Dodaj do ulubionych

@@@ a kiedy chłopiec

13.04.07, 22:16
Napiszcie mi proszę - tylko prosto, zrozumiale kiedy starać się o chłopca.
Czy jak się pojawi sluz płodny, czy po jego szczycie? Chcę podjąć starania od
początku maja.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: @@@ a kiedy chłopiec 14.04.07, 09:41
      Jeżeli miewasz ból owulacyjny, to wtedy. Teoretycznie od 24 do 2 h przed
      owulacją, ale tę, jak wiadomo, trudno precyzyjnie zlokalizować w czasie.
      W każdym razie nie na początku śluzu płodnego, tylko bliżej końca.
      • joanna006 Re: @@@ a kiedy chłopiec 14.04.07, 11:22
        Czyli należałoby przytulać się tylko w czasie bardzo bliskim owu ? Chodzi mi o
        to, ze jeśli staramy się o dzidzię to najczęściej przytulanko jest średnio co
        drugi dzień ale także w dzień owu.
        • agafrytka Re: @@@ a kiedy chłopiec 14.04.07, 14:41
          Sugerowany jest 1 albo 2 dzień wyższej tempki,a wcześniej ostatni dzień bardzo
          płodnego śluzu(tylko,że czasami jak wykukać,że to ostatni dzień?).
          My intensywnie staraliśmy się o chłopca współżyjąc właśnie w wyższą tempkę-no i
          co,dziewczynka!Mój mężczyzna to wąska specjalizaja-jak sam siebie zreszta
          określa.

Joasiu,właśnie chodzi o wspłżycie w momencie owu.
          Dziecko zawsze otrzymuje od matki chromosom x.Jeżeli od ojca dostanie również
          chromosom x- będzie dziewczynka,natomiast jeśli chromosom y-chłopczykiem.
          Mężczyzna ma dwa rodzaje plemników:x i y.
          x - ma bardziej owalną główkę i porusza się dużo wolniej i żyje dłużej,stąd
          jeżeli współżycie będzie np na początku okresu płodnego to są wielkie szanse,że
          pocznie się dziewczynka,gdyż plemniki te przeżyją i dotrą do jajeczka.
          y - jest szybszy i krócej żyje,stąd sugerowane współżycie w owu,bo wtedy y
          przegoni x w wysciegu do komórki jajowej.
          U nas trzy razy wygrał X.
          • joanna006 Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 11:10
            Super to opisałaś Aga :) Aż mi się buzia uśmiechnęła :)

Pytałam tak z ciekawości gdyż prawdę mówiac nigdy nie przykładałam do tego
            wielkiej wagi, jak to mówią: oby było zdrowe, a w moim przypadku chyba bardziej
            pasuje: oby w ogóle było :)

Ale fajnie wiedzieć jak to wszystko się odbywa. A Ci faceci zawsze szybsi no...
            Twój mężuś Aga zawsze może rozszerzyć specjalizację :)
            • wiosenka1 Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 11:17
              a ja sobie myslalam a Agafrytce, ze jesli ma 3 corki to sporo bedzie miala
              pracy, zeby dziewczyny nauczyc NPR, ile podpasek w domu ile termometrow, hi hi
              • agafrytka Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 11:55
                Wiosenko,Cha,cha..to prawda,oj prawda.Trzy panienki w domu,każda z chorobą
                wściekłych krówek...łaaaaaaaaa.Chyba wyniosę się z domu!
                Najsarsza w wieku trzech lat wiedziała co to @.Zobaczyła podpaski i
                zapytała...No cóż trzeba było powiedzieć prawdę.Przyjęła to super.
                Kiedy rodziła się Madzia/średnia/Monika zajrzała do cyklu z poczęcia i zapytała
                co robi to piękne czerwone serduszko narysowane w 21 dniu wyższej
                tempki.Wytłumaczyłam,że to bijące serduszko Madzi.Była zachwycona.Kazała sobie
                pokazać cykl z jej poczęcia,bo koniecznie chciała zobaczyć swoje serduszko...no
                mówię Wam dziewczyny,bajka.A jak dowiedziała się,że jestem w ciąży z Julką,sama
                chciała narysować bijące serce.Oczywiście teraz kiedy ma 11 lat zadaje mnóstwo
                pytań i na każde dostaje odpowiedź.A pytanka pojawiały się cyklicznie.Rosła i
                pytała.Cieszy mnie to jak 150!
                To prawda,ile tych termometrów i kart obserwacji pójdzie!A ile podpasek,o
                ja...może nie zbankrutujemy.

Joasiu,a co do mojego męża...on już chyba pogodził się z tym,że ma same X.I
                chyba mu to nie przeszkadza.Kocha swoje baby.
                • lilith76 Re: @@@ a kiedy chłopiec 16.04.07, 10:55
                  > Joasiu,a co do mojego męża...on już chyba pogodził się z tym,że ma same X.I
                  > chyba mu to nie przeszkadza.Kocha swoje baby.

Podobnie było u mojej cioci - pięć dziewuch i jeden męski rodzynek w środku (czwarty z kolei). A jej mąż był piątym dzieckiem i pierwszym synem.
                  Być może są rodziny, gdzie mężczyźni mają nadprodukcję plemników X ;)
    • nglka Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 13:55
      Odbierz maila gazetowego.
      • aishka2307 Re: @@@ a kiedy chłopiec 16.04.07, 18:25
        Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Tak pozno sie odzywam, bo dopiero teraz
        mam chwilke. Ale za to jaki porzadek w ogrodku mam. Jestem w koncowce cyklu.
        Jak bede miala calosc, to pewnie tez poprosze Was o pomoc. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka