Gość: q Re: Film doskonały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 07:38 lody na patyku II Odpowiedz Link Zgłoś
amelia007 Re: Film doskonały 01.02.07, 08:23 Między słowami. Mogę go oglądać bez przerwy i mi się nie nudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabs Re: Film doskonały IP: *.eranet.pl 01.02.07, 08:22 Lśnienie, Idź i patrz, Łowca androidów, Lot nad kukułczym gniazdem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeKOT Carlito's Way w reż Briana de Palmy IP: *.itelligence.pl 01.02.07, 08:30 Carlito's Way w reż Briana de Palmy nie trzeba komentować. film prowadzony ręką mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artymena Film doskonały IP: *.cable.ubr01.azte.blueyonder.co.uk 01.02.07, 09:13 Adla mnie: 1.'Powrot'Andrieja Zwiagincewa 2.Requiem dla snu 3.Trainspotting 4.Miasto Boga Odpowiedz Link Zgłoś
exiled17 Re: Film doskonały 01.02.07, 09:15 Dla mnie zdecydowanie "Kompania Braci" (Band Of Brothers).Mogę oglądać w każdy weekend (trwa 10 godzin!)i reszta świata przestaje dla mnie istnieć. Tylko sąsiadom nie wiedzieć czemu nie podobają się sceny batalistyczne w systemie DTS... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka.szara Re: Film doskonały 01.02.07, 10:06 Popieram!!! Ja bym dodała jeszcze: "Polowanie na czerwony październik" "Powrót króla" "Tajemniczy ogród" "Jasminum" Gwiezdne wojny jako całość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMIDOREKK Re: Film doskonały IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 14:14 WILKI BĘŁĘKIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet potato Re: Film doskonały IP: 217.153.131.* 01.02.07, 14:22 Między słowami Święci z Bostonu Sześć stóp pod ziemią Stygmaty ... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Film doskonały 01.02.07, 09:16 Wiele jest filmów dobrych i świetnych, ale doskonały jest dla mnie jeden - "Informator" (The Insider) M.Manna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumka Re: Gulczas jak myślisz?? IP: 217.153.76.* 01.02.07, 11:10 Człowieku, gustu nie masz??? Chyba żartujesz??? jaki Gulczas? Tylko: Yyyyyrek, kosmiczna nominacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurgen4 Re: Film doskonały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:54 "Ostatni Mohikanin" z Danielem Day-Lewis, Miód z pasieki, cudowny film,a scena pod wodospadem, żona płacze w tym momencie - zawsze, REWELACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frau-schmidt Re: Film doskonały 01.02.07, 11:25 "wszystko gra" Woodiego Allena. Chociaz go nie lubie, to film doskonały, dopracowany, majsterszyk. Zawsze po filmie wylapuje niedociagniecia, a tu nie mialam do czego sie przyczepic - absolutnie! Odpowiedz Link Zgłoś
asanti Re: pierwszy MATRIX 01.02.07, 11:46 ja uwazam, ze absolutnie doskonalym filmem jest FIGHT CLUB - Podziemny krąg. To dzieło genialne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonanza Re: Film doskonały IP: 212.160.172.* 01.02.07, 10:49 Za nastrój, treść i oprawę: - Piknik pod wiszącą skałą. Za to samo, ale jakże inne realia: - Cienka czerwona linia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoooooooman Re: Film doskonały IP: *.aster.pl 01.02.07, 10:49 na skróty wielki błękit nienawiść (ten francuski :-)) fargo pluton podejrzani wszystkie terminatory i zabójcza broń (w sumie tez wszystkie części) comando i rambo (klasyka gatunku) 007 zgłoś się clerks requiem dla snu pulp fiction chłopcy z ferajny wesele łowca jeleni spaleni słońcem i wiele, wiele innych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter 1900: Człowiek legenda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:54 na Ale! kino ogladałem, "1900: Człowiek legenda" - robi wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ovoc Re: Film doskonały IP: *.mpec.tarnow.pl 01.02.07, 10:55 Pieskie popołudnie (Dog Day Afternoon) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promyczek Re: Film doskonały IP: *.bph.pl 01.02.07, 11:01 million dollar baby mystic river midnight in the garden of good and evil flags of our fathers Dla mnie - Eastwood doskonaly absolutnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy_zielone Re: Film doskonały IP: 195.187.106.* 01.02.07, 11:05 "Fanny i Aleksander" Bergmana ("ambitny", PIĘKNY, poruszający) i ostatnio widziany 'Sniadanie na Plutonie" ("ambitny" ale "rozrywka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Film doskonały IP: 217.153.76.* 01.02.07, 11:06 Dla mnie doskonałościami są: 1. Amadeusz ( brak mi skali zeby ocenić i nawet nie chce mi sie argumentować - to film genialny ) 2. American Beauty ( niezwykły klimat, każda scena jest istotna, nie ma zbednej, muzyka aż dreszcze przechodzą, obsada znakomita, film na szóstkę ) 3. Obcy - ósmy pasażer Nostromo ( też perełka, ciągłe napięcie, mało efektów specjalnych, a mimo to, a moze właśnie dlatego jest niesamowity ). Następne części to już gnioty. 4. Matrix - zaskakująca decyzja, ale oddaje głos za pomysł, realizację, za to że wciąga niesamowicie, zaskakuje, jest atrakcyjny wizualnie, nie jest typową strzelanką, z kina akcji mój zdecydowany ulubieniec, niestety Reaktywacja i Rewolucje to już wg mnie dolna półka. Z polskich filmów mam mnóstwo typów: wczesne produkcje Machulskiego, dawne polskie komedie, seriale, megaprodukcje na podstawie m.in. Sienkiewicza - czyste piękno i doskonała gra Aktorów najwyższej klasy. Ech, łza sie w oku kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bot Re: Film doskonały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:13 Zgadzam się z większością z setek wyżej wymienionych. Tylko dorzucę: "Francuski łącznik" - ostatnio obejrzałem znowu po latach, re-we-la-cja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Film doskonały IP: *.piaseczno.robbo.pl 01.02.07, 11:12 1.Lepiej być nie może 2.Seabiscuit 3.Życie jest piękne 4.Władca pierścieni 5.Skazani na Shawshank 6.Forrest Gump 7.Czekolada 8.Aviator, 9.Piękny umysł 10.Gladiator 11.Amadeusz 12.Kolory Raju 13.Dzieci niebios 14. Zapalcie czerwone latarnie 15.Tańcząc w ciemnościach- mnie strasznie przygnębił 16.Cztery wesela i pogrzeb 17.Patch Adams i jeszcze wiele innych. Polecam je. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka.szara Re: Film doskonały 01.02.07, 11:13 Chciałabym zaznaczyć jeszcze jedną rzecz. Znalazłam trzy filmy z Tomem Hanks'em: Forrest Gump, Philadelphia i Zielona mila. Czyżby aktor doskonały?;) Odpowiedz Link Zgłoś
irmka Re: Film doskonały 01.02.07, 11:23 "Jules i Jim" Francois Truffaut "Kobieta pod presją" Johna Cassavetesa "Wiek niewinnośći" Scorsese Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaszlykos Re: Film doskonały IP: 217.153.131.* 01.02.07, 11:22 Podwodne życie ze Stevem Zissou - spełnia wszystkie warunki i udowadnia, że wielki film może być lekko szaloną komedią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dasza4 Re: Film doskonały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:34 Ucieczka z kina wolność. Gajos za rolę cenzora powinien dostać Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwasz Re: Film doskonały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:39 Nie uwazam, zeby istnial film idealny. Najblizej idealu wg. mnie jest: ,,Powrót'' - Andrei Zvyagintsev - www.imdb.com/title/tt0376968/ - wymieniony na tym forum 1 raz, przez uzytkownika Artymena (pozdrawiam!) Nastepne to nie idealne, ale ulubione. ,,The Man with a Movie Camera'' - Dziga Vertov - www.imdb.com/title/tt0019760/ z muzyka The cinematic orchestra. Zaczelo sie od tego, ze wiele lat temu uslyszalem na radiu jazz Cinematic orchestra (www.cinematicorchestra.com/) i tak znalazlem ten film. Poza tym: Raz wymieniona ,,Nienawisc'' (La Haine) z Vincentem Casselem (www.imdb.com/title/tt0113247/) Poza tym super sa : ,,Kontrolerzy'' (z muzyka wegierskiego zespolu Neo - siuper) www.imdb.com/title/tt0373981/ ,,I Am Dina'' - Ksiega diny - www.imdb.com/title/tt0281924/ No i fight club jest super. Pozdrawiam wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gajar Re: Film doskonały 01.02.07, 12:26 moje typy (kolejność przypadkowa): Dwunastu gniewnych ludzi (muzyki nie pamiętam) Wymienione tu, a myślałam, że kompletnie zapomniane Charing Cross Road Amadeusz Skazani na Shawshank Forrest Gump Leon Zawodowiec Trzy Kolory Amelia Imię Róży Fargo Dom Gry Okruchy dnia Przeminęło z wiatrem (nie szkodzi, że plenery namalowane) Amores perros Ostatni cesarz Stowarzyszenie Umarłych Poetów Władca Pierścieni Dziewczyna z perłą Fanny i Aleksander I wiele wyżej wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Persjesus Re: Film doskonały IP: *.delta.furrynet.org 01.02.07, 12:51 "Zawieście czerwone latarnie" "Pani Zemsta" "Kontrolerzy" "Chinese Box" Odpowiedz Link Zgłoś
benelton Re: Film doskonały 01.02.07, 13:00 to ja moze zsumuje wg mnie najwiecej razy padlo -pulp fiction -niebieski pogdaniają: -leon zawodowiec -skazani na shawshank i cala masa innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem czegoChce Re: Film doskonały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:01 Godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurita Fortepian IP: 212.87.0.* 01.02.07, 13:40 FORTEPIAN FORTEPIAN FORTEPIAN!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: Film doskonały IP: *.if-pan.krakow.pl 01.02.07, 13:52 No cóz, a co powiecie na "Siódma pieczęć" Bergmana? Wg mnie to zdecydowanie "namber łan", ale to wszystko to raczej tylko kwestia gustu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Film doskonały IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.07, 13:59 ja polecam "Między słowami" świetny film Odpowiedz Link Zgłoś