Dodaj do ulubionych

czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzie..?

25.06.09, 15:22
Czesc dziewczyny!
jestem 4,5 m-ca po poronieniu swojego pierwszego dziecka(6 tdz)
Wtedy udało sie za pierwszym razem, teraz lekarz dał zielone swiatło
od maja, w maju badałam troche temp ale nie śluz , w tym
postanowiłam badać obydwa, nieststy szyjki nei potrafie:/
Moje cykle sa regularne, 30-sto dniowe, zawsze rano.
Moje pomiary wygladaja nastepująco:
daty temperatura
3 okres
4-2 dc okres
5 okres
6-4 dc okres
7 okres
8-6 dc 36,2
9 36,2
10-8 dc 36
11 36,3
12-10 dc 36,4
13 36,5
14-12 dc 36,7
15, śluz 36,6
"16-14 dc
BóL podbrzusza b.mocny, śluz" 36,6
17wiecej sluzu 36,6
18-16 dc, dużo śluzu 36,6
19, duzo śluzu(szczyt) 37
20-18 dc, sluz 37
21,śluz 36,7
22-20dc 37
23 36,9
24-22 dc 37,1
25 37
pomocniczo przy datach wpisałam co 2 dzien numer dnia cyklu, dzisiaj
aktualnie 23dc, nie jestem zbytnio doświadczona w wyznaczaniu skoków
temp ale wydaje mi sie ze było to albo 14 VII czyli 12 dc lub 19 VII
czyli 17 dc(szczyt śluzu). Aktualnie temp utrzymuje sie miedzy 36.9
a 37.0-37.1, do okresu zostało mi jakies 7 dni jesli cykl bedzi
etrwał 30 dni.Oczywiscie staramy sie z męzem o dziecko i sex był 8 i
10 dc a pozniej codziennie od 12-20 dc teraz troche odpuscilismy.
Prosze o pomoc w interpretacji. Dziekuje i z góry przepraszam za
ewetualne błedy.
Obserwuj wątek
    • magda010 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 26.06.09, 09:05
      No mi sie wydaje, ze 19 VI byl skok (17 dzien cyklu), czyli jest
      szansa na ciaze, skoro od 12 do 20 kochaliscie sie codziennie.
    • azayaka Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 26.06.09, 10:36
      Wykres dość specyficzny, o ile poprawne i niezakłócone masz zapiski.

Pierwsza wyższa u Ciebie to 17dc, ale utrzymuje sie jeszcze objaw śluzu. I tu ważne: dzień szczytu śluzu to nie dzień, w którym jest go najwięcej, ale to ostatni dzień śluzu najlepszej jakości.
      Nie wiem jakiej jakości śluz pojawia się u Ciebie w 18 i 19dc., czy jest to śluz płodny, czy może jednak nasienie, skoro kochaliście się codziennie?
      Jeśli rzeczywiście uznamy, ze 17dc. to dzień szczytu, to interpretacja będzie taka:
      -linia podstawowa 36,7
      -faza niepłodności bezwzględnej zaczyna się wieczorem 20dc. W wyznaczaniu trzech wyższych temp. pomijasz temp. z 19dc., bo spada na poziom linii podstawowej.
      • zabolix Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 26.06.09, 11:34
        Dziewczyny dzięki za odpowiedz:) juz wiem ze błednie interpretuje
        szczyt objawu śluzu skoro to ma byc ostatni dzien objawu śluzu
        płodnego to było to 21 czerwca czyli 19 dc nie było to zapawene
        nasienie, poniewaz kochamy sie wieczorami a sluz utrzymywał sie cały
        dzien, 20dc tez byl ale juz naprawde w stosunku do pozostałych dni
        to mało i juz nie rozciagliwy. Zakłocen w mierzeniu temperatur nie
        ma zawsze robi eto o tej samej godzinie i termometrem rteciowym.Ten
        cykl naprawde wziełam sobie do serca zeby czegos sie nauczyc. Dzis
        temp. 36.9 i wczoraj wieczorem pojawił sie białay lepki śluz.
        Zobaczymy co z tego będzie. Jeszcze raz dzieki za odpowiedź:)
        • zabolix Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 29.06.09, 12:08
          dziewczyny a u mnie dalszy ciag wyglada tak:
          26 VI-24 dc, białawy lepki śluz, lekki ból piersi,temp36,9
          27VI, bol piersi utrzymuje się 37,1
          28 VI-26 dc, wrazliwe brodawki 37,15
          29VI, wrazliwe brodawki 37
          nie wiem co bedzie dalej, ten białawy sluz czasem cos sie pokaze a
          czasmejakby go nie było wogole i jest sucho, inym razem czuje
          mokrosc ale śluzu zadnego?:/ tak wiec juz sama nie wiem.
          • horpyna4 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 29.06.09, 14:28
            Wydzielina biała, lepka, ale nie rozciagająca się tak, jak śluz
            płodny, jest typowa dla fazy poowulacyjnej.
            Za kilka dni albo cykl się skończy, albo trzeba będzie zatestować.
            Na razie wszystko w porządku.
            • magda010 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 29.06.09, 15:14
              Dokladnie, narazie wszystko w porzadku, jestes po owulacji,
              temperatura caly czas na wyzszym poziomie, sluz nieplodny. Pozostaje
              Ci czekac na okres lub na tescik ciazowy.
              • first-kantabile Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 01.07.09, 16:00
                gołym okiem widac ze jestes szczesciaro w ciązy...taka wysoka temp.
                tak dlugo wskazuje na zapłodnienia
                • zabolix Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 02.07.09, 12:52
                  ja tam sie jeszcze tak nie nastawiam bo dzis powinien byc planowo
                  moj ostatno dc-30 wczoraj cos zaczeło mnei pobolewac podbrzusze jak
                  na @ ale bylo duzo delikatniej a i narazie jest "czysto" choc jakos
                  mokro tak, bol tez sie uspokoił i brzuch narazie nie puchnie ale
                  musze uzbroic sie w cierpliwosc, mam za soba juz poronienie w
                  styczniu i nie chce sie rozczarowac wiec przynajmneij staram sie nie
                  nakrecac, za to wole byc swiadoma od poczatku stad chęc obserwacji;)
                  A tak wyglada c.d.:
                  30-28 dc,lekko wrażliwe brodawki 37,1
                  1,lekko wrażliwe brodawki,pobolewanie brzucha 37,0
                  2-30 dc,lekkie bóle brzucha 37,2
                  temperatura niby sie utrzymuje ale to dopiero chyba 14-sta wyzsza a
                  min chyba powinno byc 18-20 takich temperur wiec nadal czekam.
                  • magda010 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 02.07.09, 13:36
                    Racja, teraz jeszcze nie widac, czy to ciaza, czy nie. Musi byc
                    przynajmniej 18 wyzszych. Niby tempka czesto spada tuz przed @, ale
                    u mnie np. utrzymywala sie wysoka do samej @, dopiero w jej dniu
                    spadla, mimo, ze wczesniej mialam nawet plamienia. Tempka byla wciaz
                    ponad 37.
                  • lacitadelle Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 02.07.09, 14:00
                    > temperatura niby sie utrzymuje ale to dopiero chyba 14-sta wyzsza a
                    > min chyba powinno byc 18-20 takich temperur wiec nadal czekam.

jak jesteś ciekawa i nie szkoda Ci pieniędzy, to możesz już zatestować :) u mnie
                    ładna druga kreska była 12stego dnia wyższych temperatur.
                    • zabolix Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 02.07.09, 14:50
                      Gratuluje ci w takim razie!:) Ja mam jeden test w domu i nie szkoda
                      mi kasy ale chyba jednak poczekam do jutra skoro mniej wiecej na
                      jutro mam termin, zobaczymy czy w nocy jeszcze nie pojawi sie @, do
                      tego chyba wole test zrobic rano bo dziś juz za poźno. Licze na to
                      ze nie przyjdzie..:0
                      • lacitadelle Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 02.07.09, 16:03
                        > Gratuluje ci w takim razie!:)

Dziękuję bardzo, jest czego, bo syn ma już rok i jest naprawdę wspaniały.

> Ja mam jeden test w domu i nie szkoda
                        > mi kasy ale chyba jednak poczekam do jutra skoro mniej wiecej na
                        > jutro mam termin, zobaczymy czy w nocy jeszcze nie pojawi sie @, do
                        > tego chyba wole test zrobic rano bo dziś juz za poźno. Licze na to
                        > ze nie przyjdzie..:0

to jest oczywiście najrozsądniejsze wyjście i tylko mogę Ci pogratulować
                        cierpliwości i hartu ducha. Powodzenia!
                        • zabolix Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 06.07.09, 12:13
                          no wiec dziewczyny, dzis temperatura nadal sie utrzymuje:) od
                          terminu@ cały czas 37,1 a ja zrobiłam juz 2 testy i obydwa "+":) na
                          dzis popołudniu umowiłam sie do lekarza i choc wiem ze to za
                          wczesnie zeby cos zobaczyc to taki mialam przykaz poniewaz poroniłam
                          dostane od razu jakies leki:) mam nadzieje, że tym razem nam sie
                          powiedzie!
                          • first-kantabile Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 06.07.09, 17:19
                            A mówiłam....codziennie sprawdzałam czy odpiszesz co u Ciebie.
                            Zazdroszczę Ci z całego serca!!!!Zyczę Ci szczęscia-ale to
                            największe już masz:-)
                            • maadzik2 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 06.07.09, 18:29
                              ja również gratuluję, czy 8 dc to dobry moment na rozpoczecie
                              mierzenia temp? Nigdy tego nie robiłam, ale w tym cyklu chcę zacząć,
                              może w końcu się uda:)
                              • first-kantabile Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 06.07.09, 18:34
                                KAżdy moment jest dobry:_) Im szybciej tym lepiej,,,powodzenia
                                • maadzik2 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 06.07.09, 19:01
                                  Nie dziekuję:) w tym cyklu spróbujemy podejść do sparwy bardziej
                                  technicznie, może to jakis sposób:)
                                  • zabolix Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 07.07.09, 12:08
                                    Jak to sie mówi "Nie dziękuje"zeby nie zapeszac, wczraj bylam u gina
                                    na 16.30 bo kazał przyjsc zaraz po telefonie. Dostalamluteine
                                    dopochwowo, zwiekszyc kwas na 2 razy dziennie i zero seksu czy
                                    masazu brzucha, poza tym duzo pozytywnego myslenia:) Zrobił usg
                                    dopochwowow i udało nam sie dojrzec malenki 3 mm pecherzyk ciazowy
                                    choc myslałam ze to jeszcze nie mozliwe:) Nastepna wizyte mam za 2
                                    tyg. Temperatura szczerze mowiac daje sie troche we znaki w ta
                                    pogode bo okropnie mi cały czas gorąco i w nocy budze sie mokra a ta
                                    luteina moze ja jeszcze podniesc. Zycze wszytskim starajacym sie z
                                    NPR pozytywnych wyników! Trzymajcie sie i dzieki za odpowiedzi:)
                                    • maadzik2 Re: czy z naszych staran z takimi temp. cos bedzi 07.07.09, 22:54
                                      Dzis byl moj pierwszy ranek z mierzeniem temperatuty i w ziwazku z
                                      tym mam pytanie. To moj 9dc, mierzylam temperature w pochwie i
                                      mialam 36, 8..., przegladajac forum zauwazylam ze dziewczyny w tym
                                      dniu- 9dc mialy nizsze temp. Czy to normalne ze moja bula 36, 8-
                                      termometr rteciowy. Cykle mam 25-27 dni
                                      • bystra_26 do maadzik2 08.07.09, 08:53
                                        Temperatura to kwestia osobnicza, tak jak i indywidualny wzór cyklu.

Nie ma sensu porównywać swoich temp. z temp. kogoś innego.

Poobserwuj jeden cykl i dopiero z całości wyciągaj wnioski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka