aishka2307 13.04.07, 22:16 Napiszcie mi proszę - tylko prosto, zrozumiale kiedy starać się o chłopca. Czy jak się pojawi sluz płodny, czy po jego szczycie? Chcę podjąć starania od początku maja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: @@@ a kiedy chłopiec 14.04.07, 09:41 Jeżeli miewasz ból owulacyjny, to wtedy. Teoretycznie od 24 do 2 h przed owulacją, ale tę, jak wiadomo, trudno precyzyjnie zlokalizować w czasie. W każdym razie nie na początku śluzu płodnego, tylko bliżej końca. Odpowiedz Link
joanna006 Re: @@@ a kiedy chłopiec 14.04.07, 11:22 Czyli należałoby przytulać się tylko w czasie bardzo bliskim owu ? Chodzi mi o to, ze jeśli staramy się o dzidzię to najczęściej przytulanko jest średnio co drugi dzień ale także w dzień owu. Odpowiedz Link
agafrytka Re: @@@ a kiedy chłopiec 14.04.07, 14:41 Sugerowany jest 1 albo 2 dzień wyższej tempki,a wcześniej ostatni dzień bardzo płodnego śluzu(tylko,że czasami jak wykukać,że to ostatni dzień?). My intensywnie staraliśmy się o chłopca współżyjąc właśnie w wyższą tempkę-no i co,dziewczynka!Mój mężczyzna to wąska specjalizaja-jak sam siebie zreszta określa. Joasiu,właśnie chodzi o wspłżycie w momencie owu. Dziecko zawsze otrzymuje od matki chromosom x.Jeżeli od ojca dostanie również chromosom x- będzie dziewczynka,natomiast jeśli chromosom y-chłopczykiem. Mężczyzna ma dwa rodzaje plemników:x i y. x - ma bardziej owalną główkę i porusza się dużo wolniej i żyje dłużej,stąd jeżeli współżycie będzie np na początku okresu płodnego to są wielkie szanse,że pocznie się dziewczynka,gdyż plemniki te przeżyją i dotrą do jajeczka. y - jest szybszy i krócej żyje,stąd sugerowane współżycie w owu,bo wtedy y przegoni x w wysciegu do komórki jajowej. U nas trzy razy wygrał X. Odpowiedz Link
joanna006 Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 11:10 Super to opisałaś Aga :) Aż mi się buzia uśmiechnęła :) Pytałam tak z ciekawości gdyż prawdę mówiac nigdy nie przykładałam do tego wielkiej wagi, jak to mówią: oby było zdrowe, a w moim przypadku chyba bardziej pasuje: oby w ogóle było :) Ale fajnie wiedzieć jak to wszystko się odbywa. A Ci faceci zawsze szybsi no... Twój mężuś Aga zawsze może rozszerzyć specjalizację :) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 11:17 a ja sobie myslalam a Agafrytce, ze jesli ma 3 corki to sporo bedzie miala pracy, zeby dziewczyny nauczyc NPR, ile podpasek w domu ile termometrow, hi hi Odpowiedz Link
agafrytka Re: @@@ a kiedy chłopiec 15.04.07, 11:55 Wiosenko,Cha,cha..to prawda,oj prawda.Trzy panienki w domu,każda z chorobą wściekłych krówek...łaaaaaaaaa.Chyba wyniosę się z domu! Najsarsza w wieku trzech lat wiedziała co to @.Zobaczyła podpaski i zapytała...No cóż trzeba było powiedzieć prawdę.Przyjęła to super. Kiedy rodziła się Madzia/średnia/Monika zajrzała do cyklu z poczęcia i zapytała co robi to piękne czerwone serduszko narysowane w 21 dniu wyższej tempki.Wytłumaczyłam,że to bijące serduszko Madzi.Była zachwycona.Kazała sobie pokazać cykl z jej poczęcia,bo koniecznie chciała zobaczyć swoje serduszko...no mówię Wam dziewczyny,bajka.A jak dowiedziała się,że jestem w ciąży z Julką,sama chciała narysować bijące serce.Oczywiście teraz kiedy ma 11 lat zadaje mnóstwo pytań i na każde dostaje odpowiedź.A pytanka pojawiały się cyklicznie.Rosła i pytała.Cieszy mnie to jak 150! To prawda,ile tych termometrów i kart obserwacji pójdzie!A ile podpasek,o ja...może nie zbankrutujemy. Joasiu,a co do mojego męża...on już chyba pogodził się z tym,że ma same X.I chyba mu to nie przeszkadza.Kocha swoje baby. Odpowiedz Link
lilith76 Re: @@@ a kiedy chłopiec 16.04.07, 10:55 > Joasiu,a co do mojego męża...on już chyba pogodził się z tym,że ma same X.I > chyba mu to nie przeszkadza.Kocha swoje baby. Podobnie było u mojej cioci - pięć dziewuch i jeden męski rodzynek w środku (czwarty z kolei). A jej mąż był piątym dzieckiem i pierwszym synem. Być może są rodziny, gdzie mężczyźni mają nadprodukcję plemników X ;) Odpowiedz Link
aishka2307 Re: @@@ a kiedy chłopiec 16.04.07, 18:25 Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Tak pozno sie odzywam, bo dopiero teraz mam chwilke. Ale za to jaki porzadek w ogrodku mam. Jestem w koncowce cyklu. Jak bede miala calosc, to pewnie tez poprosze Was o pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link