Dodaj do ulubionych

Trump kontra Murdoch

08.08.15, 13:10

Kluczową rolę (w telewizyjnej debacie republikańskich kandydatów) odegrała silna niechęć między dwoma miliarderami: właścicielem Fox News 84-letnim Rupertem Murdochem i zajmującym centralne miejsce na scenie 69-letnim Donaldem Trumpem, który niespodziewanie prowadzi w sondażach Republikanów.
Pierwszy zapewne nie może przeboleć tego, że - przynajmniej tymczasowo - stracił rząd dusz nad amerykańskimi konserwatystami na rzecz drugiego. I to w efekcie zaledwie kilku prostackich prowokacji, które dotąd były znakiem firmowym Fox News(...)

Mimo niezbyt zręcznej jak dotąd kampanii za faworyta do nominacji wciąż uchodzi Bush.
W pierwszym telewizyjnym starciu potwierdził swoje atuty: był rzeczowy, kompetentny i nie silił się na tanie chwyty pod publiczkę (w odróżnieniu od większości rywali).
Nie może jednak uznać debaty za sukces, bo jako sensowni kandydaci zaprezentowali się również senator Marco Rubio, który ma dodatkowy atut w postaci młodości (44 lata), i gubernator Ohio John Kasich.
Obydwaj wydawali się rozsądną alternatywą dla kandydatury Jeba, która ma tę ewidentną usterkę, że stwarza wrażenie, iż w Ameryce nie ma prawdziwej demokracji, tylko są dwie dynastie polityczne: Bushów i Clintonów.

wyborcza.pl/1,75477,18519878,trump-versus-fox-news.html
Obserwuj wątek
    • gobo2 Trump kontra Brett Baier 08.08.15, 14:21
      ta wymiana zdan, wyjasnia wiele , o demokracji usa....

FOX News Brett Baier (talking to Trump): Now, 15 years ago, you called yourself a liberal on health care. You were for a single-payer system, a Canadian-style system. Why were you for that then and why aren’t you for it now?

TRUMP: As far as single payer, it works in Canada. It works incredibly well in Scotland. It could have worked in a different age, which is the age you’re talking about here.

What I’d like to see is a private system without the artificial lines around every state. I have a big company with thousands and thousands of employees. And if I’m negotiating in New York or in New Jersey or in California, I have like one bidder. Nobody can bid.

You know why?

Because the insurance companies are making a fortune because they have control of the politicians, of course, with the exception of the politicians on this stage. (uneasy laughter) But they have total control of the politicians. They’re making a fortune.

Get rid of the artificial lines and you will have…yourself great plans…

BAIER: Mr. Trump, it’s not just your past support for single-payer health care. You’ve also supported a host of other liberal policies….You’ve also donated to several Democratic candidates, Hillary Clinton included, and Nancy Pelosi. You explained away those donations saying you did that to get business-related favors. And you said recently, quote, “When you give, they do whatever the hell you want them to do.”

TRUMP: You’d better believe it.

BAIER: — they do?

TRUMP: If I ask them, if I need them, you know, most of the people on this stage I’ve given to, just so you understand, a lot of money.

TRUMP: I will tell you that our system is broken. I gave to many people, before this, before two months ago, I was a businessman. I give to everybody. When they call, I give. And do you know what? When I need something from them two years later, three years later, I call them, they are there for me. And that’s a broken system.

UNIDENTIFIED MALE: What did you get from Hillary Clinton and Nancy Pelosi?

TRUMP: Well, I’ll tell you what, with Hillary Clinton, I said be at my wedding and she came to my wedding. You know why?

She didn’t have a choice because I gave. I gave to a foundation that, frankly, that foundation is supposed to do good. I didn’t know her money would be used on private jets going all over the world. It was.

BAIER: Hold on…..We’re going to — we’re going to move on.”

google tlumacz...
      Fox News Brett Baier (rozmowy z Trump): Teraz, 15 lat temu, to nazywa się liberałem na opiekę zdrowotną. Byłaś dla systemu pojedynczego zleceniodawcy, system kanadyjski stylu. Dlaczego ci za to czym i dlaczego nie jesteś na to teraz?

TRUMP: Jeśli chodzi o pojedynczego zleceniodawcy, to działa w Kanadzie. To działa bardzo dobrze w Szkocji. Mogło pracował w różnym wieku, który jest wiek mówisz tutaj.

Co chciałbym zobaczyć, jest prywatny system bez sztucznych linie wokół każdego stanu. Mam dużą firmę z tysiącami pracowników. A jeśli jestem negocjacji w Nowym Jorku lub New Jersey lub w Kalifornii, mam jak jeden oferent. Nikt nie może licytować.

Wiesz dlaczego?

Ponieważ firmy ubezpieczeniowe robią fortunę, bo mają kontrolę polityków, oczywiście, z wyjątkiem polityków na tym etapie. (Nieswojo śmiech) Ale mają całkowitą kontrolę polityków. Oni robią fortunę.

Pozbądź sztucznych linii, a będziesz miał wielkie plany ... sobie ...

BAIER: Pan Trump, to nie tylko przeszłość wsparcie dla jednego zleceniodawcy opieki zdrowotnej. Masz również wspierany wiele innych liberalnej polityki ... .You've kilku zdobyłem także kandydatów Demokratów Hillary Clinton w cenie, i Nancy Pelosi. Możesz wytłumaczyć te datki mówiąc, że to zrobiłeś, aby względy związane z biznesem. I powiedział niedawno, cytuję, "Kiedy dajesz, robią, co do cholery chcesz im zrobić."

TRUMP: Lepiej w to uwierzyć.

BAIER: - robią?

TRUMP: Jeśli pytam ich, gdy ich potrzebuję, wiesz, większość ludzi na tym etapie Dałem się, tak więc zrozumieć, dużo pieniędzy.

TRUMP: Powiem ci, że nasz system jest uszkodzony. Dałem do wielu ludzi, przed tym, zanim się dwa miesiące temu, byłem biznesmenem. Daję każdemu. Kiedy zadzwonić, daję. I wiesz co? Kiedy potrzebuję czegoś od nich dwa lata później, trzy lata później, ja nazywam je, są tam dla mnie. I to jest uszkodzony układ.

NIEZIDENTYFIKOWANE MALE: Co można uzyskać z Hillary Clinton i Nancy Pelosi?

TRUMP: Cóż, powiem ci, co z Hillary Clinton, powiedziałem, być na moim ślubie, a ona przyszła na mój ślub. Wiesz dlaczego?

Nie miała wyboru, bo dałem. Dałem do fundacji, które, szczerze mówiąc, że fundacja ma robić dobre. Nie wiedziałem, że jej pieniądze zostaną wykorzystane na prywatnych odrzutowców dzieje na całym świecie. Było.

BAIER: Chwileczkę ... ..We're będzie - mamy zamiar przejść ".

www.youtube.com/watch?v=kUMfJt7LU8o

trouble_maker napisał:

>
      > Kluczową rolę (w telewizyjnej debacie republikańskich kandydatów) odegrała (....)
      • boavista4 Re: Trump to rewolucja 08.08.15, 15:35
        wszyscy inni to korupcja owinieta w policje I pentagon.
      • jane-panzram Re: Trump kontra Brett Baier 08.08.15, 15:53
        Wow, żeby tak otwarcie o tym mówić?
        Przecież to medialna bomba.
        • boavista4 Re: Trump kontra Brett Baier 08.08.15, 16:18
          By Chris Rossini

During last night's Republican Presidential "Debate," Donald Trump had the privilege of making the final closing statement. He chose to say just a few sentences, and they were laced with protectionism.

Protectionism is a policy that restricts trade in order to protect American industry from foreign competitors. It is the anti-thesis of free and voluntary trade.

Trump said:

Our country is in serious trouble. We don?t win anymore.

We don?t beat China in trade. We don?t beat Japan, with their millions and millions of cars coming into this country, in trade. We can?t beat Mexico, at the border or in trade.
          www.ronpaullibertyreport.com/article-archives/trump-shows-his-protectionist-colors
    • pijatyka Miliarder kukiełką Clintonów? 09.08.15, 16:19

Jak donoszą amerykańskie media, pomysł na zgłoszenie swojego udziału przez Trumpa w wyścigu po nominację Partii Republikańskiej mógł być strategią uzgodnioną z Clintonami.
      Gdyby multimilioner wygrał prawybory i stanął do walki o fotel prezydenta Stanów Zjednoczonych jako kontrkandydat Hillary Clinton, to z łatwością wygrałaby ona wybory.

niezalezna.pl/69766-miliarder-kukielka-clintonow-bush-trump-blazen
    • pijatyka Re: "w USA są tylko dwie dynastie" 09.11.16, 18:55

LOL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka