Dodaj do ulubionych

My zero waste

20.01.12, 00:50
Making the world a cleaner place!
myzerowaste.com/

Obserwuj wątek
    • mrs.t Recycle - reuse - reduce 20.01.12, 00:53
      Kto poszpera,niech wrzuci co ciekawsze pomysly!
      Te strony nie na moje komorkowe surfowanie!

myzerowaste.com/category/recycle/
      myzerowaste.com/category/reduce/http://myzerowaste.com/category/reuse/
      • wiwi1 Re: Recycle - reuse - reduce 20.01.12, 15:29
        Ciekawe do poczytania, dobrze, ze weekend idzie to moze troche wiecej czasu bedzie:)
        Moje ostatnie dwa nabytki z jakich jestem dumna to rekawiczki do przygotowywania zywnosci, o ktorych az nowy watek stworzylam, bo mozna je sobie potem wrzucic je do resztek z jedzeniem i sie tam rozloza:) a drugi nabytek to dwa kwiatki spider plant zamowilam je online i mozna bylo sobie wybrac doniczki. Wybralam sobie bio pot, na ktorych pisze life cycle 3 do 5 lat, potem sie rozkladaja. nie wiem tylko w jaki sposob czy razem z kwiatkiem;)
        Wiec jakis tam przyczynek do zero waste mam, z tym, ze do tego zero to jednak dosyc mi daleko.
        Pozdrawiam:)
        • wiwi1 Re: Recycle - reuse - reduce 21.01.12, 17:06
          Ten pomysl podoba mi sie najbardziej:
          myzerowaste.com/2010/01/how-to-recycle-crisp-packets-bags-and-support-charity/
          MNie najbardziej denerwuja te wszystkie plastikowe opakowania w ktorych kupuje sie zywnosc. Wiem oczywiscie, ze jakos musi ona byc przechowywana do sprzedazy, ale na wielu plastkowych torebkach pisze, ze aktualnie nie da sie ich przetworzyc. Wiec co sie z nimi dzieje? Kupuje w Sainsbury suszone owoce i i orzechy i mam mnostwo takich torebeczek. Dodam, ze kupuje je w wersji organic wiec tymbardziej mogliby sie postarac o bardziej przyjazne rozwiazanie opakowan niz plastik, ktorego nie da sie przetworzyc. Tymbardziej, ze nowe rozwiazanie jest i niektorzy juz z tego korzystaja, PLA (plant based plastic), np Ecover uzywa takich opakowan czy BIO POTS czy takie opakowania:
          www.vegware.com/biodegradable-disposable-catalogue/cat_76.html
          A ja wyrzucam niestety mnostwo plastiku, bo takie opakowania jakie bym chciala nie sa szeroko dostepne.
          Pozdrawiam:)
          • miwah Re: Recycle - reuse - reduce 24.01.12, 23:58
            no wlasnie, u nas niby zaczeli recyklingowac plastik ale i tak zdecydowana wiekszosc nie nadaje sie do przerobu. To samo z kartonowymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka