Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie

• ak1986 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.05.06, 12:29
      witam, niedawno zaczęłam brać cilest (pierwsze opakowanie pigulek w moim życiu)
      i nie za bardzo wiem co i jak... wzielam pierwsza tabletke w pierwszym dniu
      miesiączki, teraz okres się kończy i nie wiem, czy mogę już spokojnie współżyć
      bez dodatkowego zabezpieczenia? od kiedy tabletki działają? zazylam ich narazie
      5. oprocz tego boli mnie głowa, czasem brzuch i nie mam zbyt dobrego nastroju (
      ale to moze byc spowodowane inną kwestią) w każdym razie zastanawiam się czy to
      przejdzie i jak szybko, zapewne organizm tak reaguje na nową sytuacje. wiem, że
      nie powinnam palić i tego nie robie, nie wiem natomiast co z innymi
      zachowaniami, takimi jak np alkohol, czy solarium. prosze o porady i
      ewentualnie inne wazne informacje, ktore przydadza mi sie na dlugiej drodze z
      tabletkami, ktora mnie czekasmile
      • kukkurykku Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.05.06, 18:01
        przeczytaj ulotkę.
        przeczytaj ulotkę.
        przeczytaj ulotkę! Wybacz, ale to jest irytujące. Wszystkie informacje tam są.
        Zajrzyj na janssen-cilag.pl, tam też wszystkiego się dowiesz.
      • ak1986 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.05.06, 20:33
        na ulotce nie ma ani słowa o alkoholu i solarium. a jezeli juz wchodzisz na to
        forum, czytasz ten post i postanawiasz odpisac, to takim problem jest
        udzielenie konkretnej odpowiedzi?
        • marta_i_koty Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 14.05.06, 14:21
          Z solarium uważaj, bo mogą na twarzy pojawić sie przebarwienia, jak u kobiet
          ciężarnych... Jesli chodzi o skutecznośc Cilestu, to solarium jej nie zmniejsza,
          alkohol też mozna pić...
          • krv16 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 14.05.06, 19:36
            a co z paleniem? Czekam na miesiaczke, zeby zaczac brac cilest, to moje
            pierwsze tabletki i nie wiem, jakie sa interakcje. Czy ktoras z Was biorac
            cilest pali? Nie wyobrazam sobie rzucenia!
            • dellolio [...] 15.05.06, 01:51
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
              • ma_ja3 [...] 03.10.06, 21:37
                • ma_ja3 odchudzanie a cilest 03.10.06, 21:39
                  Dziewczyny a ja mam sporo watpliwosci zwiazanych z zazywaniem roznych
                  wspomagaczy odchudzania przy jednoczesnym braniu cilestu. W ulotce jest
                  napisane, ze srodki wspomagajace metabolizm oslabiaja dzialanie tabletek. Tylko
                  pytanie czy wszystkie srodki? nawet takie jak termogeniki, czerwona herbata,
                  czy herbata yerba mate? Wiecie cos o tym? Chcialabym to wiedziec, bo ogolnie to
                  my wszystkie kobietki lubimi takimi wspomagaczami sie wspomagacsmile ja osobicie
                  nie chcialabym rezygnowac z czerwonej herbatki i herbatki yerba mate, prosze o
                  odpowiedzsmile

• dorotenienka Re: odchudzanie a cilest 19.02.07, 14:37
                    ale to sie chyba bardziej odnosi do preparatów przeczyszczających -
                    przynajmniej jak brałam microgynon 21, to czerwona herbatka mi szyków nie
                    popsuła wink tylko się teraz zastanawiam nad tymi preparatami ziołowymi.. bo
                    lubię sobie wzmocnić włosy i skórę takimi i teraz mam dylemat..
                    cilest zaczynam od środy, więc póki co, to się faszeruję.. wink
    • guniaawaryjne Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 21.05.06, 12:45
      Jeżeli brałabym tabletki dwa i pół roku to po jakim czasie mogę zajśc w ciążę?
      Czy istnieje ryzyko że mogę byc bezpłodna po tebletkach?
      Proszę o odpowiedź!
    • malpeczka22 Pomocy! 22.06.06, 15:47
      Mam problem. Wzielam perwsze opakowanie cilest i dostalam w czeasie 7 dniowej
      przerwy krwawienie. Jendak ono dlugo nie ustaje, popimo tego ze zazywam juz 2
      opakowanie. Czyzdazaly sie wam takie problemy??
      • ckodwro Re: Pomocy! 22.06.06, 18:45
        Takie krwawienie jest normalne tylko przez pierwsze 2 opakowania, przy 3
        powinny ustapic wszystkie takie objawy, nie powinno sie czuc, ze sie bierze
        tabletki. Musisz pojsc do lekarza i najlepiej, zeby przepisal Ci nowe tabletki.
        • lmm1 Re: Pomocy! 24.06.06, 23:17
          czy po cilescie powiekszaja sie piersi?
          • martuhaha prezerwatywy 25.06.06, 20:39
            czy jeżeli biorę cilest, mój chłopak musi zakładać prezerwatywę podczas stosunku??czy nie jest to konieczne? proszę o pomoc...
            • ckodwro Re: prezerwatywy 25.06.06, 20:53
              Cilest to tabletki antykoncepcyjne, wiec po co jeszcze prezerwatywa??? Po co je
              bierzesz???
          • ckodwro Re: Pomocy! 25.06.06, 20:52
            Mi sie powiekszyly... o caly rozmiarwink
            • wystraszona2 HELP!!!!!!!!!!!!!!!! 26.06.06, 15:10
              biore cilest zostalo mi 7 tabletek z opakowania... i mama pytania... czy jesli
              sie zwymiotuje niedlugo po zazyciu tabletki a pozniej sie wspolzyje to czy jest
              jakas szansa na... wiecie cosad prosze odpiszcie szybko
          • mojskarb1 Re: Pomocy! 05.08.06, 16:10
            tak!! mi sie powiekszyły i to znacznie ale nie przytyłam jeszczewink) mam nadzieje
            ze to nie nastąpi -koncze 2 opakowniewink)
            • kobra06 pytanko-prosze odpiszcie 06.08.06, 12:37
              hey smile mam takie pytanko, zaczelam pierwsze opakowanie cilestu zostalo mi 5
              tabletek do konca, gdy je skoncze to bedzie 21 dzien cyklu a potem 7dniowa
              przerwa gdy ona sie skonczy to bedzie dopiero 28 dzien cyklu czyli dopiero
              wtedy powinnien przyjsc okres :I czy przyjdzie on szybciej w ciagu tej przerwy?
              troche sie pogubilam;/ bede bardzo wdzieczna gdy ktos mi odpisze na moje
              watpliwosci chyba az tak nie zamotalam i sie kapniecie o co mi chodzi smile
      • kaskalewa czy jestem zabezpieczona, prosze o odpowiedz 07.07.06, 19:27
        hej moze ktos wie,mialam 2 miesiaczna przerwe w braniu tabletek, bralam logest,
        potem,po 2 miesiacach zaczelam brac cilest, no i wlasnie, czy jestem w pelni
        zabepieczona teraz? musze to wiedziec!! moze ktos wie!!!
    • bkan Pomóżcie mi bo się matrwię ..... 04.07.06, 20:10
      Mam okres juz 12 dni a brałam jedno opakowanie po drugim. Ogólnie nie powinnam mieć go wcale. Tabletki biore 6 miesięcy.

Czy to normalne? ???? Co powinnam zrobić ???? Czy odstawić tabletki ?????
      • marta_i_koty Re: Pomóżcie mi bo się matrwię ..... 05.07.06, 03:29
        Tak niestety zdarza się przy Cilescie - kiedyś nie zrobilam przerwy i mimo to
        dostałam okres - i nie trwał on 4 dni(jak zawsze), tylko 3 tygodnie... Wiem, ze
        nie jestem jedyną "cilesciarką", ktora tak zareagowała na brak 7-dniowej przerwy...
        • marta_i_koty Re: Pomóżcie mi bo się matrwię ..... 05.07.06, 03:30
          Tabletek nie odstawiaj, po prostu łykaj je do końca listka i potem zrób normalną
          przerwę...
    • babencja1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 09.07.06, 15:58
      brałam cilest przez 2 miesiace, obecnie go odstawiłam. przez kilka dni po
      odstawieniu miałam potworne bóle brzucha, mdłości, nie mogłam nic jeść, a teraz
      zauważyłam, że z brodawek wydobywa się przeźroczysta, lekko biało zabarwiona
      wydzielina. przeraziłam się. po odstawieniu i kilka dni przed nie współżyłam,
      nie zapomnialam o zadnej tabletce, czy jest możliwość, abym byla w ciązy, czy
      to raczej skutki odstawienia? prosze o jak najszybsze odpowiedzi.
    • lela161 prosze o odp 13.07.06, 17:43
      mam pytanko czy wszystkie tabletki antykoncepcyjne sa na recepte?musze isc do
      lekarza?
      • beatkadaniela Re: prosze o odp 13.07.06, 21:51
        Musisz. Bez recepty nie kupisz żadnych preparatów hormonalnych. Lekarz
        przeważnie przepisuje (przynajmniej u mnie) recepte na dwa opakowania, czyli 8
        tygodni, a potem ide po kolejną receptę, ale niekoniecznie muszę się
        rejestrować, przepisuje je położna.
    • karina12341 www.badzok.pl -o antykoncepcj 24.07.06, 17:17
      Fajna strona o antykoncepcji z ciekawymi nagrodami + porady spercjalistów
      polecam wink
    • dziabdziabek Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.07.06, 20:21
      Mam pytania dotyczące antykoncepcji. Po jakim czasie brania tabletek jestem w pełni zabezpieczona? Lekarz udzielił mi informacji,
      że pierwsze opakowanie nie zabezpiecza. W takim razie które? Kolejne - Czy dobrze dobranme tabletki moga powodowac bezpłodność i
      guzy piersi? Cilest jest dla mnie idealnym preparatem. Płacę za niego 17 zł za 21 sztuk, co jest cena świetną, bowiem jeszcze się
      uczę i mam małe dochody tongue_out Chcę być pewna, że mogę skończyc studia i dopiero myśleć o planowaniu rodziny. Zresztą wyznaję zasadę -
      najpierw myśl, potem rób.
      • agata206 plamienie 26.07.06, 18:34
        dostalam plamienia w trakcie brania 1 opakowania Cilestu. Trwalo to ok 3 dni,
        moje pytanie do was dziewczyny to po ilu opakowaniach plamienie u was ustalo?
        • dziabdziabek Re: plamienie 26.07.06, 21:50
          ja miałam tylko na początku, przy pierwszym opakowaniu, dośc długo u mnie to występowało. teraz kończe drugie i nie miałam juz nigdy smile
          • agata206 Re: plamienie 28.07.06, 11:47
            dzieki za odp, mam nadzieje ze to nie potrwa dlugo okropny dyskomfort
    • dziabdziabek Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.07.06, 10:54
      wczoraj zdecydowaliśmy z chłopakiem po raz pierwszy współżyć bez prezerwatywy. Biorę tabletki od niecałych 2 miesiescy. Ok. 40 tabletek. dzis boli mnie lewy jajnik. czy to cos oznacza?
      • tohvri8 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 28.07.06, 18:03
        spoty.blox.pl/2006/05/Trust.html
        • widmo666 POMOCY PILNE 01.08.06, 11:05
          Zaczelam brac pierwsze opakowanie CIlestu ,i cały problem w tym że chyba źle
          odczytalam reakcje organizmu.Myslam ze zaczałm mi sie pierwszy dzien i wzielam
          tabletke zgodnie z instrukcja.Teraz jest drugi dzien i nie wiem co
          robic!!!!?????HELP
    • ayda Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 13.08.06, 21:04
      hej hej...jestem tu pierwszy raz i mam do Was małe pytanko ale bardzo dla mnie
      istotne.Wiem,że można raz na pół roku wziąć zaraz po jednym opakowaniu tabletek
      antykoncepcyjnych drugie,bez 7 dniowej przerwy( np.gdy okres przypada w
      nieodpowiednim momencie i chce się go uniknąć).Może któraś z Was wie,czy
      podczas brania tego drugiego opakowania ,bez przerwy po pierwszym,skuteczność
      się nie zmniejsza???Odpiszcie mi laski bo mi na czasie zależy..pozdrsmile
    • sssmakija Czuję się fatalnie :( 30.08.06, 15:06
      Witam, jestem przy 6 tabletce Cilestu. Wcześniej stosowałam Logest, ale miałam
      rok przerwy. Teraz lekarz zapisał mi Cilest. I nie wiem czy to wina tabletek,
      ale...czuję się okropnie. Czuję się ociężała, moje piersi są nabrzmiałe i co
      najgorsze strasznie boli mnie krzyż. Rano nie mogę wstać z łóżka. Do tego jest
      mi cały czas zimno...O współżyciu nawet nie mówię...Wiem, że organizm musi się
      przyzwyczaić do tabletki, ale nie przypominam sobie, żebym podczas stosowania
      Logestu miała podobne objawy. Poradźcie, co robić? Odstawić tabletki czy
      zacisnąć zęby i poczekać do tzreciego opakowania ( podobno organizm dopiero
      przy trzecim opakowaniu przyzwyczaja się do tabletki smile)? Obecnie przyjmuję
      antybiotyki w związku z zapaleniem jajnika. Czy nie zaburza to działania
      tabletki antykoncepcyjnej? Czy te bóle mogą być spowodowane właśnie tym
      zapaleniem, a nie pigułką? I jeszcze jedno : obiło mi się o uszy, że osoby z
      dziedziczną skłonnością do żylaków nie mogą stosować Cilest...Czy wiecie coś na
      ten temat? Będę wdzięczna za rady....pozdrawiam smile
    • kwiatuszek1986 [...] 02.09.06, 22:10
      • kwiatuszek1986 [...] 05.09.06, 23:16
        • jul101 [...] 08.09.06, 18:01
    • jul101 REGULARNOŚĆ W BRANIU TABLETEK 04.09.06, 12:00
      CZEŚĆ! BIORE CILEST JUZ OD JAKIEGOS CZASU,ALE OSTATNIO MIALAM DWUMIESIECZNA
      PRZERWE. ZACZELAM BRAC NOWE OPAKOWANIE CILESTU W PIATEK O 21.00 BO DOSTALAM
      OKRESU W PIATEK POPOLUDNIU. JEDNAK BARDZIEJ ODPOWIADA MI BRANIE TABLETEK
      RANO,BO WTEDY ZAWSZE O NICH PAMIETAM. STWIERDZILAM WIEC, ZE LEPIEJ BEDZIE JAK
      TA ZMIANE PRZEPROWADZE STOPNIOWO I TAK: W SOBOTE WZIELAM TABLETKE O 13.00, W
      NIEDZIELE O 10.00 A DZIS (PONIEDZIALEK) O 7.00, TAK JAK CHCIALAM JE BRAC. CZYLI
      ODSTEPY MIEDZY TABLETKAMI PIATEK-SOB-NIEDZ-PONIEDZ WYNOSILY:
      OD PIATKU 21.00 DO SOB.13.00 TO JEST 16 GODZIN,
      OD SOB.13.00 DO NIEDZ.10.00 TO JEST 21 GODZIN
      I OD NIEDZ.10.00 DO PONIEDZ.7.00 TO JEST ROWNIEZ 21 GODZIN.
      MOJE PYTANIE JEST TAKIE:
      CZY MAM POWODY DO MARTWIENIA SIE CZY MOJA ANTYKONCEPCJA BEDZIE TERAZ SKUTECZNA?
      CZY POWINNAM SIE PRZEZ TO PRZEZ KOLEJNE 7 DNI ZABEZPIECZAC INNYMI SRODKAMI,
      NP.PREZERWATYWA? BEDE WDZIECZNA ZA POMOC.DZIEKUJE Z GORY I CZEKAM NA
      ODPOWIEDZI.PA
      • sssmakija Re: REGULARNOŚĆ W BRANIU TABLETEK 04.09.06, 14:14
        Witam, według mnie po to właśnie bierze sie tabletki co 24 godziny, bo dają one
        zabezpieczenie dokładnie na 24 godziny. Więc jeśli odstęp między jedną, a drugą
        tabletką wynosił mniej niż 24 godziny to nie masz powodu do niepokoju. Co
        innego gdyby ten odstęp był dłuższy...Tak więc sądzę,że w tej sytuacji tabletki
        spełniają swoją rolę...Pozdrawiam
    • osia22 zapomniałam 13.09.06, 11:55
      Zapomniała 1 tabletki w trzecim tygodniu cyklu. Do końca opakowania zostały mi 4
      tabletki. czy powinnam opuscic ta zapomniana i brac do konc 3 pozostaełe
      tabletki, czy jak? z ulotki dołączonej do opakowania jakoś to niw wynika
      dokładnie....co robić?
      • tofik113 Re: zapomniałam 23.10.06, 21:04
        Ja bym wziela i sie dodatkowo zabezpieczala
    • mary45 [...] 14.09.06, 10:34
    • lena966 [...] 06.10.06, 23:18
    • dimania Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 24.10.06, 17:32
      Jest taka mozliwosc ze ma się miesiaczke albo takie plamienie w ciagu 7 dniowej
      przerwy a pomimo to jest sie w ciazy ?? ja mam właśnie teraz 7 dniową przerwe
      po pierwszym opakowaniu, i kochałam sie z moim facetem własnie w tej przerwie,
      czy Cilest działają w ciągu tych 7 dni przerwy miedzy opakowaniami? bardzo
      prosze o odpowiedz smile
      • sssmakija Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 04.01.07, 21:09
        Podobno jeśli zażyważ Cilest zgodnie z instrukcją, czyli zawsze o tej samej
        porze zabezpiecza ona również podczas 7-dniowej przerwy.
    • magdaprison Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.12.06, 13:58
      mam pytanko i blagam o odpowiedz!!!!!!!!!!!! przez pierwszy cykl bralam cilest o 7 rano - regularnie, w tym miesiacu biore o godz 10 rano tz regularnie ale dzisiaj wzielam o 11.30 czyli z 1,5 godzinnym spoznieniem!!!! czy skutecznosc tabletki moze byc oslabiona??????? blagam pomozcie!!!!!!!
    • olenka.k Re: WSZYSTKO O CILEST- ulotka 29.12.06, 19:50
      Hejka!
      Nie za bardzo rozumiem ulotke - tylko sie nie smiejcie smile
      Dokladnie chodzi mi o rozdzial dotyczacy pominiecia tabletki i dokladnie nie
      rozumiem o co chodzi z pominieciem dwoch tabletek. Producent ma na mysli
      pominiecie dwoch tabletek z rzedu?
      A co zrobic w sytacji (ktora kiedys mi sie przydazyla): zapomnialam zazyc
      ostatniej tabletki z opakowania (czwartkowej).
      Zorientowalam sie dopiero w piatek po poludniu i postanowilam od razu zaczac
      nowe opakowanie (nie robiac przerwy). Potraktowalam to tak jak ulotka sytuacje
      z pominieciem dwoch tabletek.
      Czy ja dobzre interpretuje ta ulotke, bo mowiac szczerze w porownainiu z moimi
      poprzednimi tabletkami to nie jest jasno opisane.
      Pozdrawiam!
    • monis22dz [...] 24.01.07, 21:41
    • monis22dz [...] 24.01.07, 21:42
      • kredkova Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 25.01.07, 23:24
        jestem przy 3 opakowaniu Cilestu...i o ile przy pierwszych dwoch libido mialam
        prawie zerowe,zero nawilzenia itp,piersi sie powiekszyly i ja calauncertain i teraz
        pytanie: jesli teraz libido i nawilzanie wrocilo do normy,to czy i waga spadnie
        sama,czy musze przejsc na diete?bo przybylo mi jakies 4 kg,fatalnie sie z tym
        czuje,bo od dlugiego czasu trzymalam wage a teraz o...a moze ktoras z Was miala
        podobnie?
        z gory dzieki za odpowiedzismile
        • zeb1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.04.07, 12:26
          Hey

Moze ktos miał podobną sytuacje do mojej. 8 lat brałam Cilest i było super,
          zadnych skutków ubocznych. Potem 2 lata przerwy na starania i ciąze. Zaraz po
          ciązy wróciłam do Cilest i tragedia. Ciągle chodze wściekła i mam nastroje. Ale
          najgorszy jest brak ochoty na seks, zero, mógłby dla mnie nei istnieć. Teraz jak
          na to patrze, to sytuacja ta narastała z czasem, na początku po powrocie do
          tabletek nie było tak tragicznie. Czy to możliwe, ze przestałam je tolerowac?

Chętnie całkowicie bym z nich zrezygnowała, ale boje sie kolejnej ciązy (mam
          trojaczki) a moje cykle bez antyków sa długaśne i nieregularna (40-50dni).

Moze ktos miał podobna sytuacje i dobrał sobie inne tabletki. Wybieram sie do
          swojego gina ale nie chce zeby na mnie eksperymentował.
    • kamila-waszkiewicz [...] 31.01.07, 13:11
      • 3xx po ilu pigulkach skutki uboczne? 24.05.07, 10:35
        witam smile) chcialam zapytac o taka rzecz!! od 4 dni biore cilest i jak narazie
        czuje sie ok!! miesiaczka nadal dosc obfita ale mam nadzieje, ze jednak w miare
        szybko sie skonczy smile) moje pytanie brzmi po ilu tabletkach wystapily u Was
        skutki uboczne jezeli w ogole wystapily?? jezeli u mnie po 4 narazie jest ok to
        jest nadzieja, ze bede je dobrze tolerowac i bedzie ok?? pytam bo wczesniej
        bralam diane 35 i juz po 2 tabletce czulam sie zle, a po kazdej kolejnej
        dolaczaly wymioty i czulam sie coraz gorzej!! teraz az mi dziwnie, ze nic nie
        czuje niepozadanego!! z gory dzieki za odp i pozdrawiam!! buziaki
    • milenkaj Re: gdzie tanio w wawie? 03.04.07, 18:03
      • rasgeea Re: gdzie tanio w wawie? 15.06.07, 22:19
        ja po cielest nie mam żadnych ubocznych skutkówsmile
    • lawisy Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 25.06.07, 16:54
      Witam.Mam dwa pytania:biorę cilest, przeszłam na niego po dianie35, wygladalo to
      tak,ze po skończeniu diane35 zrobiłam przerwę jak zawsze, a po niej wzięłam
      cilest, tak jakbym brała następne opakowanie diane. Teraz mam wątpliwości czy
      dobrze zrobiłam, może nie powinnam robić przerwy, albo wziąść tabletkę w
      pierwszym dniu cyklu?
      Drugie pytanie brzmi tak:Czy można wziąść tabletkę przed czasem(codziennego
      przyjmowania) np 2-3 godz.? Wiem żę można wziąść do 12 godz. po czasie, a co w
      drugą stronę? Jeśli ktoś zna odpowiedź na te dręczące mnię pytania, będę
      wdzięczna. Z góry dziękuję za pomoc.
    • ania788 Sóźniający się okres 04.07.07, 12:27
      Miesiąc temu odstawiłam Cilest. Miałam straszne bóle głowy, neurolog zaleciła
      odstawienie. I po bólu.
      Miałam w sobotę dostać okres, dziś środa a okresu zero. W ciąży być nie
      powinnam (gdybym była to byłyby jakiś cud..) Z waszego doświadczenia: ile może
      się spóźnić okres po odstawieniu prochów???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka