Dodaj do ulubionych

Kontrolerzy

• Gość: ferst Re: Kontrolerzy IP: *.chello.pl 23.02.05, 03:29
      Wreszcie cos nie AMERYKAŃSKIEGO!!! a naprawde fajnego. Można się pośmiać -
      kapitalne scenki z jajem ale i z pewnym przesłaniem [jak caly film], można
      obgryźć paznokcie, bo są chwile niezłego napięcia, a i trzymanie kurczowo ręki
      sąsiada ze strachu też może sie przydażyć. W skali 1-100 daje 997!!! GORĄCO
      POLECAM
    • Gość: Marzena Re: Kontrolerzy IP: 213.241.32.* 24.02.05, 16:20
      Film bardzo, bardzo mi się podobał, oczywiście to rzecz gustu,
      ale to naprawdę odmienne kino, z większą przyjemnością będę
      podróżować teraz metrem, patrząc, czy przypadkiem w kabinie
      maszynisty nie ma ciekawych ozdób, albo wśród pasażerów nie
      pojawi się miś.
      Muzyka jest super i zdjęcia również, świetnie się bawiłam
      i obowiązkowo polecam.
    • powie3 Re: Kontrolerzy 18.03.05, 09:29
      eee tam. zgrabny filmik ot co. jest klimat, jest historia, od biedy
      niedopowiedzenia też. porządnie zrobiony. nie ma znaczenia kto to zrobił i kogo
      boli, że on z USA. a "Kumple" o wiele bardziej mientki i komercyjny.

5,5/6
      • Gość: Jacenty Re: Kontrolerzy IP: *.chello.pl 18.03.05, 09:49
        Przyzwoity sensacyjny film, czasem zabawny film. Można się doszukiwać drugiego
        czy piątego dna, ale nie trzeba. Tych, którzy oceniają film jako hollywodzki
        shit, knot itp ja oceniam jako nadętych bubków. Jakież to miłe skrytykować coś,
        co się podoba wielu skoro samemu uważa się za alfę i omegę.
    • ewwwa5 Re: Kontrolerzy 23.03.05, 23:48
      Dla mnie strasznie pretensjonalny, zwłaszcza nachalne symbole, te wszystkie
      misie w niewinnej, oczyszczającej bieli uosabiające dobro i miłość, czy coś w
      tym stylu, te schody w strone światła. Nie wszyscy widzowie kochają "Małego
      Księcia" etc.Tfu, tfu
      • Gość: Marian Re: Kontrolerzy IP: *.chello.pl 24.03.05, 19:40
        Jak ktoś się chcę doszukać symboliki to wszędzie ją znajdzie. Zjeeef...
        • Gość: Aga Re: Kontrolerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:17
          "Ja miałam wrażenie, że skatowany Bulcsu umarł, a jego gonitwa za cieniem -
          mordercą i w koncu spotkanie z aniołem to metafora sądu ostatecznego. Udało mu
          się przeciwstawić temu, co złe i w nagrodę opuszcza mroczne tunele metra. Anioł
          go prowadzi."
          "Dla mnie też morderacą był spawacz."
          "ilu ludzi doszło do tego, że to Bulscu był mordercą?...."

I własnie to podoba mi się w tym filmie - każdy może rozumiec go jak chce. To
          jest właśnie super. Wątki nie są dopowiedziane do końca i każdy może ułożyć
          sobie w głowie swoją własną historię, własną interpretację. Dla niektórych
          mordercą będzie spawacz, dla niektórych Bulscu, dla jeszcze innych będzie to
          jeszcze inna osoba... Według jednych Bulcsu umarł, według innych nie... Dobry
          film. Każdy rozumie go po swojemu i to mi się właśnie podoba. :)
    • Gość: Ro Pretensjonalny banał IP: *.chello.pl 24.01.06, 09:54
      Od lat nie widziałem równie przereklamowanego filmiku. Tanie, pretensjonalne
      chwyty, które mogą robić wrażenie na przeegzaltowanych 14-latkach szukających
      wrażeń (rozmowa o przyżądzaniu świńskich nóżek nad zmasakrowanymi zwłokami...).
      I w tym tonie - cała reszta. Prymitywne, tanie efekciarstwo, a pod spodem
      pustka. Taka szkoda. Pomysł na film - świetny, scenariusz i realizacja - lepiej
      zamilczę.
      • Gość: Wrecekrzepki Re: Pretensjonalny banał IP: 195.136.112.* 24.01.06, 10:20
        Fajny film. Troche slabszy od Wajdy czy Felliniego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka