Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie

• vesper_lynd Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.12.06, 00:52
      przesiadka z yasmin na harmonet - po ponad tygodniu na harmonecie mogę stwierdzić, że psychicznie jest super: nie mam ochoty się pociąć, płakać i uciec-jak-najdalej (jak po yasmin), no ale fizycznie nie jest słodko... momentalnie opuchłam (powrót zatrzymywania wody...), jelita stanęły w miejscu na kilka dni, no ale zobaczymy jak będzie dalej.
      pozdrawiam
    • piekny_zapach Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 12.12.06, 15:45
      przez 1,5 roku brałam Rigevidon. Dzisiaj postanowilam zmienic go na Harmonet,bo
      jest nowszej generacji i ma mniej hormonów. Nie wiem czego się spodziewać w
      związku z ta zmianą,mogę czuć się źle?
      • niemarozybezognia Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.12.06, 19:35
        Witam.
        Przeczytałam prawie cały watek Harmonet na forum. I nadal mam pare watpliwosci.
        Po pierwsze- poszłam do ginekologa i po zbadaniu i stwierdzeniu ze mam
        nadzerke uncertain i grzybice uncertain przepisał Harmonet i kazał przyjsc na cytologie.
        I tyle. Kurcze mam traume po tej wizycie i nie pojde juz do tego lekarza.
        Obecnie szukam nowego ginekologa. I nie wiem czy mam zacac brac ? Czy nie?
        Przeczytałam wszyztskie skutki uboczne i odechciało mi sie seksu....
    • nepenthe2 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.01.07, 12:28
      Hej, mam pytanie, wlasnie koncze pierwszy listek diany i zmieniam na harmonet,
      jednak zastanawiam sie jak je zaczac, pan gin powiedziala ze mam zaczac po
      7dniowej przerwie jednak chodzi mi o ta roznice poziomu hormonow, diane ma
      chyba wiecej wiec wg ulotki nie powinnam robic przerwy ???? kogo sluchac ?? i
      co wtedy z zabezpieczeniem ??? czy caly czas jest zachowane czy nie ?? juz sama
      nie wiem.. sad
      • vesper_lynd Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.07, 00:06
        Diane ma 0,035 mg estragonu, Harmonet 0,02 mg, czyli nie powinnaś robić przerwy, od razu zaczynasz opakowanie Harmonetu, bo ma mniejszą dawkę hormonu.
        • nepenthe2 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.01.07, 11:35
          wg ulotki tak powinno byc, ale gin powiedziala zebym wziela po 7dniowej
          przerwie, teraz juz za pozno na nie robienie przerwy, dlatego zastanawiam sie
          co to zmienia?? czy zabezpieczenie jest przerwane ??? pomozcie...
          • vesper_lynd Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 28.01.07, 22:54
            wiesz co, polecam www.antyforum.pl tam jest kilka wątków nawet co zrobić przy zmianie pigułek o różnych stężeniach hormonu. sama miałam podobny problem, także spytałam tam i dziewczyny dość jasno mi wyłuszczyły że ma nie być żadnej przerwy przy rozpoczynaniu pigułek o mniejszym stężeniu. jeśli przerwa była to się dodatkowo zabezpieczaj przez 2 tygodnie.
            • nepenthe2 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.01.07, 10:23
              dzieki,bylam na forum i poczytalam i jestem zagubiona juz w tym wszystkim,
              czemu gin powiedzila ze po 7 dniach i nie trzeba dodatkowych zabezpieczen...
              ciagle stresy sad
        • azjak Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.08.07, 13:09
          Estragon to przyprawa smile))
          Chyba chodzi Ci o estrogen smile
          Pozdrawiam!
    • amdziata Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.01.07, 07:20
      Biorę pierwsze opakowanie. Jestem na chyba 15 czy 14 tabletce. Mam krwawienia,
      pryszcze na czole, z rana nie moge nic zjeść-bo jest mi niedobrze, choć
      wcześniej tak nie miałam. Ale to nie jest najgorsze. Najbardziej przeszkadza mi
      to, że ciągle mam doła! Juz mnie to dobija, mam dość! Cały czas chce mi się
      płakać, jak już jednego dnia wieczorem jest dobrze, to i tak dzis wstałam rano
      i czuję ciągły smutek i to bez powodu. Wcześniej byłam szczęśliwa, dołowałam
      sie tylko przed okresem, a teraz mam doła bez przerwy! Nie podoba mi się to.
      Znacie lepszy sposób na bolesne miesiączki? Ja biorę tabletki tylko dlatego, bo
      mam bardzo bolesne miesiączki, ale chyba wole juz cierpiec bóle przeokropne
      przez 2 dni, niż ryczeć codziennie i dołować sie bez powodów sad
    • astepowska Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.01.07, 22:51
      Jak bralam harmonet mialam piekna gladka cere i lsniace wlosy. Jak tylko
      przestalam pojawil sie tradzik, wlosy jakies takie oklaple i matowe. Dlatego od
      tego cyklu wracam bo dla mnie to najlepsze pigulki.
    • gonia28b NA RAZIE MAM TYLKO RECEPTĘ i o radę proszę... 07.02.07, 22:07
      No, a tak w ogóle to się przywitam serdecznie, bo dopiero
      rozpoczynam "przygodę" z antykoncepcją hormonalną smile

Właśnie w poniedziałek byłam u mojej pani doktor i przepisała mi harmonet.
      Niespełna rok temu urodziłam dziecko. Karmiłam, a raczej nie karmiłam piersią
      przez około 2 m-ce. Pierwszą miesiączkę po porodzie dostałam po 3 m-cach.
      Była potwornie obfita. Kilka następnych również takich masakrycznych uncertain
      Miesiączki zawsze miałam bolesne, a teraz po porodzie ból w pierwszy dzień po
      prostu okropelny uncertain Mimo, że teraz krwawienia nie są już aż tak intensywne, to
      jakoś i tak są takie jakieś paskudnie niefajne.
      Ponadto przeszłam długotrwałą depresję poporodową...

Ze względów oczywistych oraz również ze względów, które opisałam wyżej,
      podjęłam decyzję o antykoncepcji hormonalnej.
      Moja pani doktor przepisała mi właśnie harmonet.
      Jednakże po przeczytaniu tego wątku nie jestem taka pewna czy był to
      najwłaściwszy wybór...

Proszę o opinie.
      • vesper_lynd Re: NA RAZIE MAM TYLKO RECEPTĘ i o radę proszę... 08.02.07, 20:57
        Szczerze mówiąc - po przeczytaniu wątku o JAKICHKOLWIEK tabletkach anty "nie byłabyś taka pewna" wink zawsze znajdą się niezadowolone, którym tabletki nie pasują z jakichkolwiek przyczyn. To normalne (niestety). Także nie przejmuj się, dopiero jak sprawdzisz czy TOBIE pasuje harmonet będziesz wiedziała. Dla mnie osobiście są rewelacyjne, a yasmin wyklnę od najgorszych wink co nie znaczy że nie ma na tym forum setek zadowolonych z yasmin. I odwrotnie. Posłuchaj się swojego lekarza, spróbuj harmonet i po trzech opakowaniach możesz ooceniać czy Ci pasuje. Nie sugeruj się czyimiś zachwytami czy odradzaniem, każdy organizm reaguje inaczej i kropka.
        • gonia28b Re: NA RAZIE MAM TYLKO RECEPTĘ i o radę proszę... 08.02.07, 22:04
          dziękuję za odpowiedź smile
    • mejdo Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.03.07, 20:06
      hm, ja biorę od 5 dni. Bóli żadnych, pierwsze 3 dni byłam napuchnięta od wody,
      ale teraz wszystko w normie. No może nie licząc nastroju. Od kiedy biorę
      wystarczy byle powód żebym płakała. Czasem jestem nie miła... a od 3 dni
      opuchlizna z powiek nie schodzi (oczywiście od płaczu) a tak, to ok....
      Pozdrawiam.
      • superkitka20 o 1 tabl za dużo co teraz ??? 08.03.07, 15:32
        wziełam wczoraj 2 tabl w 1 dzień, co teraz ?? zrobic przerwe czy wziąść o
        normalnej porze dziś??? pomocy!
      • chmielu851 WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 12.03.07, 00:47
        Witam Wszystkich!!! Biorę Harmonet 2 dzień i szczerze mówiąc im więcej czytam na
        ten temat tym większy mam bałagan w głowie. Chciałabym wiedzieć przede wszystkim
        , jakie dokładnie leki obniżają działanie Harmonetu (czy np. Aviomarin jest
        takim lekiem? - choroba lokomocyjna to moja zmora) oraz jakie dokładnie powinno
        sie wykonywać badania związane z czynnością wątroby - zdaje sie, ze mój
        ginekolog zadowolił sie zdawkowymi pytaniami na ten temat - tylko mnie to jego
        podejście raczej mało, niestety, zadowala. Bardzo proszę o pomoc i poradę. Z
        góry serdecznie dziękuję smile
        • oliwka711 Pytanie dotyczace brania 12.03.07, 11:22
          hmm bo mam male pytanie, nie chcialam zawracac glowy mojej pani ginekolog, takze
          jak ktos moze odpowiedziec to bede bardzo wdzieczna...
          A wiec pytnaie dotyczy brania tabletek harmonet a dokladnie tego ze np.
          spoznilam sie z tabletka np. w piatek i spoznilam sie az 8 godzin i wiem ze
          takie cos moze oslabic moja ochrone przez te 7 dni przerwy kiedy nie biore
          tabletek ale czy tez moja ochrona jest takze oslabiona przez te 21 dni kiedy juz
          biore reguilarnie???? czy tylko jestem oslabiona tylko w ten poiatek i w 7 dni
          przerwy????

z gory bardzo dziekuje za odpowiedz, mam nadzieje ze zrozumieliscie co napisalam
          smile

pozdrawiam
          • dajka81 Re: Pytanie dotyczace brania 12.03.07, 15:26
            Pisze na ulotce, ze do spóżnienie się z tabletką do 12 godzin nie obniża
            skutecznosci tabletek. Zrozumiałaś?
            • oliwka711 Re: Pytanie dotyczace brania 13.03.07, 11:57
              taaaa zrozumialam... dzieki
              • sigrid.storrada Harmonet - Warszawa 19.03.07, 22:43
                Czy ktoś zechciałby się podzielić wiedzą w jakiej aptece w Wawie jest najtańszy
                harmonet? Z góry dzięki.
                • gossie Re: Harmonet - Warszawa 01.06.07, 15:58
                  najtanszy harmonet w warszawie dostaniesz w aptece na Swietokrzyskiej idac w
                  strone Green Way'a. kupilam w ostatni wtorek po 22.90zl. podobno tam jest teraz
                  najlepsza cena. na Hali Mirowskiej jest po 28zl a to ta apteka nosi miano
                  najtanszej w Warszawie. wiec wartosmile dopiero przymierzam sie do brania
                  harmonetu.
                  pozdrawiam
                  • dorthea80 Re: Harmonet - Warszawa 05.07.07, 10:45
                    Ja w aptece na Fieldorfa (Gocław) płacę po 27,50 zł za opakowanie.
              • kasia838 Re: Pytanie dotyczace brania 19.08.07, 19:55
                Harmonet biore od ponad pól roku. wszystko ok, jako skutki uboczne
                moge wymienic wypadanie wlosow i wiekszy apetyt.

Cena przystepna, bo place 22,50smile
                • kropkaw Harmonet - złe samopoczucie. 22.08.07, 07:49
                  Od maja biore Harmonet. Wszystkie skutki uboczne wystepujace do 3 opakowania
                  minely na szczescie. Jednak martwi mnie jedna rzecz. od dwoch miesiecy wlasciwie
                  zle sie po nim czuje. chcialam zapytac czy moze ktoras z Was miala podobnie.
                  Jest mi niedobrze i w zasadzie nie potrafie zlokalizowac przyczyny wiec
                  stwierdzam ze to po tabletkach. hehehe w ciazy raczej nie jestem. ale
                  uprzedzajac wypowiedzi typu : czy na pewno??? smile - postawie pytanie inaczej -
                  zakladajac ze nie jestem w ciazy - co moze byc powodem mojego zlego samopoczucia
                  po tych tabletkach? Ostatnio dowiedzialam sie , ze nie powinnam pic bialej kawy,
                  bo mleko wchodzi w reakcje z jakims zwiazkiem (zapomnialam smile ), biore tabletki
                  rano, czesto na pusty zoladek. Od dzisiaj sprawdzam jak to jest bez kawy ( chyba
                  sie zaplacze bo zawsze od kilku lat pilam rano kawe !!!) i z tabletka po
                  sniadaniu ( ktorego tez nie jadam od kilku lat smile ) Czy ktoras z Was miala
                  podobne dolegliwosci po Harmonecie? Jesli tak, to jak sobie z nimi radzic, czy
                  to faktycznie wina nieodpowiedniej diety ? Czy po prostu musze je zmienic.
                  Prosze o sugestie. Pozdrawiam
                  • turzyca Re: Harmonet - złe samopoczucie. 25.08.07, 23:03
                    moge powiedziec jedna rzecz o bialej kawie - rozne dziwne relacje naukowcow
                    mozna sobie wsadzic w koperte i wyslac na ksiezyc. Lubie biala kawe i czuje sie
                    po niej dobrze to ja bede pila. Szczerze mowiac to ja sobie zycia bez mleka nie
                    wyobrazam, zaczynam od sniadania i pije przez caly dzien. Nie ma dla mnie
                    lepszego napoju.
                    Za to bardzo musze uwazac na gatunek kawy, bo sa i takie po ktorych mnie
                    wiekszosc dnia mdli.

A co do Twoich dolegliwosci, zacznij od zmiany diety, ale jesli w sensownym
                    czasie Ci nie przejdzie, to idz do lekarza i awanturuj sie o bardzo dokladne
                    badania - mdlosci nieustalonej proweniencji czesto sa pierwszym obajwem ciezkich
                    schorzen.
            • delikatesowa Re: Pytanie dotyczace brania 18.09.07, 09:49
              biorę 4 dzień.
              dorzuciło mi już 2 kg!
              jem o wiele mniej i zdrowiej.
              zero słodyczy, alkoholu, wieprzowiny.
              jak tak dalej pójdzie to z 10kg przytyję przy 1 opakowaniu uncertain//
    • mata811 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 03.04.07, 08:48
      Biore te tabsy od ponad tygodnia i zauważyłam, że mam wypryski na twarzy.
      Porażka! Czym skutkuje przerwanie w środku opakowania tabletek hormonalnych??
      • sigrid.storrada Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 03.04.07, 20:41
        po tygodniu? zwykle lekarze traktują 3 opakowania jako okres próbny - w tym
        czasie organizm przyzwyczaja się do tabletek.
        Te wypryski to aż taki wielki problem, że chcesz sobie rozwalić cykl?
        Odstawienie w środku opakowania powoduje często duże krwawienie. Chyba lepiej
        kupić sobie jakiś krem i przecierpieć chociaż do końca opakowania.
      • marta_mg Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 11.05.07, 14:02
        chciałam zapytać czy wiecie gdzie we WROCŁAWIU jest najtańszy harmonet?Albo
        chociaż troche tańszywink
        pozdrawiam!
      • portis3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 30.08.07, 19:36
        na początku mogą wystepowac rozne objawy uboczne, wiec zanim
        zdecydujesz sie zmienic tabletki, poczekaj troche. powinno przejsc.
        pozdrawiam.
    • gossie Przerzucam sie na HARMONET 01.06.07, 15:51
      diany35, ktora bralam przez caly rok. zaobserwowalam pewne zmiany:
      -na plus: cera gladka, ladna, pozbylam sie przyszczy, ktore goscily na mej
      buzi od niepamietnych czasow
      -na minus: rozstroj nerwowy. wkurza mnie wszystko i wszyscy. nie panuje nad
      emocjami, zrobilam sie wybuchowa, placzliwa, nieznosna;/

Poza tym - co wazne: W ciaze nie zaszlam, ani nie przytylam big_grin

Z racji tego ze nie moge zniesc samej siebie a inni mnie, postanowilam
      zmienic pigulki. Pani gin przepisala mi 2opakowania Harmonetu. juz nabylam i
      koncze diane.

prosze podzielcie sie swoimi spostrzezeniami odnosnie tych pigulek. moze
      ktoras z was miala zaczela brac je po dianie? czy ta zmiana moze pogorszyc
      stan mojej cery? maja zupelnie inny sklad hormonalny.. sama nie wiem czy
      dobrze zrobilam zmieniajac je teraz przed wakacjami, kiedy juz nie musze
      stosowac takiej ilosci podkladow pudrow itp.

bede wdzieczna za wszelkie uwagi i rady. jeszcze mam czassmile)

• klaudia993011 Re: Przerzucam sie na HARMONET 11.07.07, 16:54
        Ja miałam podobną sytuacje, ale na odwrót.Najpierw brałam harmonet, ale niezbyt
        dobrze się czułam i poza tym cera-nie za ciekawa. Wiec idąc do lekarza po
        następne opakowanie harmonetu-on widząc moją buzię powiedział że przepisze mi
        diane. i Cóż... po dianie tyle ze mam lepszą cerę, ale przez pierwsze miesiące
        czułam sie fatalnie-zawroty głowy i początkowo jeszcze niepewność -że są nie do
        końca pewne w antykoncepcji. No ale biorę już pół roku i się przyzwyczaiłam..
        A co do Harmonetu to powinnaś być spokojna, ma mało hormonów i jest chwalony
        przez dziewczyny. Ja być może go nie tolerowałam dlatego ze wzięłam tylko 2
        opakowania więc organizm nie zdążył się przyzwyczaić..Bedzie OK!!
      • portis3 Re: Przerzucam sie na HARMONET 11.07.07, 17:00
        Ja przerzuciłam się na Harmonet z yasmin. Mam zdecydowanie ładniejszą cerę. Nie
        spadło mi też libido (przy yasmin w ogóle nie miałam ochoty na seks). Cieszę
        się, że zdecydowałam się na tą zmianę.
    • dzena Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.07.07, 20:27

Harmonet to moje pierwsze tabsy. W związku z tym mam takie pytanko:

czy alkohol ma duży wpływ na jego działanie, skuteczność? I w jakim stopniu?

Byłam teraz pare dni na urlopie z chłopakiem i znajomymi, oni pili a ja sie
      bałam bo nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Proszę pomóż cie.

Z góry dziękuje za szybką odpowiedz
      pozdrawiam.
      • sigrid.storrada Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 25.07.07, 21:29
        Na pewno napisaliby na ten temat w ulotce, gdyby alkohol wpływał na skuteczność.
        Nie wpływa, chyba że przeholujesz i będziesz wymiotować mniej niż 4 godziny po
        wzięciu tabletki, wtedy może się nie wchłonąć.
        • ap85 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 07.08.07, 11:30
          moje pierwsze anty. Już nie mogę się doczekać miesiączki żeby zacząć zażywać.
          (mam nadzieję że przyjdzie) Ciekawa jestem co z tego wyjdzie.
          • dzena Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 28.08.07, 08:15
            witam

Tabsy biore wieczorem przed snem. Dziś kończe drugie opakowanie.
            Z poczatku pogorszyła mi sie cera przy pierwszym opakowaniu, ale
            teraz wróciła do normy. Mdłości, a nie jestem w ciąży. Bóle głowy,
            senność, puchniecie kostek i powiek.

Ale wiadomo że każda z nas reaguje innaczej...

Pozdrawiam
            • teofilka Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 21.09.07, 15:40
              Witam
              Biorę harmonet od (UWAGA!) 4 albo 5 lat (już się pogubiłam) i należę
              do tej szczęśliwej grupy kobiet, które nie doświadczyły żadnych
              skutków ubocznych, co jak widać wyżej, nie stanowi żadnej normy.
              Regularnie robię badania i jestem zdrowa jak rydzsmile
              Nigdy mi się nie przytyło (no może tylko wtedy, kiedy skończył się
              wf na studiachsmile, a co do nastroju to trudno powiedzieć, bo z natury
              mam trudny charakter i juz nie pamiętam, czy byłam znośniejsza 4
              lata temusmile
              a tabletek szukam po całym mieśćie, bo ceny się zmieniają, ale
              obecnie kupuję w aptece w marcpolu przy metrze centrum (24-27zł).
              pozdrawiam!
              • bananq Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 15.10.07, 19:31
                Zaczynam trzecie opakowanie i uwaga:

- chudnę z dnia na dzień (oczywiście przesadzam, ale odkąd biorę schudłam dość zauważalnie i ten stan się utrzymuje)
                - cycki mi urosły! smile
                - cere mam przepiękną (wcześniej różnie to bywało)
                - libido w normie jeśli nie większe smile
                - jedyne huśtawy miałam podczas pierwszych kilku dni, teraz nic absolutnie

...jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że to moje pierwsze tabletki i bałam się strasznie (najbardziej oczywiście przyrostu masy ciała), ale jest rewelacyjnie smile
                • kropkaw Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.10.07, 08:24
                  miałam podobnie smile
                  przy harmonecie schudlam, tylek mi zmalal a cycki urosly - tylko ze mnie to
                  kompletnie zalamalo haha bo teraz to juz zadnej sukienki nie uswiadcze smile zawsze
                  mialam duzy biust , ale przynajmniej bylam proporcjonalna. Teraz dol mam 38 -40
                  , a góra .. hmm czesto w 42 nie wchodze. wczesniej moglam kupowac ciuchy bez
                  przymierzania, bo wiedzialam, ze to bedzie 42i w kazdym miejscu sie zmieszcze.
                  Pomijam juz kwestie doboru stanika i jego kupna... Wczoraj zalozylam plaszcz bo
                  zima idzie i co hahah umarlam, bo mi sie rozchodzi na biuscie .. no ale nie o
                  tym tu smile
                  cera mi sie leciutko zwalila , ale mi to nie przeszkadzalo bo nigdy nie mialam
                  problemow a obecne sa niezauwazalne.
                  libido mialam zawsze duze a po harmonecie jeszcze wzrosło
                  no i hustawki podobnie jak ty , chyba przez pierwsze dwa tyg pierwszego
                  opakowania , ale to pewnie dlatego ze mialam infekcje wywolana tabletkami wiec
                  cierpialam a do tego ogromne plamienie wlasnie dwutygodniowe, niczym okres.
                  lubilam te tabletki, bralam je przez pol roku . Tylko byla jedna rzecz ktora
                  mnie zmusila do tego zeby zmienic na inne. Od polowy 'cyklu' do momentu wziecia
                  ostatniej tabletki bardzo bolaly mnie moje wielkie piersi. Skonczylam opakowanie
                  , i za dwa dni przechodzilo. potem krwawienie, kolo 12 tabletek wzietych bez
                  bolu i znowu bajka sie powtarzala. Teraz biore Yasminelle, ale to dopiero
                  pierwsze opakowanie. Narazie jest w porzadku , ale zobaczymy...
                  ciesze sie ze tobie podpasowaly te tabletki bo mam do nich sentyment hehe i
                  dobrze slyszec ze ktos na nie reaguje prawidlowo, bo widze ze wiekszosc
                  dziewczyn narzeka.
    • je_m_appelle_caroline Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.11.07, 21:57
      Mam pytanie, czy w te 7 dni, kiedy odstawiane są tabletki, antykoncepcja jest
      skuteczna? Biorę Harmonet regularnie, nigdy się nie spóźniłam, czy ma to wpływ
      na skuteczność podczas tych 7 dni?
      • aga8207 Re: WSZYSTKO O HARMONET a waga 30.05.08, 13:14
        Ja brałam Harmonet jakieś 3 lata i nic nie przytyłam. Może i były
        jakieś tam huśtawki nastrojów ale to nie koniecznie od tabletek bo
        zawsze łatwo sie wkurzałam smile Natomiast jak przestalam brać tabletki
        (miałam roczną przerwę) to waga poszla jakieś 2 kg w górę. Potem
        znowu zaczęłam brać i waga wróciła do normy. Potem znowy przerwa i
        waga znowu w górę znowu 2 kg. Teraz spowrotem wracam do tabletek mam
        nadzieję źe do końca wakacji waga spadkie znowu o 2 kg smile
        Jestem dobraj myśli
    • aska7676 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 16.04.09, 19:18
      Hejka mam pytanko... Czy branie tabletek AERIUS (desloratadyna) na alergię
      wpływa na obniżenie skuteczności HARMONET???
    • ash_3 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 17.06.09, 19:18
      mam pytanie czy któraś z Was orientuje się po którym opakowaniu wszystko 'się
      ułoży'? w piątek zacznę 4op. wcześniej brałam azalię jak karmiłam, potem 4 op.
      cilestu ale zmieniłam na inne, czyli harmonet, bo non stop miałam
      krwawienia/plamienia. przy pierwszym opakowaniu rewelacja ale przy drugim i
      trzecim między 9 a 10. tabletką występowało krwawienie i tak do 'okresu' z
      przerwy w przyjmowaniu.

miałyście takie przeboje z tabletkami?
      • lime-tte Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 22.06.09, 10:50
        Dziewczyny a znacie odpowiednik Harmonetu o nazwie Sylvie20 ? Ja właśnie kupiłam
        na receptę Harmonetu. Zapłaciłam niecałe 17 zł. Z tego co wiem są jeszcze
        Sylvie30 - odpowiednik Minuletu i też kosztuja podobnie.
    • magdalena_65 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 01.08.09, 22:03
      Witam

jakis czas temu przerwalam branie tabletek i mam do sprzedania:
      dwa opakowania Yasmin z data waznosci 11/2010
      oraz dwa opakowania Harmonet do 07/2010
      cena za opakowanie 20 pln ( przegladalam ceny w internecie - 20 pln to chyba
      korzystna cena)
      pigulki beda do odbioru w Warszawie miedzy 7 a 21 sierpnia

moge tez wystawic na alegro ale bede musiala doliczyc jakies 5 zl za przesylke

interesantki pisac na : czarne4stopy@o2.pl

pozdrawiam

M
    • justine1980 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 10.02.10, 08:56
      Witam,
      mam nietypowe pytanie - rozpoczęłam branie tabletek z kolejnego
      opakowania za szybko - o jeden dzień, zamiast rozpocząc kolejne
      opakowanie dzisiaj to już wczoraj wzięłam tabletkę.
      Co teraz?
      Czy miałyście kiedyś taki przypadek?
      Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam!
    • kara911 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 18.02.10, 14:58
      Witam, przez cztery lata biore harmonet i naprawde jestem zniego
      zadowolona-nie schudłam,nie przytyłam ale na ostatniej wizycie u
      ginekologa pani doktor zalecila mi zmiane harmonetu an yaz i teraz
      nie wiem co mam zrobic bo nie wiem czy powiedziala tak bo tak
      naprawde uwaza czy poprostu bedzie miala z tego jakies pieniadze jak
      zbierze nowe 'klientki" na ten lek.
    • majkaa106 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 01.03.10, 20:33
      witam mam do sprzedania 4 opakowania harmonet. kupiłam sobie ale
      bede odstawiała. data waznosci jest do 02.12.2010r kontakt
      majka106@o2.pl
      • asiazwarszawy Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 31.03.10, 09:16
        Dziewczyny ja przez 5 lat brałam Harmonet, ale rok temu rozstałam
        się z facetem i przestałam.
        Zostały mi dwa opakowania, oryginalnie zamknięte, nietykane, które
        są ważne tylko do października tego roku. (zawsze kupowałam na
        zaś...)
        Myślałam, że do nich wrócę, ale póki co zupełnie nie jest mi to
        potrzebne, a szkoda, żeby się zmarnowały.
        Stąd moje pytanie, czy któraś z Was nie chciałaby może odkupić ode
        mnie dwóch paczek po jakiejś symbolicznej cenie? Bo szkoda by mi
        było je wyrzucić na śmietnik, a żadna z moich koleżanek takich
        akurat nie bierze.
        Ja mieszkam w Warszawie, często bywam w Białymstoku, mogę je również
        przekazać osobiście. Gwarantuję, że są nietknięte i były
        przeznaczone dla mnie.
        W razie zainteresowana to mój mail: chuda2@o2.pl, ew nr gg 3602339.
        Pozdrawiam
        Asia smile
        • rudzik.2 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 29.04.10, 19:07
          Ja też przez 5 lat brałam Harmonet. Wcześniej Dianę, Mercilon i Marvrlon. W
          sumie 10 lat łykania tabletek bez ani jednej przerwy. Zgodnie z zaleceniami
          mojego stałego wówczas lekarza.
          Póki brałam Harmonet, wydawało mi się, że wszystko OK. Dopiero jak odstawiłam
          całą antykoncepcję w związku z planowaną ciążą, zauważyłam kolosalną różnicę w
          samopoczuciu. Po pierwsze schudłam 4 kg bez żadnych zmian w diecie. Po drugie
          stopniowo ustąpiły męczące migreny, które w czasie brania Harmonetu traktowałam
          jako normę. Po trzecie odzyskałam ochotę na seks. Wcześniej myślałam, że mam po
          prostu niskie libido, albo rutyna stałego związku, albo przemęczenie 12
          godzinnym dniem pracy. A tu taka miła niespodzianka... bez Harmonetu seks może
          być taki fajny. I nie tylko seks. Wszystko jakoś zaczęło mnie bardziej cieszyć.
          Harmonet nie wywołał u mnie depresji, ale na pewno drastycznie zmniejszył radość
          życia. Mojemu partnerowi też. A, i jeszcze trudności z powrotem do naturalnego
          cuklu po odstawieniu. Pewnie związane z wieloletnim braniem bez przerwy, ale na
          pierwszą miesiączkę po Harmonecie musiałam czekać 8 miesięcy. A potem pojawiły
          się cysty na jajnikach, wg mojego nowego lekarza wynikające z wpływu Harmonetu
          na mój organizm.
          Za trzy tygodnie rodzę nasze drugie dziecko. Myślę intensywnie nad
          antykoncepcją, bo więcej dzieci nie chcemy. Wiem, że nie zdecyduję się na Harmonet.
    • alicja.sw Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 27.05.10, 09:31
      do sprzedania mam 3 opakowania harmonet.jesli ktos zainteresowany
      prosze o kontakt alicja.swiatek@prokonto.pl
      • mroziu24 Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.09.10, 12:06
        posiadam 11 opakowan tych tabletek kontakt 888916973 przy zakupie całości dam upust 20 %
    • bazyliowy Re: WSZYSTKO O HARMONET - pytajcie i radzcie 04.11.21, 10:10
      sprzedam harmonet 2op przestałam brać i mi zostały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka