Dodaj do ulubionych

Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-)

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 23:14
ludzie zapowiada sie zajebisty film. czy wy widzieliscie zwiastun
Superprodukcji? albo ten dlugi kilkuminutowy material na filmwebie? ej to
jest Machulski pierwsza klasa! pachnie to bardzo dobrze. to jest strasznie
odwazne! przeciez to jest polewanie z tego calego filmowego swiatka na
calego. najbardziej przekonuje mnie rowniez to, ze Machulski smieje sie
rowniez z siebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Meg Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 23:45
      A nie uważasz, że Machulski skończył się parę filmów temu? Spróbuj obejrzeć
      sobie Vabanki, Seksmisję i Kilerów film po filmie. Dwa ostatnie (Kil 1. 2)
      wypadają nędznie, prawda? Obawiam się, że film otrze się o chałturę i
      bylejakość, co nie przeszkodzi tłumnie okupować kina (czego polskim twórcom
      życzę). Mnie szkoda 20 zł na film w stylu serialu Jerzego Gruzy, poczekam jak
      będzie TV ..
      • Gość: sosnow ej no wiec jest wlasnie odwrotnie... IP: *.ipartners.pl / 217.153.68.* 29.01.03, 16:07
        wlasnie mam wrazenie, ze ten film jest inny od kilerow i pieniedzy...
        widzialem material 6 minutowy na filmwebie i sorry ale to jest bardzo dobrej
        jakosci. tam jest duzo zakamuflowanych zartow. dla mnie bomba.
      • Gość: Ola Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 23:13
        Smieszny jest zawsze Rewinski. Mam nadzieje, ze zagra jak w Kilerach. Na kogo
        jak na kogo ale na producenta filmowego sie nadaje.
    • Gość: Ika Zajebiste!!! IP: *.ipartners.pl / 217.153.68.* 29.01.03, 18:59
      Bardzo smieszne sa te fragmenty. Też mi sie wydaje, że to śmieszny film będzie
      i na poziomie.
      • Gość: Megi Re: Zajebiste!!! IP: 217.153.68.* 30.01.03, 17:55
        Rezyserow nalezy osadzac po tym jaki film zrobili ostatnio, a nie jakie byly
        ostatnnie. To roznica. Zaden z rezyserow, nawet tych najwybitniejszych (patrz
        chociazby Altman) nie jest równy. A zwiastun faktycznie dobry. Ciekawe czy nasi
        recenzenci i swiatek filmowy okaza poczucie humoru:)
        • Gość: julek www.superprodukcja.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 23:58
          Zobaczcie sobie sajt www.superprodukcja.pl tam jest fajny konknurs. Można
          wygrac kino domowe i sporo plyt DVD. Szukaja ludzi do pisania scenariusza.
          Każdy może zaproponowac dalsza czesc historii.
          Aaa i można sobie sciagnac ten dlugi zwiastun.

wlasnie. ciekawe jak sie zachowaja krytycy filmowi :))))))))))))) mam nadzieje,
          ze maja poczucie chumoru
    • Gość: julek :))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 23:59
      Chyba cos się rusza wreszcie w polskim kinie. Tak przynajmniej wyglada: Dzien
      Swira, Edi i teraz Superprodukcja.
    • Gość: sosnow Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: *.ipartners.pl / 217.153.68.* 31.01.03, 14:01
      stonka superprodukcji jest bardzo fajna
    • pappi Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) 31.01.03, 15:52
      zgadzam sie zwiastunik ok moze w koncu cos sie w tym naszym kinie ruszylo i
      moze machul wraca do formy. Stronka rzeczywiscie gitesik ciekawe tylko czy z
      tym konkursem to jakas sciemka czy faktycznie coz mozna wygrac. nic tak czy
      smak pozostaje czekac na film
    • Gość: Kasia widzialam. film jest super :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 22:57
      Widziałem film na specjalnym pokazie przedpremierowym i jestem pod głębokim
      wrażeniem chyba przede wszystkim odwagi na jaką zdobył się Juliusz Machulski
      nabijając się ze środowiska polskich filmowców. Bardzo poważnie obrywa Andrzej
      Wajda, autorzy ekranizacji lektur, telewizja publiczna, młodzi reżyserzy i
      filmy artystyczne, Jan Machulski i... sam Juliusz.

W „Superprodukcji” cały interes filmowy to jeden wielki skok na kasę widzów.
      Machulski również śmieje się z siebie i to pełną gębą. W filmie pod ciosami
      baseballa pęka telewizor, w którym leci „Kiler”. Sam siebie nazywa pierwszym
      komercjuszem polskiego kina itd.

Film jest opowiadany lekko, bez wysiłku. Żart przechodzi w żart. Dowcipy są na
      wszystkich poziomach przyswajalności. Niektóre bardzo zakamuflowane i czytelne
      tylko dla ludzi z branży. Podsumowując, film jest śmieszny, inteligentny i
      prawdziwy.
    • Gość: blaszka RYWIN?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 22:59
      Halo powiedzcie mi jak się ma ten film do Rywina i calej afery. Jaki jest adres
      strony filmu???
      • Gość: Megi Re: RYWIN?? IP: 217.153.68.* 06.02.03, 14:36
        Sadze ze jesli ma sie tu cos do Rywina to niezamierzenie, film zostal zrobiony
        jakis czas temu, kiedy tej sprawy jeszcze nie bylo, a premiera pewnie tez
        planowana jest na luty od dawna. To chyba tylko zbieg okolicznosc.
        A adres strony, to pewnie www.superprodukcja.pl
        Albo trzeba szukac przez dystrybutora.
    • Gość: Inka Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 06.02.03, 16:03
      Taak... Masowo ogladacie takie filmy, a jak potem pokaże się "Edi" to padacie
      na kolana, bo taki "oryginalny". A "Edi" był całkiem prtzeciętny na tle wielu
      podobnych mu w stylu filmów. Ale skąd moze wiedziec o tym ktoś, dla kogo nowy
      film Machulskiego jest zaj....
      • Gość: Miks Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: 217.153.68.* 06.02.03, 18:00
        Inka, a o co Ci chodzi?
    • Gość: Stachciach widzialem!!! :) IP: 217.153.68.* 07.02.03, 14:30
      FILM JEST BARDZO ODWAŻNY. NIE SPODZIEWAŁEM SIĘ AŻ TAKIEGO ZGŁĘBIENIA TEMATU :)
      HE HE. BARDZO DOWCIPNY I INTELIGENTNY. MOŻE TEN WĄTEK GANGSTERSKI TROCHĘ ZBYT
      TANDETNY. ALE MI SIĘ PODOBAŁO BARDZIEJ NIŻ KILLERY (KTÓRY ZRESZTĄ DOSTAJE
      BEJSBOLEM :)
    • Gość: pat :) IP: 217.153.68.* 12.02.03, 10:44
      licze na Juliusza!
    • Gość: pastesz SUPER IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 22:59
      Bardzo mi sie ten film spodobal. Swietnie, ze wreszcie ktos w Polsce wpadl na
      pomysl filmu o srodowisku filmowcow. Tak duzo sie w nim dzieje. Konflikt
      mlodych i starych, afery z superprodukcjami, brak pieniedzy na produkcje...
      itp. Machulski zrobil film wg starej dobrej zasady - opowiadaj to co znasz
      najlepiej. I rzeczywiscie Machulski zna branze jak chyba nikt inny i potrafi
      sportretowac ja niezwykle ironicznie i sprawnie. Wlasciwie kazda scena posiada
      potezny ladunek komiczny. Moze nie wszystkie dowcipy beda dostepne dla
      przecietnej publicznosci. W kazdym razie film jest swietny i ciesze sie, ze po
      nieudanych Pieniadzach.. wreszcie Machulskiemu wyszlo.
    • Gość: olka Zwiastun OK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 23:04
      zwiastun jest okej
      • Gość: bolek Re: Zwiastun OK IP: 217.153.68.* 21.02.03, 16:58
        Ola zwiastun jest w porzo.
    • Gość: jerz BAginski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 00:31
      Sluchalem dzisiaj wywiadu z Machulskim w radiu Zet i chyba bedzie to dobra
      komedia. przynajmniej tak mowi rezyser :) ale powaznie to chyba bedzie
      smiesznie. czy ktos wie o co chodzi z tym Tomkiem Baginskim (od Katedry) i
      efektami specajlnymi w Superprodukcji?
      • Gość: Moniq Re: BAginski IP: 217.153.68.* 24.02.03, 11:45
        Z tego co czytalam w prasie, baginski pracowal nad efektami specjalnymi w
        filmie i zrealizowal tam kilka wlasnych pomyslow. rzekomo w filmi sa jakies
        super fajne efekty specjalne, bo tworcy pozazdroscili Amelii, Przekretowi, etc.
        Pojdziemy, zobaczymy, przekonamy sie. Moze faktycznie wreszcie bedzie to jakis
        polski film na swiatowym poziomie.
    • Gość: smakosz zajebisty... IP: 217.153.68.* 24.02.03, 17:14
      widzialem film na pokazie przedpremierowym. pierwsza rzecz jaka chce
      powiedziec, ze zaskoczylo mnie z jaka odwga rezyser pojechal po tzw srodowisku.
      w prost dostaje sie Wajdzie i autorom innych superprodukcji. Machulski kpi z
      przewalu finansowego przy produkcji Quo Vadis. dalej oskarza o lapowkarstwo TV
      publiczna (he he he), dalej dostaje sie gwiazdom tzw mlodym filmowcom
      • Gość: Bączek Re: zajebisty... IP: 217.153.68.* 24.02.03, 18:19
        Słuchcajcie, a czy mozna ten film obejrzec na jakichs przedpremierach? Bo nie
        moge sie doczekac... widzialam zwiastun i zopowiada sie dobra zabawa, a
        ostatnio jakos nic dobrego i polskiego w kinach nie bylo...
    • Gość: dzik Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: *.acn.waw.pl 25.02.03, 19:31
      Ja bym powiedzial ze zobaczymy jakie beda wszystkie gagi i fabula. Ale pod
      wzgledem wykonania film stoi rzeczywiscie na wysokiem poziomie. Taka mam manie
      i zawsze ocenial czy np. na zachodzie mielibysmy sie czego wstydzic pod
      wzgledem raczej technicznym. Z zwiastuna wychodzi mi ze akurat tego filmu
      NIE :)
      • Gość: saki Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) IP: 213.158.197.* 26.02.03, 09:01
        a ten watek sponsoruje literka Julka Machulskiego ? :)
        bo sos mi tak sie widzi. Zwiastun jest przecietny kilka nierownych gagow
        jaki film bedzie jest sprawa otwarta, a znajac pana Machulskiego wszystko jest
        mozliwe wlacznie z superklapa superprodukcji
    • sosnow Re: Superprodukcja Machulskiego - zwiastun :-) 04.03.03, 21:28
      ha ha ha

to jakas mania przesladowcza ha ha ha ha

ja nie jestem machulski i zalozylem ten watek bo mi sie spodobal zwiastun i
      lubie Machulskiego ale to nie jest moj wojek przysiegam. film tez mi sie
      podobal chociaz mnie nie powalil.

iou
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka