Gość: Kate IP: *.chello.pl 01.04.02, 20:36 Czy ktos ogladal Jesus christ Superstar? To kultowy film.Podobaja mi sie szczegolnie piosenki ktore doskonale pasuja do filmu.A wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arwena Re: Jesus Christ Superstar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.02, 14:22 uwazam, ze film jest naprawde dobrze zrobiony... alternatywne spojrzenie na nowy testament... bardzo mi sie podobal... pomimo tego, ze nie naleze do generacji hipis (mlodziutka jeszcze jestem ^^"), to wciaz nuce poszczegolne utwory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Jesus Christ Superstar IP: *.dwi.uw.edu.pl 02.04.02, 20:07 wiesz Kate nie wiem jaka jest Twoja kategoria wiekowa ale najpierw poowstala cala rock-opera a dopiero pozniej ja sfilmowali wiec haslo,ze piosenki pasuja do filmu jest troche dziwne to raczej film pasuje do piosenek ;-))) niemniej jest to bardzo dobrze zrbiony kawalek kina :-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sol Re: Jesus Christ Superstar IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 02.04.02, 20:51 nie lubie samego filmu (z tego co wiem kiedys w Polsce chyba wystawiano JCH Superstar ale jak znam zycie to byl to maly teatrzyk bardzo undergroundowy : )) ale bardzo lubie muzyke. Sczegolnie pierwszy kawalek spiewany przez Judasza. pamietam jak zaraz po smierci Bardiniego jego uczniowie zrobili recital na jego czesc. Na scene wyszedl niejaki Emilian Kaminski, ktory dobrym aktorem nie jest a piosenkarzem jeszcze gorszym i odspiewal w/w piosenke Judasza. W oryginale. smutek...smutek to byl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: Jesus Christ Superstar IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 03.04.02, 15:14 Smutne jest w ogóle zjawisko śpiewających aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Jesus Christ Superstar IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.04.02, 17:16 to bylo w Teatrze muzycznym w Gdyni grali wersje oryginalna i z tego co wiem, bylo zrobione porzadnie teraz graja w Teatrze Rozrywki w Chorzowie polskie tlumaczenie zadnego nie widzialem, ale recenzje maja dobre :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: Jesus Christ Superstar IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 03.04.02, 15:13 nawiasem mówiąc pierwotna wersja płytowa jest znacznie lepsza, niż scieżka dźwiękowa filmu, mimo że wykonawcy częściowo ci sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbp Re: Jesus Christ Superstar IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 23:07 Byłam na Jesus Christ Superstar kilkanaście lat temu w teatrze w Gdyni.Jezusem był wokalista TSA Marek Piekarczyk, a Marią Magdaleną-Małgorzata Ostrowska.Podobało mi się i wspominam do dzisiaj,podśpiewując polskie teksty.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martijn Re: Jesus Christ Superstar 06.04.02, 20:02 Gość portalu: Otto napisał(a): > nawiasem mówiąc pierwotna wersja płytowa jest znacznie lepsza, niż scieżka > dźwiękowa filmu, mimo że wykonawcy częściowo ci sami. Mam obie płyty. Moim skromnym zdaniem na ścieżce dźwiękowej bardziej czuć klimat. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś