kodaak 15.10.09, 18:41 Prosze o poradę Chciałabym aby hotel był 4-5* z przewagą dla 5* w Sharmie zalezy mi na snoorkowaniu wiec koniecznie dostep do rafy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mohyl Re: Sharm- dobry hotel z rafą 16.10.09, 13:59 no to tak, ( opinia mojego małzonka- wielbiciela muren) Coral Beach Tiran a Club Faarana Tiran - więcej okazów, bogatsza w faune.Niestety dość wzburzone morze.Zejście do wody tylko z pomostu. Club Faarana-trochę uboższa ( np. nie zauwazono "napoleona"), świetne jedzenie,dla nie nurkujących ( np.ja) możliwość wejścia do wody z brzegu. Jęsli 5 * - to proponuję szukać czegość w okolicach tych hoteli.Te mają po 4,5. Odpowiedz Link Zgłoś
kodaak Re: Sharm- dobry hotel z rafą 16.10.09, 23:43 dzięki serdeczne, moje biuro poleca mi Faraane, ale czytam komenty o tym hotelu i nie jestem zachwycona... sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
eleonora77 Re: Sharm- dobry hotel z rafą 17.10.09, 13:47 Blisko Farany masz Reef Oasis Blue. Praktycznie ta sama rafa a hotel o dużo wyższym standardzie. Tyle, że i cena będzie odpowiednio wysoka w porównaniu do Farany. Nie mniej hotel na pełnym wypasie. Goście to głównie Włosi, Polaków nie ma prawie w ogóle (cena chyba odstrasza rodaków) Odpowiedz Link Zgłoś
kodaak Re: Sharm- dobry hotel z rafą 19.10.09, 16:37 Niestety do tego hotelu nie ma ofert z polskich biur Odpowiedz Link Zgłoś
lula5-0 Re: Sharm- dobry hotel z rafą 13.02.10, 12:48 Bardzo polecam hotel Sun Rise Island View***** w Sharm. Hotel ma swoją plażę a zejście do morza jest z pomostu właśnie ze względu na rafy. Widoki pod wodą po prostu niesamowite - piękne rafy i cudownie wybarwione ryby, które nie boją się ludzi...Przez 2 tygodnie trudno było mnie wyciągnąć z wody. Kupiłam w hotelu 2 aparaty do zdjęć podwodnych chociaż nie jest łatwo takie zdjęcie zrobić więc połowa jest mało czytelna... Ogólnie sam hotel też piękny, bardzo dużo roślinności, kilka basenów, ładnie zaprojektowany. Pokoje czyste a jedzenie doskonałe, nawet dla najbardziej wymagających. My byliśmy z biurem Alfa Star i wyjazd uważam za bardzo udany. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gatt-a-3 Re: Sharm- dobry hotel z rafą 13.02.10, 17:06 Zdecydowanie Shores Amphora polecam byłam w 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
anjolka77 Re: Sharm- dobry hotel z rafą 16.02.10, 18:34 Nie ma nic piękniejszego w Egipcie niż rafy koralowe.... morski świat jest nieziemski i niesamowity, ja do dziś nie mogę się przestać tym zachwycać. A lula ile zapłaciłaś za swoją wycieczkę, pamiętasz może? Wiem, że jak w Egipcie hotel ma 4 gwiazdki to faktycznie na nie zasługuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś