mama-15 12.07.09, 08:21 MOje drogie borę już 2 opakowanie Castagnusa.C@ mam co 29 dni.Dzisiaj dostałam @ :( 4 dni wcześniej.Napiszcie mi proszę czy któreś z Was Castagnus skrócił cykl o 4 dni.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 Re: Castagnus !!!!!!!!!!!! 12.07.09, 13:13 A po co bierzesz Castagnus? Wahania między cyklami do 10 dni są normalne, a co dopiero 4. Odpowiedz Link
mama-15 Re: Castagnus !!!!!!!!!!!! 12.07.09, 13:51 Castagnus biorę na obniżenie prolaktyny. Odpowiedz Link
bystra_26 skutki wysokiej prolaktyny 12.07.09, 14:00 Prolaktyna albo utrudnia owulowanie i wydłuża fazę przedowulacyjną, czego objawem jest długi objaw śluzu, lub kilkukrotny rozwój tego objawu (tzw. nieudane przymiarki do owulacji), albo osłabia ciałko żółte i skraca poowulacyjną fazę cyklu (lutealną). Jeśli tylko wiesz, że masz 25 dni zamiast 29, to... nic nie wiemy, bo o długości faz można coś powiedzieć, jak się prowadzi pomiar porannej temperatury. Jeśli u Ciebie prolaktyna zaburzała I fazę cyklu, to możliwe, że Castangus ją wyregulował, czyli skrócił, a w rezultacie masz cały cykl krótszy. Nigdzie nie jest powiedziane, że cykl ma mieć 28 dni - to jest MIT! Cykle między 24 a 36 dni są spotykane u większości zdrowych kobiet. Można mieć nawet krótsze, ale warunkiem uznania ich za normalne jest pełnowartościowa owulacja i normalnej długości faza lutealna. Odpowiedz Link
mama-15 Re: skutki wysokiej prolaktyny 12.07.09, 14:16 Dzięki kochana ,może będe mieć w końcu owulkę ,bo wiem że jej nie mam ,dwa cylke na testach ouwlacyjnych i zero owulacji ,może teraz sie uda.Biorę jeszcze Oeparol ,bo rzeczywiście tego śluzu to mam jak na lekrastwo.Castgnus-kończe brać już 2 opakowanie. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: skutki wysokiej prolaktyny 12.07.09, 17:37 Testy owulacyjne bywają zawodne! Jeżeli chcesz rzeczywiście coś o sobie wiedzieć, to mierz temperaturę zgodnie z zasadami NPR i porównuj jej przebieg z występowaniem śluzu. Odpowiedz Link
mama-15 Re: skutki wysokiej prolaktyny 12.07.09, 20:26 Tak słyszałam,ale sama sie przekonałam jak trochę uporałam się z prolaktyną to udało mi się i mam synka,właśnie dzięki testomowulacyjnym.Teraz znowu mam problemy zdrowtne i testy też mi pokazują że owulki nie mam :( Odpowiedz Link