Dodaj do ulubionych

25th Hour i Spike Lee

IP: *.SNVACAID.covad.net 06.04.03, 20:17
Czy pokazywano w Polsce lub w ogóle omawino film Spike'a Lee 25th Hour (25 godzina)? Fantastyczne kino,
inteligentne, zabawne, poetyckie i kompletnie niezależne .Najlepszy portret miasta (Nowego Jorku) jaki nakręcono,
dwie sceny genialne, powinny wesć do historii kina. Aktorzy swietni, chociaż niei wielkie gwiazdy (może własnie
dlatego) Nie został nominowany do Oskara, ale zdaniem wielu osób to był najlepszy film amerykański zeszłego
roku, tu w San Francisco długo szedł kompletami. Kiedy mieszkałam w Polsce nigdy nie słyszałam o tym
reżyserze. Czy pokazywał go może Warszawski Festiwal Filmowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: 25th Hour i Spike Lee IP: *.BMJ.net.pl 07.04.03, 02:36
      Gość portalu: konstanze napisał(a):

> Czy pokazywano w Polsce lub w ogóle omawino film Spike'a Lee 25th Hour (25
      godz
      > ina)? Fantastyczne kino,
      > inteligentne, zabawne, poetyckie i kompletnie niezależne .Najlepszy portret
      mia
      > sta (Nowego Jorku) jaki nakręcono,
      > dwie sceny genialne, powinny wesć do historii kina. Aktorzy swietni, chociaż
      ni
      > ei wielkie gwiazdy (może własnie
      > dlatego) Nie został nominowany do Oskara, ale zdaniem wielu osób to był
      najlep
      > szy film amerykański zeszłego
      > roku, tu w San Francisco długo szedł kompletami. Kiedy mieszkałam w Polsce
      nig
      > dy nie słyszałam o tym
      > reżyserze. Czy pokazywał go może Warszawski Festiwal Filmowy?

cieszę się, że mogę przeczytac tak dobrą opinię o tym filmie ponieważ czekam na
      niego od dawna

film Spike'a Lee 25th Hour będzie miał w Polsce premierę 25 kwietnia, ja już
      nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ten film, przede wszystkim ze względu na
      Edwarda Nortona i Spkie Lee oczywiście, a poza tym reszta obsady też jest
      ciekawa

niestety nie wiem czy pokazywał go Warszawski Festiwal Filmowy

Spike Lee jest u nas znanym reżyserem już od jakiegoś czasu

25ta.godzina.filmweb.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka