pwysocki 11.06.07, 21:23 Czy w Radzyminie można gdzieś oddać makulaturę? Czy dostępne są pojemniki na papier, szkło, plastik? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawlik36 Re: Recycling? 12.06.07, 09:36 Gmina prowadzi zbiorke raz w miesiacu sortowanych odpadow. nalezy pobrac z gminy worki( slyszalem ze i u soltysa tez mozna dostac) i w wyznaczony dzien wystawic na glownej drodze , Do workow mozna wkladac ; szklo, makulature, puszki, butelki ,plastikowe. Wiecej info na stronie UM Radzymin pod chaslem Segregacja Smieci. Odpowiedz Link
pwysocki Re: Recycling? 12.06.07, 22:26 1. Nie wiem gdzie mieszka, jak się nazywa i jak wygląda "mój" sołtys. 2. Mojej wsi nie ma na liście umieszczonej na stronie UM. 3. W godzinach pracy Urzędu Gminy, jestem w swojej pracy i nie mam możliwości udawać się tam co miesiąc po worki. Zostaje więc wywożenie makulatury, szkła i plastików do W-wy i wrzucanie ich do tamtejszych kontenerów do segregacji. Odpowiedz Link
student6 Re: Recycling? 13.06.07, 09:14 Łąk rzeczywiście nie ma na liście. Nie tylko Łąk zresztą. Odpowiedz Link
winter123 Re: Recycling? 13.06.07, 09:36 Łąk nie ma ale są Łąki. Sprawdzone na stronie urzędu. A jakich solectw nie ma? Odpowiedz Link
student6 Re: Recycling? 13.06.07, 10:59 Nie mówiłem o sołectwach, a o miejscach z których zabierane są posegregowane odpady. Oto lista: www.radzymin.pl/index.php?id=308 Brakuje mi na niej: Łąk, Rudy, Emilianowa, Dybowa Folwark, Dybowa Kolonia, Sierakowa, Noweg Słupna i Nowego Jankowa. Odpowiedz Link
pawlik36 Re: Recycling? 13.06.07, 11:01 Ja tez mieszkam w Łakach. Pytalem sie UG i powiedzieli mi ze naszej miejscowosci nie ma na liscie ,ale maja doposac bo dotyczy to wszystkich miejscowosci. ja dla pewnosci zeby worki byly zabrane wystawiam na szosie za zakretem (krzyzem gdzie droga odchodzi na Rudą) i sa zabierane, jatez nie znam soltysa,ale sadze ze mozna dowiedziec sie w gminie o namiary na soltysa,a worki mozna zabrac na kilka miesiecy nie trzeba jezdzic co miesiac, To tylko kwestia poswiecenia troche czasu i wszystko mozna znalezc Odpowiedz Link
pwysocki Re: Recycling? 13.06.07, 19:25 A nie można by wystawić pojemników? Nie byłoby prościej i łatwiej? Odpowiedz Link
pawlik36 Re: Recycling? 14.06.07, 08:56 z tego co pamietam ,trzy lub cztery lata temu byly pojemniki,miedzy innymi na tylach panoramy, ale zniknely,podejzewam ze ludzie wywalali do nich co popadlo. Odpowiedz Link
szifox Re: Recycling? 14.06.07, 09:56 proponuję zapoznać się z poniższym wątkiem: Śmieci - drażliwy problem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14936&w=61641002&a=61641002 Przytoczyłem tam przykład zorganizowania gminnych punktów odbioru posgregowanych odpadów, które są dozorowane i czynne kilka razy w tygodniu. Tego typu system działa w gninie Nieporęt. Takie punkty sa bardzo ważne, ponieważ nie wszyscy mieszkańcy mają możliwość gromadzenia i składowania posegregowanych odpadów w workach (np. mieszkańcy bloków). Odpowiedz Link