ak1986 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.05.06, 12:29 witam, niedawno zaczęłam brać cilest (pierwsze opakowanie pigulek w moim życiu) i nie za bardzo wiem co i jak... wzielam pierwsza tabletke w pierwszym dniu miesiączki, teraz okres się kończy i nie wiem, czy mogę już spokojnie współżyć bez dodatkowego zabezpieczenia? od kiedy tabletki działają? zazylam ich narazie 5. oprocz tego boli mnie głowa, czasem brzuch i nie mam zbyt dobrego nastroju ( ale to moze byc spowodowane inną kwestią) w każdym razie zastanawiam się czy to przejdzie i jak szybko, zapewne organizm tak reaguje na nową sytuacje. wiem, że nie powinnam palić i tego nie robie, nie wiem natomiast co z innymi zachowaniami, takimi jak np alkohol, czy solarium. prosze o porady i ewentualnie inne wazne informacje, ktore przydadza mi sie na dlugiej drodze z tabletkami, ktora mnie czeka Odpowiedz Link
kukkurykku Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.05.06, 18:01 przeczytaj ulotkę. przeczytaj ulotkę. przeczytaj ulotkę! Wybacz, ale to jest irytujące. Wszystkie informacje tam są. Zajrzyj na janssen-cilag.pl, tam też wszystkiego się dowiesz. Odpowiedz Link
ak1986 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.05.06, 20:33 na ulotce nie ma ani słowa o alkoholu i solarium. a jezeli juz wchodzisz na to forum, czytasz ten post i postanawiasz odpisac, to takim problem jest udzielenie konkretnej odpowiedzi? Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 14.05.06, 14:21 Z solarium uważaj, bo mogą na twarzy pojawić sie przebarwienia, jak u kobiet ciężarnych... Jesli chodzi o skutecznośc Cilestu, to solarium jej nie zmniejsza, alkohol też mozna pić... Odpowiedz Link
krv16 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 14.05.06, 19:36 a co z paleniem? Czekam na miesiaczke, zeby zaczac brac cilest, to moje pierwsze tabletki i nie wiem, jakie sa interakcje. Czy ktoras z Was biorac cilest pali? Nie wyobrazam sobie rzucenia! Odpowiedz Link
dellolio [...] 15.05.06, 01:51 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
ma_ja3 [...] 03.10.06, 21:37 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
ma_ja3 odchudzanie a cilest 03.10.06, 21:39 Dziewczyny a ja mam sporo watpliwosci zwiazanych z zazywaniem roznych wspomagaczy odchudzania przy jednoczesnym braniu cilestu. W ulotce jest napisane, ze srodki wspomagajace metabolizm oslabiaja dzialanie tabletek. Tylko pytanie czy wszystkie srodki? nawet takie jak termogeniki, czerwona herbata, czy herbata yerba mate? Wiecie cos o tym? Chcialabym to wiedziec, bo ogolnie to my wszystkie kobietki lubimi takimi wspomagaczami sie wspomagac ja osobicie nie chcialabym rezygnowac z czerwonej herbatki i herbatki yerba mate, prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
dorotenienka Re: odchudzanie a cilest 19.02.07, 14:37 ale to sie chyba bardziej odnosi do preparatów przeczyszczających - przynajmniej jak brałam microgynon 21, to czerwona herbatka mi szyków nie popsuła tylko się teraz zastanawiam nad tymi preparatami ziołowymi.. bo lubię sobie wzmocnić włosy i skórę takimi i teraz mam dylemat.. cilest zaczynam od środy, więc póki co, to się faszeruję.. Odpowiedz Link
guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.05.06, 12:45 Jeżeli brałabym tabletki dwa i pół roku to po jakim czasie mogę zajśc w ciążę? Czy istnieje ryzyko że mogę byc bezpłodna po tebletkach? Proszę o odpowiedź! Odpowiedz Link
malpeczka22 Pomocy! 22.06.06, 15:47 Mam problem. Wzielam perwsze opakowanie cilest i dostalam w czeasie 7 dniowej przerwy krwawienie. Jendak ono dlugo nie ustaje, popimo tego ze zazywam juz 2 opakowanie. Czyzdazaly sie wam takie problemy?? Odpowiedz Link
ckodwro Re: Pomocy! 22.06.06, 18:45 Takie krwawienie jest normalne tylko przez pierwsze 2 opakowania, przy 3 powinny ustapic wszystkie takie objawy, nie powinno sie czuc, ze sie bierze tabletki. Musisz pojsc do lekarza i najlepiej, zeby przepisal Ci nowe tabletki. Odpowiedz Link
martuhaha prezerwatywy 25.06.06, 20:39 czy jeżeli biorę cilest, mój chłopak musi zakładać prezerwatywę podczas stosunku??czy nie jest to konieczne? proszę o pomoc... Odpowiedz Link
ckodwro Re: prezerwatywy 25.06.06, 20:53 Cilest to tabletki antykoncepcyjne, wiec po co jeszcze prezerwatywa??? Po co je bierzesz??? Odpowiedz Link
wystraszona2 HELP!!!!!!!!!!!!!!!! 26.06.06, 15:10 biore cilest zostalo mi 7 tabletek z opakowania... i mama pytania... czy jesli sie zwymiotuje niedlugo po zazyciu tabletki a pozniej sie wspolzyje to czy jest jakas szansa na... wiecie co prosze odpiszcie szybko Odpowiedz Link
mojskarb1 Re: Pomocy! 05.08.06, 16:10 tak!! mi sie powiekszyły i to znacznie ale nie przytyłam jeszcze) mam nadzieje ze to nie nastąpi -koncze 2 opakownie) Odpowiedz Link
kobra06 pytanko-prosze odpiszcie 06.08.06, 12:37 hey mam takie pytanko, zaczelam pierwsze opakowanie cilestu zostalo mi 5 tabletek do konca, gdy je skoncze to bedzie 21 dzien cyklu a potem 7dniowa przerwa gdy ona sie skonczy to bedzie dopiero 28 dzien cyklu czyli dopiero wtedy powinnien przyjsc okres :I czy przyjdzie on szybciej w ciagu tej przerwy? troche sie pogubilam;/ bede bardzo wdzieczna gdy ktos mi odpisze na moje watpliwosci chyba az tak nie zamotalam i sie kapniecie o co mi chodzi Odpowiedz Link
kaskalewa czy jestem zabezpieczona, prosze o odpowiedz 07.07.06, 19:27 hej moze ktos wie,mialam 2 miesiaczna przerwe w braniu tabletek, bralam logest, potem,po 2 miesiacach zaczelam brac cilest, no i wlasnie, czy jestem w pelni zabepieczona teraz? musze to wiedziec!! moze ktos wie!!! Odpowiedz Link
bkan Pomóżcie mi bo się matrwię ..... 04.07.06, 20:10 Mam okres juz 12 dni a brałam jedno opakowanie po drugim. Ogólnie nie powinnam mieć go wcale. Tabletki biore 6 miesięcy. Czy to normalne? ???? Co powinnam zrobić ???? Czy odstawić tabletki ????? Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Pomóżcie mi bo się matrwię ..... 05.07.06, 03:29 Tak niestety zdarza się przy Cilescie - kiedyś nie zrobilam przerwy i mimo to dostałam okres - i nie trwał on 4 dni(jak zawsze), tylko 3 tygodnie... Wiem, ze nie jestem jedyną "cilesciarką", ktora tak zareagowała na brak 7-dniowej przerwy... Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Pomóżcie mi bo się matrwię ..... 05.07.06, 03:30 Tabletek nie odstawiaj, po prostu łykaj je do końca listka i potem zrób normalną przerwę... Odpowiedz Link
babencja1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.07.06, 15:58 brałam cilest przez 2 miesiace, obecnie go odstawiłam. przez kilka dni po odstawieniu miałam potworne bóle brzucha, mdłości, nie mogłam nic jeść, a teraz zauważyłam, że z brodawek wydobywa się przeźroczysta, lekko biało zabarwiona wydzielina. przeraziłam się. po odstawieniu i kilka dni przed nie współżyłam, nie zapomnialam o zadnej tabletce, czy jest możliwość, abym byla w ciązy, czy to raczej skutki odstawienia? prosze o jak najszybsze odpowiedzi. Odpowiedz Link
lela161 prosze o odp 13.07.06, 17:43 mam pytanko czy wszystkie tabletki antykoncepcyjne sa na recepte?musze isc do lekarza? Odpowiedz Link
beatkadaniela Re: prosze o odp 13.07.06, 21:51 Musisz. Bez recepty nie kupisz żadnych preparatów hormonalnych. Lekarz przeważnie przepisuje (przynajmniej u mnie) recepte na dwa opakowania, czyli 8 tygodni, a potem ide po kolejną receptę, ale niekoniecznie muszę się rejestrować, przepisuje je położna. Odpowiedz Link
karina12341 www.badzok.pl -o antykoncepcj 24.07.06, 17:17 Fajna strona o antykoncepcji z ciekawymi nagrodami + porady spercjalistów polecam Odpowiedz Link
dziabdziabek Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.07.06, 20:21 Mam pytania dotyczące antykoncepcji. Po jakim czasie brania tabletek jestem w pełni zabezpieczona? Lekarz udzielił mi informacji, że pierwsze opakowanie nie zabezpiecza. W takim razie które? Kolejne - Czy dobrze dobranme tabletki moga powodowac bezpłodność i guzy piersi? Cilest jest dla mnie idealnym preparatem. Płacę za niego 17 zł za 21 sztuk, co jest cena świetną, bowiem jeszcze się uczę i mam małe dochody Chcę być pewna, że mogę skończyc studia i dopiero myśleć o planowaniu rodziny. Zresztą wyznaję zasadę - najpierw myśl, potem rób. Odpowiedz Link
agata206 plamienie 26.07.06, 18:34 dostalam plamienia w trakcie brania 1 opakowania Cilestu. Trwalo to ok 3 dni, moje pytanie do was dziewczyny to po ilu opakowaniach plamienie u was ustalo? Odpowiedz Link
dziabdziabek Re: plamienie 26.07.06, 21:50 ja miałam tylko na początku, przy pierwszym opakowaniu, dośc długo u mnie to występowało. teraz kończe drugie i nie miałam juz nigdy Odpowiedz Link
agata206 Re: plamienie 28.07.06, 11:47 dzieki za odp, mam nadzieje ze to nie potrwa dlugo okropny dyskomfort Odpowiedz Link
dziabdziabek Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.07.06, 10:54 wczoraj zdecydowaliśmy z chłopakiem po raz pierwszy współżyć bez prezerwatywy. Biorę tabletki od niecałych 2 miesiescy. Ok. 40 tabletek. dzis boli mnie lewy jajnik. czy to cos oznacza? Odpowiedz Link
tohvri8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 28.07.06, 18:03 spoty.blox.pl/2006/05/Trust.html Odpowiedz Link
widmo666 POMOCY PILNE 01.08.06, 11:05 Zaczelam brac pierwsze opakowanie CIlestu ,i cały problem w tym że chyba źle odczytalam reakcje organizmu.Myslam ze zaczałm mi sie pierwszy dzien i wzielam tabletke zgodnie z instrukcja.Teraz jest drugi dzien i nie wiem co robic!!!!?????HELP Odpowiedz Link
ayda Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.08.06, 21:04 hej hej...jestem tu pierwszy raz i mam do Was małe pytanko ale bardzo dla mnie istotne.Wiem,że można raz na pół roku wziąć zaraz po jednym opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych drugie,bez 7 dniowej przerwy( np.gdy okres przypada w nieodpowiednim momencie i chce się go uniknąć).Może któraś z Was wie,czy podczas brania tego drugiego opakowania ,bez przerwy po pierwszym,skuteczność się nie zmniejsza???Odpiszcie mi laski bo mi na czasie zależy..pozdr Odpowiedz Link
sssmakija Czuję się fatalnie :( 30.08.06, 15:06 Witam, jestem przy 6 tabletce Cilestu. Wcześniej stosowałam Logest, ale miałam rok przerwy. Teraz lekarz zapisał mi Cilest. I nie wiem czy to wina tabletek, ale...czuję się okropnie. Czuję się ociężała, moje piersi są nabrzmiałe i co najgorsze strasznie boli mnie krzyż. Rano nie mogę wstać z łóżka. Do tego jest mi cały czas zimno...O współżyciu nawet nie mówię...Wiem, że organizm musi się przyzwyczaić do tabletki, ale nie przypominam sobie, żebym podczas stosowania Logestu miała podobne objawy. Poradźcie, co robić? Odstawić tabletki czy zacisnąć zęby i poczekać do tzreciego opakowania ( podobno organizm dopiero przy trzecim opakowaniu przyzwyczaja się do tabletki )? Obecnie przyjmuję antybiotyki w związku z zapaleniem jajnika. Czy nie zaburza to działania tabletki antykoncepcyjnej? Czy te bóle mogą być spowodowane właśnie tym zapaleniem, a nie pigułką? I jeszcze jedno : obiło mi się o uszy, że osoby z dziedziczną skłonnością do żylaków nie mogą stosować Cilest...Czy wiecie coś na ten temat? Będę wdzięczna za rady....pozdrawiam Odpowiedz Link
kwiatuszek1986 [...] 02.09.06, 22:10 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
kwiatuszek1986 [...] 05.09.06, 23:16 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
jul101 [...] 08.09.06, 18:01 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
jul101 REGULARNOŚĆ W BRANIU TABLETEK 04.09.06, 12:00 CZEŚĆ! BIORE CILEST JUZ OD JAKIEGOS CZASU,ALE OSTATNIO MIALAM DWUMIESIECZNA PRZERWE. ZACZELAM BRAC NOWE OPAKOWANIE CILESTU W PIATEK O 21.00 BO DOSTALAM OKRESU W PIATEK POPOLUDNIU. JEDNAK BARDZIEJ ODPOWIADA MI BRANIE TABLETEK RANO,BO WTEDY ZAWSZE O NICH PAMIETAM. STWIERDZILAM WIEC, ZE LEPIEJ BEDZIE JAK TA ZMIANE PRZEPROWADZE STOPNIOWO I TAK: W SOBOTE WZIELAM TABLETKE O 13.00, W NIEDZIELE O 10.00 A DZIS (PONIEDZIALEK) O 7.00, TAK JAK CHCIALAM JE BRAC. CZYLI ODSTEPY MIEDZY TABLETKAMI PIATEK-SOB-NIEDZ-PONIEDZ WYNOSILY: OD PIATKU 21.00 DO SOB.13.00 TO JEST 16 GODZIN, OD SOB.13.00 DO NIEDZ.10.00 TO JEST 21 GODZIN I OD NIEDZ.10.00 DO PONIEDZ.7.00 TO JEST ROWNIEZ 21 GODZIN. MOJE PYTANIE JEST TAKIE: CZY MAM POWODY DO MARTWIENIA SIE CZY MOJA ANTYKONCEPCJA BEDZIE TERAZ SKUTECZNA? CZY POWINNAM SIE PRZEZ TO PRZEZ KOLEJNE 7 DNI ZABEZPIECZAC INNYMI SRODKAMI, NP.PREZERWATYWA? BEDE WDZIECZNA ZA POMOC.DZIEKUJE Z GORY I CZEKAM NA ODPOWIEDZI.PA Odpowiedz Link
sssmakija Re: REGULARNOŚĆ W BRANIU TABLETEK 04.09.06, 14:14 Witam, według mnie po to właśnie bierze sie tabletki co 24 godziny, bo dają one zabezpieczenie dokładnie na 24 godziny. Więc jeśli odstęp między jedną, a drugą tabletką wynosił mniej niż 24 godziny to nie masz powodu do niepokoju. Co innego gdyby ten odstęp był dłuższy...Tak więc sądzę,że w tej sytuacji tabletki spełniają swoją rolę...Pozdrawiam Odpowiedz Link
osia22 zapomniałam 13.09.06, 11:55 Zapomniała 1 tabletki w trzecim tygodniu cyklu. Do końca opakowania zostały mi 4 tabletki. czy powinnam opuscic ta zapomniana i brac do konc 3 pozostaełe tabletki, czy jak? z ulotki dołączonej do opakowania jakoś to niw wynika dokładnie....co robić? Odpowiedz Link
mary45 [...] 14.09.06, 10:34 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
lena966 [...] 06.10.06, 23:18 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
dimania Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.10.06, 17:32 Jest taka mozliwosc ze ma się miesiaczke albo takie plamienie w ciagu 7 dniowej przerwy a pomimo to jest sie w ciazy ?? ja mam właśnie teraz 7 dniową przerwe po pierwszym opakowaniu, i kochałam sie z moim facetem własnie w tej przerwie, czy Cilest działają w ciągu tych 7 dni przerwy miedzy opakowaniami? bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link
sssmakija Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 04.01.07, 21:09 Podobno jeśli zażyważ Cilest zgodnie z instrukcją, czyli zawsze o tej samej porze zabezpiecza ona również podczas 7-dniowej przerwy. Odpowiedz Link
magdaprison Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.12.06, 13:58 mam pytanko i blagam o odpowiedz!!!!!!!!!!!! przez pierwszy cykl bralam cilest o 7 rano - regularnie, w tym miesiacu biore o godz 10 rano tz regularnie ale dzisiaj wzielam o 11.30 czyli z 1,5 godzinnym spoznieniem!!!! czy skutecznosc tabletki moze byc oslabiona??????? blagam pomozcie!!!!!!! Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O CILEST- ulotka 29.12.06, 19:50 Hejka! Nie za bardzo rozumiem ulotke - tylko sie nie smiejcie Dokladnie chodzi mi o rozdzial dotyczacy pominiecia tabletki i dokladnie nie rozumiem o co chodzi z pominieciem dwoch tabletek. Producent ma na mysli pominiecie dwoch tabletek z rzedu? A co zrobic w sytacji (ktora kiedys mi sie przydazyla): zapomnialam zazyc ostatniej tabletki z opakowania (czwartkowej). Zorientowalam sie dopiero w piatek po poludniu i postanowilam od razu zaczac nowe opakowanie (nie robiac przerwy). Potraktowalam to tak jak ulotka sytuacje z pominieciem dwoch tabletek. Czy ja dobzre interpretuje ta ulotke, bo mowiac szczerze w porownainiu z moimi poprzednimi tabletkami to nie jest jasno opisane. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
monis22dz [...] 24.01.07, 21:41 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
monis22dz [...] 24.01.07, 21:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
kredkova Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 25.01.07, 23:24 jestem przy 3 opakowaniu Cilestu...i o ile przy pierwszych dwoch libido mialam prawie zerowe,zero nawilzenia itp,piersi sie powiekszyly i ja cala i teraz pytanie: jesli teraz libido i nawilzanie wrocilo do normy,to czy i waga spadnie sama,czy musze przejsc na diete?bo przybylo mi jakies 4 kg,fatalnie sie z tym czuje,bo od dlugiego czasu trzymalam wage a teraz o...a moze ktoras z Was miala podobnie? z gory dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link
zeb1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.04.07, 12:26 Hey Moze ktos miał podobną sytuacje do mojej. 8 lat brałam Cilest i było super, zadnych skutków ubocznych. Potem 2 lata przerwy na starania i ciąze. Zaraz po ciązy wróciłam do Cilest i tragedia. Ciągle chodze wściekła i mam nastroje. Ale najgorszy jest brak ochoty na seks, zero, mógłby dla mnie nei istnieć. Teraz jak na to patrze, to sytuacja ta narastała z czasem, na początku po powrocie do tabletek nie było tak tragicznie. Czy to możliwe, ze przestałam je tolerowac? Chętnie całkowicie bym z nich zrezygnowała, ale boje sie kolejnej ciązy (mam trojaczki) a moje cykle bez antyków sa długaśne i nieregularna (40-50dni). Moze ktos miał podobna sytuacje i dobrał sobie inne tabletki. Wybieram sie do swojego gina ale nie chce zeby na mnie eksperymentował. Odpowiedz Link
kamila-waszkiewicz [...] 31.01.07, 13:11 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
3xx po ilu pigulkach skutki uboczne? 24.05.07, 10:35 witam ) chcialam zapytac o taka rzecz!! od 4 dni biore cilest i jak narazie czuje sie ok!! miesiaczka nadal dosc obfita ale mam nadzieje, ze jednak w miare szybko sie skonczy ) moje pytanie brzmi po ilu tabletkach wystapily u Was skutki uboczne jezeli w ogole wystapily?? jezeli u mnie po 4 narazie jest ok to jest nadzieja, ze bede je dobrze tolerowac i bedzie ok?? pytam bo wczesniej bralam diane 35 i juz po 2 tabletce czulam sie zle, a po kazdej kolejnej dolaczaly wymioty i czulam sie coraz gorzej!! teraz az mi dziwnie, ze nic nie czuje niepozadanego!! z gory dzieki za odp i pozdrawiam!! buziaki Odpowiedz Link
rasgeea Re: gdzie tanio w wawie? 15.06.07, 22:19 ja po cielest nie mam żadnych ubocznych skutków Odpowiedz Link
lawisy Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 25.06.07, 16:54 Witam.Mam dwa pytania:biorę cilest, przeszłam na niego po dianie35, wygladalo to tak,ze po skończeniu diane35 zrobiłam przerwę jak zawsze, a po niej wzięłam cilest, tak jakbym brała następne opakowanie diane. Teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam, może nie powinnam robić przerwy, albo wziąść tabletkę w pierwszym dniu cyklu? Drugie pytanie brzmi tak:Czy można wziąść tabletkę przed czasem(codziennego przyjmowania) np 2-3 godz.? Wiem żę można wziąść do 12 godz. po czasie, a co w drugą stronę? Jeśli ktoś zna odpowiedź na te dręczące mnię pytania, będę wdzięczna. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link
ania788 Sóźniający się okres 04.07.07, 12:27 Miesiąc temu odstawiłam Cilest. Miałam straszne bóle głowy, neurolog zaleciła odstawienie. I po bólu. Miałam w sobotę dostać okres, dziś środa a okresu zero. W ciąży być nie powinnam (gdybym była to byłyby jakiś cud..) Z waszego doświadczenia: ile może się spóźnić okres po odstawieniu prochów??? Odpowiedz Link