcze
          owu.Wzrośnie jak skończy się śluz.Brzuch baloniasty?Jesteś w okresie płodnym-to
          dlatego.u mnie jak zbliża się owu,już w czasie wydzielania śluzu brzuch mam jak
          balon,boli,jestem wsciekła na cały świat i wydzieram się na
          wszystkich.Progesteron daje znać o sobie,a jednocześnie jest odpowiedzialny za
          poczęcie i utrzymanie ciąży.Dzisiaj nie odpuszczajcie i dajcie szansę
          plemnikom.Sugerowałabym współżycie jeszcze 1 i 2 dnia wyższej tempki.Plemniki w
          śluzie żyją do 7 dni,a po współżyciu postaraj się przez jakiś czas nie
          wstawać,aby nasienie nie wypłynęło.Można pod pośladki położyć poduszkę.Mam
          nadzieję,że Wam się uda.To Wasze pierwsze dziecko?
    • mysia1807 Re: Prośba o radę 24.01.07, 23:02
      hej ja tez mam taki brzuch wydety to jest masakra!!! od czego to tak jest??
      • agafrytka Re: Prośba o radę 25.01.07, 00:18
        II faza- macica przygotowana jest na przyjęcie dziecka,endometrium czli
        śluzówka macicy jest rozrośnięta na maksa i czeka,aż zagnieździ się w niej
        dziecko. W czasie owu jajniki pracują,a wcześniej kiedy dojrzewa pęcherzyk
        Graffa i strzępki jajowodu wychwytują komórkę jajową-dostaje się ona wówczas do
        światła jajowodu,aby tam być zapłodnioną wówczas kobieta może odczuwać bardzo
        dotkliwy ból w dole brzucha.Trwa on nawet kilka dni i dlatego nazywany jest
        bólem okołoowulacyjnym.Nie można powiedzieć:"O tu była owulacja",bo kiedy ona
        dokładnie jest to chyba tylko sam P.Bóg wie.W drugiej fazie jest duże stężenie
        progesteronu.Czytałam,że wówczas następuje zatrzymanie wody w organiźmie,jak w
        tym czasie staję na wage to mam 2 kg do przodu.Czuję się jak mały
        słonik.Potrzebna jest wtedy dieta:mało mięsa,soli,słodyczy.Więcej np kiełków
        zbóż.A ja w tym czasie mam taki ciąg na słodkie,że historia!Kiedy pojawia się
        miesiączka znowu normalnieję i jestem potulna jak baranek.Na nikogo nie
        wrzeszczę i jestem aniołem-do momenu kiedy zacznie wydzielać się śluz...
        • aga999944 Re: Prośba o radę 25.01.07, 10:49
          Dzięki agafrytko.
          Pytałaś czy to moje pierwsze dziecko - tak pierwsze. Dzięki Ci bardzo za
          szczegółowe wyjaśnienia, taraz jestem troszkę spokojniejsza. Brzuch dalej mnie
          boli strasznie, że nie mogę wysiedzieć, twardy jak dynia i taki wypchany że łoj.
          • agafrytka Re: Prośba o radę 25.01.07, 21:42
            A jak ze śluzem,czy już się skończył?
            • aga999944 Re: Prośba o radę 26.01.07, 12:51
              Z tym moim śluzem to coś nie tak. Przed wczoraj troszke był widoczny ale
              odrobinkę a juz wczoraj i dzisiaj nic. Wczorańczy też owu znów pokazał jedną
              kreskę, więc chyba owu jeszce nie było. Dzis mój 17 dzień cyklu przy
              nieregularnych tz. 32, 34, 36 dniowych. Przytulanka jeszcze nie było, a to
              wszystko przez mój brzuch taki wydęty bolący, że nie miałam siły nawet myśleć o
              tym. Dziś już trochę lepiej z moim brzuszkiem może więcdziś coś będzie, mam
              nadzieję że nie będzie za późno.
              • agafrytka Re: Prośba o radę 26.01.07, 21:04
                Aga,a jak temperatura?Śluzu może być mało,ale jeżeli jest płodny to luz.Twój
                brzuszek może świadczyć o zbliżającej się owu.
                • aga999944 Re: Prośba o radę 27.01.07, 19:21
                  Już nic nie kumam. Dziś mój 18 dziń cyklu przy 32-34 dniowych. Wczoraj na
                  teście owu słaba druga kreska ale widoczna, więc myslałm że dzisiaj wyjdą dwie
                  grube krechy a tu jeszcze bledsza. Temperatura - wyraźny skok do 37,3. Tak więc
                  nie wiem czy owu była czy nie.
                  • agafrytka Re: Prośba o radę 27.01.07, 20:56
                    Jeżeli temperatura skoczyła i jest niezakłócona, to może świadczyć o tym,że owu
                    była.Zobaczysz jutro czy jest podniesiona.Jak zmierzysz tempkę to się
                    odezwij.Cześć
                    • aga999944 Re: Prośba o radę 28.01.07, 21:11
                      Dziś znowu zrobiłam test owu w 19 dniu cyklu i jest druga kreseczka ale bardzo
                      bledziutka. Najwyrażniejsza ale też blada była w 17 dniu cyklu. Temperatura
                      wczoraj skoczyła do 37,2 a dziś 36.9 normalnie to bywa 36.3 - 36.7. Śluz jest
                      niewidoczny. Tak wię chyba juz owu była w tym 17 dniu.
                      • nglka Re: Prośba o radę 28.01.07, 22:46
                        Bladą kreskę, to ja mam kochana przez cały cykl. I to jest NEGATYWNY wynik.
                        Możliwe, że owulacja wystąpiła u Ciebie 17-18 dc, kiedy kreska była
                        najmocniejsza. Ale sam test nie jest w stanie prewidzieć, czy na pewno ona
                        wystąpiła, on pokazuje tylko stężenie LH, które informuje o gotowości pęcherzyka.
                        A co z tempką i śluzem?

Ago, jedna tempka wyrwana z wykresu NIC nie znaczy. Wrzuć tu rozkład wszystkich
                        tempek od początku cyklu - wraz z odczytem śluzu (i położenia szyjki - jeśli
                        badasz).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka