Dodaj do ulubionych

Premiery stycznia 2007 - co wybieracie?

IP: *.aster.pl 17.12.06, 00:46
Których styczniowych premier najbardziej wyczekujecie? Które z pewnością
obejrzycie? Ja gdybym miał wybrać 3 najbardziej oczekiwane przeze mnie filmy
to byłyby to:
1) Pachnidło (imho świetna książka!)

2) Apocalypto (po prostu Mel G i świetne trailery) - film wchodzi 29.12 ale
traktuję go jak styczniową premierę

3) chyba Życie na podsłuchu, mnóstwo nagród i świetne recenzje

ewentualnie na 3) lub tuż za nim mogłyby być: Źródło (lubię Aronofsky;ego ale
te zwiastuny i streszczenia Źródła na razie do mnie nie przemawiają za
mocno), Prestiż (Nolan nie nie schodzi poniżej pewnego porządnego poziomu) i
Deja Vu (ciekawy pomysł, ale nic nie wiem więcej o tym filmie), no i może
może Piła III, choć ten kotlet podgrzany po raz 3 może być już niestrawny mam
taką obawę, jeszcze dwójka uchodziła, ale co teraz wymyślą?

jestem ciekaw waszych typów, piszcie pliz, z chęcia je poznam, może coś z
nich, czego nie znam mnie zaintryguje!
Obserwuj wątek
    • motylla_nogga Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 17.12.06, 09:10
      na pewno Apocalypto, Pachnidlo i Deja Vu
      mysle, ze Piła III tez bedzie spoko i ja lukne z checią
      • Gość: bert Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:22
        of corse piła 3
      • Gość: jazzaman Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.magma-net.pl 29.12.06, 23:46
        widziałem apocalypto - rzeźnia nr 0; i piłę 3 - dramat, totalny syf

• Gość: zdzisław Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.chello.pl 02.01.07, 20:56
        Dla mnie numerem jeden będzie Pachnidło i dalej Życie na podsłuchu. Książkę
        Pachnidło czytałem- rewelacja. Znalazłem też stronę filmu www.pachnidlo.wp.pl i
        czekam na film z niecierpliwością- to co tam przeczytałem jeszcze bardziej
        rozgrzało moją ciekawość. Słyszałem od znajomych, ze czuć zapach na ekranie-
        nie mogę się doczekać. A Wy już gdzieś widzieliście ten film? Jeśli tak, to
        czekam na informacje.
        • Gość: ania Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: 80.241.133.* 03.01.07, 15:43
          ja widziałam :) film rzeczywiście jest dobry. ale ksiazka dostarczyla mi wiecej
          emocji - czytalam 3 razy, moze dlatego porownanie wypadlo lepiej na rzecz
          lektury.
    • kubissimo Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 17.12.06, 11:28
      na pewno Pachnidlo i Zycie na podsluchu.
      Apocalypto pewnie tez, bo trailery faktycznie sa niezle
      do tego Romance & Cigarettes, Little Miss Sunshine, byc moze jeszcze sie
      zalapie na The Holiday (Kate Winslet i wszystko jasne), a w lutym Little
      Children (Kate Winslet bis) :)
      • piterek_82 Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 17.12.06, 12:38
        Dorzuciłbym jeszcze "Marię Antoninę" i "Królowa".
        • kubissimo Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 17.12.06, 15:18
          no nie wiem, co do Marii Atoniny to jestem sceptyczny, glownie za sprawa
          rezyserki, ktora do mnie kompletnie nie trafia. a sam film tez mial kiepskie
          recenzje, wiec jakos mnie to nie kreci
          co innego Krolowa z boska Helen Mirren. Nie wiedzialem ze u nas bedzie w
          styczniu :)))
          • Gość: niedzielny Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.aster.pl 17.12.06, 23:16
            a mi się akurat Między słowami podobało, reżyserka ma u mnie plusa, że odkopała
            wielkiego Billa Murraya w wielkim stylu, recezji Marii Antoniny jeszcze nie
            znam, ale dam jej kredyt zaufania i się wybiorę, reszta Twojej listy też mi się
            podoba, z wyjątkiem filmów z Kate W, której jakoś nie lubię, a na pewno zobaczę
            Apocalypto, Pachnidło, Życie na podsłuchu i może Romance & Cigarettes
          • Gość: ania Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: 80.241.133.* 03.01.07, 15:45
            widzialam juz marie antonine. slodka, cukierkowa wręcz. raczej jako relaks po
            kąpieli z pianką niż źródlo wiedzy historycznej i socjologicznej.
    • Gość: dzida001 Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 21:44
      nie wiem kiedy bedą grać ale - SHRECK 3:)
    • klee Prawie styczniowa :-) 17.12.06, 22:09
      wielka.cisza.filmweb.pl/
      • Gość: crack Re: Prawie styczniowa :-) IP: *.ztpnet.pl 17.12.06, 23:48
        Jeśly idzie o mnie to za bardzo nie wiem co tam będzie już w styczniu, ale na
        bank Darren ze ŹRÓDŁEM. Widziałem kolesia, który na Warszawskim Fest wyszedł ze
        ŹRÓDŁA. Powtarzał w kółu, że muszę to zobaczyć. Był nieobecny przez kolejne
        minuty. Połsłówka i wciąż mina w zastanowieniu sie nad światem:) Po iluś tam
        minutach rozmowa pozostałych ludzi przeszła na inne tory a koleś-widz ŹRÓDŁA
        wciąż powtarzał, że muszę to zobaczyć. A ponieważ z jego zdaniem liczę się
        bardziej niż ze Szczerbą, Flisem, Mossakowskim, Chacimskim (choć tego akurat
        lubię) to jest to dla mnie NAJBARDZIEJ OCZEKIWANA PREMIERA.

Ofkors DEJA VU. Za tytuł i mam nadzieję temat DEJAVU w samym filmie, narracji
        bla bla bla:) No i rzecz jasna (dla mnie) TONI SKOT mnie przyciąga i jego
        PRAWDZIWY ROMANS.

Nie widziałem nigdy filmów ALDOMOVARA - warto?

NA PODSŁUCHU wygrał na Warszawskim Fest a liczę się z widownią tego festiwalu
        więc i tego filmu oczekuję.

W dalszej perspektywie czasowej to czekam na INDIANE DŻONS 4, na nowy film
        MAJKELA MANA cokolwiek to będzie. GIBSONA też obejrzę na bank:) Nie widziałem
        PIŁY a mam na DVD - warto dziś włączyć ten film? Czuję, że może być petarda.
        Czekam też na ROCKY 6 i na TERMINATORA 4, na SZKLANĄ PUŁAPKĘ 4, i z czwórek to
        jeszcze na RAMBO 4 ;)

I czekam na nowy STAR TREK, kinowe wersje na kolana mnie nigdy nie powalały,
        ale za nowy film z tej serii zabiera się koleś od LOSTÓW i ma to być prikłel.
        Mają we mnie widza bo LOST to moje numero uno w serialach USA.

Pozdrówka Smakówka Pacyfka :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • klee Star Trek to może i w styczniu, ale 2008. :-] 18.12.06, 00:21

• wampuka Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 18.12.06, 00:45
      O, "Królowa", koniecznie, bezwzględnie, absolutnie! Plakat wspaniały,
      ekonomiczny i intrygujący :)
      "Maria Antoniana" za plakat ma już u mnie sporego minusa. A S. Coppola i
      jej "Między słowami" - nie mogę tego oglądać. Czy kostium historyczny pomoże
      narracji?
      I "Apocaliptico", rzecz jasna.
      Chyba nie jestem szczególnie oryginalny ;)
      • kubissimo Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 18.12.06, 00:52
        hesus, wreszcie ktos przemowil ludzkim glosem na temat "Miedzy slowami" :D
        • Gość: kino Tęcza Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.aster.pl 19.12.06, 10:12
          może to dlatego, że wigilia coraz bliżej? ;) :P
          a tak na poważnie, to ja nie rozumiem, dlaczego tak nie lubicie tego filmu,
          może nie jest to takie arcydzieło, jak o nim piszą, ale to zupełnie sympatyczny
          film, z fajnie zblazowanym Murrayem, którego uwielbiam za SNL i Dzień świstaka,
          do tego fajna muza, niezłe zdjęcia, i spokojna, cziloutowa (co za słowo :) )
          narracja,
          wasze propozycje na styczeń pokrywają się w zasadzie z moimi, ale ja na pewno
          obejrzę Marię Antoninę prędzej niż Królową, zupełnie nie kręci mnie dialog
          Tonyego Blaira z Królową, to mi trąci klimatami gadających głów rodem z BBC i
          polityczną gadką, nie dziękuję (choć Mirren wielką aktorką jest, to jednak może
          kiedyś na dvd ale nie teraz),
          a dalej w temacie: Apocalypto, Pachnidło i Życie na podsłuchu oraz Prestiż na
          pewno w kinach!
          • Gość: ja Jasne niebieskie okna IP: 217.198.33.* 19.12.06, 12:13
            Czytałam książkę.
            Byłam kiedyś na filmie "Plac Zbawiciela".
            Wniosek: ten będę omijać szerokim łukiem.
            • Gość: ryszard_pazur Re: Jasne niebieskie okna IP: *.retsat1.com.pl 24.12.06, 00:26
              eeee,ja nie zakumałem Cię ja :)
              który film będziesz omijać łukiem?
              Plac Zbawiciela widziałem, historia wstrząsająca ale film słaby (poza grą
              aktorską) taki jakiś interwencyjno-reportażowy a nie filmowy wg mnie,
              a jeślipremiery stycznia to Pachnidło widzialem i mozna polecic, a na pewno
              zobaczę Piłe i Apocalypto
          • wampuka Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 25.12.06, 01:04
            Czilałt to jedyna zaeta tej narracji. Dęty film o niczym z udawanym drugim
            dnem. Miało być zderzenie kultur, pochylenie się nad tym, co wspólne, nazwanie
            tego, co nie nasze. A tu - nic z tego Szkoda No i ten motyw: nie-wiadomo-co-tam-
            padają-za-słowa-na-końcu-fimu. Poraaażka, nie przekładał się pomysł na żaden
            efekt artystyczny
            • Gość: Murray fan Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.retsat1.com.pl 25.12.06, 20:39
              myślę że obejrzałe(a)ś (sry ale nie zdefiniowałem Twojej płci) ten film po
              przeczytaniu jakichś (moim zdaniem dziwnie przesadnych) artykułów prasowych
              które wychwalały ten film pod niebiosa (nie wiem może ze względu na postać ojca
              reżyserki) i narobiłe(a)ś sobie dużych oczekiwań, bo ja przed jego obejrzeniem
              nie spodziewałem się nie wiadomo jakiego arcydzieła, z niewiadomo iloma dnami i
              problemami, i to co zobaczyłem spodobało mi się, spokojna i luźna impresja z
              wielkim Murrayem, a swoją ciekawy jestem kto pisał o tym zderzaniu kultur i
              pochylaniu się, możesz przypomnieć?
              • wampuka Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 26.12.06, 01:55
                Gdy piszę pod stałym nickiem a Ty odpowiadasz, to pod okienkiem odpowiedzi
                pojawia się cytat - mój tekst, i stoi tam nad nim: "wampuka napisał". Mężczyzna
                Poszedłem w dzień premiery, bez backgroundu prasowego. Staram się zresztą prasą
                nie kierować. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz obejrzałem film w kinie pod
                wpływem recenzji w gazecie.
                Takie wnioski wysnułem ze szczątkowych już informacji: jak przyjeżdża
                mieszkaniec USA do Japonii, to w nie-komedii zderzenie kultur wydaje się
                nieodwołalne. I Amerykanów i Europejczyków ta kultura fascynuje tak bardzo, że
                bez zderzenia ani rusz... Oczekiwania miałem na poziomie Bila Murraya. I
                niekoniecznie zostały zaspokojone Pamiętam wrażenie nieznośnej nudy i próy
                ukrycia jej pod płaszczykiem "samotności-w-nieprzyjaznym-obcym-i-ogromnym-
                mieście". Moim zdaniem to zwyczajnie nieudany film.
        • wampuka Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 25.12.06, 01:01
          Ojej, ktoś jeszcze nie lubi tego badziewia? Myślałem, że jestem sam w całej
          Polsce, albo co najmniej w całym Krakowie ;)
        • Gość: Gośka/Pomorze Co macie do "Między słowami"....? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:05
          Proszę o argumenty tych, którym się film nie podobał.
    • Gość: HYDRO Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.zax.pl 20.12.06, 14:51
      1.Prestiż
      2.Deja vu
      3.Żródło
      4.Pachnidło
    • Gość: autor Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: 217.153.84.* 20.12.06, 16:30
      A "Flags of our fathers" kiedy dają?
      • Gość: HYDRO Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.zax.pl 21.12.06, 15:16
        U nas niestety dopiero pod koniec lutego ;(
        • Gość: ryszarda_ślad Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.retsat1.com.pl 24.12.06, 00:27
          a co to za film jest? bo mi sie nie chce w wyszukiwarke wpisac :)
          • Gość: Amarine Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.chello.pl 24.12.06, 13:57
            Na pewno "Źródło" ("The Fountain") Aronofsky'ego (tylko nie pomylić z innym
            filmem o tym samym tytule!)... Już od długiego czasu odliczam dni do tego filmu...

"Prestiż" Nolana. Ten film nie może być zły... Cieszę się, że zobaczę Hugh
            Jackmana, Christiana Bale'a i Michaela Caine'a w jednym filmie (z resztą ten
            pierwszy jest i w "Źródle"...) ^_^

NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ 5 stycznia....
          • Gość: autor Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 16:32
            dramat wojenny Eastwooda o Iwo Jimie
            • redcandle Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 25.12.06, 00:02
              Ja osobiście nie mogę się doczekać "Prestiżu". Czytałam wiele dobrych opinii na
              ten temat, reżyser jest dobrzy, główni aktorzy też bardzo dobrzy. A trailer mnie
              po prostu powalił ;-) Myślę, że zapowiada się na bardzo przyzwoity film...

Myślę również o "Pachnidle" i "Źródle". Ten drugi film wzbudza tak skrajne
              opinie w internecie, że muszę koniecznie wyrobić sobie sama zdanie idąc na ten
              film... No i wszystkie klipy, które zobaczyłam są dla mnie po prostu BOSKIE...
              Jeśli ktoś chce - daję link, coś pięknego...

www.iesb.net/index.php?option=com_content&task=view&id=650&Itemid=99
              a tu "Prestiż":
              www.apple.com/trailers/touchstone/theprestige/
              Wesołych Świąt życzę - wszystkim kinomaniakom i nie tylko :)))
              • buntownik.z.wyboru Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? 03.01.07, 11:32
                redcandle:
                > Ja osobiście nie mogę się doczekać "Prestiżu".
                > Czytałam wiele dobrych opinii na ten temat, reżyser jest dobrzy, główni
                > aktorzy też bardzo dobrzy.

I książka jest dobra ;) Też czekam na "Prestiż". Głównie przez powieść.
                Przeczytana została jednym tchem rok temu i rozczarowałby mnie wielce fakt,
                gdy film okaże się inny niż wyobrażenia o nim :P
    • candycandy Re: Premiery stycznia 2007 28.12.06, 00:57
      z premier stycznia:
      na pewno tak - Pachnidlo, Mala Miss, Zycie na podsluchu, Krolowa
      moze - Prestiz, Rozstania i powroty (ech, ta slobosc do Jude'a Law;), Krwawy
      diament
      na pewno nie - Dlaczego nie, Poludnie-polnoc

luty - oczywiscie pelnia sezonu komedii romantycznych, thrillerow
      romantycznych, horrorow romantycznych i innych filmow dla 16latkow;PPP
      wiec na pewno nie wybiore sie na - Mesko-damska rzecz, Uklad idealny, Milosc.
      Nie przeszkadzac, Pracownik miesiaca, Music & Lyrics
      w sumie to istnieje powazne zagrozenie, ze nawet szumnie zapowiadany Swiadek
      koronny z nowym Linda czyli Malaszynskim okaze sie tez filmem ganstersko-
      romantycznym;PPP cytat reklamowy: "Gangster, który pogrążył mafię. Dziennikarz,
      który nosi w sobie tajemnicę. Kobiety, które mogą ocalić ich obu."
      nie wybiore sie takze na 3cia czesc Milczenia owiec czyli Hannibala: po 2giej
      stronie maski. powod - juz 2ga czesc okazala sie slabsza od 1szej ale film
      ratowali jeszcze aktorzy Hopkins, Moore, Giannini, Neri, Oldman, w 3ce nikt z
      nich nie gra, skonczy sie pewnie na 'epatowaniu' publicznosci seksem
      i 'rodzinnym' kanibalizmem ale to mnie nie zacheca;PPP wole juz obejrzec
      Czerwonego smoka choc bez Hopkins'a ale te starsza wersje z 1986 bez Nortona i
      Fiennesa.
      pozostaje wiec na przekor walentynkowemu szalowi udac sie na Bezmiar
      sprawiedlowosci - polski dramat sadowy - takiego gatunku dawno nie podjal nikt
      z naszych rodzimych tworcow!;) albo na Strajk - kooperacje polsko-niemiecka.

w marcu ma byc kinowa premeria Testosteronu - mam obawy, ze to, co na
      teatralnej scenie wypada zywo, smiesznie i interesujaco w konwencji filmowej
      nie sprawdzi sie tak dobrze;( na wszelki wypadek zalecam przed wyprawa do kina
      wyprawe do montownii na konopnickiej;)
    • Gość: krystian Premiery stycznia 2007 - Pachnidło numer 1! IP: *.chello.pl 02.01.07, 21:03
      Czekam z niecierpliwością na Pachnidło. Premiera juz 12 stycznia, super opinie
      z Europy, moi znajomi z Niemic zachwyceni, ciekawe czy polski widz doceni
      kunszt i specyfikę tego filmu. W książce czuć zapach, mam nadzieję, ze z
      ekranów też będzie się wydobywał. Polecam stronę www.pachnidlo.wp.pl
    • il_siciliano Życie na podsłuchu 03.01.07, 15:38

> 3) chyba Życie na podsłuchu, mnóstwo nagród i świetne recenzje

Rewelacyjny film, polecam!

IS
    • Gość: tmkj Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: 212.160.172.* 03.01.07, 16:04
      Pachnidło poprostu rewelacja, już go widziałem na dużym ekranie. Rękoma i
      nogami głosuję za!
      Maria Antonina - strasznie nie dopowiedziany jak na film opowiadający historie
      to za mało pokazali. Nie obejrze go drugi raz :)
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.aster.pl 04.01.07, 01:29
      no dobra widziałem już Apocalypto, i niestety ocena tylko: bardzo takie sobie,
      niby widowiskowe, niby zdarzają się sceny robiące b. dobre wrażenie, niby na
      pewno Gibson kino czuje, nie jest niedouczonym amatorem, który coś tam próbuje
      na siłę, po swojemu, całość się kupy trzyma, ale po obejrzeniu mam spory
      niedosyt, przez większość filmu brakowało mi prawdziwej, chwytającej za, za
      przeproszeniem jaja, dramaturgii (po tych trailerach aż się o to prosiło), a
      historia ot po prostu się rozlała i rozlazła po kościach, czekam teraz na:
      Pachnidełko i Życie na podsłuchu, jak obejrzę postaram się dać znać
      • Gość: don matteo Pachnidlo lepsze od Apocalypto IP: *.chello.pl 04.01.07, 21:01
        widziaklem juz i Apocalypto i Pachnidlo przed obejrzeniem sadzac po np
        zwiastunach bylem przekonany ze Apocalypto bedzie lepsze, ale moim zdaniem bylo
        odwrotnie, oba filmy dobre i widowiskowe, Apocalypto bardziej krwawe i
        dynamiczen ale zdecydowanie bardziej wciagnela mnie akcja Pachnidla POlecam!!!
    • spokobob Pachnidlo i Zrodlo~! 04.01.07, 21:12
      widzialen juz apocalypto, ok
      na pewno obejrze PAchnidlo i Zrodlo Aronofskyego i Pile 3
      moze tez Prestiz i Deja Vu nie mylic z Machulskiego :)
    • Gość: maldito Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.07, 11:33
      polecam nowe Linde (Jasne blekitne okna)
      kawal dobrego kina, bez takie zadecia jak Plac zbawiciela, bez
      proby "otwierania" oczu na sile i moralizatorstwa.
      swietny przez 90% filmu, i jakies tam drobne obsuwy, ale ogole bardzo dobry film

apocalipto - zawod. to nie tak mialo byc. widowisko, ale ZENUJACE

pachnidlo - film zbiera fatalne opinie w europie i stanach. no ciekaw jestem
      bardzo

krolowa - to bedzie czarny kon. widzialem film w krakowie na forum wokol kina.
      inteligentny, dowcipny gdzies tam w tle. swietna, swietna hellen mirren, klimat
      anglii. polecam!

zycie na podsluchu - swietne, swietne. moze troche za bardzo historia sie klei
      i wszystko tak gladko przechodzi, ale naprawde ani przez moment nie przestaje
      sie wierzyc w te historie. wciaga za uszy!!

grbavica - nie udalo mi sie trafic na festwalu w wawie, ale mysle to ze to moze
      dobry portret kobiety na balkanach. czekam
      • Gość: bernard Re: Premiery stycznia 2007 - co wybieracie? IP: *.aster.pl 09.01.07, 15:06
        mowisz ze pachnidlo zbiera fatalne opinie w europie? no nie wiem, ja za bardzo
        o takich nie slyszalem, raczej chwala ten film, wez no mnie nie strasz, bo chce
        to zobaczyc :)

apocalypto juz widzialem i niestety mimo ze warsztatowo to kawal swietnego
        kina, to jestem troche rozczarowany, taka jakas ta historia marna i naiwna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka