hanula 16.02.02, 03:11 Chciałabym przed obejrzeniem filmu "Iris" przeczytać którąś z jej książek. Co polecacie na początek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Słońce Re: Iris Murdoch IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 22:32 Ja czytałam "Morz, morze" a raczej próbowałam przez nie przepłynąć. Niestety gdziś w połowie utonęłam.;-)). Nie wiem jak inni ,ale ja nie czuje jej prozy. pozdrawiam PS. A na film i tak pójdę! Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Iris Murdoch 18.02.02, 07:16 hanula napisał(a): > Chciałabym przed obejrzeniem filmu "Iris" przeczytać którąś z jej książek. Co > polecacie na początek? ''Dzwon'' - moim zdaniem najlepsza z jej powieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Iris Murdoch IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.02.02, 23:18 Pani Murdoch to jedna z moich ulubionych pisarek, więc z czystym sumieniem mogę ci polecić każdą jej książkę. Inna sprawa, że może się komuś nie podobać, są różne gusty. Na film też czekam, chociaż dotychczasowe recenzje są niezbyt zachęcające ale i tak pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś