Dodaj do ulubionych

chyba oszaleje

18.03.07, 20:11
nie wiem powiedzcie mi ze znowu mam urojenia.Nie wiem czy to ciąza czy znowu
moje wymysły ostatnią @ miałam 1 marca potem pod rzad sie kochalismy by trafic
w te dni. Od jakiegos tygodnia jestem poprostu ziewająca strasznie mi sie chce
spac i totalnie sie rozleniwiłam w pracy co totalnie mnie dołuje bo zawsze
wszedzie mnie pełno.Czy to mozliwe ze w 18 dniu cyklu byłabym juz w ciązy ?
Obserwuj wątek
    • asidoo Re: chyba oszaleje 18.03.07, 20:33
      Kocurku miły, szansa jest, ale i tak na razie się nie dowiesz... Objawy jak to
      na przedwiośniu bywa!
      • kocurki_dwa Re: chyba oszaleje 18.03.07, 22:04
        no dzis mierzyłam temp około 22:00 jest 37,1.NIe przypominam sobie bym bywala
        tak zmeczona dzis ziewalam kilkanascie razy krotka drzemka po poludniu wczoraj
        tez nie rozwalało i kilka dni wczesniej ,nic mi sie nie chce nawet drinka nie
        wypiłam bo jakos dziwnie nie mam ochoty:)oby to nie bylo przedwiosnie.A 12 marca
        bylam na cytologi czy mozliwe ze gin nic nie zauwazyl?
        • asidoo Re: chyba oszaleje 18.03.07, 22:10
          Temperaturę mierz po obudzeniu się, przed wstaniem z łózka.
        • asidoo Re: chyba oszaleje 18.03.07, 22:13
          A co ten ginekolog miał zobaczyć? Cytologia to wymaz z szyjki macicy a do macicy
          ci nie zaglądał. Ciążę potwierdzaja testy i usg, ale na usg można coś zobaczyć
          później... Może w 5 tyg.? Ja w 6 tc widziałam tylko pęcherzyk i grupkę komórek.
          • kocurki_dwa Re: chyba oszaleje 18.03.07, 22:15
            nie wiem, moze zmiany w szyjsc macicy?Poczekam do jutra zobaczę jaka bedzie
            tem.Zakladam zeszyt NPR!!
    • horpyna4 Re: chyba oszaleje 18.03.07, 21:06
      A mierzysz temperaturę? Bo w ten sposób miałabyś szybką odpowiedź na swoje
      pytanie. Oczywiście, owulacja mogła być krótko po miesiączce, w takim przypadku
      ciąża jest już możliwa. Ale jeśli nie mierzyłaś temperatury zgodnie z
      zaleceniami NPR, to na razie możesz sobie tylko pozgadywać.
      • kocurki_dwa Re: chyba oszaleje 18.03.07, 22:11
        no nie mierzylam i chyba zacznę dzis mam 37.1 jaka jest prawidłowa temp?
        • asidoo Re: chyba oszaleje 18.03.07, 22:15
          Przy ciąży temperatura powinna być wyższa niż 36,6 zaraz po przebudzeniu.
          Książkowo powinna wynieść ponad 37, ale ja miewam dni z 37 jak i z 36,7 (tych
          jednak było tylko kilka i od razu luteina w ruch).
        • aguita5 Re: chyba oszaleje 18.03.07, 23:17
          jesli chcesz mierzyc temperature prawidlowo zapoznaj sie z zasadami, piszesz ze
          dzis po poludniu mialas 37, a temperatura popoludniowa nie jest miarodaja,
          powinnas mierzyc rano zaraz po przebudzeniu przed wykonaniem jakiejkolwiek innej
          czynnosci i codziennie o tej samej porze, zajrzyj do linkow, pozdrawiam
          • kocurki_dwa Re: chyba oszaleje 19.03.07, 08:30
            godzina 6:30 temp 37.0 :( chyba za niska jednak na coś:/
            • nglka Re: chyba oszaleje 19.03.07, 10:49
              kocurku, a czemu za niska? Bo w książkach piszą, że powinna mieć ponad 37? To
              zwróć uwagę, że piszą też:
              - miesiączka trwa 28 dni
              - owulacja występuje na 14 dni przed miesiączką

I tak dalej. Jaki z tego wniosek? To czysta STATYSTYKA.
              Nie ważne ile wynosi Twoja temperatura ale jak wyfgląda stosunek wyższych
              temperatur do niskich w tym cyklu.
              Ja jestem niskotemperaturówką, mierząc w pochwie w fazie przedowulacyjnej mam
              36,0 - 36,3 a w poowulacyjnej 36,5 - 36,7
              I daję głowę, że w ciąży to tych 37 nawet nie osiągnę. Co nie znaczy, że ciąży
              nigdy nie będzie.
            • aguita5 Re: chyba oszaleje 19.03.07, 11:23
              37 to dobra temperatura na druga faze cyklu - zarowno z ciaza jak i bez - ale
              po samej temperaturze, bez wiedzy kiedy byla owulacja i ktory to dzien fazy
              lutealnej, i tak niczego nie stwierdzisz, no chyba ze zmierzylabys takich
              temperatur 18, ale pewnie bedziesz wolala juz wczesniej zrobic test.
            • asidoo Re: chyba oszaleje 19.03.07, 14:02
              Kosurku, jeśli nie wstawałaś z łóżka to temperatura jest naprawdę ok. Żebyś
              stwierdziła ciążę 18 temperatur musi być wyższych. Teraz i tak ten pomiar nie
              powie ci dużo, ale nie przekreśla szansy na ciążę. Jak zacznie spadać to już na @.
              • kocurki_dwa Re: chyba oszaleje 19.03.07, 15:55
                poczekam zobacze,jednak skuszę sie na test bo chyba mnie ciekawosc zezre.
                dalej mnie sennosc nuzy ale to chyba przez deszcz:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka