Dodaj do ulubionych

Bejbi blues ***

04.01.13, 11:30
Wybieram się na film w weekend. Nie oczekuję od niego jakiegoś wielkiego moralizatorstwa, mam chyba nadzieję, że wręcz go nie będzie tak wprost. wolę kiedy rezyser zostawia odbiorcy pole do interpretacji, a nie mówi prostolinijnie to przestroga dla Ciebie drogie dziecko... Galerianki rosłaniec wyszły, zobaczymy jak poradziła sobie w drugim filmie.
Obserwuj wątek
    • anna.kotecka Re: Bejbi blues *** 04.01.13, 15:16
      Ja też idę - podobno lepszy od Galerianek.
    • pani.truskawka Re: Bejbi blues *** 10.01.13, 11:52
      Muszę jeszcze nadrobić Galerianki zanim wybiorę się na Bejbi Blues. Lubię takie kontrowersyjne obrazy, więc myślę, że powinny mi się te filmy spodobać.
      • larasson Re: Bejbi blues *** 11.01.13, 19:52
        A mnie się nie spodobał. Co więcej, dawno się bardziej nie zawiodłam.
    • Gość: Bejbi blues online Bejbi blues online bez limitu, pobieraj bez ograni IP: 83.238.241.* 21.02.13, 21:01
      Bejbi blues online bez limitu, pobieraj bez ograniczeń

Filmy Online i Seriale Online bez limitu oglądania i bez ograniczeń pobierania w jakości HD:

www.megavideo-bezlimitu.pl/MTA/Bejbi_blues

Oglądaj filmy bez limitu i pobieraj bez ograniczeń z VideoWeed, NovaMov, Putlocker, VideoBB, VideoZer, OdSiebie, AnyFiles, SockShare, MaxVideo, MovieZer, Stagero, ModoVideo, MegaVideo:

www.megavideo-bezlimitu.pl/
      • Gość: Bejbi online Re: Bejbi blues online bez limitu, pobieraj bez o IP: *.opera.pl 11.04.13, 17:20
        Oglądajcie cały film bez limitów

kinowymaniak.blogspot.com/2012/12/polksi-film-bejbi-blues-online-2012.html
    • nchyb Re: Bejbi blues *** 23.02.13, 10:22

> Co jak co, ale Rosłaniec potrafi zobrazować współczesnych nastolatków.

a moim zdaniem nie potrafi.
      Reżyserka postawiła sobie tezę, ze współczesne nastolatki są złe, głupie, infantylne i mają skłonności ku...kie.

Byłoby ok, gdyby Rosłaniec była uprzejma zauważyć, ze to zaledwie jakiś procent tych współczesnych nastolatek i nastolatków taki jest. Tymczasem ona nie dostrzega całej reszty, kilkadziesiąt razy większej - zwyczajnej i normalnej grupy typowych nastolatków.

Więc nie, ona moim zdaniem nie obrazuje współczesnych nastolatków, ona przenosi swoje wyobrazenie jakiejś grupki degenerataów którzy nie tylko współcześnie, ale w całej historii naszej cywilizacji istnieli, na całą resztę. I to uogólnienie jest do dupy brzydko pisząc...

Bo gdyby pani reżyser pokazała na tle normalności takie sytuacje, możnaby to przyjąć, jak najbardziej, takie sytuacje sa możliwe, to się dzieje, wszak młodociane kurewki istniały od tysiącleci. Ale przekonywanie, ze to problem pokolenia, a nie pojedynczych sztuk - do mnie nie przemawia i czyni reżyserkę niewiarygodną w jej sztuce...
    • nchyb Re: Bejbi blues *** 23.02.13, 13:51
      nie, nie tylko Tobie :)
    • nchyb Re: Bejbi blues *** 30.03.13, 09:03
      muszę przyznać, ze recenzja jest zbieżna z moimi przemyśleniami na temat filmu...
      pani reżyser zwyczajnie wpisuje się w modny obecnie (ale i od zawsze) schemat wiecznego narzekania na współczesną młodzież, która nie myśli, nie ma ideałów, tylko bezmyślnie bawi się.

Pani reżyser być może ma jakieś problemy ze sobą i swoim najbliższym otoczeniem, skoro nie dostrzega większości zwyczajnej, normalnej. Pani reżyser wreszcie, co słusznie zauważono w recenzji - nie szuka rozwiązań, nie analizuje zachowań, przedstawia wyłącznie swoją wypaczoną wizję świata współczesnych nastolatków.

całe szczęście, ze poza jakimś marginesem podobnym - reszta taka wcale nie jest...
      • marslo55 Re: Bejbi blues *** 02.04.13, 16:53
        nchyb napisała:
        "Pani reżyser być może ma jakieś problemy ze sobą i swoim najbliższym otoczeniem, skoro nie dostrzega większości zwyczajnej, normalnej."
        W psychoanalizę bawić się nie będę, ale z postrzeganiem rzeczywistości Rosłaniec niewątpliwie ma problem. Przykładowo: kiedy ja chodzę po galerii handlowej, nie widzę tam wcale galerianek. Ona - wyłącznie galerianki. W jakimś wywiadzie stwierdziła, że kiedy poszła do galerii, zdawało jej się, że "są tam same galerianki". Potem wytłumaczyła sobie, że może niektóre przyszły na randkę z chłopakiem, a on się spóźnia, i dlatego tak się włóczą bez celu. W ogóle nie przyszło jej do głowy, że dziewczyna może łazić po galerii po prostu dlatego, że lubi się gapić na ciuchy, przymierzać, niekoniecznie nawet kupować. Nie, jedyny cel wyjścia do galerii to facet, a jedyne, co mają w głowie małolaty, to seks, drogie szminki, maryśka i wpuszczanie koleżanek w kanał.
      • nchyb Re: Bejbi blues *** 06.04.13, 14:22
        zniknął akurat post, w którym był link do recenzji i teraz wygląda, jakbym pisała na temat recenzji gazetowej. A to nie tak... :)
    • Gość: fajnyfilm.pl Re: Bejbi blues *** IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 23:43
      Do obejrzenia na stronie fajnyfilm.pl
      Same polskie filmy.
      • novalee1 Re: Bejbi blues *** 14.03.14, 20:14
        Beznadziejne zakonczenie.A wiec bezmozgowa glowna bohaterka to ma byc symbol wspolczesnej mlodziezy?
        • nchyb Re: Bejbi blues *** 16.03.14, 16:38
          > A wiec bezmozgowa glowna bohaterka to ma byc symbol wspolczesnej mlodziezy?

nie, to tylko pani reżyser ma moim zdaniem spaczoną wizję współczesnej młodzieży...
          ciekawe w jakim środowisku się obracała jako młodzież ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka