petronelao 26.07.10, 00:12 "Matka ryżu", "Shantaram" czy "Gargulec"? słyszałam i czytałam, że wszystkie trzy dobre... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nothing.at.all Re: która cegła na urlop? 26.07.10, 08:26 Gargulec, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: która cegła na urlop? IP: 109.243.73.* 26.07.10, 19:24 Żadnej z tych nie znam, ale może "Wybór Zofii"? cegła i to jaaka... Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: która cegła na urlop? 28.07.10, 12:19 CZytałam wszystkie. Jak dla mnie najlepsza "Matka ryżu"."Gargulec" trochę przefilozofowany miejscami:)Ale w sumie każdą z nich warto przecztać. Mogę jeszcze polecić książkę Ranii Manickiej"Japońska parasolka"-rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... do inez IP: 109.243.68.* 28.07.10, 14:26 a Rani Manicką od czego zacząć?Matki czy parasolki? Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: do inez 28.07.10, 15:20 wez dwie w razie czego....ja z braku laku, gdy juz wszystko wyczytałam , łacznie z przewodnikami, przez ostatnie dni urlopu przed snem czytałam ulotki wyjęte z opakowań po lekach. Takie miałam głod czytania.... Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: do inez 28.07.10, 21:28 Wiesz to trudno powiedzieć od czego zacząć. ja najpierw czytałam "Matkę ryżu" potem "Dotkniecie ziemi" a ostatnio "Japońską parasolkę". Wszystkie są na swój sposób cudowne i każda zupełnie inna,kazda porusza inny temat i inne problemy.Najcięższa i najbardziej smutna to "Dotknięcie ziemi", a najbardziej delikatna i magiczna to "Japońska parasolka":) Każda daje niezapomniane wrażenia,po przeczytaniu "Parasolki.." chyba pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się coś takiego,ze miałam ochotę zacząć ją czytać drugi raz, bo nie mogłam się rozstać z bohaterami:))) także polecam wszystkie trzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
petronelao Re: do inez 29.07.10, 20:11 Ostatecznie zdecydowałam się na Gargulca, ale piszesz tak przekonująco, że dziś poleciałam do księgarni i nabyłam Japońską parasolkę:)przeczytam ją po urlopie;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: która cegła na urlop? 30.07.10, 19:11 Mój typ: "Gargulec" agnesscorpio.blogspot.com/ www.agnesscorpio.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś